Cum să curățați un laptop cu aer comprimat

Curățarea laptopului dvs. nu trebuie să fie o chorală complicată. Ați putea să o faceți rapid și ușor cu o cutie de aer comprimat. Aceste produse sunt ieftine și disponibile pe scară largă de la magazinele de calculator sau de birou. Ele sunt sigure pentru computerul dvs., atâta timp cât păstrați cutii înclinate în sus și nu le pulverizați mai mult de 1 inch (2.5 cm) din componente interne. Ridicați o cutie și vă puteți curăța întregul laptop în cel mai scurt timp!

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea exterioară a laptopului
  1. Imagine intitulată Curățați un laptop cu aer comprimat Pasul 1
1. Păstrați Can 1-3 în (2.5-7.6 cm) departe de laptop. Aerul comprimat ar putea deteriora unele dintre piesele mici din plastic de pe un laptop. Nu pulverizați mai mult decât 1-3 în (2.5-7.6 cm), astfel încât părțile mai fragile să nu primească o explozie directă.
  • Păstrați, de asemenea, partea dreaptă poate fi înclinată în timp ce pulverizați. Dacă canalul este cu capul în jos, ar putea pulveriza spuma rece care va deteriora calculatorul.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu aerul comprimat Pasul 2
    2. Spray rapid izbucnește în toate orificiile laterale de-a lungul fundului laptopului. Începeți prin păstrarea laptopului închisă și răsturnarea acestuia, astfel încât punctele de jos în sus. Luați pulverizația și dați fiecare deschidere în partea de jos câteva izbucniri rapide pentru a distruge praful și gunk-ul construit.
  • Aceste orificii sunt responsabile pentru păstrarea laptopului răcoros. Crearea de praf ar putea provoca supraîncălzirea, astfel încât calculatorul dvs. ar trebui să funcționeze mai ușor când se îndepărtează tot praful.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu pasul 3 comprimat 3
    3. Curățați toate porturile USB și de încărcare. Aceste deschideri sunt de-a lungul părților laterale ale laptopului și pot fi, de asemenea, unele de-a lungul marginii din spate. Pulverizați câteva izbucniri în fiecare port de-a lungul laptopului pentru a le șterge.
  • Praful din porturi poate provoca probleme de conectivitate, astfel încât orice dispozitive externe ar trebui să funcționeze mai fină cu praful eliminat.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu aer comprimat Pasul 4
    4. Deschideți laptopul și înclinați frontul în jos la un unghi de 75 de grade. Ridicați ecranul și deschideți-l ușor mai mult decât la jumătatea distanței, astfel încât să puteți accesa cu ușurință tastatura. Apoi înclinați laptopul în jos, astfel încât punctele sale din față la podea. Această înclinare este importantă, astfel încât orice praf pe care îl suflați nu se așează într-un loc diferit.
  • De asemenea, puteți răsturna laptopul de partea sa și puteți obține același efect.
  • Asigurați-vă că lucrați pe o suprafață largă, plană, în cazul în care vă pierdeți aderența pe laptop. Nu vrei ca aceasta să cadă la podea.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu aer comprimat Pasul 5
    5. Pulverizați tastatura de sus în jos în rânduri. Începeți pe ambele părți și poziționați-l în partea superioară a tastaturii. Spray în rânduri drepte, de sus în jos, astfel încât praful suflă în jos. Lucrați pe tastatură până când ajungeți la cealaltă parte.
  • Puteți folosi explozii puțin mai lungi decât ați făcut pentru ventilatoare, dar nu țineți declanșatorul în jos pentru exploziile foarte lungi. Acest lucru ar putea pulveriza spuma rece care ar putea deteriora calculatorul.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu aer comprimat Pasul 6
    6. Suflați un aer pe touchpad pentru ao șterge. Unele praf s-ar fi putut stabili pe touchpad în timp ce ați curățat tastatura. Dați acest spray rapid pentru ao elimina și a termina curățarea laptopului exterior.
  • Metoda 2 din 2:
    Praful componentelor interne
    1. Imagine intitulată Curățați un laptop cu pasul 7 comprimat 7
    1. Deconectați-vă și alimentați laptopul. Asigurați-vă întotdeauna că laptopul este oprit și deconectat înainte de ao deschide. În caz contrar, ați putea să vă șocați și să deteriorați părțile interne.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu aer comprimat Pasul 8
    2. Deschideți laptopul pentru a-și expune placa de bază și alte părți interne. Închideți ecranul și îl răsturnați cu susul în jos. Utilizați o șurubelniță și scoateți șuruburile de-a lungul spatelui laptopului. Apoi scoateți carcasa din plastic pentru a expune componentele interne ale laptopului.
  • Lucrați într-o zonă cu ferestrele închise și nu rulează fani. Vântul poate sufla mai mult praf în computer.
  • Dacă nu sunteți confortabil să lucrați pe computerul dvs. sau să o deschideți, apoi să-l aduceți într-un magazin de reparații pentru o curățare profesională.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu aer comprimat Pasul 9
    3. Țineți cel puțin 3 în (7.6 cm) departe de componente. Componentele interne ale laptopului sunt mult mai fragile decât exteriorul, deci păstrați o distanță sigură. Nu pulverizați aerul mai aproape de 3 în (7.6 cm) pentru a evita orice deteriorare.
  • De asemenea, unghiul poate în afara centrului de unde vă pulverizați. Pulverizarea drept la componentele computerului ar putea sufla praful mai adânc sau, cel puțin să nu se elimine și el.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu aer comprimat Pasul 10
    4. Spray sparge rapid în jurul plăcii de bază pentru a îndepărta praful. Praful se poate acumula pe chipsuri și plăci din cadrul computerului și pot inhiba performanța. Dați câteva spray-uri în jurul tuturor părților interne pentru a exploda praful. Amintiți-vă să păstrați o distanță sigură în timp ce vă pulverizați.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop cu aer comprimat Pasul 11
    5. Curățați fanii pe care îl vedeți pentru a preveni supraîncălzirea. Fanii laptopului nu se pot roti și dacă praful se bazează pe ele. În timp ce computerul este deschis, pulverizați orice fanii pe care îl vedeți pentru a le menține fără probleme.
  • Țineți fanii în jos cu degetul dacă se rotesc în timp ce îi pulverizați. Aplicați presiunea luminii, astfel încât să nu le rupeți.
  • sfaturi

    Pentru o curățare ulterioară, puteți atenua, de asemenea, o cârpă de microfibră cu un amestec de alcool și apă de 1: 1 și ștergeți ecranul și tastatura. Asigurați-vă că cârpa nu picură niciun lichid pe computer.
  • Spuma ieșind în timp ce canta este în partea dreaptă sus, ar putea însemna că este aproape goală. Obțineți un nou poate dacă vedeți spumă prin pulverizare.
  • Avertizări

    Nu inhalați fumul de la o cutie de pulverizare. Păstrați lungimea brațului poate departe de fața dvs. în timp ce pulverizați.
  • Păstrați-l pe partea dreaptă în sus, în timp ce se pulverizează. Dacă răsturnați cu capul în jos, acesta va pulveriza o spumă rece care ar putea deteriora calculatorul. Evitați acest lucru numai prin pulverizarea poate în timp ce este înclinată în sus.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar