Cum de a construi un computer laptop

Cumpărarea unui laptop precontat din magazin este de obicei un exercițiu în frustrare. Caracteristicile pe care le doriți nu sunt de obicei disponibile într-un singur computer, iar prețul poate fi exorbitant. Să nu mai vorbim de toate software-urile pe care companiile le-au făcut. Puteți ocoli tot ceea ce dacă sunteți dispus să vă luați mâinile puțin murdare. Construirea propriului laptop este o provocare, dar incredibil de recompensare. Urmați acest ghid pentru a afla cum.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea părților
  1. Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 1
1. Decideți ce va fi scopul principal al laptopului. Un laptop pentru procesarea cuvintelor și verificarea prin e-mail va avea mult diferite specificații decât un laptop pentru a juca cele mai recente jocuri. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, o considerație importantă - dacă intenționați să vă plimbați în jurul valorii de deconectați, veți dori un laptop care nu atrage prea multă putere.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 2
    2. Alegeți un procesor care îndeplinește nevoile computerului. Cochilia pe care o achiziționați va fi dependentă de procesorul pe care doriți să îl instalați, deci alegeți mai întâi procesorul. Comparați modelele procesorului pentru a determina ce procesor oferă cea mai bună viteză comparativ cu răcirea și consumul de energie. Majoritatea comercianților cu amănuntul online importanți vă vor permite să comparați procesoarele una lângă alta.
  • Asigurați-vă că achiziționați un procesor mobil și nu un procesor desktop.
  • Există doi producători majori de procesoare: Intel și AMD. Există o mulțime de argumente pentru și împotriva fiecărui brand, dar, în general, AMD va fi mai puțin costisitoare. Faceți cât mai multe cercetări posibil pe modelele de procesor care vă interesează să fiți sigur că merită banii.
  • Imagine intitulată Construiți un laptop Pasul 3
    3. Alegeți carcasa notebook-ului. Carcasa notebook-ului va determina care părți puteți utiliza pentru restul laptopului. Shell-ul va veni cu placa de bază atașată deja, ceea ce va dicta ce memorie puteți utiliza.
  • Luați în considerare dimensiunea ecranului și aspectul tastaturii. Deoarece cochilia nu este deosebit de personalizabilă, veți fi blocați cu ecranul și tastatura pe care o alegeți. Un laptop mai mare va fi mai greu de transportat și cel mai probabil va fi semnificativ mai greu.
  • Găsirea cochilii de vânzare poate fi dificilă. Introduceți "Notebook Barebone" sau "Shell WhiteBook" în motorul de căutare preferat pentru a urmări comercianții cu amănuntul pe scoici de stocuri. Unii producători de laptop sau furnizori vă vor permite să alegeți doar cochilia. MSI și Eluktronics sunt câteva dintre puținele companii care oferă încă laptop-uri barebone.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 4
    4. Achiziționați memoria. Laptopul dvs. va avea nevoie de memorie pentru a rula, iar formatul memoriei este diferit de desktop. Căutați memoria So-Dimm care va funcționa cu placa de bază din coajă. Memoria mai rapidă va oferi o performanță mai bună, dar poate duce la o durată de viață mai scurtă a bateriei.
  • Încercați să obțineți memorie de 8 sau 16 GB pentru o performanță optimă de zi cu zi.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 5
    5. Alegeți un hard disk. Laptopurile folosesc în mod obișnuit 2.5 "Unități, spre deosebire de cele 3.5 "Unități găsite în desktop-uri. Puteți alege între un unitate standard de 5400 rpm sau 7200 rpm sau alegeți o unitate solidă de stare fără piese în mișcare. Unitatea solidă de stare (SSD) va fi de obicei mai rapidă și nu are părți în mișcare, dar ele pot fi mai dificil de utilizat pe perioade lungi de timp. Unitățile solide de stare vin, de asemenea, într-o versiune NVME.NVME poate fi mai mare de 7 ori mai rapid decât SATA și este într-un mic, m.2 Factorul de formă.Dacă doriți ca un laptop să se plimbe, o unitate de stare solidă (SSD) ar fi cea mai bună, deoarece nu va fi deteriorată fizic de impact la fel de mult ca o unitate de disc HDD.
  • Obțineți un hard disk cu suficient spațiu pentru a face ceea ce doriți cu laptopul. Cele mai multe cochilii nu au spațiu pentru mai mult de o unitate, deci poate fi dificil să faceți upgrade mai târziu. Asigurați-vă că există suficient spațiu pe hard disk după instalarea sistemului de operare (de obicei între 15-20 GB). În zilele noastre, majoritatea oamenilor aleg dintr-un 500GB-1.Gama 5TB pentru laptopuri.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 6
    6. Decideți dacă aveți nevoie de o placă grafică dedicată (opțional). Nu toate cochilii se vor potrivi cu o placă grafică dedicată. În schimb, grafica va fi tratată de unitatea grafică integrată a CPU. Dacă puteți instala o carte dedicată, decideți dacă aveți nevoie de una. Ele sunt cele mai importante pentru gameri și designeri grafici.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 7
    7. Găsiți o unitate optică (opțional). Acest lucru devine din ce în ce mai pas opțional ca computere avans, deoarece puteți instala sisteme de operare de la unitățile USB și descărcați majoritatea software-ului. Dacă cumpărați astăzi un laptop nou, majoritatea nu are o unitate optică, deoarece memoria discului este acum înlocuită cu carduri de memorie și unități detașabile.
  • Unele cochilii vin cu unități incluse. Nu toate unitățile de notebook se potrivesc tuturor cochilii, așa că asigurați-vă că unitatea se potrivește cu coaja pe care ați ales-o.
  • Alegerea dacă doriți sau nu să cumpărați unul este ușor. Luați în considerare dacă utilizați adesea memoria discului. Amintiți-vă, puteți utiliza o unitate optică externă USB în loc de o unitate optică încorporată.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 8
    8. Alegeți o baterie. Va trebui să găsiți unul care are forma corectă și folosește același conector (bateriile de laptop au mai mulți știfturi. Bateria conține ICS și IC notifică computerul la temperatură și notifică computerul dacă bateria nu funcționează și nu trebuie încărcată și procentul bateriei). Dacă intenționați să o mutați adesea, utilizați o baterie lungă de viață. Va trebui să încercați să compariți multe baterii pentru a găsi unul pentru a cumpăra.
  • Cumpărați unul cu recenzii bune. Citiți recenzii privind experiența clientului cu utilizarea acestor baterii.
  • Partea 2 din 3:
    Punând laolaltă
    1. Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 9
    1. Obțineți instrumentele. Veți dori un set de șurubelnițe de bijutieri, de preferință magnetice. Șuruburile laptopului sunt mult mai mici și mai grele pentru a lucra cu șuruburi desktop. Găsiți o pereche de clești de nas pentru a ajunge la orice șuruburi care se încadrează în fisuri.
    • Păstrați șuruburile în bagajele de plastic până când aveți nevoie de ele. Acest lucru îi va ajuta să-i mențină să se rostogolească sau să se piardă.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 10
    2. Te sol. Descărcarea electrostatică poate ruina rapid componentele computerului, deci asigurați-vă că sunteți împământat înainte de a vă asambla laptopul. O bandă antistatică vă va ține împământat și sunt disponibile pentru ieftine.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 11
    3. Întoarceți carcasa astfel încât partea inferioară să fie în sus. Veți accesa placa de bază din mai multe plăci detașabile din partea din spate a unității.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 12
    4. Scoateți panoul care acoperă locul de antrenare. Acest panou acoperă cele 2.5 "Bay care vă va ține hard diskul. Locația variază în funcție de cochilie, dar golful este de obicei localizat spre partea din față a laptopului.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 13
    5. Montați hard diskul în suport. Cele mai multe notebook-uri necesită montarea unui hard disk la un suport care se potrivește în jurul unității. Utilizați patru șuruburi pentru a vă asigura că hard diskul este fixat pe suport. Găurile de șurub vor asigura în mod obișnuit că ați instalat direcția corectă.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 14
    6. Glisați unitatea hard disk bracket în golf. Utilizați banda de prindere pentru a aplica suficientă presiune pentru a fixa unitatea. Cele mai multe paranteze se vor alinia cu două găuri de șurub, odată ce unitatea este în poziție. Introduceți șuruburile pentru a fixa unitatea.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 15
    7. Instalați unitatea optică. Metoda va varia în funcție de cochilie, dar sunt introduse în mod obișnuit din partea din față a deschiderii terenului și se alunecă în conectori SATA.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 16
    8. Scoateți panoul care acoperă placa de bază. Acest panou va fi cel mai dificil de îndepărtat decât panoul de hard disk. Este posibil să aveți nevoie să o deschideți după scoaterea tuturor șuruburilor.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 17
    9. Instalați-vă memoria. Odată ce panoul este deschis, veți avea acces la placa de bază și la sloturile de memorie. Introduceți așchii de memorie SO-DIMM în sloturile lor într-un unghi și apoi împingeți-le în jos pentru a le face pe ele în poziție. Stick-urile de memorie pot fi instalate numai într-o singură direcție, deci nu încercați să le forțați.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 18
    10. Instalați CPU-ul. Este posibil să fie o încuietoare CPU în jurul prizei unde este instalată procesorul CPU. Este posibil să aveți nevoie să utilizați o șurubelniță plat pentru ao transforma în poziția "deblocată".
  • Transformați CPU-ul dvs. astfel încât să puteți vedea pinii. Ar trebui să existe un colț care lipsește pinii. Această notă se va alinia cu crestătura de pe soclu.
  • CPU se va potrivi doar în soclu într-un mod. Dacă CPU-ul nu se scade, nu-l forțați, sau puteți îndoi pinii, distrugând procesorul.
  • Odată ce CPU-ul este introdus, puneți blocarea CPU în poziția "blocată".
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 19
    11. Instalați ventilatorul de răcire (majoritatea laptopurilor utilizează ventilatoare centrifuge). Acest ventilator răcește procesorul sau răciți CPU-ul și alte părți multiple. CPU-ul dvs. ar fi trebuit să fie ambalat cu un ventilator de răcire. Majoritatea fanilor vor avea paste termice deja aplicate în partea de jos unde se conectează cu CPU. Dacă ventilatorul nu are nici o pastă, va trebui să aplicați unele înainte de instalarea ventilatorului.
  • Odată ce a fost aplicată pastă, puteți instala ventilatorul. Evacuara trebuie să se alinieze cu orificiile de pe coajă. Această parte poate fi complicată pe măsură ce încercați să aliniați totul. Nu încercați să forțați ansamblul de radiator și ventilator, ci să-l bateți în schimb. Pot exista și niște șuruburi de montare pentru a loc. Dacă cazul dvs. include un golf pentru a plasa filtrul de praf ventilator, puneți un filtru de praf pentru a preveni înfundarea prafului.
  • Păstrați radiatorul înclinat până când găsiți poziția potrivită. Acest lucru va ajuta la menținerea pastă termică de la obținerea tuturor componentelor dvs.
  • Atașați cablul de alimentare al ventilatorului la placa de bază odată ce ventilatorul este instalat. Dacă nu conectați ventilatorul, laptopul se va supraîncălzi și se va opri după câteva minute de utilizare.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 20
    12. Închideți panourile. Odată ce ați instalat toate componentele, puteți plasa panourile înapoi peste deschideri și le puteți fixa cu șuruburi. Laptopul dvs. este complet!
  • Partea 3 din 3:
    Pornirea acestuia
    1. Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 21
    1. Asigurați-vă că acumulatorul este introdus. Este ușor să uitați bateria din procesul de construire, dar asigurați-vă că este introdusă și încărcarea corespunzătoare înainte de a porni computerul.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 22
    2
    Verificați memoria dvs. Înainte de a instala un sistem de operare, executați MemTest86 + pentru a vă asigura că memoria dvs. funcționează corect și că computerul funcționează în general. MemTest86 + poate fi descărcat gratuit online și poate fi încărcat de pe un CD sau USB unitate.
  • De asemenea, puteți verifica dacă memoria instalată este recunoscută utilizând BIOS. Găsiți secțiunea hardware sau monitor pentru a vedea dacă apare memoria dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 23
    3. Instalați un sistem de operare. Pentru laptop-urile auto-construite, puteți alege între Microsoft Windows sau a Distribuția Linux. Windows costă bani, dar oferă o gamă mai largă de programe și compatibilitate hardware. Linux este gratuit, sigur și susținut de o comunitate de dezvoltatori de voluntari.
  • Există multe versiuni ale Linux de a alege, dar unele dintre cele mai populare includ Ubuntu, Monetărie și Debian.
  • Este recomandat să instalați cea mai recentă versiune de Windows lansat, deoarece versiunile mai vechi pierd suportul după ce a trecut suficient timp.
  • Dacă nu aveți instalat o unitate optică, va trebui să creați o Drive USB bootabile Cu fișierele de sistem de operare.
  • Imagine intitulată Construiți un computer laptop Pasul 24
    4
    Instalați driverele. Odată ce sistemul dvs. de operare este instalat, va trebui să instalați drivere pentru hardware-ul dvs. Cele mai moderne sisteme de operare vor face mai mult acest lucru automat, dar este posibil să aveți una sau două componente care trebuie să fie instalate manual.
  • Cele mai multe componente vor veni cu șoferii pe un disc. Utilizați discul Dacă sistemul dvs. de operare nu poate găsi driverele corecte.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar