Cum de a scăpa de iepurele de companie

Iepurii sunt groomiști fastidiți și nu au nevoie de multe ori de asistență în obținerea curată. De fapt, submersind iepurele dvs. în apă este periculoasă, deoarece poate duce cu ușurință la hipotermie sau șoc. În loc să vă dați iepurele dvs. o baie tradițională, învățați să vă curățați blana de iepure, curățați glandele de miros și aveți grijă de purici, toate fără să vă scufundați iepurele în apă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îngrijindu-ți iepurele
  1. Imagine intitulată baie de iepure PET Pasul 1
1. Periați iepurele pentru a elimina biții de murdărie. Mulți iepuri iubeau să fie periat și este o modalitate foarte bună de a le ajuta să-și păstreze blana curată. Cumpărați o perie fabricată în mod specific pentru blănurile de iepure (adesea dințate mai fine decât perii destinate câinilor). La câteva zile, țineți ușor iepurele în timp ce vă spălați blana. Concentrați-vă pe zone care au biți de așternut sau murdărie. Când ați terminat, spălați peria și uscați-o.
  • Asigurați-vă că vă ocupați de iepure foarte ușor. Nu toți iepurii se bucură de experiența de a fi periat. Dacă dvs. pare surprinsă sau supărată de periaj, opriți procesul și încercați din nou mai târziu.
  • Iepurii cu părul lung au nevoie de o îngrijire suplimentară în plus. Păstrați blana de iepure tăiată la un centimetru sau așa că nu se va încurca. Acest lucru va ajuta la tăierea înapoi la vărsare și păstrați blana curată.
  • Imagine intitulată baie de iepure PET 2
    2. Spot Curățați iepurele atunci când este necesar. În cazul în care iepurele dvs. de iepure într-o băltură de noroi, ați putea dori să vă ajutați să vă curățați făcând o curățare mică la fața locului. Din fericire, puteți să vă curățați iepurele fără a utiliza apă. Acest lucru este foarte recomandabil, deoarece mulți iepuri intră în șoc atunci când se udă. Presați unele amidon de porumb peste locul murdar și utilizați un pieptene de blană pentru a rezolva murdăria. Continuați până când blana este curată.
  • Chiar dacă iepurele dvs. este complet acoperit de noroi, este mai bine să utilizați această metodă de curățare uscată decât să vă dați iepure în apă. Secțiunea de lucru pe secțiune, desființați cu atenție aglomerările de noroi, pieptenește blana și folosiți amidonul de porumb pentru a lucra pe biții mai mici de murdărie.
  • Dacă este absolut necesar, utilizați apă pentru a curăța zonele mici de blană. Umeziți o cârpă cu apă caldă și folosiți-o pentru a umezi blana - încercați să nu lăsați apa să ajungă la pielea iepurelui. Când plasturele de blană este curat, utilizați un uscător de păr pe cea mai tare setare pentru a sufla ușor blana uscată. Temperatura normală a corpului iepure variază de la 101F - 103F. Deoarece pielea de iepure este foarte delicată, iar iepurii sunt sensibili la căldură, nu folosesc niciodată un uscător de suflare pe o setare mai mare decât "cald" și să monitorizeze în mod constant temperatura aerului de pe pielea iepurii prin plasarea mâinii în calea sa.
  • Imagine intitulată baie de iepure PET 3
    3. Utilizați un splitter Mat pentru blană aglomerată. Dacă iepurele dvs. are covoare în blană, cel mai bun instrument pentru slujbă este un splitter mat. Acest lucru se descompune cu blândețe fără a afecta iepurele. Evitați utilizarea unei foarfece - iepurii sunt jumpri și ar fi ușor să vă tăiați accidental iepurele în timp ce lucrați.
  • Imagine intitulată baie PET Rabbit Pasul 4
    4
    Îndepărtați unghiile de iepure. Această sarcină îngrijire este necesară pentru iepurii care petrec cea mai mare parte a timpului lor în interior. Când iepurii nu au șansa de a-și purta unghiile prin săparea din afară, unghiile pot crește lungi și ascuțite. Utilizați un trimmer de unghii de iepure pentru a avea grijă de unghiile de iepure sau cereți medicului veterinar să o facă pentru dvs. la următoarea dvs. întâlnire.
  • Nu vă declarați iepurele. Iepurii sunt foarte predispuși la infecție, iar declararea le lasă labele deschise la bacterii.
  • Asigurați-vă că spațiul de locuit al iepurii este întotdeauna păstrat curat și uscat pentru a promova sănătatea bună a piciorului.
  • Imagine intitulată baie PET Rabbit Pasul 5
    5. Nu scufundați iepurele în apă. Se poartă repetarea că dozarea unui iepure cu apă poate determina să devină hipotermie sau să intre în șoc, ambele pot fi fatale. Unii iepuri unici nu se gândesc să se umezească - câțiva proprietari de iepuri au fost chiar surprinși că iepurii lor iubiți le place să înoate. Cu toate acestea, dacă iepurele dvs. nu a prezentat o afinitate pentru apă, este mai bine să nu riscați să o umezi. Iepurii sunt foarte sensibili și chiar o baie de apă poate provoca daune permanente.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea glandelor de miros
    1. Imagine intitulată baie PET Rabbit 6
    1. Curățați în jurul anusului cu o minge de bumbac înfundată în apă. Iepurii au glande de miros în jurul anusului lor, iar excreția se poate construi și începe să miroasă după o vreme. Pentru a curăța această zonă, faceți pur și simplu o minge de bumbac sau o tampon de bumbac în apă caldă. Tamponați zona pentru a elimina toate urmele excreției. Dacă repetați acest lucru destul de des, nu ar trebui să fie necesară o curățare suplimentară.
    • Iepurele dvs. poate crește nervos și jumpy în timp ce curățați această zonă. Ajutați un partener să vă ajutați și să strângeți iepure în timp ce curățați zona glandei de miros.
    • Iepurii au, de asemenea, glande de parfum sub bărbații lor, dar acestea nu produc un miros rău și nu trebuie să fie curățate.
  • Imagine intitulată baie un Puppy Shih Tzu Pasul 8
    2. Achiziționați un șampon de siguranță la un magazin de animale de companie. Acestea sunt sigure pentru iepuri și sunt mult mai sigure decât utilizarea de săpun regulate.
  • Imagine intitulată baie PET Rabbit Pasul 7
    3. Utilizați săpun numai dacă este absolut necesar. Dacă excreția a fost lăsată să se acumuleze de mult timp, este posibil să aveți nevoie de mai mult decât apă pentru ao curăța. Umpleți un castron mic cu apă caldă și adăugați câteva picături de șampon bebeluș blând sau săpun castic. Îndepărtați o minge de bumbac în soluție și curățați ușor în jurul anusului iepurelui, având grijă să umezească numai zona care trebuie curățată. Repetați până când zona nu mai are urme de excreție.
  • Asigurați-vă că nu lăsați urme de săpun pe iepure. Acest lucru poate provoca iritarea pielii.
  • Nu utilizați apă rece - asigurați-vă că este suficient de cald. În caz contrar, iepurele poate să se răcească și să intre în șoc.
  • Imagine intitulată baie de iepure PET 8
    4. Suflați uscarea blănii pe cea mai mică setare. Nu este o idee bună să lăsați aerul din corpul iepurii să se usuce, deoarece mai mult iepurele este umed, cu atât este mai mare riscul dezvoltării unei probleme. Utilizați un uscător de păr pe o setare caldă și scăzută (nu setarea rece sau fierbinte) și faceți câteva treceri peste partea umedă a iepurelui în spatele. Continuați până când blănurile sunt complet uscate.
  • Realizați că iepurele dvs. se poate speria foarte ușor de sunetul unui uscător de suflare. Dacă este cazul, asigurați-vă că aveți un prosop super absorbant la îndemână, care este moale. Frecați iepurele până când este uscat.
  • Imagine intitulată baie de iepure PET Pasul 9
    5. Utilizați această metodă pentru curățarea urinei uscate (scald urină), de asemenea. Unii iepuri experimentează incontinența, incapacitatea de a-și ține urina în mod corespunzător. Iepuri mai în vârstă sau iepuri cu o problemă medicală care stau în mod obișnuit experimentează această problemă. Urina uscată se poate construi pe blană, provocând un miros rău și lăsând iepurele incomod. Dacă se întâmplă acest lucru la iepurele dvs,
  • Curățați zona utilizând o minge de bumbac în apă.
  • Uscați zona cu amănuntul cu un uscător de păr pe o setare caldă și scăzută.
  • Din nou, iepurele tău se poate înspăimânta. Utilizați un prosop sau o pătură super-moale, dacă este necesar.
  • Luați iepure la veterinarul pentru a căuta tratament pentru problema subiacentă care provoacă incontinență.
  • Imagine intitulată baie PET Rabbit 10
    6. Păstrați blana tăiată scurt, astfel încât iepurele să nu se umezească. Părul lung în jurul anusului și partea inferioară a iepurelui poate prinde umezeala aproape de corpul iepurelui. Păstrarea blănurilor în aceste zone ras sau tăiate scurt ajută pielea de dedesubt mai repede și păstrează zona curată. Adresați-vă medicului veterinar cum să mențineți cel mai bine blana pe rasa dvs. specială de iepure.
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de fleacuri
    1. Imagine intitulată baie PET Rabbit Pasul 11
    1. Alegeți o soluție de purici formulată pentru iepuri. Dacă observați că iepurele dvs. are purici, discutați cu medicul veterinar despre utilizarea unei soluții de purici făcută pentru iepuri. Avantajul, programul și revoluția sunt proiectate în mod specific pentru a scăpa de purici pe iepuri, fără a deteriora pielea lor delicată sau de a afecta altfel sistemul lor.
    • Nu utilizați o soluție făcută pentru pisici sau câini, chiar dacă se spune că este, de asemenea, sigur pentru utilizarea pe iepuri. Este mai bine să utilizați una dintre formulele făcute doar pentru iepuri.
    • Nu vă scufundați niciodată iepurele într-o baie de hrană de orice fel, chiar dacă ambalajul sugerează că este sigur să faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată baie PET Rabbit Pasul 12
    2. Aplicați doza sugerată între lamele de umăr a iepurelui. Urmați instrucțiunile de la VET sau pe ambalaj pentru a aplica o cantitate mică de soluție lichidă în zona dintre lamele de umăr a iepurelui. Acesta este cel mai sigur punct pentru ao aplica, deoarece iepurele nu se poate ajunge înapoi și zgâriet sau o lingată departe.
  • Cele mai multe soluții de purici necesită mai multe aplicații pe parcursul unei luni.
  • Dacă nu sunteți sigur cât de mult de aplicat, discutați cu VET înainte de a lua măsuri.
  • Imagine intitulată baie de iepure PET Pasul 13
    3. Utilizați un braț pentru a elimina puricii și nits. Dacă preferați o soluție naturală, un braț de modă veche face treaba. Pentru a utiliza această metodă, este important să aveți o relație bună cu iepurele dvs., deoarece pieptarea puricilor și a NITS poate fi destul de consumatoare de timp. Aveți un partener să vă țineți iepurele în timp ce vă bucurați de blană pentru a alege purici și nituri. Asigurați-vă că acoperiți întregul corp al iepurii.
  • Verificați din nou iepure după câteva zile. În majoritatea cazurilor, va trebui să repetați procesul de două sau trei ori pentru a ține cont de noua incubație NITS. După câteva săptămâni, puricii și niturile lor ar trebui să plece.
  • Între curățenie, dezinfectați pieptenele de purici prin fierberea în apă timp de cinci minute.
  • Imagine intitulată baie de iepure PET Pasul 14
    4. Curățați bine zona de living a iepurii. Dacă ați găsit purici pe iepure, ei au întrebat, probabil, spațiul său de locuit (și al tău), de asemenea. Sanitizați cușca de iepure și schimbați așternutul de mai multe ori în timpul perioadei de tratament. Fierbeți felurile de mâncare și jucăriile de iepure timp de cinci minute pentru a scăpa de toate urmele de purici, și spălați pături în apă foarte caldă. Dacă puricii au infestat mocheta, faceți următoarele:
  • Acoperiți covorul cu un strat de pământ de diatomee sau bicarbonat de sodiu. Lăsați-o să stea acolo timp de opt ore sau peste noapte. Acest lucru se usucă de ouăle de purici.
  • Vacuum pulberea și aruncați sacul de vid.
  • Repetați procesul la fiecare câteva zile până când toate urmele de purici au dispărut.
  • Când iepurele dvs. este în siguranță în cușcă, puteți să prindeți și puricii live prin conectarea la lumina de noapte aproape de podea. Plasați un castron de apă cu săpun sub fiecare lumină, iar puricii vor sări în. Scoateți bolurile înainte de a lăsa iepurele să se joace.
  • Imagine intitulată baie PET iepure Pasul 15
    5. Nu utilizați bombe de purici sau alte substanțe chimice externe. Iepurii sunt destul de sensibili la substanțe chimice, iar pesticidele grele utilizate în bombe de purici nu fac excepție. Evitați utilizarea oricărui tip de soluție chimică în jurul iepurelui dvs. Dacă vă simțiți că utilizați o bombă sau spray spray este singura modalitate de a scăpa de purici, păstrați iepurele într-o locație sigură în timpul procesului de aplicare. Curățați bine camera cu apă și oțet alb pentru a scăpa de urmele pesticidelor înainte de a vă reintroduce iepurele în zonă.
  • sfaturi

    Dacă dintr-un anumit motiv, iepurele dvs. este umed până la piele, este important să le uscați cât mai repede posibil pentru a evita hipotermia. Puteți utiliza un uscător de suflare, dar trebuie păstrat pe cea mai mică setare și se deplasează înainte și înapoi, astfel încât să nu se concentreze căldura în nici o zonă prea lungă. Verificați aplicarea căldurii prin punerea mâinii în calea fluxului de aer. Iepurii sunt, de asemenea, extrem de sensibili la căldură, atât de mare căldură pentru orice perioadă prelungită de timp, poate provoca accident vascular cerebral și moarte.
  • Vorbiți cu iepurele dvs. într-o voce calmă și fericită în timp ce vă curățați.
  • Doar scăldați iepurele când este absolut necesar. Iepuri, la fel ca pisicile, se linguează, înghițind părul liber, lăsându-ne să le deranjim mai puțin des.
  • Când spălați / scăldați iepurele, faceți-o jos pe pământ, dacă nu pe pământ, astfel încât iepurele dvs. nu va fi la fel de probabil să se rănească.
  • Vorbește cu ei calm și liniștit în timp ce îi îngrijești.
  • Avertizări

    Funcționarea este extrem de stresantă pentru majoritatea iepurilor, deoarece sunt animale de pradă. Încercați să faceți griji cât mai repede posibil, astfel încât să se poată reveni la toate patru pe teren și să se simtă din nou în control.
  • Fi pregătit pentru ca iepurele dvs. să fie speriat de un uscător de suflare, chiar și pe cele mai mici setări.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar