Cum să descifrați un cod secret

De când a dezvoltat limba umană, am folosit coduri și cifre pentru a ne ascunde mesajele. Grecii și egiptenii au folosit coduri pentru a transfera comunicații private, formând fundamentul de rupere a codului modern. Cryptanaliza este studiul codurilor și cum să le rupeți. Este o lume a secretului și subterfugului și poate fi o mulțime de distracție. Dacă doriți să faceți coduri, puteți învăța să recunoașteți cele mai comune coduri și cum să începeți să-i tachineze secretele. Vedeți pasul 1 pentru mai multe informații.

Pași

Partea 1 din 3:
Rezolvarea cipicilor de substituție
  1. Imaginea intitulată descifrează un cod secret Pasul 1
1. Începeți să căutați cuvinte cu o singură literă în mesaj. Cele mai multe coduri care utilizează o metodă de substituție relativ simplă sunt cel mai ușor crăpate prin efectuarea unui plug-and-chug simplu, imaginând literele unul câte unul și cu răbdare, imaginând codul pe baza ghiciturilor.
  • Cuvintele cu o singură literă în limba engleză vor fi "I" sau "A," Deci, ar trebui să încercați să conectați unul, căutând modele și - în esență - jucând hangman. Dacă ai "A - -" rezolvat, știi că ar fi cel mai regulat "sunteți" sau "și." Ghici și verificați. Dacă nu funcționează, reveniți și încercați celelalte opțiuni. Fiți răbdători și mergeți încet.
  • Nu vă faceți griji la fel de mult "cracare" codul ca învățând să o citească. Căutați modele și recunoașterea regulilor în care limba engleză (sau orice limbă este codificată), vă va face să rezolvați codul cu ceva timp și efort.
  • Imaginea intitulată descifrează un cod secret Pasul 2
    2. Căutați cele mai frecvente simboluri sau litere. Cea mai comună scrisoare utilizată în limba engleză este scrisoarea "E," urmată de "t" și "A". Pe măsură ce lucrați, utilizați familiaritatea cu cuvintele comune și structura propoziției pentru a începe să faceți presupuneri logice. Veți simți rar sigur, dar jocul de rupere a codului este jucat făcând alegeri logice și revenirea și corectarea greșelilor.
  • Urmăriți simbolurile duble și cuvintele scurte și începeți să rezolvați mai întâi. Este mai ușor să încerci să faci o presupunere educată la "un" sau "în" sau "la" decât "autostradă."
  • Imagine intitulată descifrează un cod secret Pasul 3
    3. Căutați scrisori după apostrofe. Dacă mesajul include punctuație, sunteți în noroc. Aceasta oferă o întreagă serie de alte sugestii pe care le puteți învăța să recunoașteți. Apostrofele vor fi aproape întotdeauna urmate de S, T, D, M, LL sau Re, Ar, BT. Deci, dacă aveți două simboluri identice după o apostrof, ați rezolvat "L" sau "D".
  • Imagine intitulată descifrează un cod secret Pasul 4
    4. încercați să determinați ce fel de cod ați găsit. Dacă, pe măsură ce rezolvați, credeți că recunoașteți unul dintre tipurile de coduri comune de cele de mai sus, l-ați spart și puteți opri conectarea și umplerea și completarea mesajului pe baza codului dvs. Acest lucru nu se va întâmpla de multe ori, dar cu cât devii mai familiarizați cu coduri comune, cu atât mai probabil va fi că veți recunoaște felul de cod utilizat și veți putea rezolva acest lucru.
  • Numărul de substituții și codurile de tastatură sunt deosebit de frecvente în rândul mesajelor secrete de bază de zi cu zi. Păstrați un ochi pentru cei în special și aplicați după cum doriți.
  • Partea 2 din 3:
    Recunoașterea codurilor comune
    1. Imagine intitulată descifrează un cod secret Pasul 5
    1. Învață să recunoască cifrele de substituție. Practic, o cifră de substituție implică înlocuirea unei litere pentru o altă literă, în conformitate cu o anumită regulă predeterminată. Această regulă este codul și învățarea și aplicarea regulii este calea către "pauză" codul și citiți mesajul.
    • Chiar dacă codul conține numere, alfabetul chirilic, simbolurile nonsens sau hieroglifele, atâta timp cât tipul de simbol utilizat este consecvent, probabil că lucrați cu un cifru de substituție, ceea ce înseamnă că trebuie să învățați alfabetul folosit și regula aplicată pentru a descifra codul.
  • Imaginea intitulată descifrează un cod secret Pasul 6
    2. Aflați metoda cipului pătrată. Cel mai vechi fel de cifru a fost folosit de greci și a implicat crearea unei rețele de litere care au corespuns numerelor, apoi folosind numerele pentru a crea mesaje. Este un cod simplu de utilizat, făcându-l una dintre fundamentele codului modern. Dacă aveți un mesaj care include un șir lung de numere, s-ar putea să fi fost codificat cu această metodă.
  • Forma cea mai de bază a acestui cod a implicat un rând 1-5 și o coloană 1-5 și apoi a umplut matricea cu fiecare literă de la stânga la dreapta și în jos grila (combinând I și J într-un spațiu). Fiecare literă din cod a fost reprezentată de două numere, coloana din stânga alimentarea primei cifre, iar rândul de pe partea superioară furnizând al doilea.
  • Pentru a codifica cuvântul "wikihow" Folosind această metodă, veți obține: 52242524233452
  • O versiune mai simplă a acestui lucru adesea folosită de copii implică scrierea în numere care corespund direct poziției scrisorii în alfabet. A = 1, B = 2, etc.
  • Imagine intitulată descifra un cod secret Pasul 7
    3. Aflați schimbarea Cesar. Julius a venit cu unul bun, simplu de utilizat și de înțeles, dar foarte dificil de a sparge, făcându-l unul dintre celelalte sisteme de cod fundamentale care sunt încă studiate astăzi ca bază pentru coduri mai complexe. În această metodă de schimbare, schimbați întregul alfabet un anumit număr de locuri într-o singură direcție. Cu alte cuvinte, o schimbare de trei spații rămase ar înlocui litera A cu D, B cu E, etc.
  • Acesta este, de asemenea, principiul de bază din spatele unui cod comun pentru copii numit "Rot1" (sens, "Rotiți unul." În acest cod, toate literele sunt doar mutate înainte de o poziție, făcând un reprezentant de B, B reprezentat de C, etc.
  • Codare "wikihow" Folosirea unei schimbări de bază a Cesar de la trei la stânga ar arăta ca: Zlnlkrz
  • Imagine intitulată descifrează un cod secret Pasul 8
    4. Păstrați un ochi pentru modelele de tastatură. Substituțiile tastaturii utilizează modelul unui model tradițional american (QWERTY) pentru a utiliza substituții, în general prin schimbarea literelor în sus, în jos, la stânga sau la dreapta printr-un anumit număr de locuri. Prin schimbarea literelor într-o anumită direcție de pe tastatură, puteți crea coduri simple. Cunoașterea schimbării direcționale vă permite să spargeți codul.
  • Prin schimbarea coloanelor într-o poziție, ați putea codifica cuvântul "wikihow" ca aceasta: "28i8y92"
  • Imagine intitulată descifrează un cod secret Pasul 9
    5. Vedeți dacă aveți un cifru polialfonic. În cifrele de substituție de bază, scriitorul codului creează un alfabet alternativ pentru a crea mesajul codificat. Începând de la un moment dat după Evul Mediu, aceste coduri au devenit prea ușor de fisură, iar scriitorii de cipuri au început să utilizeze diferite metode de utilizare a mai multor alfabete într-un singur cod, făcând codurile mult mai dificil de a sparge fără a cunoaște metoda.
  • Tableaua lui Trimethiuus este o grilă de 26 x 26 de fiecare permutare al alfabetelor deplasate ale lui Cesar, în ordine alfabetică sau, uneori, prezentată ca un cilindru rotativ, sau "Tabula Recta." Există diferite metode de utilizare a grilajului ca un cod, inclusiv utilizarea primului rând pentru a codifica prima literă din mesaj, a doua pentru a doua, și așa mai departe.
  • Coderii vor folosi, de asemenea, un cuvânt de cod care să se refere la coloane specifice pentru fiecare literă a mesajului Enciphered. Cu alte cuvinte, dacă cuvântul de cod a fost "wikihow" Folosind această metodă, ați consultat "W" rândul și coloana primei litere din codul Encipered pentru a determina prima literă a mesajului. Acestea sunt greu de crack fără a cunoaște cuvântul de cod.
  • Partea 3 din 3:
    Fiind un codebreaker
    1. Imagine intitulată descifrează un cod secret Pasul 10
    1. Fii răbdător. Codurile de rupere necesită o cantitate extraordinară de răbdare și perseverență. Este o muncă lentă și plictisitoare, adesea frustrant din cauza nevoii de a se întoarce și de a ghici din nou, încercând diferite chei și cuvinte și metode. Dacă doriți să faceți coduri, învățați să fiți calm și răbdători, îmbrățișând misterul și jocul.
  • Imagine intitulată descifrează un cod secret Pasul 11
    2. Scrieți propriile coduri. Făcând criptograma în lucrare este distractivă, dar sărituri în coduri polialfonice fără ajutorul cuvintelor cheie este un alt nivel întreg în întregime. Învățarea de a-ți scrie propriile coduri utilizând sisteme complexe de codare este o modalitate excelentă de a învăța cum scriitorii de cod gândesc și învățând să le spargă. Cei mai buni de coduri de cod sunt, de asemenea, bune la scrierea lor și vinoși cu cifre mai provocatoare. Provocați-vă pentru a afla metode mai complicate și cum să le spargeți.
  • Analizarea codurilor criminale și a cifrelor pot fi o modalitate bună de a ridica niște trucuri ale comerțului. Bookmakers, Kingpins de droguri, iar ucigașul zodiacal au dezvoltat coduri incredibil de complexe care merită să se uite.
  • Imaginea intitulată descifrează un cod secret Pasul 12
    3. Încercați mâna dvs. la codurile celebre nesoluționate. Ca parte a unui informal public distractiv, FBI publică în mod regulat codurile pentru public pentru a încerca să spargă. Încercați-le și trimiteți răspunsurile dvs. Cine știe - s-ar putea să ai un loc de muncă în curând.
  • Kryptos, o statuie publică în afara sediului CIA, este probabil cel mai faimos cod nerezolvat din lume. A fost inițial creat ca un test pentru agenți, implicând patru panouri separate cu patru coduri distincte. A durat zece ani pentru primii analiști să spargă trei coduri, dar codul final rămâne nesoluționat.
  • Imagine intitulată descifrează un cod secret Pasul 13
    4. Bucurați-vă de provocare și de mister. Codurile de crăpare este ca și cum ați trăi în propriul roman maro. Învață să îmbrățișezi misterul și provocarea codurilor secrete și experiența firmei de a debloca secretul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu pierdeți speranța dacă vă petreceți mult timp la crăparea unui cod. Asta este normal.
  • Codurile de crăpare sunt mai ușoare atunci când mesajele sunt mai lungi.Este greu să spargeți coduri scurte deoarece nu veți putea număra literele pentru frecvență.
  • Scrisoarea "E" este cea mai frecvent utilizată scrisoare din limba engleză.
  • Dacă codul este tipărit, este foarte probabil că a fost tipărit cu un font special, cum ar fi înfășurările. Aceasta poate face parte dintr-o criptare dublă (înfășurările vrăjind un mesaj codificat).
  • O singură literă din criptare nu înseamnă neapărat o literă din mesajul decriptat și invers.
  • O scrisoare nu se va reprezenta aproape niciodată ("A" nu va sta în loc "A").
  • Avertizări

    Să fie atenți la găuri de iepure nesolvabile. Nu mergeți nuci!
  • Unele coduri sunt concepute astfel încât să fie imposibil să le decriptați dacă nu aveți o mulțime de informații. Înseamnă că, chiar dacă aveți cheia pentru criptare, pare imposibilă. Acestea pot necesita un software sau doar presupuneri grele.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O notă secretă pentru a descifra
    • Hârtie creion și zgârieturi
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar