Cum se adaptează luminozitatea în gimp

Programul de manipulare a imaginii GNU (denumit de obicei pur și simplu ca "Gimp") este o aplicație puternică de editare a imaginilor. Popularitatea programului este rezultatul atât al gamei sale complete de caracteristici, cât și a licenței sale gratuite și open source. Utilizatorii pot utiliza GIMP pentru a efectua manipulări de bază și complexe la orice imagine digitală. Una dintre numeroasele ajustări disponibile în GIMP se modifică luminozitatea unei imagini. Există 2 moduri de a ajusta luminozitatea în GIMP: uniform prin intermediul "Luminozitate" setarea sau neuniformă prin intermediul "Curbe" meniul.

Pași

Metoda 1 din 2:
Reglați luminozitatea folosind "Luminozitate" Setare
  1. Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Pasul 1
1. Selectați stratul pe care doriți să-l ajustați. După deschiderea imaginii în GIMP, faceți clic pe stratul care necesită ajustarea în starea de acoperire a straturilor. Dacă ajustați luminozitatea unei imagini care nu a fost împărțită în straturi, stratul unic "fundal" va fi selectat în mod implicit.
  • Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Pasul 2
    2. Deschide "Luminozitate-contrast" căsuță de dialog. Există 2 moduri de a deschide acest meniu. Primul este să faceți clic pe "Instrumente" În bara principală a instrumentului, apoi selectați "Instrumente de culoare" și "Luminozitate-contrast." A doua modalitate este să faceți clic pe "Culori" în bara de instrumente și apoi selectați "Luminozitate-contrast."
  • Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Gimp Pasul 3
    3. Reglați luminozitatea stratului. Utilizați cursorul etichetat "Luminozitate" Pentru a regla luminozitatea stratului. Mutarea cursorului spre stânga face stratul mai întunecat, în timp ce mutați-l în partea dreaptă, face ca stratul mai ușor. Rețineți că această transformare va apărea uniform, ceea ce înseamnă că va crește sau reduce luminozitatea fiecărui pixel cu aceeași magnitudine.
  • De exemplu, dacă creșteți luminozitatea unui strat care este prea întunecată, imaginea finalizată va avea probabil un aspect spălat. Acest lucru se datorează faptului că glisorul luminozității transformă tonurile cele mai întunecate ale stratului (cum ar fi negru) în tonuri medii și astfel că contrastul general a fost redus.
  • Pentru a ajusta luminozitatea într-o manieră neuniformă, ar trebui să utilizați "Curbe" meniu în loc. Acest lucru vă va permite să ajustați luminozitatea în timp ce conservați soiul tonal al stratului.
  • Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Gimp Pasul 4
    4. Salvați modificările dvs. Clic "O.K" Pentru a aplica modificările pe care le-ați făcut. Amintiți-vă să salvați imaginea înainte de închiderea gimpului.
  • Metoda 2 din 2:
    Reglați luminozitatea folosind "Curbe" Meniul
    1. Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Pasul 5 GIMP 5
    1. Deschide "Curbe" meniul. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe "Culori" În bara principală a instrumentului, apoi faceți clic pe "Curbe." Acest meniu poate fi accesat și prin intermediul "Instrumente" opțiune.
  • Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Pasul 6
    2. Familiarizați-vă cu interfața curbelor. În "Curbe" Meniul, veți vedea un grafic cu 2 axe cu o linie care se întinde între colțurile inferioare din stânga și din dreapta sus. Axa orizontală reprezintă spectrul tonal actual al stratului dvs., în timp ce axa verticală reprezintă spectrul tonal ajustat. Făcând și tragând linia pentru a-și ajusta forma, spuneți GIMP pentru a regla fiecare ton pe axa X în noua sa poziție pe axa Y.
  • Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Pasul 7
    3. Adăugați un punct de control la graficul curbelor. Pentru a începe editarea graficului, trebuie să adăugați un punct de control. Pentru a face acest lucru, faceți clic o dată în orice punct de-a lungul graficului liniar. Veți vedea un mic nod circular. Acesta este un punct de control, pe care îl puteți utiliza pentru a ajusta forma graficului. Punctele suplimentare de control pot fi adăugate mai târziu pentru a obține forme mai complicate.
  • Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Pasul 8
    4. Reglați forma graficului. Pentru a vă face stratul mai luminos, de exemplu, faceți clic pe punctul de control pe care l-ați creat și îl trageți în sus. Acest lucru va transforma graficul liniar într-o curbă ascendentă. Tonurile medii ale imaginii sunt acum mai luminoase, dar cele mai întunecate și mai ușoare tonuri au rămas neschimbate, astfel încât imaginea nu va avea un aspect spălat. Pentru a face imaginea mai întunecată, trageți punctul de control în jos.
  • Imagine intitulată Reglați luminozitatea în Gimp Pasul 9
    5. Salvați modificările dvs. Apasă pe "O.K" pentru a aplica modificările pe care le-ați făcut. Asigurați-vă că ați salvat imaginea înainte de a ieși din Gimp.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Canalele de culoare individuale (roșu, albastru și verde) pot fi, de asemenea, editare utilizând caracteristica curbelor. Folosește "Canal" caseta de deasupra curbelor Graficul pentru a selecta un canal.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Calculator
    • Software-ul GIMP
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar