Cum se creează o diagramă

Schimburile sunt un instrument excelent pentru ruperea dificil de a înțelege procesele în concepte accesibile. Crearea unei fluxuri de succes vă cere să simplificați informațiile și să o prezentați într-un format clar și concis. Pentru a crea o diagramă în Excel, va trebui să creați o grilă, setați și să conectați formele din meniul Forme și să adăugați textul corespunzător. În mod similar, pentru a crea o diagramă în cuvânt, va trebui să introduceți o panza, să activați o rețea și să creați și să conectați formele din meniul Forme înainte de a adăuga text.

Pași

Metoda 1 din 3:
Proiectați conceptul
  1. Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 1
1. Scrieți-vă conceptele de bază. Cheia unui debit de succes este lizibilitatea sa. Asigurați-vă că conceptele dvs. de bază sunt pur și simplu menționate și că progresia de la concept la concept este explicată în pași simpli.
  • Asigurați-vă că aveți un punct final distinct pentru graficul dvs. planificat. Acest lucru va contribui la citirea mai ușoară.
  • Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 2
    2. Decide între un format standard sau înotul de înot. O diagramă standard sparge un proces în jos prin conceptele sale cheie și acțiunile necesare. Dacă aveți mai multe grupuri implicate în procesul descris de DulgeChart, un format de baie poate ajuta la afișarea cine trebuie să facă ceea ce trebuie să facă. Fiecare etapă a deficienței este plasată în "banda" pentru grupul responsabil pentru finalizarea sarcinii (marketing, vânzări, HR, etc.).
  • Înotul înotat sunt formatate tipic orizontal sau vertical. Punctul de plecare este colțul din stânga sus al diagramei.
  • Înotul poate fi dificil de proiectat dacă aveți mai multe concepte care trebuie să călătorească înainte și înapoi între departamente. Acest lucru va duce la diagrame noroioase.
  • Imaginea intitulată Creați o etapă a deficienței 3
    3. Layout Your FlowChart. Înainte de a începe să proiectați software-ul dvs. prin software, trageți-l pe o bucată de hârtie de zgârietură. Plasați conceptul de pornire în partea de sus și extindeți graficul de sub ea.
  • Majoritatea fluxurilor funcționează pe un principiu binar de bază. La punctele din procesul în care apar variații, cititorul este prezentat cu o întrebare da sau nu. Răspunsul va ghida cititorul la conceptul corespunzător.
  • Utilizați diferite forme pentru a reprezenta diferite tipuri de concepte sau decizii. Adăugarea indicii vizuale va ajuta la citirea și înțelegerea.
  • Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 4
    4. Procese complexe separate. Dacă zonele de debit devine prea densă, separați subprocesul într-o nouă schemă. Adăugați o casetă ca o referință la subprocesul din diagrama originală și să returneze cititorul la acesta când trece prin secțiunea extinsă.
  • Metoda 2 din 3:
    Creați o diagramă în Excel
    1. Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 5
    1. Creați o grilă. Fotunele de calcul Excel sunt formatate în mod implicit pentru a avea celule care sunt mai largi decât acestea sunt înalte. Pentru a crea o diagramă uniformă, veți dori să setați dimensiunile celulare pentru a fi pătrat. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul Selectați toate celulele situate în colțul din stânga sus al foii de calcul.
    • Faceți clic dreapta pe orice poziție coloana și selectați lățimea coloanei din meniu. Introduceți 2.14 în câmp și apăsați Enter. Acest lucru va schimba toate celulele în pătrate perfecte.
    • Porniți Snap la Grid din meniul Aliniere din fila Layout sau Page. Acest lucru va face obiectele create ajusta dimensiunea lor pentru a se potrivi cu grila, ajutându-vă să creați forme uniforme.
  • Imagine intitulată Creați o etapă de debit 6
    2. Setați marginea. Dacă intenționați să exportați foaia de calcul la cuvânt sau la un alt program, veți dori să vă asigurați că marjele se aliniază. Utilizați meniul Margine în fila Page Layout sau Layout pentru a regla marginile pentru a se potrivi cu software-ul pe care îl exportați la.
  • Puteți ajusta orientarea documentului (portret sau peisaj) utilizând meniul de orientare din fila Layout. Schimburile care merg de la stânga la dreapta trebuie să fie formatate pentru peisaj.
  • Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 7
    3. Creați forme. Faceți clic pe fila Inserare și selectați meniul Forme. Selectați forma pe care doriți să o creați și apoi trageți dimensiunea casetei folosind mouse-ul. Odată ce creați o formă, puteți schimba stilul de culori și contur utilizând instrumentele din fila Format care se deschide.
  • Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 8
    4. Adaugă text. Pentru a adăuga text în forme, faceți clic pe centrul formei și începeți tastarea. Puteți regla fontul și stilul în fila Acasă. Păstrați textul scurt și până la punct și asigurați-vă că este ușor de citit.
  • Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 9
    5. Conectați formele. Deschideți meniul Forme din fila Insert. Selectați stilul liniei care se potrivește cel mai mult nevoilor dvs. Plasați mouse-ul peste prima formă. Veți vedea că cutiile roșii mici apar pe marginile sale care arată unde pot fi conectate liniile.
  • Porniți linia în cutia roșie și trageți-o la cea de-a doua formă.
  • Dulapurile roșii vor apărea pe a doua formă. Plasați punctul final al liniei pe una din aceste casete.
  • Formele sunt acum conectate. Dacă mutați unul, linia va rămâne conectată și reglează unghiul în mod corespunzător.
  • Adăugați comentarii la linii de conectare prin introducerea unei casete de text, disponibile din fila Inserare.
  • Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 10
    6. Descărcați un șablon. În loc să creați o diagramă de la zero, există o varietate de șabloane și vrăjitoare Excel disponibile atât gratuit, fie pentru cumpărare online. Mulți dintre aceștia iau cea mai mare parte a lucrărilor din crearea unui debit.
  • Metoda 3 din 3:
    Creați o diagramă în cuvânt
    1. Imaginea intitulată Creați o etapă a deficienței 11
    1. Introduceți o pânză. Cea mai ușoară modalitate de a crea AflowChart în Word este de a crea mai întâi o panza. O pânză permite mai multă libertate de a lucra cu forme și permite anumite caracteristici care nu sunt disponibile în mod normal, cum ar fi linii de conectare.
    • Faceți clic pe fila Inserare. Selectați meniul Forme, apoi faceți clic pe Canvas de desen nou din partea de jos a meniului. O schiță punctată a pânzei va apărea în documentul dvs. Puteți ajusta dimensiunea pânzei prin manipularea colțurilor.
  • Imagine intitulată Creați o etapă de debit 12
    2. Activați grila. Utilizarea unei grilă vă va permite să creați forme uniforme. Pentru ao activa, faceți clic pe panza pentru a fi activă. În fila Format, faceți clic pe Aliniere și apoi selectați Setări grilă. Verificați casetele pentru afișarea obiectelor de rețea și a obiectelor.
  • Imagine intitulată Creați o etapă de debit 13
    3. Creați forme. Cu Canvas Active, selectați fila Inserare și faceți clic pe meniul Forme. Selectați forma pe care doriți să o adăugați. Utilizați mouse-ul pentru a desena forma la dimensiunea pe care ați dori. Odată ce creați o formă, puteți schimba stilul de culori și contur utilizând instrumentele din fila Format care se deschide.
  • Imaginea intitulată Creați o etapă de debit 14
    4. Adaugă text. Pentru a adăuga text într-o formă în Word 2007, faceți clic dreapta pe acesta și selectați Adăugare text din meniu. Pentru Word 2010/2013, faceți clic pe Forma și începeți tastarea. Puteți ajusta fontul și stilul din fila Acasă.
  • Imagine intitulată Creați o etapă de debit 15
    5. Conectați formele. Deschideți meniul Forme din fila Insert. Selectați stilul liniei care se potrivește cel mai mult nevoilor dvs. Plasați mouse-ul peste prima formă. Veți vedea că casetele mici apar pe marginile sale care arată unde pot fi conectate liniile.
  • Porniți linia în cutie și trageți-o la cea de-a doua formă.
  • Dulapurile mici vor apărea pe marginile celei de-a doua forme. Plasați punctul final al liniei pe una din aceste casete.
  • Formele sunt acum conectate. Dacă mutați unul, linia va rămâne conectată și reglează unghiul în mod corespunzător.
  • Adăugați comentarii la linii de conectare prin introducerea unei casete de text, disponibile din fila Inserare.
  • Diagrama debitului

    Planul de diagramă a debitului de probă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Diagrama fluxului de probă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Sfaturi și trucuri diagrame ale fluxului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar