Cum să schimbați culorile atunci când croșetați

Culorile multiple sunt o modalitate excelentă de a adăuga interesul vizual pentru orice model și este foarte ușor de făcut. Dacă nu știți deja elementele de bază ale croșetării, va trebui să învățați mai întâi. Apoi, pur și simplu croșetați modelul pe care îl doriți și schimbați culorile ori de câte ori doriți. Puteți face acest lucru făcând o cusătură de bază de croșetat sau puteți face o cusătură dublă sau triplă, urmând instrucțiunile pentru o cusătură de bază.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea culorilor la capătul rândului
  1. Imagine intitulată Schimbarea culorilor la croșetarea pasului 1
1. Alegeți culorile. Înainte de a începe croșetarea, alegeți culorile pe care le-ați dori pentru modelul dvs. și decideți unde doriți ca aceste culori să înceapă. Unele modele vă pot spune în mod specific unde să schimbați culorile, dar dacă sunteți croșetați fără un model, pur și simplu decideți cât de mult din fiecare culoare doriți în munca dvs.
  • Este mai bine dacă decideți câte rânduri și lanțuri doriți în modelul dvs. înainte de a începe să lucrați. De exemplu, dacă faceți o cârpă de mâncare, puteți dori 28 de rânduri cu 28 de cusături. Apoi, ar trebui să decideți câte rânduri de fiecare culoare doriți.
  • 2. Creați lanțurile și rândurile. Luați prima culoare și creați-vă primul lanț și apoi rândurile de croșete unice până când aveți dimensiunea dorită a acelei culori. Urmați pașii pentru croșetarea de bază pentru a vă crea modelul. Sau, dacă urmați un model specific, creați modelul respectiv până când ați ajuns la punctul în care doriți să modificați culorile. În ultima cusătură, nu vă completați croșeta unică. Țineți-vă cârligul prin lanțul dvs., fire peste, apoi trageți-l pentru a crea două bucle.
  • În acest moment ar trebui să aveți două bucle în jurul cârligului. Lăsați aceste bucle pe cârlig în timp ce comutați culorile.
  • Aceste instrucțiuni specifice sunt pentru o singură cusătură de croșetat, care este cea mai de bază, cusături comune pentru croșetare. Cu toate acestea, tehnica utilizată pentru această cusătură poate fi, de asemenea, utilizată pentru toate tipurile de cusături, astfel încât să puteți urmări instrucțiunile și să le completați spre tipul de cusături pe care îl utilizați.
  • 3. Luați noul fire și trageți-l prin cârlig. Așezați firele pe care lucrați cu în jos, cu cârligul de croșetat încă în interiorul acestuia. Apoi, luați următoarea culoare și pliați-o în jumătate la capăt, cu cinci sau cam asa ceva la capătul firului de pe o parte a plierei. Apoi plasați cârligul prin buclă pe care tocmai ați creat-o și trageți cea de-a doua culoare a firelor prin cele două bucle de pe cârlig.
  • Asigurați-vă că nu vă legați o buclă în culori două. Vrei doar să fie pliat în jumătate, astfel încât să poată glisa prin buclele dvs. în culoare. Pe măsură ce trageți culoarea de două prin culori, este posibil să aveți nevoie să țineți pe capătul liber al acesteia pentru a vă asigura că nu pierdeți fire.
  • 4. Tăiați și trageți culoarea una. Acum că aveți culori două atașate, tăiați culoarea firului atașat de fire. Lăsați aproximativ patru centimetri, tăind firele atașate la skein. Apoi, trageți firul de fire la stânga pe care tocmai ați tăiat-o pentru a strânge culoarea două în poziție.
  • Este posibil să trebuiască să ajustați culoarea două în poziție trăgând la capătul firului cu capătul culorii. Luați culoarea un fir încă conectat la munca dvs. Apoi, apucați-vă de capătul culorii două fire și trageți ambele fire împreună. Acest lucru vă ajută să ajustați fire, astfel încât capetele să fie aproximativ aceeași lungime.
  • 5. Creați primul lanț cu noua dvs. culoare. Așezați firele sub colțul dvs. și trageți-l prin buclă pe cârlig. În acest moment, veți începe să croșeți ca de obicei, un singur croșetat asupra firelor libere și apoi continuați să formați rânduri și lanțuri până când aveți dimensiunea dorită.
  • 6. Un singur croșetat peste fire libere de fire. Luând culoarea unu și culoarea două fire, tocmai ați tras pentru a vă ajusta și strângeți croșeta, țineți-le în partea din spate a muncii dvs., lângă partea superioară a celui mai înalt rând. Acum, transformați-vă munca și un singur croșetat peste ambele culori. Plasați cârligul prin al doilea lanț. Apoi, apucați firele de lucru (culoarea două atașate la cea mai mare parte a firelor) și puneți-o peste cârlig. Apoi, trageți culoarea a două prin buclă.
  • 7. Croșetați firele până când sunt sigure. Pe măsură ce vă creați cusăturile, firele unice ale firelor vor fi croșetate în munca voastră. Continuați să creați cusături de croșetat până când firele se simte în siguranță, făcând cel puțin șase până la opt crocete singulare peste fire. Apoi, tăiați capetele fireului aproape de ultimul tău croșetat.
  • 8. Continuați să croșet. Acum ar trebui să lucrați exclusiv cu culoarea două. Continuați să croșetați culoarea doi în munca dvs. până când aveți suma dorită.În acest moment puteți reveni la culoarea, adăugați o altă culoare sau continuați să croșetați cu culori două. Dacă doriți să comutați din nou culorile, repetați pașii pe care i-ați folosit pentru a trece de la culori la două. Este atât de ușor!
  • 9. Finalizați-vă proiectul. După ce aveți dimensiunea dorită, va trebui să faceți ceva cu firele voastre libere. Finalizați-vă ultimul croșetat, împingând cârligul prin ultima cusături, fining peste și apoi trageți prin cele două bucle. Apoi tăiați firele de lucru, lăsând patru sau cinci centimetri. Fire peste și trageți fire cu cârligul prin ultima buclă. Trageți-l strâns și țesându-vă capetele libere prin munca dvs.
  • Pentru a-ți lega capetele libere prin munca ta, puneți-vă cârligul prin ultima cusături, fire cu fire libere, apoi trageți-l prin cusături. Continuați să faceți acest lucru prin fiecare buclă până când ați țesut în aproximativ jumătate din fire. Apoi, întoarceți-vă și întoarceți-vă în aceeași direcție pe care ați venit-o, punându-vă cârligul prin cusătura pe care tocmai ați folosit-o și țesut fire spre început.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea culorilor în mijlocul rândului
    1. Imagine intitulată Schimbarea culorilor la croșetarea pasului 10
    1. Croșetați rândurile dvs. până la lungimea dorită. Începeți proiectul dvs. de croșetat ca în mod normal, cu o singură culoare. Cusatura cât mai multe rânduri pe cât doriți. Apoi, când știți unde doriți să începeți următoarea culoare, opriți croșetarea. Puteți începe noua dvs. culoare în mijlocul rândului, spre sfârșit sau spre început. Depinde de tine cu adevărat.
  • 2. Hrăniți cârligul prin următoarea buclă. După cum ați fi în mod normal, luați-vă cârligul de croșetat și lăsați-l prin următoarea cusătură cu culoarea dvs. un fir încă pe cârligul tău. Apoi, înfășurați firele pe care le lucrați în prezent cu cârligul și trageți-l prin cusături (prima buclă pe cârligul dvs.) la fel de de obicei. Lăsați fire.
  • 3. Ridicați noul dvs. fire. Pe firul final, veți adăuga firele noi colorate. Lăsând buclele de la firele anterioare pe cârligul dvs., înfășurați-vă firele de colorate din jurul cârligului. Apoi, trageți-l prin buclele deja pe cârlig. După ce ați tras-o, trageți noul fir din spate pentru a strânge și regla.
  • 4. Croșetat pe măsură ce în mod normal ar fi. În acest moment ar trebui să lucrați cu culoarea dvs. două fire. Pur și simplu croșetați că fire în proiectul dvs. ca în mod normal, până când ajungeți la punctul din proiectul dvs. pe care doriți să îl modificați din nou culorile. Apoi, schimbați din nou culorile în același mod.
  • Dacă intenționați să reluați la prima culoare a firelor cu care lucrați, atunci "transporta" Firele dvs. Faceți acest lucru pur și simplu prin schimbarea culorilor în modul descris, dar păstrați firul vechii fire împotriva buclelor cu care lucrați. Apoi, pe măsură ce croșetați cu noul dvs. fire, vechile fire vor fi purtate în munca voastră, pentru că este împotriva buclelor pe care sunteți croșetate. Când vă decideți să vă schimbați înapoi la culoarea anterioară, va fi deja în munca dvs., astfel încât procesul va fi mai ușor.
  • Metoda 3 din 3:
    Cunoașterea elementelor de bază ale croșetării
    1. Imagine intitulată Schimbarea culorilor la croșetarea pasului 14
    1. Cumpărați consumabilele. Pentru a croșet că aveți nevoie pur și simplu un cârlig de croșetat și fire. Puteți găsi ambele elemente la magazinul local de artizanat sau online. Cel mai bun tip de fire de utilizat atunci când începeți mai întâi este de 100% fire acrilice în greutatea pătată. Cel mai bun cârlig de utilizat atunci când începeți mai întâi este un cârlig de croșetat din aluminiu în dimensiune h (cinci milimetri). Dacă sunteți expert la Crocheting, utilizați consumabile pe care le aveți deja.
  • 2. Creați prima buclă din fire. Țineți cârligul în mâna dreaptă și înfășurați firele în jurul degetului arătător stâng, plasând firul peste deget și apoi luați-o în jurul degetului în sensul acelor de ceasornic. Când fire ajunge din nou în partea de sus a degetului (unde ați început să o împachetați), puneți-o peste buclă. Apoi, puneți firele existente pe degetul pe acea bucată de fire și trageți acea bucată de fire în sus, trăgându-l pentru a forma o buclă.
  • Țineți cârligul în mâna dreaptă (chiar dacă sunteți un Lefty) și plasați degetul mare și degetul arătător pe partea aplatizată a cârligului de croșetat.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorilor la croșetarea pasului 16
    3. Introduceți cârligul de croșetat în buclă. Introduceți cârligul prin buclă, apoi luați capătul liber al firelor dvs. și trageți-l, până când bucla este trasă strâns în jurul cârligului de croșetat.
  • 4. Începeți lanțul. Ținând cârligul în mâna dreaptă, luați firele și plasați-o peste degetul arătător stâng. Apoi, luați degetul mare și degetul mijlociu și puneți-i pe nodul firului care este în jurul cârligului. Țineți nodul pentru ao asigura ca și croșetat. Apoi, mutați cârligul de croșetat sub firul din mâna stângă. Prinde firele pe cârlig și trageți firul prin. Acest lucru creează primul dvs. lanț.
  • 5. Continuați să creați lanțuri. Într-un model simplu de croșetat, veți crea douăzeci de lanțuri. Continuați să repetați pasul anterior, plasați cârligul de croșetat sub și apoi peste fire. Apoi, prinde firele pe cârlig și trageți-o. Faceți acest lucru până când ați creat 21 de lanțuri.
  • Este important în croșetarea că păstrați numărul lanțurilor voastre. Vrei ca croșeta dvs. să fie chiar și, dacă pierdeți numărul, poate fi dificil să continuați să croșesc următoarele lanțuri și să le păstrați aceeași lungime.
  • 6. Creați-vă prima cusătură de croșetat. După ce ați creat primul set de lanțuri, luați cârligul și introduceți-l în cel de-al doilea lanț de lângă cârlig. Cârligul tău va fi la capătul lanțurilor, așa că nu-l puneți în lanț direct lângă el. Introduceți-l în lanțul unul departe de el. Așezați capul cârligului prin lanț, apoi plasați firele de lucru peste cârlig și trageți firul pentru a forma o buclă.
  • Acest pas este numit croșetat unic. Este util să vă amintiți această terminologie, deoarece în timp ce continuați să croșetați, va fi mai ușor să urmați instrucțiunile. Lanțurile sunt primele bucle pe care le creați și apoi de acolo veți continua să creați un singur croșete până când aveți modelul de croșetat final.
  • 7. Trageți firul prin ambele bucle. În acest moment ar trebui să aveți două bucle pe cârligul tău. Acum, puneți firele peste cârlig (fire peste) și trageți firul prin ambele bucle. Apoi, mutați-vă pe lanțul următor și faceți exact același lucru. Lipiți capul cârligului prin lanț, fire peste și trageți-l prin lanț. Apoi, fire și trageți firele prin ambele bucle.
  • Veți face acest pas până când există un total de 20 de crocete unice, ceea ce înseamnă că ați înclinat firele dvs. prin 20 de lanțuri.
  • 8. Adăugați un alt rând. Repetați pașii anteriori până când ați terminat întregul rând de lanțuri. Acum, creați următorul set de lanțuri prin plasarea firelor de lucru peste cârlig și tragându-l prin buclă în jurul cârligului. Apoi, transformați-vă munca și săriți primul lanț. Așezați cârligul prin al doilea lanț. Fire și trageți-l prin ambele bucle. Continuați să faceți acest lucru până când vă veți îndeplini în jos lanțurile.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorilor la croșetarea Pasul 22
    9. Repetați acești pași până când ați terminat. Veți face 20 de crocete unice pentru fiecare rând și apoi 20 de rânduri. Repetați acești pași - plasarea cârligului prin lanțul dvs., trăgând firul prin cele două bucle, continuând în jos lanțul, transformându-vă munca și porniți din nou la următorul set de lanțuri - până când ați terminat 20 rânduri.
  • Dacă te încurci, e în regulă! Pur și simplu, scoateți cârligul din fire și începeți să vă trageți firele pentru ao dezlama, până când ați ajuns la greșeala voastră. Apoi, țineți-vă cârligul înapoi prin fire și continuați să croșetați.
  • Dacă aceasta este prima dată croșetarea dvs. și munca dvs. arată ca o mizerie, nu stresați. Crochetingul este o artă care ia practica, deci continuați să practici până când obțineți atârnă de ea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Culori diferite de fire
    • Croșetă
    • Foarfece
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar