Cum se creează o cronologie în excel

Excel nu este greu pe grafică, dar există încă mai multe modalități de a crea o cronologie. Dacă aveți Excel 2013 sau mai târziu, îl puteți crea chiar automat dintr-o masă de pivot. Versiunile anterioare vor trebui să se bazeze pe SmartART, șabloane sau pur și simplu aranjarea celulelor de calcul tabelar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind SmartArt (Excel 2007 sau mai târziu)
  1. Imagine intitulată Creați o cronologie în Excel Pasul 1
1. Creați o nouă foaie de calcul. SmartT creează un nou aspect grafic pentru a adăuga date. Nu vă transformă datele existente, deci creați o nouă foaie de calcul goală pentru cronologia dvs.
  • Imagine intitulată Creați o cronologie în Excel Pasul 2
    2. Deschideți meniul smartART. În funcție de versiunea dvs. de Excel, faceți clic pe fila SmartART din meniul de panglică, fie faceți clic pe fila Inserare, apoi butonul SmartArt. Această opțiune este disponibilă în Excel 2007 sau mai târziu.
  • Imagine intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 3
    3. Selectați cronologia din submeniul procesului. Faceți clic pe Procesul în meniul SmartArt Ribbon, în grupul Inserat Smart Art Graphic. În meniul derulant care apare, selectați Cronologie de bază (o săgeată orientată spre dreapta).
  • Puteți adapta diverse grafice de proces pentru a fi utilizate ca cronologie. Pentru a vedea numele fiecărui grafic, mutați cursorul peste pictogramă și așteptați până când apare textul Hover.
  • Imaginea intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 4
    4. Adăugați mai multe evenimente. În mod implicit, începeți doar cu câteva evenimente. Pentru a adăuga mai multe, selectați Timelina. Un panou text ar trebui să apară în partea stângă a graficului. Faceți clic pe butonul + din partea de sus a panoului de text pentru a adăuga un nou eveniment de cronologie.
  • Pentru a mări cronologia fără a adăuga evenimente noi, faceți clic pe cronologie pentru a afișa o contur de cutie. Trageți partea dreaptă sau stânga a cutiei spre exterior.
  • Imagine intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 5
    5. Editați-vă cronologia. Introduceți caseta panoului text pentru a adăuga intrări. De asemenea, puteți copia, de asemenea, lipiți datele în cronologie și aveți Excel Guess la cum să îl aranjați. De obicei, veți ajunge cu fiecare coloană de date ca o singură intrare de cronologie.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea analizei tabelului PIVOT (Excel 2013 sau mai târziu)
    1. Imaginea intitulată Creați o cronologie în Excel Pasul 6
    1. Deschideți foaia de calcul care are o masă rotativă. Pentru a genera automat o cronologie, datele dvs. trebuie să fie organizate într-o masă de pivot. De asemenea, aveți nevoie de meniul Analiza tabelului Pivot, care a fost introdus în Excel 2013.
  • Imaginea intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 7
    2. Faceți clic pe oriunde în interiorul mesei de pivot. Acest lucru va deschide "Instrumentele de tabel Pivot" în panglica de sus.
  • Imagine intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 8
    3. Faceți clic pe "Analizați". Aceasta va deschide o panglică cu opțiuni pentru a manipula datele din tabel.
  • Imagine intitulată Creați o cronologie în Excel Pasul 9
    4. Faceți clic pe "Introduceți cronologia".O casetă de dialog va afișa câmpuri care corespund unui format de dată. Rețineți că datele introduse ca text nu vor fi recunoscute.
  • Imaginea intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 10
    5. Selectați câmpul aplicabil și faceți clic pe OK. O nouă cutie care vă permite să navigați prin cronologia dvs. va apărea.
  • Imagine intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 11
    6. Selectați modul în care vor fi filtrate datele. În funcție de informațiile disponibile, puteți selecta modul în care vor fi filtrate datele. (Fie cu luni, ani sau sferturi).
  • Imagine intitulată Creați o cronologie în Excel Pasul 12
    7. Examinați datele lunare. Când faceți clic pe o lună în caseta de control cronologie, tabelul Pivot va afișa date care se referă numai la acea lună.
  • Imaginea intitulată Creați o cronologie în Excel Pasul 13
    8. Extindeți-vă selecția. Puteți să vă lărgiți selecția făcând clic și trageți părțile laterale ale cursorului.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind o foaie de calcul de bază (orice versiune)
    1. Imaginea intitulată Creați o cronologie în Excel Pasul 14
    1. Luați în considerare descărcarea unui șablon. Deși nu este necesar, un șablon vă va economisi unele lucrări prin configurarea structurii de cronologie pentru dvs. Puteți verifica dacă aveți deja un șablon de cronologie prin navigarea opțiunilor în fișier → Nou sau Fișier → New din comenzile șablonului. În caz contrar, căutați online pentru șabloanele de cronologie create de utilizator. Dacă nu doriți să utilizați un șablon, continuați la următorul pas.
    • Dacă cronologia dvs. urmărește progresul unui proiect multi-ramificat, luați în considerare căutarea "GHARTUL GANTT" șabloane în schimb.
  • Imagine intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 15
    2. Porniți cronologia proprie din celulele obișnuite. Puteți configura o cronologie de bază cu o foaie de calcul goală obișnuită. Introduceți datele cronologiei dvs. într-un rând, distanțându-le cu celule goale aproximativ proporțional cu timpul dintre ele.
  • Imaginea intitulată Creați o cronologie în Excel Pasul 16
    3. Scrieți înregistrările de cronologie. În celulă, direct deasupra sau sub fiecare dată, scrieți o descriere a evenimentului care sa întâmplat la acea dată. Nu vă faceți griji dacă pare rău.
  • Descrierile alternative de mai sus și sub data tind să facă cele mai citite termene.
  • Imaginea intitulată Creați o cronologie în EXCEL PASUL 17
    4. Unghiul descrierilor. Selectați rândul care conține descrierile dvs. Faceți clic pe fila Home din meniul de panglică, apoi căutați butonul de orientare din grupul de aliniere. (În unele versiuni, butonul de orientare arată ca literele abc.) Faceți clic pe acest buton și selectați una dintre opțiunile de text înclinate. Textul rotativ trebuie să facă descrierile dvs. potrivite cronologiei.
  • Dacă utilizați Excel 2003 sau mai devreme, faceți clic dreapta pe celulele selectate. Selectați formatul de celule, apoi fila de aliniere. Introduceți numărul de grade pe care doriți să le rotiți textul, apoi faceți clic pe OK.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu sunteți mulțumit de aceste opțiuni, încercați PowerPoint, care are mai multe opțiuni grafice.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar