Cum să faci mozaicuri

Mosaicurile sunt lucrări de artă create prin utilizarea plăcilor de sticlă sau ceramică și grout pentru a face o fotografie. Mosaicurile împodobesc plafoanele din catedrale cu detalii elaborate, dar ele pot fi găsite într-un model simplu pe masa de cafea din casa dvs. Cu practică, puteți crea un mozaic personalizat pe tot propria dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea designului dvs
  1. Imagine intitulată Do Mosaics Pasul 1
1. Alegeți baza pentru a lipi plăcile de mozaic. Puteți face un mozaic pe aproape orice suprafață. Ar trebui să fie suficient de puternic pentru a gestiona greutatea pieselor dvs. de mozaic și a lipiciului și a gout-ului. Tabele, plante, băi de păsări sau pietre de mers pe jos sunt toate opțiunile minunate.
  • Asigurați-vă că ați curățat orice murdărie sau resturi de la baza dvs. înainte de ao folosi. Utilizați un burete umed pentru a curăța orice resturi încăpățânate. Uscați complet baza înainte de a începe aplicarea pieselor de mozaic la ea.
  • Baza dvs. poate fi orice formă, dar fiți atenți cu curbe foarte extreme, deoarece veți avea nevoie de plăci de mozaic foarte mici pentru a umple curbele.
  • Cea mai bună bază de mozaic pentru mozaicurile în aer liber este concretă, deoarece este cea mai rezistentă la intemperii. Puteți găsi plăci subțiri de beton la magazinul local de construcții.
  • O tavă de pizza metalică de plasă funcționează în special pentru realizarea mozaicelor de gem de sticlă decorativă.
  • Bazele de teracotă sunt mai riscante pentru mozaicurile în aer liber, deoarece acestea pot fi susceptibile la înghețarea deteriorării. Dacă doriți să faceți un mozaic pe un vas Terra Cotta, de exemplu, luați oală în interiorul temperaturii la rece, fie aplicați mai multe straturi de etanșare atunci când ați terminat să îl protejați de elemente.
  • Imagine intitulată Do Mosaics Pasul 2
    2. Selectați materialul pe care doriți să îl utilizați pentru a face designul mozaic. Piesele mici de materiale folosite într-o artă mozaică se numesc tesserae. Ele pot fi sticlă, pietre, porțelan, scoici sau orice altceva pe care îl puteți găsi. Dacă nu aveți niciun material care se află în jurul casei dvs., încercați să cumpărați plăci de mozaic în magazinul local de artă și meșteșuguri.
  • Luați în considerare dimensiunea bazei dvs. de mozaic atunci când vă colectați bucățile de mozaic. Dacă nu sunteți sigur, împrăștiați piesele de-a lungul bazei. Ei ar trebui să poată să-l acopere pe deplin.
  • Dacă reutilizați materialele pentru mozaicul dvs., asigurați-vă că ați curățat orice murdărie sau resturi cu săpun și apă. Lăsați-i să se usuce complet înainte de a începe proiectul.
  • De asemenea, puteți adăuga alte obiecte sau decorațiuni la mozaicul dvs., cum ar fi flori ceramice mici.
  • De asemenea, puteți folosi plăci china smashed ca plăci de mozaic. Spargeți o placă la un moment dat cu un ciocan în interiorul unei pungi de plastic. Utilizați un ciocan de țiglă pentru a sparge plăcile pentru mai multe control asupra dimensiunilor și formelor pieselor. Veți avea nevoie de 5-7 plăci pentru un mozaic de dimensiuni medii, aproximativ 20 de kilograme (51 cm × 61 cm). Cupele nu funcționează și pentru mozaicuri, deoarece nu ajung să facă bucăți plate, astfel încât acestea sunt mai greu de aranjat și de a lipi în jos.
  • Gemurile de sticlă rotunde sunt o placă de mozaic prietenoasă pentru că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la marginile ascuțite. Puteți găsi pietrele din magazinul dvs. local de artizanat. Ele sunt disponibile în multe culori și dimensiuni diferite.
  • Imagine intitulată Do Mosaics Pasul 3
    3. Schițați designul dvs. pe bază. Copiați un model mozaic dintr-o carte de colorat sau faceți propria schiță simplă. Amintiți-vă că cu atât mai detaliat designul, cu atât plăcile dvs. de mozaic vor fi mai mici.
  • Dacă ați schițat mai întâi ceva pe hârtie, transferați designul pe baza dvs. utilizând hârtie de calc.
  • 4. Puneți piesele de mozaic peste designul dvs. înainte de a le lipi în jos. Plasați-vă piesele de mozaic peste design pentru a le aranja cum doriți și previzualizați cum vor privi înainte de a le lipi. Asigurați-vă că piesele sunt curate de orice murdărie sau resturi înainte de a le stabili.
  • Puteți să vă rupeți în continuare piesele cu un ciocan sau un ciocan de țiglă, dacă este necesar.
  • Partea 2 din 3:
    Lipirea pieselor de mozaic
    1. Imagine intitulată Do Mosaics Pasul 5
    1. Alegeți adezivul drept pentru materialele pe care le utilizați. Adezivul tradițional de mozaic este mortarul pe bază de ciment. Se face prin amestecarea cimentului, nisipului și a apei. Dar puteți utiliza, de asemenea, adezivi pe bază de acrilice, rășini epoxidice sau adezivi de construcție. Găsiți adezivul potrivit pentru dvs. la magazinul de ambarcațiuni locale sau la magazinul de hardware. Începeți prin privirea secțiunii "Aplicații" de pe etichetă. Veți avea nevoie de un adeziv care funcționează bine pentru materialele de bază și de decorare.
    • Dacă efectuați un mozaic în aer liber, asigurați-vă că eticheta dvs. adezivă afirmă că este rezistentă la apă.
    • Pentru mozaicuri care vor fi umede în mod regulat, cum ar fi podelele de duș, utilizați mortar subțire.
    • Adezivii acrilici sunt ușor de utilizat și foarte puternici și buni pentru suprafețe alunecoase, cum ar fi ceramică și sticlă.
    • Rășinile epoxidice funcționează bine pe metale, dar pot fi dezordonate de a fi utilizate și mirositoare.
  • 2. Se amestecă adezivul pe recomandările producătorului, dacă este necesar. Verificați eticheta de pe adeziv pentru a afla dacă trebuie să o amestecați înainte de a aplica. Mortarul va trebui să fie amestecat în prealabil, la fel ca și rășinile epoxidice. Un tub de adeziv acrilic este gata de utilizare imediat.
  • Dacă aveți un adeziv sub formă de pulbere, amestecați-l în afară și purtați o mască de praf, astfel încât să nu inhalați particulele de praf.
  • 3. Răspândiți adezivul pe bază cu o mistrie sau o spatulă. Purtați mănuși de cauciuc atunci când manipulați adezivi pentru a vă menține mâinile de a fi lipite. Răspândiți adezivul pe întreaga suprafață a bazei.
  • De asemenea, puteți pune adezivul direct pe fiecare placă de mozaic ca și cum ați fi un fluturați ca o bucată de pâine prăjită. Aplicați piesa blocată direct la fundație și apăsați în jos pentru ao fixa. Acest lucru funcționează și bine dacă aveți un adeziv care vine într-un tub stors.
  • 4. Aranjați piesele mozaice deasupra designului dvs. În timp ce adezivul este încă umed, fixați ușor plăcile mozaicului prin împingerea lor în amestec. Aplicați plăci începând cu un colț al designului și lucrați în rânduri. Asigurați-vă că golurile dintre plăci sunt legate de /8 inch (0.32 cm) sau mai puțin.
  • Dacă utilizați bucăți de mozaic concave, cum ar fi cochilii, acoperiți partea inferioară a cochiliei cu adeziv și umpleți corpul cochiliei cu adeziv înainte de ao plasa pe bază.
  • Imagine intitulată Do Mosaics Pasul 9
    5. Lăsați setul de adeziv. Timpul necesar variază în funcție de tipul de adeziv pe care l-ați folosit și de locul în care va fi mozaicul dvs., deci verificați eticheta de pe adeziv și urmați instrucțiunile indicate acolo. Odată ce adezivul este setat, ștergeți plăcile de mozaic cu un burete umed pentru a îndepărta orice material adeziv suplimentar care ar fi crescut în partea de sus.
  • Încercați să ștergeți excesul de mortar cât mai curând posibil după setul său. Dacă așteptați până când adezivul se vindecă complet (de obicei încă 24 de ore după acesta), va fi foarte dificil să ștergeți excesul de la plăci.
  • Dacă ați folosit mortar tradițional, 24 de ore este de obicei suficient timp pentru mozaicele de interior. Mosaicurile în aer liber vor trebui să se stabilească timp de 72 de ore.
  • Adezivii acrilici și rășinile epoxidice durează, de obicei, între 12-24 de ore pentru a seta complet.
  • Partea 3 din 3:
    Adăugarea gout și a etanșantului
    1. Imagine intitulată Do Mosaics Pasul 10
    1. Alegeți groutul. Adăugarea Groutului, o versiune texturală fină a cimentului mortar, va umple spațiile dintre piesele dvs. de mozaic. De asemenea, unifică și îmbunătățește designul. Grout vine în multe culori și puteți chiar colorați gootul singur Pentru a obține potrivirea perfectă pentru mozaicul tău. Arată cel mai bine dacă alegeți o culoare contrastantă, astfel încât designul dvs. va ieși în evidență.
    • Dacă ați folosit bucăți foarte texturate sau poroase, cum ar fi cochilii sau pietre foarte inegale, nu aveți nevoie să vă amestecați mozaicul.
    • Dacă aveți îndoieli cu privire la culoarea gout, Black este, de obicei, cea mai bună alegere, iar albul pur se îneacă adesea designul mozaic. Dacă doriți o culoare mai deschisă, încercați o groută colorată cu cremă.
  • 2. Pregătiți amestecul de grout. Se amestecă gout-ul urmând instrucțiunile furnizate de producător. Cel mai bine este să amestecați gout-ul afară, deoarece poate fi un proces murdar și cu praf. Purtați mănuși de cauciuc, ochelari de protecție și o mască de praf pentru a vă proteja când amestecați groutul.
  • 3. Aplicați groutul utilizând o spatulă. Ladeți ziarul pe suprafața de lucru și plasați mozaicul pe el. Acoperiți întregul mozaic cu mortar, răspândindu-l cu o spatulă și umplerea creșterilor dintre plăci. Groutul trebuie să acopere suficient de mozaic pentru a umple golurile. Faceți acest lucru în afara sau într-o zonă bine ventilată.
  • Imagine intitulată Do Mosaics Pasul 13
    4. Lăsați gout-ul să se fixeze și să șterge excesul. Verificați eticheta de pe gout pentru a vedea cât timp va trebui să setați. Ar trebui să fie setat în aproximativ 20 de minute. Apoi, ștergeți mozaicul cu un burete curat și apă caldă. Clătiți cu buretele în mod regulat pe măsură ce ștergeți mortarul de pe suprafața plăcilor.
  • Dacă există vreun reziduu de mochetă încăpățânată pe mozaic sau dacă așteptați prea mult după ce se fixează să-l ștergeți, curățați excesul de aur cu o cârpă liberă cu ușurință sau o bucată de ziar covârșit. Îndepărtați bucățile mari de groută blocată la bucățile de mozaic cu un strat de spălare a nilonului non-zgâriat sau un mic stick de lemn.
  • 5. Aplicați materialul de etanșare la mozaic pentru ao proteja. Aceasta va acoperi gresiele și va proteja împotriva daunelor, în special pentru mozaicele în aer liber supuse la temperaturi fluctuante și condiții meteorologice nefavorabile. De asemenea, va da o strălucire lucioasă mare care va face ca culorile să iasă în evidență.
  • Lăsați etanșantul să se usuce înainte de a folosi mozaicul.
  • De asemenea, puteți obține un material de etanșare de finisare mată dacă nu doriți ca mozaicul dvs. să aibă o lucioasă lucioasă.
  • Aplicați cel puțin 2-3 straturi de etanșare pentru a proteja mozaicurile în aer liber. Lăsați etanșantul să se usuce între haine.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    La selectarea mortarului sau a groutului, obțineți produse care vor dura mult timp în mediul înconjurător care vă va găzdui mozaicul. Acest lucru este valabil mai ales pentru mozaicurile care sunt în afara.
  • Dacă faceți o greșeală în mozaicul dvs., nu vă fie frică să vă opriți gresiele cu o șurubelniță cu capul plat sau o daltă și să încercați din nou.
  • Dacă nu doriți să cumpărați materialele separat, puteți cumpăra un kit de mozaic la magazinul dvs. local de hobby.
  • Avertizări

    Purtați ochelari de protecție și utilizați mănuși în timp ce lucrați la acest proiect. Piesele de țiglă pot avea margini ascuțite și, dacă vă rupeți sau tăiați-le, doriți să reduceți riscul de a vă deteriora ochii sau să vă tăiați.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Piesele de țiglă sau alte obiecte mici care pot fi folosite ca gresie mozaic
    • Baza de mozaic
    • Creion sau stilou pentru a schița designul
    • Hârtie de urmărire (opțional)
    • Tigii (opțional)
    • Mortar sau alt adeziv
    • Mistrie
    • Spatula
    • Grout
    • Burete
    • Găleată de apă caldă
    • Mozaic de etanșare
    • Ziar
    • Ochelari de protectie
    • Manusi de cauciuc
    • Masca de praf
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar