Cum să găsești un cuib de jachetă galbenă

Jachetele galbene sunt o viespe agresive. Dacă ai deranjat accidental unul dintre cuiburile lor, s-ar putea să fii stins! Dacă bănuiți că aveți un cuib de jachetă galben, va trebui să îl urmăriți pentru a scăpa de ea. Căutați după ora 10 dimineața, când jachetele galbene sunt cele mai active și cele mai ușor de văzut în lumina soarelui. Puteți atrage jachete galbene cu alimente dacă nu le puteți prinde să zboare spre și din cuiburile lor. Dacă găsești un cuib, ar trebui să-l tratezi noaptea cu praf de pulverizare sau de insecticid.

Pași

Metoda 1 din 2:
Urmărirea unui cuib de jachetă galbenă
  1. Imagine intitulată Găsiți un cuib de jachetă galben Pasul 1
1. Porniți căutarea după ora 10 dimineața. Jachetele galbene sunt cele mai active între orele 10:00 și 4:00. Este, prin urmare, mai ușor să le găsești să zboare pe căile dintre sursele lor de alimente și cuiburi în acest moment. Dacă este foarte cald sau foarte rece, rețineți că acest interval de timp ar putea fi scurtat, deoarece jachetele galbene tind să fie mai puțin active în timpul temperaturilor extreme.
  • Imagine intitulată Găsiți un jachetă galbenă Cuibul 2
    2. Căutați găuri în terenul proprietății dvs. Jachetele galbene tind să construiască cuiburi parțial subteran, de obicei în găurile vechi de gopher. De asemenea, pot construi cuiburi în grămezi de lemn și vegetație densă. Porniți-vă proprietatea, căutați găuri, precum și alte zone de sol în care ar putea exista cuiburi. Dacă vedeți jachete galbene care zboară lângă astfel de zone sau un număr mare de jachete galbene care se târăsc în jurul protejării unei anumite zone, ați găsit probabil un cuib.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de jachetă galben Pasul 3
    3. Căutați jachete galbene care zboară într-o cale dreaptă. Indiferent de locul unde se află cuiburile lor, viespi vor zbura într-o linie dreaptă de la cuibul lor în sursele lor de hrană. Stați mai aproape de locul unde ați văzut jachetele galbene și căutați din partea acelei zone care sunt în plin soare. Căutați orice insecte care zboară rapid cu o linie dreaptă - ar trebui să iasă în evidență în soarele direct. Continuați să căutați dacă vedeți unul - Dacă vedeți mai mult, probabil că vă vedeți că apar sau reveniți la cuibul lor și puteți urmări cuibul în acest fel.
  • Imagine intitulată Găsiți un cuib de jachetă galben Pasul 4
    4. Atrage jachetele galbene cu alimente. Dacă nu puteți observa vreun jachetă galbenă care zboară, puteți încerca să le luați cu alimente și apoi să le urmați înapoi la cuiburile lor. Așezați mâncarea într-un vas de mică adâncime lângă locul în care credeți că cuiburile ar putea fi, apoi urmăriți capcana de alimente. Jachetele galbene ar trebui să apară în cele din urmă în apropierea alimentelor. Odată ce o fac, urmați drumul înapoi spre cuiburile lor.
  • Puteți utiliza momeli bazate pe proteine, inclusiv alimente cu aromă cu aromă de ton, pielea de pui, tăieturi la rece și carne de masă.
  • În timpul verii, momele de zahăr ar putea funcționa mai bine. Încercați suc de fructe, grenadină, înghețată sau un pic de jeleu de fructe.
  • Imagine intitulată Găsiți un jachetă galbenă Cuibul 5
    5. Marcați cuiburile pe măsură ce le găsiți. Pe măsură ce găsiți cuiburile, marcați-le. Pictura de pulverizare Un "x" lângă locație este cel mai bun, deoarece puteți să o faceți de la o distanță și vopseaua va spăla în cele din urmă curtea sau clădirile.
  • Nu încercați să marcați cuibul direct - pulverizați-l sau loviți un pavilion marker în ea poate supăra colonia și poate provoca jachetele galbene să se rotească și să te atace.
  • Metoda 2 din 2:
    Tratarea unui cuib de jachetă galbenă
    1. Imagine intitulată Găsiți un cuib de jachetă galben Pasul 6
    1. Tratați cuiburile noaptea. Majoritatea jachetelor galbene de muncitori se întorc la cuib la apusul soarelui, astfel încât tratarea cuibului după aceea ar trebui să omoare cele mai frumoase jachete posibile. Planificați să tratați cuibul la aproximativ 45 de minute după apusul soarelui. Dacă trebuie să tratați în timpul zilei, amintiți-vă că este posibil să fie necesar să tratați cuibul de mai multe ori.
    • După ce ați tratat cuibul, puteți lăsa praf de insecticid la intrarea în cuib. Care ar trebui să omoare orice jachete galbene care nu au fost deja în cuib.
  • Imagine intitulată Găsiți un jachetă galbenă Cuibul 7
    2. Utilizați un spray rapid de înghețare pe cuiburi aeriene. Cuiburile de jachetă galbenă aeriană sunt cele mai ușoare de la fața locului - de obicei, sunt atârnate de streașina de case, garaje, copaci sau polonezi electrici sau ușoare. În picioare cât mai departe posibil, îndreptați spray-ul la cuib și saturați cuibul cu spray. Asigurați-vă că și deschiderea cuibului. Cuibul ar trebui să fie complet acoperit.
  • Puteți găsi aceste spray-uri de înghețare rapidă în majoritatea magazinelor de îmbunătățire a casei sau în "Acasă" Secțiunea magazinului dvs. alimentar.
  • Cele mai rapide spray-uri de înghețare funcționează la 10 până la 15 picioare (3 până la 5 m), deci nu trebuie să aveți nevoie de o scară dacă nu ați găsit un cuib care este foarte, foarte înalt.
  • Imagine intitulată Găsiți un jachetă galben Cuib Pasul 8
    3. Utilizați pulverizarea rapidă prin pulverizare și praf de insecticid pe cuiburi de sol. Un spray nu va satura complet un cuib care este parțial subteran, deci va trebui să utilizați un sistem cu 2 părți. În primul rând, pulverizați intrarea cuibului și cât mai mult de cuib după cum puteți vedea. Apoi stropiți un praf de insecticid, etichetat pentru a fi utilizat pe viespi la intrare. Care ar trebui să omoare orice jachete galbene care încearcă să plece sau să se întoarcă la cuib.
  • Este posibil să trebuiască să așteptați câteva minute după pulverizarea cuibului pentru a utiliza praful. Odată ce pulverizați cuibul, câteva jachete galbene pot zbura din cuib, așa că nu doriți ca mâinile tale de oriunde acolo!
  • Imagine intitulată Găsiți un jachetă galben Cuibul 9
    4. Închiriați o companie profesională Pest pentru cuiburi dificile. Dacă găsiți un cuib într-un loc greu de atins sau suspectați că un cuib de jachetă galben a fost construit într-un gol în pereții dvs., apelați o companie profesionistă de eliminare a dăunătorilor. Ei vor ști cum să găsească cuibul și exact cum să-l trateze pentru a vă păstra în siguranță.
  • Imagine intitulată Găsiți un jachetă galbenă Cuibul 10
    5. Rămâneți calm dacă sunteți rotiți. Dacă deranjați un cuib de jachetă galben, ei vă pot răsuci. Dacă se întâmplă acest lucru, încercați să rămâneți cât mai calm posibil - dacă alergi sau flăcăi, poate crește agresivitatea jachetelor galbene. Cât mai calm posibil, plecați departe de locul în care ați fost răsturnați și intrați undeva dacă puteți.
  • Imagine intitulată Găsiți un jachetă galbenă Cuibul 11
    6. Aplicați Tendicerizator de carne la un pict. Dacă sunteți loviți de a Jacheta galbenă, Faceți o pastă cu vrăjitorie de carne și câteva picături de apă. Utilizați o minge de bumbac pentru a aplica pasta la Sting. Puteți lăsa pasta de până la 20 de minute.
  • Nu folosiți această pastă lângă ochi.
  • Dacă nu aveți Tendinizator de carne, puteți face o pastă cu bicarbonat de sodiu pentru a se aplica la Sting.
  • Dacă vrăjitoria de carne sau sifonul de copt nu funcționează, țineți un cub de gheață la Sting timp de 20 de minute.
  • Avertizări

    Înainte de a pulveriza un cuib, asigurați-vă că aveți o cale de evacuare planificată. Unele jachete galbene pot zbura din cuib și nu vrei să fii stins.
  • Când căutați cuiburi de sol, fiți atenți unde faceți pasul. Trecerea pe un cuib de sol poate agita cuibul și poate provoca colonia la rotire.
  • Dacă sunteți loviți și aveți probleme cu respirația sau înghițirea în cele 2 ore după stingere, mergeți imediat la medicul dumneavoastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar