Cum se adaugă o linie cea mai bună potrivită în excel

Thiste parere cum să creați o linie de cea mai bună potrivire în diagrama Microsoft Excel. O linie de cea mai bună potrivire, cunoscută și ca o linie de potrivire potrivită sau trend, este o linie dreaptă folosită pentru a indica un model de trending pe o diagramă Scatter. Dacă ați crea acest tip de linie manual, ar trebui să utilizați o formulă complicată. Din fericire, Excel facilitează găsirea unei linii de tendință exactă făcând calculele pentru dvs.

Pași

  1. Imagine intitulată Adăugați o linie cea mai bună potrivită în EXCEL PASUL 1
1. Evidențiați datele pe care doriți să le analizați. Datele pe care le selectați vor fi utilizate pentru a crea diagrama dvs. Scatter. O diagramă scatter este una care utilizează puncte pentru a reprezenta valori pentru două valori numerice diferite (x și y).
  • Imagine intitulată Adăugați o linie cea mai bună potrivită în Excel Pasul 2
    2. Apasă pe Introduce tablo. Este în partea de sus a Excel.
  • Imagine intitulată Adăugați o linie cea mai bună potrivită în EXCEL PASUL 3
    3. Faceți clic pe pictograma Scatter din panoul diagrame. Este în bara de instrumente din partea de sus a ecranului. Pictograma arată ca mai multe pătrate albastre și galbene mici - când locuiți cursorul mouse-ului peste această pictogramă, ar trebui să vedeți "Introduceți Scatter (X, Y)" sau diagrama cu bule (formularea exactă variază în funcție de versiune). Va apărea o listă de diferite tipuri de diagrame.
  • Imagine intitulată Adăugați o linie cea mai bună potrivită în EXCEL PASUL 4
    4. Faceți clic pe opțiunea Prima diagramă Scatter. Este pictograma diagramă din colțul din stânga sus al meniului. Aceasta creează o diagramă bazată pe datele selectate.
  • Imagine intitulată Adăugați o linie cea mai bună potrivită în EXCEL PASUL 5
    5. Faceți clic dreapta pe unul dintre punctele de date din graficul dvs. Acest lucru poate fi oricare dintre punctele albastre din grafic. Aceasta selectează o dată toate punctele de date și extinde un meniu.
  • Dacă utilizați un Mac și nu aveți un buton drept al mouse-ului, țineți apăsat Ctrl în timp ce faceți clic pe un punct în schimb.
  • Imagine intitulată Adăugați o linie cea mai bună potrivită în Excel Pasul 6
    6. Clic Adăugați linia de trend în meniu. Acum veți vedea panoul de linie de format din partea dreaptă a Excel.
  • Imagine intitulată Adăugați o linie cea mai bună potrivită în Excel Pasul 7
    7. Selectați Liniar Din opțiunile de linie de trend. Este cea de-a doua opțiune din panoul Format Trendline. Acum ar trebui să vedeți o linie liniară liniară care să reflecte tendința datelor dvs.
  • Imagine intitulată Adăugați o linie cea mai bună potrivită în EXCEL PASUL 8
    8. Verificați caseta de lângă "Afișați ecuația în diagramă." Este spre partea de jos a panoului TrendLine Format. Aceasta afișează calculele matematice utilizate pentru a crea cea mai bună linie de potrivire. Acest pas este opțional, dar poate fi util pentru oricine vizualizarea graficului dvs. care dorește să înțeleagă cum a fost calculată cea mai bună linie de potrivire.
  • Apasă pe X În colțul din dreapta sus al panoului de trend de format pentru ao închide.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    În timp ce graficul dvs. este selectat, puteți personaliza culorile și alte caracteristici, experimentați cu opțiunile de pe Proiecta tablo. Clic Schimbați culorile în bara de instrumente pentru a alege o schemă de culori și apoi derulați prin "Stiluri de diagramă" Opțiuni pentru a găsi una care arată bine pentru datele dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar