Cum să distingeți între un antivirus "și un" legit "unul

Securitatea calculatorului poate fi importantă, dar nu descărcați doar programe aleatorii care se numesc ei înșiși "antivirusuri," "anti-spyware" și "anti-malware." Recent, există câteva programe care sunt doar viruși sau spyware care se disfundă ca "Software bun." Acestea sunt cunoscute ca "Rogue" antivirusuri. Cu acest articol, vă vom arăta cum să distingeți între a "Rogue" și a "legitim" (real) antivirus.

Pași

Imaginea intitulată distinge între o
Imaginea intitulată distinge între un
1. Memorează câteva nume de "legitim" antivirusuri. În acest fel, puteți ști care este necinstit și care este legit. Câteva antivirusuri legitime sunt McAfee, Avg, Avast!, Norton și Kaspersky. Unele dintre acestea sunt gratuite (cum ar fi Avast și AVG) și unele dintre acestea au o versiune de încercare și o versiune plătită (cum ar fi Norton sau McAfee).
  • Imaginea intitulată distinge între o
    Imaginea intitulată distinge între un
    2. Memorează câteva nume de antivirusuri necinstite, de asemenea. Aici este o listă incompletă de antivirusuri necinstite pe care le puteți găsi pe Wikipedia: http: // en.Wikipedia.org / wiki / list_of_rogue_security_software
  • Imaginea intitulată distinge între o
    Imaginea intitulată distinge între un
    3. Nu vă administrați de scanările online instantanee. Unele rogi folosesc alerte de centrale de securitate Fake Windows sau anunțuri pop-up care imită notificările Windows sau revendicați că ați scanat computerul. Persoanele care le fac sunt grele. Daca este o "Nu descărcați" sau "Anulare" butonul din mesajul de eroare fals, nu faceți clic pe acesta - care ar descărca încă. Dacă se întâmplă ceva, nu este prea târziu să reciclați bin și să ștergeți necinstiți și să faceți o oprire tare (apăsați și mențineți apăsat imediat butonul de alimentare timp de 10 secunde). (Antivirusurile legitime nu folosesc aceste modalități de publicitate.)
  • Majoritatea robotă au rezultate extrem de scandaloase de securitate. Cele mai multe antivirusuri legitime sunt cinstite și nu subliniază aceste virusuri inexistente. Dimpotrivă, antivirusurile necinstiți susțin că procesele critice ale sistemului (cum ar fi managerul de sarcini) sunt viruși. Acest lucru se datorează faptului că programele, cum ar fi managerul de sarcini să-și taie funcția, făcându-l vulnerabil.
  • Unele antivirusuri necinstite susțin că banii pe care îi plătiți merg la o cauză caritabilă. Antivirus verde, un rogue, susține că $ 2 din banii pe care i-ai plătit merge la o fundație pentru a proteja pădurile tropicale Amazon.
  • Imaginea intitulată distinge între o
    Imaginea intitulată distinge între un
    4. Atenție. Rogues vă pot face să plătiți o mulțime de bani pentru fals!
  • 5. Când credeți că ați descărcat un antivirus necinstit, o altă modalitate bună de a spune este să deschideți Centrul de securitate Windows Legit (dacă aveți ferestre). Dacă "Antivirus" secțiunea a fost roșie și "Off" -- Dar acum are un cerc verde cu "PE" scrise lângă aceasta, programul este legit. Dacă încă mai spune "Off," Șansele sunt acest software este un necinstit (deși noul antivirus gratuit nu este neapărat cunoscut de Windows).
    Imaginea intitulată distinge între un
  • 6. Nu aveți încredere sau nu utilizați o scanare online. Dacă există linkuri care redirecționează către o scanare de virus online, nu faceți clic pe ele, deoarece acestea pot fi false sau malware.
    Imaginea intitulată distinge între un
  • Imaginea intitulată distinge între o
    Imaginea intitulată distinge între un
    7. Când descărcați unul dintre antivirusurile legitime care au fost puse în primul pas, asigurați-vă că nu descărcați de pe site-uri aleatorii. Există câteva site-uri care descarcă Rogues care pretind că sunt McAfee, Avast și AVG. Asigurați-vă că descărcați de pe site-ul oficial.
  • Site-uri în care orice utilizator poate încărca fișiere sau foldere pentru alții pentru a descărca adesea să permită malware, deci nu descărcați de la ei.
  • 8. Feriți-vă de site-urile pe care le dați! Un site web, ochelari.com (care pretinde că este Google.com) descarcă un Rogue numit Spy-Sheriff fără permisiunea dvs.
    Imaginea intitulată distinge între un
  • 9. Detectați majoritatea robotă anti-virus și eliminați-le de un bun program gratuit funcțional, cum ar fi "Malwarebytes antimalware": (Când instalați versiunea lor gratuită, aveți posibilitatea să faceți clic pe ele "versiune de încercare", Dar asta este nu versiunea gratuită - așa că pentru a ajunge la unul liber, spune "Nu" la "proces"). Shareware complet gratuit "SPYBOT Search & Distruge" este, de asemenea, un bun detector al antivirusului malware necinstit. Fie pot fi descărcate gratuit, de exemplu, la Majorgeeks.com fără a se alătura, sau la CNET.COM, dacă vă alați la descărcarea software-ului - ambele site-uri de lungă durată care au testat / scanate programe.
    Imaginea intitulată distinge între un
  • sfaturi

    Dacă credeți că ați putea avea un antivirus necinstit, atunci căutați (Google) acest lucru: "[Introduceți numele programului aici] Ghidul de eliminare". Dacă există o mulțime de rezultate sau pagini web care discută eliminarea acestui lucru și îl apelați la un virus sau spyware, atunci software-ul este un exemplu de "Rogue". WikiHow are, de asemenea, o mulțime de ghiduri pentru a elimina rogues, care sunt de ajutor.
  • Încredere în casetele nu sunt pop up-uri. Este întotdeauna mai bine să cumpărați un protector de virus în viața reală cu cutiile, mai degrabă decât să o descărcați. Înșelătoriile ar trebui să vă fure informațiile despre cardul dvs. de credit și să vă deșeați banii. Cel mai sigur pariu este cumpărarea unui anti-virus în viața reală.
  • Dacă nu vedeți un ghid de eliminare pentru anumite virusuri necinstite descărcați ADWCLEANER de aici https: // Malwarebytes.com / adwcleaner / și o conduce. Dacă nu puteți rula programul, intrați în modul sigur prin lovirea ferestrei + R și tastarea în Msconfig și lovirea Enter. Apoi găsiți o pornire de diagnosticare și apăsați apăsat. Acest lucru ar trebui să repornească computerul. Atunci când ați terminat să faceți același lucru, cu excepția alegerii normale de pornire.
  • Avertizări

    Când căutați ghiduri de îndepărtare, dacă alegeți să eliminați manual lucrurile, asigurați-vă că știți cum să utilizați corect managerul de activități și regedit. Ștergerea valorii greșite a procesului / registrului sau a face un lucru greșit ar putea să vă înșurubați sistemul și să faceți computerul complet inutilizabil.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar