Cum să prelungească durata de viață a șirurilor de chitară

Deoarece șirurile de chitară sensibile sunt manipulate constant atunci când se joacă instrumentul, ele sunt predispuse la uzură și coroziune. Extinderea duratei de viață a corzilor de chitară poate fi realizată, jucând chitara dvs. cu grijă, curățându-vă bine și stocarea chitară în condiții optime. De la lipirea la o metodă de reglare pentru spălarea mâinilor pentru a minimiza uleiurile, există mulți pași practici pe care îi puteți lua pentru a extinde durata de viață a șirurilor de caractere și păstrați-le să sune luminoase și pură mai mult mai mult.

Pași

Metoda 1 din 3:
Redarea și reglarea corectă
  1. Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 1
1. Spălați-vă mâinile înainte de a juca. Uleiurile naturale de pe pielea dvs. pot coroda exteriorul șirurilor de chitară. Puteți observa chiar și corzile care pierd culoarea și dezvoltarea de biți de rugină. Pentru a combate acest lucru, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile cu săpun și apă înainte de a juca pentru a extinde durata de viață a șirurilor de caractere și păstrați-le fără grime.
  • Evitați aplicarea parfumurilor sau a loțiuni pe mâini înainte de a juca, deoarece acestea nu sunt potrivite pentru corzile de chitară și ingredientele lor pot provoca daune.
Sfat de experți
Aaron Asghari

Aaron Asghari

Profesioniști chitaristul și InstructuraAron Asghari este un chitarist profesionist și chitaristul de plumb al fantomei de lângă ușă. A primit diploma în ceea ce privește performanța de chitară de la programul Institutului de Tehnologie Guitar din Los Angeles. În plus față de scrierea și interpretarea cu fantoma de lângă ușă, el este fondatorul și instructorul de chitară primar al Lecțiilor de chitară Asghari.
Aaron Asghari
Aaron Asghari
Profesionale chitarist & instructor

Expertul nostru este de acord: Pentru a ajuta șirurile de chitară să dureze mai mult, spălați-vă mâinile înainte de a juca, apoi ștergeți șiruri de caractere cu o cârpă microfibră după aceea.

  • Imagine intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 2
    2. Să ușureze presiunea. Când învățați mai întâi să jucați chitara, este natural să apăsați ferm șiruri de caractere în timp ce evaluați poziția corectă a degetului. Odată ce aveți o comandă mai bună de a juca, puteți folosi de fapt o presiune mult mai mică pentru a vă atinge notele dorite.
  • Făcând acest lucru va ajuta la minimizarea presiunii excesive a freturilor dvs. metalice împotriva corzilor, care pot provoca uzura fizică a exteriorilor lor și pot scurta longevitatea lor.
  • Imagine intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 3
    3. Minimizați coardele șirului. Când împingeți un șir strâns peste placa Fret, astfel încât pitch-ul merge în sus - o tehnică adesea folosită în muzică de rocă și blues - tulpină șirul. În timp ce acest efect poate suna de dorit, făcând acest lucru excesiv poate deteriora structura internă a șirului, determinând-o să se poarte mai repede.
  • Corzile de nailon au o toleranță mai mare pentru curbele de șir decât șirurile metalice, care tind să aibă mai multe probleme să se întoarcă înapoi în forma lor originală.
  • Imagine intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 4
    4. Fișierați-vă unghiile. Dacă vă jucați chitara cu degetele, mai degrabă decât o alegere, unghiile sunt unul dintre elementele care se ating cel mai frecvent și manipulează șirurile. Unghiile neuniforme sau jagged pot provoca abraziuni la exterioarele dvs. de caractere, care scurtează viața lor de funcționare.
  • O formă de unghii netedă, rotunjită este preferabilă unei forme pătrate pentru chitara de joc. Ceea ce este cel mai important, deși se depune fără probleme, astfel încât nici o margini brute nu vă pot zgâria șirurile.
  • Imagine intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 5
    5. Nu strângeți și slăbiți excesiv. În timp ce unele tinkering este necesar pentru a vă regla în mod corespunzător chitara, majoritatea jucătorilor de chitară amatori manipulează tensiunea șirului mult mai mult decât este necesar. Dacă chitara dvs. este în ton, încercați să nu vă încurcați în apropierea și slăbirea corzilor doar pentru distracție.
  • Slackeningul excesiv și strângerea poartă structura interioară a șirurilor, determinând integritatea lor să se descompună în timp. Evitarea acestui lucru va ajuta la creșterea duratei de viață a șirului.
  • Încercați să rămâneți cu o metodă de reglare pentru a vă păstra șirurile. În acest fel, nu le manipulați excesiv prin comutarea între metode - de exemplu, între reglarea standard și reglarea DROP-D.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea șirurilor de caractere
    1. Imagine intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 6
    1. Ștergeți șiruri de caractere cu o cârpă moale după ce ați jucat. Jocul de chitară viguros vă poate face să transpirați și ocazional, puteți să vă jucați chitara fără a vă spăla mâinile. Sarea deteriorează șiruri de metale și face ca șirurile de nailon să fie murdare. Pentru a vă ajuta șirurile să dureze mai mult, ștergeți-le cu o cârpă moale, fără scame, după fiecare sesiune de joc pentru a le menține curată.
    • Puteți cumpăra o cârpă de flanel special la un magazin de muzică care este special conceput pentru curățarea șirurilor de instrumente. Pentru a curăța șiruri de caractere, înfășurați ușor un șir la un moment dat în degete prin cârpă și ștergeți-vă lungimea, frecați-vă în timp ce mergeți.
    • Dacă nu aveți o cârpă de curățare a șirului, un tricou curat bumbac funcționează și bine, de asemenea. Alegeți o porțiune a cămășii fără nici un fel de scame sau screen-tipărite pentru a șterge șirurile în jos, așa că nu vă zgâriați chitara.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 7
    2. Curățați cu o formulă de chitară bazată pe alcool. Dacă șirurile dvs. sunt foarte murdare sau corodate, poate fi utilă să le curățați profund cu o formulă specială, bazată pe alcool, cum ar fi Big Bends sau Ball Ernie. Multe mărci au produse încorporate în șervețele de unică folosință și sunt formulate în mod specific să nu deterioreze lemnul instrumentului dvs
  • Curățați șiruri de caractere cu ștergerea pe bază de alcool, cât doriți cu o cârpă moale. Prindeți șirul prin cârpa dintre degete și ștergeți lungimea fiecărui șir unul câte unul, frecați ușor pentru a îndepărta murdăria.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 8
    3. Încercați un instrument de curățare a șirului. Instrumente special concepute, cum ar fi curatorul de coarde de la Tonegear, pot da corzile 360 ​​de grade de curatare. Aceste instrumente sandwich toate șirurile între două plăcuțe de microfibră, pe care le cultivați în sus și în jos lungimea corzilor.
  • Deoarece poate fi dificil să obțineți degete mari sub șiruri de caractere, aceste instrumente pot ajuta la curățarea mai bine a partea inferioară a corzilor decât utilizarea unei cârpe.
  • Metoda 3 din 3:
    Stocarea chitara ta
    1. Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 9
    1. Stocați-vă chitara într-un caz de protecție. Chitara ta este fabricată din materiale naturale care sunt predispuse la deteriorare dacă sunt depozitate la extreme de umiditate sau temperatură. Umflarea excesivă și contractarea chitară vă pot determina să vă rețineți și să manipulați mai frecvent și manipulați șirurile de caractere.
    • Un caz de chitară dur va oferi mai multă protecție a șirului decât unul moale. Căutați un caz bine montat cu un interior amortizat.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 10
    2. Păstrați-vă chitara cu fața în sus când nu jucați. Stocarea chitară cu fața în sus va aplica mai puțină presiune asupra șirurilor și menține-le să fie abrazivă de pământ. Acest lucru îi va ajuta să dureze mai mult.
  • Niciodată nu vă sprijiniți chitara în poziție verticală împotriva mobilierului sau a peretelui. Poate cădea, deteriorarea corpului sau a corzilor de chitară.
  • Imagine intitulată Extindeți durata de viață a corzilor de chitară Pasul 11
    3. Evitați expunerea șirurilor de umiditate excesivă. Corzile de chitară metalice pot coroda cu expunere la apă. Șirurile, cum ar fi chitara în sine, sunt cel mai bine conservate prin evitarea extremelor în umiditate și temperatură, ceea ce poate provoca deformare.
  • Stocarea chitară la aproximativ 75 de grade F sau 24 grade C și o umiditate de 50% este ideală.
  • Un higrometru și un termometru pot contribui la asigurarea unui mediu optim pentru șiruri de caractere, astfel încât să poată dura cel mai lung.
  • sfaturi

    Șirurile bine făcute tind să aibă o durată mai lungă de viață naturală. Dacă doriți să jucați același set de șiruri de caractere de mult timp, investiți în corzi de chitară de calitate superioară pentru a începe și a îngriji bine.
  • Dacă sunteți disperat să vă extindeți viața și ați făcut deja toate pașii de mai sus, puteți elimina șirurile de metal de pe chitară și puteți schimba orientarea, astfel încât capătul care a fost anterior de tuner este la pod. Acest lucru vă va cumpăra un pic mai mult timp pentru a vă bucura de sunet clar cu șirurile vechi.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Chitară
    • Soluție de curățare a șirului
    • Haine de bumbac
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar