Cum să extrageți adn-ul bananei

ADN-ul sau acidul deoxiribonucleic este în fiecare organism viu de pe Pământ, inclusiv toți oamenii și plantele. ADN-ul este necesar deoarece oferă instrucțiuni fiecărei celule din interiorul organismului, spunându-i cum să crească și ce să facă. Aceste instrucțiuni sunt furnizate prin segmente de ADN numite gene. ADN-ul este atât de mic încât nu poate fi văzut cu ochiul liber. Cu toate acestea, există o modalitate prin care puteți extrage materialul ADN suficient de mare pentru a vedea din fructe precum bananele, kiwis sau căpșuni. Acest experiment se poate face cu ușurință acasă și probabil că aveți deja majoritatea lucrurilor necesare pentru a face experimentul.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea amestecului de banane piure
  1. Imagine intitulată extras Banana ADN Pasul 1
1. Plasați o sticlă de alcool izopropilic în congelator. Înainte de a începe experimentul, puneți sticla de alcool izopropilic în congelator. De asemenea, puteți să vărsați alcoolul din sticla principală pe care a intrat-o și o pune într-o sticlă goală, curată sau o sticlă și apoi puneți acea sticlă sau sticlă în congelator. Nu vă faceți griji, alcoolul izopropilic nu va îngheța de fapt solid ca apa.
  • Încercați să utilizați 90% sau mai mare alcool izopropilic pentru acest experiment. Cu toate acestea, dacă aveți alcool izopropilic la domiciliu deja că este de cel puțin 70%, puteți utiliza acest lucru.
  • Dacă nu aveți alcool izopropilic, puteți cumpăra unii la o farmacie sau farmacie - este destul de ieftin.
  • Imagine intitulată extras Banana ADN Pasul 2
    2. Asigurați-vă că aveți o banană coaptă pentru acest experiment. Vei trebui să distrugi banana în ceva care arată ca budinca. Prin urmare, aveți nevoie de banană pentru a fi foarte moale și coapte. Știți că este într-adevăr copt atunci când exteriorul bananei este un galben închis sau maro și există pete negre pe ea. Îndepărtați-vă din afară de pe banană și întrerupeți sau tăiați aproximativ jumătate din banană pentru experimentul dvs.
  • Dacă nu aveți banane coapte, lăsați unul pe tejghea până când este aproape maro înainte de a face acest experiment.
  • De asemenea, puteți utiliza un blender pentru a șterge banana dacă nu doriți să așteptați pentru a coace.
  • Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 3
    3. Mash banana în interiorul unei pungi de congelare din plastic. Așezați porțiunea de banană pe care ați intrat într-o geantă de plastic refirmată. Asigurați-vă că tot aerul este în afara sacului și apoi sigilați-l închis. Folosește-ți mâinile pentru a șterge banana până seamănă cu budinca. Ar trebui să vă ducă un minut sau două pentru a distruge banana în acest fel. Asigurați-vă că toate bucățile au fost piure.
  • De asemenea, puteți încerca să distrugeți banana în interiorul sacului cu un știft de rulare. Pur și simplu rotiți știftul de rulare înainte și înapoi peste pungă până când totul este umplut.
  • Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 4
    4. Combinați apă caldă și sare într-o ceașcă de măsurare. Turnați apă caldă direct de la robinet într-o ceașcă de măsurare până când aveți /2C (120 ml). Utilizați o lingură pentru a amesteca apa cu 1TSP (4.9 ml) de sare până când sarea este complet dizolvată. Sarea este utilizată în acest pas deoarece are o încărcătură electrică pozitivă. ADN, pe de altă parte, are o încărcătură electrică negativă. Când se combină, taxele negative și pozitive se echilibrează și vor permite colectarea împreună a moleculelor de ADN.
  • Asigurați-vă că utilizați apă fierbinte, abur de abur din robinet.
  • Aveți grijă să manipulați numai paharul de măsurare prin mânerul său, în cazul în care este foarte cald.
  • Orice tip de sare va funcționa pentru acest pas. Cu toate acestea, sarea de masă mai fină se va dizolva mai repede decât sarea de mare a miezului.
  • Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 5
    5. Se amestecă amestecul de apă sărată cu banana piureată timp de 30-45 de secunde. Re-deschideți sacul de salvare din plastic și se toarnă cu atenție amestecul de apă sărată în sac cu banana-up. Resetați sacul și îndepărtați cât mai mult aer posibil. Folosiți-vă mâinile pentru a vă deplasa și agitați sacul pentru a amesteca apa de sare și banana împreună. Continuați să amestecați conținutul sacului timp de aproximativ 30-45 de secunde.
  • Este posibil să fie necesar să permiteți amestecul de apă sărată să se răcească puțin înainte de ao turnați în sacul de plastic.
  • Dacă sacul este prea fierbinte pentru a se descurca odată ce apa este înăuntru, utilizați mănuși de cuptor pentru al ține.
  • Imagine intitulată extras Banana ADN Pasul 6
    6. Adăugați săpun lichid la sac și amestecați-l cu banana / apă sărată. Utilizați o lingură de măsurare pentru a măsura /2 Teaspoon (2.5 ml) de săpun lichid de săpun. Re-deschideți sacul de protecție din plastic și se toarnă în săpun lichid. Resetați sacul și îndepărtați cât mai mult aer posibil. Utilizați-vă mâinile pentru a vă deplasa sacul în jur ușor pentru a amesteca săpunul de mâncare lichid în amestecul de banane / apă sărată. Săpunul utilizat în această etapă va dizolva lipidele (sau grăsimile) în membranele celulare din jurul moleculelor ADN. Aceasta va permite ca moleculele de ADN să fie separate în amestec.
  • Se amestecă conținutul sacului ușor. Doriți să dizolvăm toate săpunul în amestecul de banane / apă sărată fără a crea o mulțime de bule.
  • De asemenea, puteți utiliza șamponul în loc de săpun de mâncare.
  • Partea 2 din 3:
    Izolarea ADN-ului bananei
    1. Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 7
    1. Atașați un filtru de cafea în partea superioară a unui geam îngust, cu elastic. Glisați filtrul de cafea din hârtie în partea superioară a sticlei înalte și înguste. Pliați partea superioară a filtrului de cafea peste marginea geamului și fixați-o în poziție elastică.
    • Chiar dacă ați asigurat filtrul cu un elastic, este posibil să aveți nevoie să utilizați mâna pentru a ține filtrul în poziție o dată când începeți să vărsați lucruri prin ea.
  • Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 8
    2. Se toarnă conținutul sacului în sticlă. Deschideți sacul de protecție din plastic cu amestecul de banane / apă de apă / săpun și se toarnă încet acel amestec în sticlă înaltă și îngustă prin filtrul de cafea. Nu lăsați filtrul să depășească încet - mergeți încet. Acest proces poate dura câteva minute pentru a finaliza. Banana piure va rămâne în filtru, în timp ce lichidul va filtra prin sticlă.
  • Lichidul care curge prin filtrul de cafea este în esență apă sărată care conține moleculele ADN ale bananei.
  • Moleculele ADN au fost separate de restul bananei, prin urmare, banana piure nu mai este nevoie.
  • Odată ce tot lichidul sa mutat prin filtru, puteți renunța la filtru și conținutul acesteia.
  • Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 9
    3. Adăugați alcoolul izopropilic încet la sticla îngustă înclinată. Luați alcoolul izopropilic din congelator. Ridicați geamul înalt și îngust, cu mâna non-dominantă și înclinați-o la un unghi de 45 de grade pe o parte. Utilizați mâna dominantă pentru a turnați alcoolul izopropilic, așa că este încet merge în jos pe partea de sticlă. Opriți turnarea atunci când există un strat de alcool izopropilic aproximativ 1-2 în (2.5-5.1 cm) grosime deasupra amestecului lichid pe care l-ați filtrat în sticlă.
  • Nu turnați alcoolul izopropilic direct în lichidul care este în sticlă.
  • După ce ați terminat, ar trebui să vedeți două straturi distincte de lichid - banana / săpun / apă de sare pe partea inferioară și alcoolul de sus. Moleculele ADN sunt în prezent dizolvate în amestecul de banane / săpun / apă sărată.
  • Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 10
    4. Lăsați paharul pe contor timp de cel puțin 8 minute. Înclinați versiunea înaltă, îngustă în poziție verticală și puneți-o pe tejghea. Setați un cronometru timp de 8 minute și nu atingeți geamul. În timpul celor 8 minute, urmăriți sticla pentru bule și mișcare. Așa cum am menționat, moleculele ADN sunt în prezent dizolvate în amestecul de banane / săpun / săpun. Combinația de alcool și sare determină ca moleculele de ADN să se precipită sau să se dezvolte într-un solid. Am pus alcoolul în congelator, deoarece temperaturile inferioare permit formarea mai multor molecule de ADN.
  • Puteți părăsi sticla mai mult de 8 minute. Cu cât lăsați mai mult, cu atât este mai definit materialul ADN va deveni.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea ADN-ului
    1. Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 11
    1. Creați un mediu de stocare științific cu o sticlă mică. Găsiți o sticlă mică, clară de sticlă pentru a fi utilizate pentru stocarea pe termen lung. Puteți utiliza o sticlă nouă sau reutilizați o sticlă veche (cum ar fi cea utilizată anterior pentru condimente). Dacă ați decis să reutilizați o sticlă veche, asigurați-vă că este complet curățată în interior și că eticheta a fost eliminată. Umpleți flaconul cu alcool izopropilic.
    • Un magazin de dolari este un loc minunat pentru a găsi o varietate de containere mici de sticlă care pot funcționa în acest scop.
    • Alcoolul izopropilic nu trebuie să fie rece pentru acest pas.
  • Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 12
    2. Îndepărtați lemnul în sticlă și amestecați-l încet. Lipiți lemnul de lemn în sticla înaltă și îngustă până când vârful brevetului este situat în cazul în care alcoolul izopropilic corespunde amestecului de banane / apă / apă de sare. Întoarceți încet sau amestecați lemnul din lemn în această zonă și urmăriți piesele cu bule, pentru a vă deplasa în stratul de alcool. Permiteți firelor de ADN să se înfășoare în jurul lemnului de lemn.
  • Acest pas oferă o mare oportunitate de fotografie a ADN-ului.
  • Imagine intitulată Extract Banana ADN Pasul 13
    3. Mutați ADN-ul bananei în sticla de depozitare nou creată. Luați încet lemnul de lemn - cu ADN-ul înfășurat în jurul lui din sticlă înaltă și îngustă. Așezați lemnul de lemn în sticla mică umplută cu alcool izopropilic. Swirl Skewer-ul lemnului Un pic pentru a permite firmei ADN să se deplaseze de pe fracțiune și în alcool.
  • Odată ce ADN-ul este în alcool, fixați capacul de pe sticlă și păstrați-l atâta timp cât doriți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Crearea amestecului de banane piure

    • alcool izopropilic rece (>= 90%)
    • ½ banană, coaptă și curățată
    • 1 QT (950 ml) Geantă de congelare din plastic
    • ceașcă de măsurare
    • /2C (120 ml) de apă caldă
    • 1TSP (4.9 ml) de sare
    • linguriţă
    • Mitts cuptor
    • linguri de măsurare
    • /2TSP (2.5 ml) de săpun lichid de spălat vase

    Izolarea ADN-ului bananei

    • Filtru de cafea de hârtie
    • Tall, Sticlă îngustă de băut
    • elastic
    • temporizator
    • Camera / Smartphone

    Păstrați ADN-ul pe care îl izolați

    • Sticlă mică, clară de sticlă
    • alcool izopropilic
    • Skewer de lemn
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar