Cum să găsiți un cuib de viespe europene

Deoarece formează colonii mari și pot suferi de mai multe ori, viespii europeni sunt potențial periculoși pentru oameni, animale și animale de companie. Dacă observați o mulțime de viespi buzzing în jurul curții, lăsați un măr coapte sau carne crudă ca momeală. Viespi europeni zboară direct înapoi la cuibul lor după găsirea de alimente, astfel încât să urmărească cuibul ar trebui să fie ușor. Cu excepția cazului în care aveți experiență de exterminare, este mai bine să apelați un profesionist dacă găsiți un cuib.

Pași

Partea 1 din 3:
Urmărirea viespi la cuib
  1. Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe european Pasul 1
1. Purtați îmbrăcăminte de protecție atunci când căutați cuibul. Spre deosebire de albine, viespi pot suferi de mai multe ori, iar suferința multiplele multiple sunt periculoase. Dacă nu aveți un costum de albine și voal, purtați haine groase, mâneci lungi și pantaloni și mănuși. Acoperiți-vă capul cu o capotă sau pălărie și evitați să vă înghițiți sau altfel agravând orice viespi pe care le întâlniți.
  • Lăsați numai viespi cum le urmăriți și încercați să observați dacă acestea prezintă semne de agitație. Dacă un roi de viespi începe să se amestece în agitație, înapoi și să-ți acopere fața. Plecați încet dacă nu sunt aproape de tine, și fugi dacă se rotesc în jurul tău sau încep să atace.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 2
    2. Lăsați un măr coapte sau carne crudă ca momeală. Lăsați momeala în jurul curții sau oriunde ați văzut viespe. Momeala va atrage viespi și vor zbura înapoi la cuib după colectarea de alimente. Viespii europeni zboară direct înapoi la cuib după găsirea de resurse, deci ar trebui să fie destul de ușor să urmărească cuibul.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 3
    3. Așteptați ca viespi să se hrănească pe momeală. Țineți un ochi pe momeală după ce l-ați lăsat. Așteptați înăuntru și priviți o fereastră sau cercetați momeala de la câteva șantiere sau de la metri distanță. Nu ar trebui să dureze mult timp să atragă viespi dacă există un cuib din apropiere.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe european Pasul 4
    4. Urmați viermii înapoi la cuib. Odată ce vedeți viespi buzzing în jurul momeiului, păstrați-le un ochi apropiat. Vor participa la momeală pentru puțin timp, apoi zboară chiar înapoi la cuib. Înainte de mult timp, probabil că veți vedea viespe care zboară într-o linie dreaptă în 1 direcție.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe european Pasul 5
    5. Configurați o altă locație de momeală dacă pierdeți calea viespi. Din moment ce viespe sunt flori rapizi, s-ar putea să le pierdeți înainte de a putea localiza cuibul. Dacă se întâmplă acest lucru, configurați mai multe momeli în care ați pierdut urmărirea acestora. Așteptați ca viespe să găsească momeala, apoi să le urmeze când se îndreaptă spre cuib.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 6
    6. Deplasați momeala și urmați viespi până când găsiți cuibul. Repetați momeala și urmați secvența până când ați găsit cuibul. Ar putea dura câteva încercări, deci au răbdare.
  • Veți ști că ați găsit cuibul când vedeți zeci sau sute de viespi care zboară în și în jurul unui loc specific. Cele mai multe cuiburi de viespe europene sunt subterane, astfel încât probabil veți vedea Viespi care zboară în și dintr-o mică deschidere în pământ.
  • Partea 2 din 3:
    Identificarea cuibului
    1. Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 7
    1. Căutați o deschidere în sol, unde introduceți și ieșiți. Deoarece 80% din cuiburile de viespe europene sunt subterane, singura indicație ar putea fi traficul și din ea. Chiar dacă nu puteți vedea cuibul însuși, vor fi suficiente viespi pentru a îmbunătăți locația exactă odată ce le-ați urmărit în zona generală a cuibului.
    • Coloniile europene de viespe conțin zeci de mii de insecte individuale, deci va exista o mulțime de trafic în jurul cuibului. Deschiderea însăși este mică și este de obicei de aproximativ 2 inci (5.1 cm) în diametru.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 8
    2. Verificați crevii protejate dacă nu vedeți un cuib de sol. Uneori, viespi formează cuiburi în interiorul pereților, jgheaburilor, copacii și în alte cavități protejate. Utilizați modelele de trafic ale WASPS pentru a identifica locația cuibului. Dacă bănuiți că ar putea fi în interiorul unui perete sau alt loc inaccesibil, nu încercați să ajungeți la cuib pe cont propriu.
  • Tăierea unei găuri în perete, arbore sau altă structură ar putea agrava viespi.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 9
    3. Distinge între un cuib european de viespe și alte cuiburi de cuiburi. Un cuib de viespe european este în formă rotundă sau ovală și este de obicei cu privire la dimensiunea unui baschet sau aproximativ 10 cm (25 cm) în diametru. Un strat izolator exterior care seamănă cu materialul de carton gri distinge un cuib de viespe europene din alte cuiburi de viespe, în care celulele de fagure sunt clar vizibile.
  • Alte viespi cuiburi de obicei deasupra solului. Dacă găsiți un cuib de mai sus, verificați stratul izolator. Dacă găsiți un cuib subteran, cel mai probabil a fost construit de o colonie europeană de viespe.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe european Pasul 10
    4. Marcați site-ul cuibului cu un steag sau o miză colorată. După urmărirea cuibului, marcați site-ul, astfel încât dvs. sau un exterminator profesionist o poate găsi mai târziu. Lăsați cuibul singur și nu plantați miza sau steagul direct în șantierul cuibului. În schimb, puneți amprenta o distanță sigură pentru a evita agravarea viespi.
  • Utilizați o miză sau un steag strălucitor, ca fiind cel mai bun moment pentru a trata un cuib de viespe este înainte de răsăritul soarelui. Probabil că veți căuta cuibul în timpul zilei și voi sau un profesionist va trebui să vă întoarceți la cuib când este întunecată. Va fi mai ușor să vedeți o marcă colorată în întuneric.
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de un cuib de viespe europene
    1. Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 11
    1. Raportați cuibul sau contactați un exterminator profesionist. În Australia de Vest, sunteți obligat să raportați un cuib european de viespe la serviciul de informare a dăunătorilor și bolii (PADIS). Dacă locuiți în afara Australiei de Vest, cerințele de prezență și raportare pentru acest dăunător variază. Contactați guvernul local pentru a solicita sfaturi cu privire la faptul că oferă servicii de control al dăunătorilor - dacă nu, este mai bine să contactați un profesionist, cu excepția cazului în care aveți experiență în tratarea cuiburilor de viespe.
    • Viesele europene sunt clasificate ca dăunători invazivi în Australia. Contactați pe PADIS la +61 (0) 8 9368 3080 pentru a raporta un cuib în Australia de Vest.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib european de viespe 12
    2. Purtați un costum de albine și vălul dacă încercați să tratați cuibul. Dacă vă decideți să vă ocupați de cuibul dvs., va trebui să purtați unelte profesionale. Nu încercați să exterminați viespi fără protecție adecvată.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 13
    3. Tratați cuibul înainte de răsărit. Cel mai bun moment pentru a aplica insecticid este chiar înainte de răsărit atunci când este încă întunecată. Majoritatea lucrătorilor se vor întoarce la cuib înainte de zori, așa că atunci veți avea cea mai bună lovitură la eradicarea coloniei.
  • Spre deosebire de alte viespi, care de obicei sunt exterminate în mijlocul nopții, viespi europeni sunt activi peste noapte.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 14
    4. Utilizați o lanternă acoperită cu celofan roșu pentru a găsi deschiderea. Plasați celofanul roșu pe o lanternă și asigurați-l cu o bandă de cauciuc. De când va fi întunecată, veți avea nevoie de o lanternă pentru a găsi deschiderea cuibului.
  • Asigurați-vă că utilizați lumină roșie, care este invizibilă la viespi, în loc de o lanternă obișnuită. În caz contrar, le puteți atrage și a intra în probleme.
  • Utilizați modele de trafic pentru a identifica deschiderea cuibului. Veți vedea viespe care zboară în și la deschidere.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 15
    5. Aplicați un aerosol sau un insecticid de praf marcat pentru viespi și horneturi. Odată ce ați găsit deschiderea, utilizați un aplicator de insecticidă cu o baghetă lungă pentru a pulveriza un produs etichetat special pentru viespi și horneturi. Pulverizați insecticidul direct pe deschiderea cuibului.
  • Utilizați produsul în conformitate cu instrucțiunile sale. Dacă este un concentrat care trebuie diluat, amestecați-l cu apă conform instrucțiunilor.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de viespe europene Pasul 16
    6. Verificați cuibul în 1 până la 2 zile. O singură aplicație este de obicei suficientă și ar trebui să vedeți puțin sau deloc activitate în termen de 1-2 zile. Dacă este necesar, aplicați mai mult insecticid chiar înainte de următorul răsărit de răsărit.
  • sfaturi

    Dacă locuiți în afara Australiei, viespi europeni sunt probabil o specie indigenă care contribuie pozitiv la mediul dvs. Dacă cuibul este departe de proprietatea dvs., pe marginea proprietății dvs. sau dacă vedeți doar câteva viespe din când în când, luați în considerare părăsirea coloniei.

    Avertizări

    Distrugerea fizică a cuibului cu o lilieci de baseball sau alt obiect este o modalitate rapidă de a mânia câteva mii de viespi, dar nu va extermina colonia.
  • Nu încercați să scăpați de un cuib de viespe înălțat, mai ales dacă ar trebui să urcați pe o scară pentru ao accesa.
  • Nu încercați să ardeți sau să inundați cuibul. Ai putea să pierzi controlul asupra unui incendiu, ars și inundarea cuibului ar fi doar agitarea viespi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar