Cum să se ocupe de un iepure bolnav

Iepurii sunt înclinați în mod natural să ascundă boala. Cel mai important factor în păstrarea sănătății iepure este să știți și să fiți atenți la indicii că iepurele dvs. este bolnav. Dacă observați astfel de indicii, trebuie să vă luați iepurele la veterinar, dar veterinarii calificați pentru a trata iepurii nu sunt întotdeauna disponibile. Există totuși câteva moduri pentru a vă ajuta la iepurele între timp.

Pași

Partea 1 din 5:
Recunoașterea bolii
  1. Imagine intitulată Deal cu un pas de iepure bolnav 1
1. Urmăriți schimbările în comportament. Nu toți iepurii sunt prietenoși. Dar dacă iepurele dvs. se salută, de obicei, salută, dar brusc încetează să o facă, aceasta este o indicație că ceva ar fi greșit. Urmăriți semnele că iepurele dvs. este mai puțin mobil decât de obicei, cum ar fi Hunching sau Liming.
  • Imagine intitulată Deal cu un iepure bolnav de iepure 2
    2. Observați obiceiurile alimentare. Dacă iepurele dvs. nu mănâncă în mod normal, ar putea fi bolnav. Urmăriți alimentele rămase de la ultima hrănire.De asemenea, monitorizați abandonele sale.Dacă nu există exclame în cutia de gunoi, aceasta indică faptul că iepurele nu mănâncă. Să fie atenți la dimensiunea și forma excrementelor. În mod ideal, excrementele ar trebui să fie mari și rotunde. Dacă sunt mici, neregulate sau lichide, este posibil ca iepurele dvs. să fie bolnav.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iepure bolnav pas 3
    3. Ascultați pentru măcinarea dinților. Rabbit-ul dvs. va face adesea un sunet moale, măcinat cu dinții când este fericit. Cu toate acestea, dacă sunetul este mai tare decât normal, ar putea fi un semn rău. Adesea, aceasta este o indicație că iepurele dvs. este în durere.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iepure bolnav de iepure 4
    4. Testați semne de boală. Începeți prin oferirea de iepure tratați preferată. Dacă refuză să mănânce tratamentul, ar putea fi bolnav. Treceți la testarea temperaturii iepurii. Dacă este bine, temperatura ar trebui să fie între 101⁰F-103⁰F.
  • Ar trebui să întrebați medicul veterinar să demonstreze cum să vă luați temperatura iepurii. Dacă faceți acest lucru înainte de orice semne de boală, veți fi pregătiți în caz de urgență.
  • Pentru a lua temperatura bunny-ului, veți dori să o plasați pe spate, fie pe o suprafață căptușită, fie pe poală. Țineți capul și umărul de iepure împotriva stomacului, astfel încât spatele să se încurce într-o formă "C". Asigurați picioarele din spate ale iepurelor, astfel încât să nu lovească. Odată ce este calm, introduceți un termometru plastic lubrifiat nu mai mult de un centimetru în rect. Asigurați-vă că iepurele este bine fixată și nu este capabilă să se miște în timp ce vă luați temperatura.
  • Faceți tot posibilul pentru a vă răci iepurele dacă are o febră mare prin punerea obiectelor reci împotriva urechilor sale până când temperatura scade la mai puțin de 104 de grade.
  • Partea 2 din 5:
    Tratarea bolii dentare
    1. Imagine intitulată Deal cu un iepure bolnav Pasul 5
    1. Recunoaște boala dentară. Boala dentară poate fi cauzată de o aliniere a dinților sau de purtarea unui dinte. Aceasta poate fi o situație periculoasă. Poate provoca iepurașul dvs. să nu mai mănânce, punându-și sănătatea.
    • Semne de boală dinte includ pierderea apetitului, pierderea părului pe bărbie și gât, slobbering și drooling. Rabbit-ul dvs. ar putea arăta încă semne că are un apetit, dar nu poate mânca. Poate că va aborda mâncarea, chiar și-o ridicați, înainte de a se sprijini și a renunța.
    • Dacă credeți că iepurele dvs. ar putea avea o boală dinte, frecați obrajii. Orice dovadă de disconfort ar sugera că are o problemă dentară.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iepure bolnav de iepure 6
    2. Hrăniți mâncarea ușoară de iepure. Până când puteți ajunge la un medic veterinar, încercați să forțați dovleacul conserve de iepure, alimentele pentru copii sau legumele. Puteți achiziționa o seringă de hrănire de la un magazin de animale de companie. Acestea pot fi utilizate pentru a introduce lichid direct în gura de iepure.
  • Pentru a vă pregăti pentru hrănirea seringilor, înfășurați iepurele într-un prosop și fixați capul cu un deget arătător sub cap și degetul mare pe capătul opus al capului, sub baza craniului.
  • Introduceți seringa în decalajul dintre incisivi și dinții obrazului. Începeți prin introducerea nu mai mult de .2 la .5 mililitri (0.02fl oz) de alimente și nu alimentează niciodată mai mult de 1 mililitru (0.034FL oz). Prea multă mâncare la un moment dat creează riscul ca iepurele să se sufle. Mergi incet. Apoi repetați cu 5 până la 10 mililitri (0.17 la 0.34fl oz) de apă.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas de iepure bolnav 7
    3. Luați iepurele la un medic veterinar. În cele din urmă, iepurele dvs. va avea nevoie de asistență profesională. Datorită varietății unor probleme dentare posibile, tratamentul variază. Dacă nu faceți acest lucru deja, trebuie să începeți examinările dentare anuale pentru a vă asigura că nu există complicații viitoare.
  • Partea 3 din 5:
    Tratarea durerii de gaze
    1. Imagine intitulată se ocupă de un pas de iepure bolnav 8
    1. Urmăriți semne de durere de gaz. Ca și în cazul multor alte tulburări, durerea gazului va provoca lipsa apetitului. Ce va distinge durerea gazului, cu toate acestea, este un sunet puternic gâște în intestin.Iepurele dvs. ar putea, de asemenea, să se întindă, ca și cum ar fi apăsat burta împotriva podelei.
    • Problemele gastrointestinale sunt de obicei însoțite de o scădere drastică, uneori completă a producției fecale. Păstrați-vă iepurele confortabile și hidratate până când ajungeți la veterinar.
    • Durerea gazului va provoca în mod obișnuit temperatura medie a corpului. Dacă temperatura iepurelui este sub 101⁰F, ar putea suferi de dureri de gaz.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iepure bolnav Pasul 9
    2. Încălziți iepurele. Ar trebui să încercați să contracareze scăderea temperaturii iepurii. Încercați să puneți iepurele pe o placă de încălzire caldă (nu fierbinte) sau o sticlă cu apă caldă înfășurată într-un prosop. De asemenea, puteți încălzi iepurele cu căldura corpului, ținându-l aproape de tine pentru o oră sau mai mult.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas de iepure bolnav 10
    3. Masați-vă iepurele. Un mesaj de burtă blând poate ajuta la ameliorarea presiunii gazului. Masaj frecvent pentru perioade de zece sau cincisprezece minute. Pentru cel puțin o parte din această perioadă, ar trebui să aveți sindromuri crescute.
  • Partea 4 din 5:
    Tratarea capului înclinat
    1. Imagine intitulată Deal cu un iepure bolnav de iepure 11
    1. Recunoașteți înclinarea capului. Capul înclinat este o tulburare înfricoșătoare, cunoscută și sub numele de gâtul rătăcitor, cauzat de o infecție a urechii interioare.Iepurele dvs. își va pierde sentimentul de echilibru. Va arăta amețit și necoordonat. Capul lui se va răsuci și ochii ei ar putea să se deschidă repede de la o direcție la alta.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas de iepure bolnav 12
    2. Protejați-vă iepurașul. Nu puteți face nimic pentru a reduce efectele înclinate a capului la domiciliu. Dar ar trebui să faceți tot posibilul pentru a împiedica rănirea iepurelui. Faceți o cutie bine căptușită cu prosoape sau un alt obiect moale. Doriți să vă asigurați că dacă iepurele dvs. scade sau sare într-un zid, este cât mai puțin deteriorări posibil.
  • Dacă iepurasul dvs. pare să fie fizic incapabil să mănânce, să se hrănească cu o seringă așa cum s-a descris mai sus.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas de iepure bolnav 13
    3. Luați iepurașul unui medic veterinar care tratează în mod regulat iepurii. Capul de înclinare poate fi o condiție persistentă, adesea durabilă de câteva luni. Unii veterinari fără experiență cu ea vă va recomanda să vă euthanizați iepurașul. Cu toate acestea, dacă sunteți persistați, condiția poate fi adesea tratată.
  • Partea 5 din 5:
    Tratarea leziunilor
    1. Imagine intitulată se ocupă de un pas de iepure bolnav 14
    1. Tratați un cui rupt sau sângerând. Înfășurați laba într-un prosop curat și aplicați presiune. Opriți aplicarea presiunii atunci când se oprește sângerarea. După aceea, păstrați cuiul spart curat. Curățați cutia de gunoi și cușoage în mod repetat, astfel încât bacteriile să nu intre în rană.
    • De asemenea, puteți freconi pulbere stiptică, făină simplă sau o bară de săpun la capătul unghiei pentru a opri sângerarea.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iepure bolnav de iepure 15
    2. Tratați un os rupt. Nu există prea multe pe care le puteți face pentru a fixa un os rupt. Ia iepure la veterinar imediat dacă a rupt un os. Dacă medicul veterinar nu este disponibil, luați iepure la o clinică de urgență. Până la întâmpinarea prejudiciului de către un veterinar profesionist, încercați să vă păstrați iepurele de la mutarea în jur.
  • Așezați alimente și apă aproape de iepure într-un spațiu închis. În acest fel nu va trebui să vă mișcați pentru a avea grijă de ea însăși.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas de iepure bolnav 16
    3. Luați iepurele la medicul veterinar dacă susține o leziune oculară. Este tentant să dați iepurașul dvs. o picătură de ochi, dar acest lucru poate provoca daune considerabile. Tot ce puteți face înainte de a merge la un medic veterinar este umed o minge de bumbac cu apă caldă și ștergeți ușor ochii de iepure pentru a elimina acumularea.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas de iepure bolnav 17
    4. Tratați rănile musculare. Iepurii se mușcă adesea reciproc.În timp ce rănile în sine ar putea să nu parcă rău, ei purta adesea bacterii care pot face o situație periculoasă. Ar trebui să vedeți un medic veterinar după orice rană de mușcătură. În perioada intermediară, încercați să opriți sângerarea și să preveniți infecția.
  • Aplicați presiune cu un prosop sau tifon pentru a opri sângerarea.
  • Odată ce sângerarea sa oprit, spălați zona cu Nolvasan. Apoi aplicați neosorină, unguent triplu antibiotic. Nu utilizați Neosporin Plus.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați firele electrice departe de stilourile de iepure, deoarece unii iepuri le place să mestece lucrurile și dacă se mestecă pe unul, vor fi electrocutați.
  • Verificați că medicul veterinar este familiarizat cu iepurii.
  • În cazul în care iepurașul dvs. mestecă pe cabluri electrice, mobilier sau alte lucruri care nu sunt bune pentru freca de siguranță, unele vapori se freacă. Ei nu vor ca mirosul sau gustul. De asemenea, dacă trag pe covoare sau covoare cu dinții, încercați să stropi piperul sau, dacă asta nu funcționează, chiar și un pic de piper Cayenne le va opri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar