Cum să dezamăgi o fotografie cu gimp

Haze și culori în fotografii pot ruina o fotografie bună - din fericire, ele sunt trivial ușor de corectat cu GIMP, cel mai important software de editare foto open source. Vei fi dehazing în cel mai scurt timp.

Pași

  1. Imaginea denumită uneori balansul automat de alb va rezolva problema - alteori, va avea efecte ciudate ca aceasta
1. Încercați mai întâi calea ușoară. Du-te la Culori -> Auto -> Echilibru alb meniul. Mai des decât nu, acest lucru va rezolva suficientă grijă și culori sunt suficient de bine. Restul acestui articol este relevant numai dacă acest lucru are efecte neobișnuite.
  • 2. Aduceți dialogul de niveluri cu meniul Culori -> Niveluri.
  • Imagine intitulată
    Imagine intitulată
    3. Observați "pete moarte" în histograma. Histograma va afișa zone în stânga și dreapta care sunt "Flat-căptușit", sau aproape de ea. Deplasați săgeata glisantă din partea stângă a piciorului mort din stânga și, de asemenea, pentru săgeata din dreapta. Dacă există cizme de culoare pe imagine (e.G. Dacă originalul are, de exemplu, o ceață roșie), atunci nu loviți OK încă - mergeți la pasul următor).
  • Imaginea intitulată Puteți fi agresiv în mișcare glisorul din partea stângă a histogramei
    4. Fixați orice fel de culori. În partea de sus a dialogului de niveluri pe care l-ați deschis, veți observa o cutie derulantă (etichetată Canal), cu trei opțiuni: valoare, roșu, verde și albastru. Alegeți oricare dintre cele trei se potrivește cu culoarea turnată a imaginii dvs. Din nou, veți vedea a "Punctul mort" spre partea stângă - mutați glisorul trecut acest loc mort. Poți fi destul de agresiv să faci asta. Face același lucru pe partea dreaptă, dar fii mai judicios cu privire la asta. Este posibil să găsiți că trebuie să repetați acest lucru pe celelalte canale, de asemenea. Lovit "O.K".
  • Imagine intitulată Utilizați
    Imagine intitulată Utilizați
    5. Aplicați o mulțime de "Masca neclintită". Mergi la Filtre -> Spori -> Masca neclintită. Utilizați o rază foarte mare (50px sau mai mult) și un relativ mic "Cantitate" (undeva între 0.10 la 0.20 ar fi suficiente). După aceea, opțional, aplicați o altă trecere a măștii UNSHARP la ceva aproape de setările sale implicite (cu "Rază" Setați la 5px, "Cantitate" setat la .50- Poate doriți să setați "Prag" la o valoare non-zero pentru a evita scoaterea prea multor zgomot), pentru a ascuți imaginea puțin.
  • 6. Admirați fotografia finalizată. Sau dacă editarea încă nu a avut efectul dorit, experimentați mai departe până când îl obțineți corect.
    • Original photo Hazy...

    • ...cu niveluri corectate...

    • ...și după un 60px "Masca neclintită"...

    • ...și în cele din urmă, ascuțit cu "Masca neclintită" set mai mult rezonabil rază.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Gimp.
    • O fotografie tulbure.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar