Cum de a alege un osciloscop

Dacă sunteți implicat în electronică, probabil că veți avea un osciloscop pe bancă. Asector mai complex aproape zilnic, mai devreme sau mai târziu veți avea nevoie de un nou osciloscop. Cum de a alege cel potrivit pentru aplicațiile dvs?

Pași

  1. Imagine intitulată Alegeți un osciloscop Pasul 1
1. Amintiți-vă că specificația lățimii de bandă a unui osciloscop este frecvența "-3 db punct" a unui semnal sinusoidal al unei amplitudini speciale, e.G. 1 vpp. Deoarece frecvența sinewave-ului se ridică (menținând constant amplitudinea), amplitudinea măsurată coboară. Frecvența la care această amplitudine este -3 dB inferioară, este lățimea de bandă a instrumentului. Acest lucru înseamnă că un osciloscop de 100MHz ar măsura un sunet de 1Vpp de 100MHz numai (aprox.) 0.7VPP. Aceasta este o eroare de aproximativ 30%! Pentru a măsura mai corect, utilizați această regulă Thumb: BW / 3 este egal cu aproximativ 5% Error - BW / 5 este egal cu aproximativ 3% eroare. Cu alte cuvinte: Dacă cea mai mare frecvență pe care doriți să o măsurați este de 100 MHz, alegeți un osciloscop de cel puțin 300MHz, un pariu mai bun ar fi 500MHz. Din păcate, aceasta are cea mai mare influență asupra prețului...
  • Imagine intitulată Alegeți un osciloscop Pasul 2
    2. Înțelegeți că semnalele de astăzi nu mai sunt valuri sinetice pure, dar cele mai multe valuri pătrate de timp. Acestea sunt construite de "adăugând" armonicile ciudate ale valului sinusoidale fundamentale împreună. Deci este un val pătrat de 10 MHz "construit" prin adăugarea unui val sinusoidal de 10 mHz + un val sinusoidal de 30 mHz + un val sinusoidal de 50 mHz și așa mai departe. Regulamentul de bază: obțineți un domeniu de aplicare care are o lățime de bandă a cel puțin a 9-a armonică. Deci, dacă mergeți la valuri pătrate, este mai bine să obțineți un scop cu o lățime de bandă de cel puțin 10x frecvența valului pătrat. Pentru undele pătrate de 100 mHz, obțineți un domeniu de aplicare 1GHz... și un buget mai mare...
  • Imagine intitulată Alegeți un osciloscop Pasul 3
    3. Luați în considerare timpul de creștere (toamna). Valurile pătrate au vremuri abrupte și de cădere. Există o regulă ușoară de degetul mare pentru a cunoaște ce bandă trebuie să fie dacă aceste vremuri sunt importante pentru dvs. Pentru osciloscoape cu lățimi de bandă sub 2.5GHz, calculați timpul de creștere (toamna) poate măsura ca 0.35 / BW. Deci, un osciloscop de 100MHz poate măsura creșterea timpului până la 3.5ns. Pentru osciloscoapele de peste 2.5Ghz până la aproximativ 8GHz, utilizați 0.40 / BW, și pentru scopuri de peste 8GHz Utilizați 0.42 / BW. Este risța dvs. punctul de plecare? Utilizați inversul: Dacă trebuie să măsurați timpi de creștere de 100ps, veți avea nevoie de un scop de cel puțin 0.4 / 100ps = 4 GHz.
  • Imagine intitulată Alegeți un osciloscope Pasul 4
    4. Alegeți viteza de probă. Osciloscoapele de astăzi sunt aproape toate digitale. Pașii de mai sus au implicat partea analogică a instrumentului, înainte de a ajunge la convertoarele A / D pentru a obține "digitizat". Aici calculul de bandă-la-ristină vă poate ajuta: un osciloscop de 500MHz are o risime calculată de 700ps. Pentru a reconstrui acest lucru, aveți nevoie de cel puțin 2 puncte de eșantion pe această margine, deci cel puțin o probă la fiecare 350ps sau 2.8GSA / s (gigasculatoare pe secundă). Scopurile nu vin în această aromă, deci alegeți un model cu o viteză mai rapidă de eșantionare, E.G. 5GSA / s (rezultând în 200 de "Rezoluția timpului").
  • Imagine intitulată Alegeți un osciloscop Pasul 5
    5. Decideți asupra numărului de canale. Acest lucru este ușor: majoritatea scopurilor vin cu configurații de 2CH sau 4CH, astfel încât să puteți alege ceea ce aveți nevoie. Din fericire, prețurile nu se dublează de la 2CH la 4CH, dar are un impact mare asupra prețului instrumentului. Scopuri de vârf (>= 1GHz) au întotdeauna 4CH.
  • Imagine intitulată Alegeți un osciloscop Pasul 6
    6. Calculați cât de multă memorie veți avea nevoie. În funcție de cât de mult semnalul dvs. doriți să îl vedeți într-o "Achiziție unică", Obțineți corectitudinea matematică: la 5GSA / S, aveți un eșantion în fiecare 200 de. Un domeniu de aplicare cu o memorie de 10.000 de puncte de probă, pot stoca 2 μs de semnal. Un domeniu de aplicare cu mostre de 100 m (există!) poate stoca 20 de secunde! Privind la semnale repetitive sau "diagrame de ochi", memoria este mai puțin importantă.
  • Imagine intitulată Alegeți un osciloscope Pasul 7
    7. Gândiți-vă la rata de repetare. Un osciloscop digital utilizează o mulțime de timp calculând. Între momentul declanșării (a se vedea următorul pas), având semnalul capturat pe afișaj și capturarea următorului eveniment declanșat, majoritatea domeniilor digitale "a consuma" mai multe milisecunde. Acest lucru are ca rezultat doar câteva "Fotografii" a semnalului dvs. în fiecare secundă (forme de undă pe secundă), de obicei aproximativ 100-500. Un furnizor a rezolvat această problemă cu așa-zis "Digital fosfor" (de la aproximativ 4.000 WFMS / s la >400.000 WFMS / s pentru modelele de top), altele au urmat cu tehnologii similare (dar nu întotdeauna susținute / continue, mai degrabă în explozii). Această rată de repetare este importantă deoarece aceste erori rare și defecțiuni din semnalul dvs. ar putea să apară doar atunci când domeniul de aplicare nu este achiziționat, dar ocupat calcularea ultimei achiziții luate. Cu cât este mai mare rata de repetare (rata WFMS / S), cu atât este mai mare șansele dvs. de a captura acel eveniment rar.
  • Imagine intitulată Alegeți un osciloscop Pasul 8
    8. Verificați ce fel de erori vă așteptați să căutați. Toate scopurile digitale au un fel de declanșatoare inteligente la bord, ceea ce înseamnă că puteți declanșa mai mult decât la marginea în creștere sau cădere a semnalului dvs. Dacă rata de repetare este suficient de mare, probabil că ați văzut că rar se descurcă la fiecare al doilea secundă. Atunci este frumos să ai un declanșator de glitch.
  • Imagine intitulată Alegeți un osciloscop Pasul 9
    9. Gândiți-vă la rezolvarea și dimensiunea afișajului LCD.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Declanșarea, repetarea ratei și memoriei: Odată ce ați găsit evenimentul rar cu o rată mare de WFMS / S, având un declanșator adecvat disponibil este mai important decât rata de repetare, deoarece domeniul dvs. de aplicare va declanșa numai pe evenimentul (rar), care are loc... dreapta: rareori. Deci, nu mai aveți nevoie de o rentabilitate ridicată. Memoria poate deveni mai importantă, ca să fie capabilă să analizeze ceea ce sa întâmplat înainte sau după eveniment.
  • Amintiți-vă: gunoiul este gunoiul afară, deci obțineți lățimea de bandă și emiterea timpului de creștere sortate mai întâi!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar