Cum de a extrage o imagine în gimp

Extragerea este procesul de tăiere a unui obiect din fundal. Aceasta este o abilitate importantă de a învăța pentru cei care doresc să intre în orice carieră folosind un program de editare a imaginilor, cum ar fi Gimp. În timp ce majoritatea oamenilor folosesc Photoshop, Gimp este o mare alternativă open source pentru cei care nu își pot permite sau nu displace Photoshop. Acest articol vă va învăța cum să utilizați GIMP pentru a extrage o imagine.

Pași

  1. Imaginea intitulată extrage o imagine în Pasul 1 GIMP 1
1. Deschideți imaginea. Nu există niciun format necesar, ci .xcf (fișier gimp) este recomandat. Cu toate acestea, puteți utiliza a .JPG, .jpg, .jpg, sau orice fișier imagine editabil. Noi am folosit imaginea asta, de exemplu.
  • 2. Selectați instrumentul PATH din meniu. Acesta este instrumentul pe care acest tutorial îl va folosi.
    Imagine intitulată extrage o imagine în Pasul 2 GIMP 2
  • Imaginea intitulată extrage o imagine în Pasul 3 GIMP 3
    3. Începeți să puneți ancore în jurul imaginii dvs. Fiecare ancoră este reprezentată ca un cerc și două ancore sunt conectate printr-o linie dreaptă. Acea linie este linia de tăiere, așa că asigurați-vă că se află chiar de pe conturul obiectului sau îl atinge. Odată ce ați ajuns la punctul în care ați început, treceți la următorul pas.
  • 4. Conectați primele și ultimele ancore, ținând apăsată Ctrl și făcând clic pe prima ancoră. Acest lucru le va conecta corect. Dacă nu țineți apăsat CTRL, atunci va deplasa prima ancoră în schimb.
    Imaginea intitulată extrage o imagine în Pasul 4 GIMP 4
  • 5. Creați o selecție din calea. Tot ceea ce este necesar este să faceți clic pe butonul etichetat "Creați selecția de la calea" sub instrumentul calea.
    Imaginea intitulată extrage o imagine în Pasul 5 GIMP 5
  • 6. Deschideți dialogul de strat și creați un canal alfa. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe stratul activ, iar lângă partea de jos este un buton numit "Creați canal alfa".
    Imagine intitulată extrage o imagine în Pasul 6 GIMP 6
  • 7. Blocați noul canal alfa. Acest lucru se poate face prin căutarea sub contor de opacitate și verificând cutia de lângă pictograma de tip Checkerboard.
    Imagine intitulată extrage o imagine în Pasul 7 GIMP 7
  • Imaginea numită extrage o imagine în Pasul 8 GIMP 8
    8. Inversați și tăiați obiectul. Este important să faceți acest lucru în această ordine. Apăsați Ctrl + I pentru a inversa și apoi Ctrl + X pentru a tăia. Obiectul dvs. ar trebui să fie acum pe fundal de tablă, indicând faptul că este transparent.
  • 9. Ștergeți toate piesele rămase de fundal. Cu excepția cazului în care calea a fost perfectă de 100%, vor exista mici bucăți de fundal blocate în afara obiectului sau divoturilor mici în care bucăți de obiect au fost tăiate. Deși nu se poate face prea multe pentru a umple pete care au fost tăiate, fundalul rămas poate fi șters. Luați o radieră de 1 pixeli și eliminați ceva rămas.
    Imaginea intitulată extrage o imagine în Pasul 9 GIMP 9
  • 10. Salvați fișierul.
    Imaginea intitulată extrage o imagine în Pasul 10 GIMP
  • Dacă aveți o imagine cu mai multe straturi, indiferent dacă doriți să păstrați transparența, acesta trebuie salvat ca un .xcf imagine.
  • Dacă doriți să rămână transparent, trebuie să salvați ca un .XCF, .jpg sau fișier PNG. Alte formate nu pot gestiona transparența și vor pune imaginea pe un fundal alb.
  • Dacă doriți să îl încărcați pe Internet, economisiți 2 exemplare este recomandată. În meniul Fișier, faceți clic pe "Salveaza o copie...", și salvează-o ca a .Fișier XCF. Acest fișier pe care tocmai l-ați salvat trebuie să rămână transparent și să vă permiteți să efectuați modificări fără a extrage din nou, în timp ce păstrați imaginea curentă intactă, pe care o puteți continua să editați sau să salvați ca format preferat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă intenția dvs. este de a elimina obiectul însuși din imagine, și nu de fundal, săriți pasul Invert și tăiați mai întâi.
  • Linia dintre două ancore poate fi curbată făcând clic și tragând o ancoră în modul de proiectare sau glisarea liniei în modul de editare. A face acest lucru va cauza două pătrate să apară, numite mânere. Doar rotiți-le pentru a curba linia. Utilizați acest lucru pentru a crea o tăietură mai ușoară.
  • Dacă doriți, puteți pene pe margini pentru a crea un efect neclar.
  • Imaginea pe care ați extras-o acum poate fi plasată pe un fundal nou, faceți parte dintr-un animaţie, sau doar păstrați modul în care este. Fii creativ!
  • Avertizări

    Fi îngrijit și nu vă grăbiți. Dacă nu vă place slujba pe care ați făcut-o, va trebui să fie extrasă din nou, care deșesc timpul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar