Cum de a alege lures pentru pescuitul de bas

Pescuitul de bas poate fi copleșitor, deoarece puteți alege de la mii de momeli. Cu cât înțelegeți mai mult obiceiurile de bas, cu atât mai eficient puteți fi atunci când vă alegeți atracția. Spargerea științei de pescuit de bas cu aceste tipuri principale de LURES: Crankbaits, Spinnerbaits, Topwaters, Plastic / Rubber Lures, și jigs.

Pași

Metoda 1 din 6:
Evaluarea condițiilor de pescuit
  1. Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 1
1. Utilizați momeli în mișcare lentă și prezentarea lentă în mișcare atunci când pescuitul în timpul iernii sau la frig.Cu temperaturi mai scăzute, basul nu va cheltui mult efort și va mușca doar atunci când atragerea dvs. este imediat în zona lor de grevă.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 2
    2. Spargeți primăvara în 4 segmente numite pre-spawn, spawn, post-spawn și izvor târziu. Pre-spawn înseamnă că basul va fi în jurul valorii de 8-15 picioare (2.4-4.6 m) Adâncime, Spawn înseamnă că se vor deplasa până la paturile lor de reproducere, înseamnă că se vor întoarce înapoi la 8-15 picioare, iar primăvara târzie are basul care se îndreaptă spre țărm devreme dimineața și spre structuri mai târziu.
  • Pre-spawn are loc atunci când apele urcă în jurul valorii de marca de 45 de grade. Spawn apare atunci când apa este cuprinsă între 55 și 65 de grade. Post Hotărârile apare la momente diferite și nu se întâmplă cu un lac întreg din cauza diferențelor în temperaturile apei. Primăvara târzie este, în principiu, începutul verii când temperaturile urcă în sus de 80 și 90 de grade.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 3
    3. Pește de-a lungul țărmului devreme dimineața în timpul verii și în afara structurilor în timpul zilei. Atunci când pescuitul în vară, basul va fi mai aproape de țărm devreme dimineața pentru a se hrăni apoi în apă deschisă în jurul canalelor și structurilor Creek.
  • Ei vor fi școală împreună și se vor hrăni cu umbra lângă vârful apei, astfel încât cel mai bine să folosiți Topwater, materiale plastice, jigs și chiar lipicioase.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 4
    4. Pește prima noapte rece a căderii. Pe măsură ce temperatura scade în toamnă, basul se va hrăni mai aproape de țărm, dar va arăta un comportament mai greu. Prima noapte rece de toamnă este un moment bun pentru a căuta o frenezie de hrănire, deoarece basul se pregătesc pentru viitoarele luni reci.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 5
    5. Analizați terenul. În funcție de vreme și de faza ciclului lor de împerechere, basul poate dori să rămână aproape de anumite zone sau să se ascundă în resturi. Vegetația, fundul stâncos, apartamentele superficiale, copacii, structurile, tufișurile și iarba pot oferi toate locurile ample pentru a arunca. Cercetați obiceiurile de înot care pot corespunde timpului și locului pe care îl pescuiți.
  • Metoda 2 din 6:
    Pescuitul cu Crankbates
    1. Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 6
    1. Utilizați CrankbAts când doriți să acoperiți o mulțime de apă. Aceste momente sunt destul de versatile. Le puteți folosi în vegetație ușoară, fundul stâncos, apartamente superficiale și prin tufișuri și iarbă.
    • Multe crankbați includ zgomote care ajută basul să găsească momeala.
    • O altă caracteristică bună pentru a căuta pe un Crankbait este o ochi foarte vizibili. Ochii strălucitori par să funcționeze cel mai bine ca peștii de pradă țintă ochii când izbucnește.
    • Crankbaits vin fie lipsită sau cu o buză și fiecare este efectiv dependent de adâncime și viteza la care te îmbraci.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 7
    2. Examinați cât de profundă veți pescui pescuitul. Utilizați carnkbați lipicioase dacă pescuiți în 1 picior de apă sau dacă pescuiți cât mai adânc ca 50 de picioare. Va trebui să vă plimbați mai repede sau să folosiți o aderare mai ușoară în apă puțin adâncă, în timp ce vă veți întoarce mai încet sau veți folosi o atracție mai mare la pescuitul apă mai adâncă.
  • Utilizați un mankbait specific specific în funcție de adâncimea apei, deoarece acestea sunt clasificate ca scufundări superficiale, medii sau adânci bazate pe o monofilament de nylon de 10 lire sau o linie fluorocarbonă.
  • Utilizați Bill Bill Square sau Crankbaits cu buze rotunde, stubby și unghiuri ascuțite în afara nosurilor atunci când pescuiesc basul în apă puțin adâncă, în jurul lemnului sau rock.
  • Implementați mancotele de scufundări medii atunci când pescuiesc într-o gamă de 5-10 de picioare. Dacă pescuiți 12 picioare sau mai profunde, utilizați CrankbAts Deep-scufundări.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 8
    3. Examinați condițiile de apă. Cankbatele lipsite pot fi ușor rupte din iarbă sau se învârteau de-a lungul unui fund curat, în timp ce un CrankbAit Lipped va lovi ceva și va lovi cu piciorul, deoarece buza acționează ca un deflector.
  • Folosiți carnkbaits Lipped când pescuitul prin acoperiș de lemn ca membrele de copaci sau picioarele.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 9
    4. Alegeți forma Crankbait. Forma Crankbait-ului dvs. determină cât de multă mișcare veți obține, ceea ce este important în funcție de temperatura apei, deoarece basul este mai puțin activ în temperaturi mai reci.
  • Cu un pankbAit mai rotunjit, veți obține o rătăcire largă, care este atractivă pentru bass, care sunt agresive, de obicei când apa este mai caldă, în contrast, un pankbait plat cu laturi înguste va avea o vânătoare mai strictă care este mai atrăgătoare la bas apă rece care nu va reacționa la mișcările mari.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 10
    5. Potriviți linia cu adâncimea de scufundări. Împerecheați dimensiunea corectă a liniei cu CrankbAitul în funcție de cât de adânc doriți ca momeala să ruleze.
  • De exemplu, utilizați o linie de fluorocarbon de 10 lire pentru a ușura o scorkbait de scufundări adânci sau puteți utiliza aceeași linie de fluorocarbon de 10 lire pentru a obține un Cranbait mediu de scufundare pentru a rămâne la cea mai profundă gamă.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 11
    6. Limitați culorile. Crankbaits vin în întregul spectru de culori, dar stick la elementele de bază ale pescuitului de bas. Alegeți modele luminoase de umbre, modele plictisitoare, albume, crawfish și modele contrastante.
  • Modelele de umbre funcționează bine în lumina soarelui strălucitoare, cu modelele mai atente devenind mai eficiente în apa tulbure, dar limpede.
  • Crawfish funcționează bine în primăvară, precum și pentru basul în apă puțin adâncă.
  • BlueGill funcționează bine pentru bas, care se hrănesc cu BREAM în timpul perioadei post-spawn sau dacă sunt în jurul orelor de docuri.
  • Metoda 3 din 6:
    Pescuitul cu spinnerbates
    1. Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 12
    1. Utilizați spinnerbați atunci când acționați rapid o mulțime de apă. Datorită forma unică a lamei, se pot scufunda, recupera repede și chiar țese prin acoperiș gros.
    • Alegeți spinnerbați în standard sau fără vreo. Un Spinnerbait Weedless este o opțiune bună dacă pescuiți într-o mulțime de acoperire, dar și mai greu să setați cârligul. Adăugați un cârlig de cheater pentru a prinde pești scurți izbitoare.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 13
    2. Alegeți lamele potrivite. Există 3 tipuri majore de lamă: Leaf, Colorado și Indiana. Fiecare tip de lamă este eficient pentru diferite condiții.
  • Lina de frunze este cea mai eficientă atunci când pescuiește prin iarbă și în apă limpede când doriți o recuperare rapidă. Este o lamă lungă subțire, cu puncte rotunjite la fiecare capăt pentru a permite o rezistență mai rapidă și rezistență la apă mai redusă.
  • Implementați lama Colorado la pescuitul pe timp de noapte sau în apă murdară și tulbure. Forma rotunjită îi permite să se rotească mai încet, dând basului mai multă ocazie de a mușca.
  • Utilizați lama indiană ca un compromis la lama Colorado mai lentă și la lama de frunză mai rapidă.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 14
    3. Examinați condițiile de apă. Verificați resturile sau claritatea apei pentru a vă asigura că utilizați cele mai eficiente lame.
  • Cu cât este mai mare lama înseamnă că este mai ușor de manevrat în jurul pumnilor, rocilor și altor resturi, în timp ce lamele înguste se mișcă repede prin iarba rar.
  • Spinner momeli funcționează cel mai bine atunci când este vânt și tulbure, deoarece sunt menite să provoace o reacție din bas. Utilizați momeli mai rapide de spinner în apă mai clară și mai lentă în apă muddier.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 15
    4. Potriviți linia cu adâncimea de scufundări. Alegeți spinnerbatele mai ușoare pentru apă superficială, în timp ce atracțiile mai grele trebuie folosite pentru adâncimi mai profunde. Greutatea va varia de la ⅛ uncie la 2 uncii.
  • Amintiți-vă că cu atât mai lent vă întoarceți, cu cât atragerea dvs. va înota în timp ce vă întoarceți repede vă păstrează atragerea.
  • Dimensiunea lamei afectează, de asemenea, cât de adânc va merge atracția dvs., dar puteți adăuga, de asemenea, o remorcă la cârligul dvs. pentru flotabilitate și mișcare.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 16
    5. Limitați culorile. Deși există o abundență de culori pentru a alege, este mai bine să o păstrați simplu. Alegeți Shad Shad, Charreuse luminoasă cu alb și negru pentru pescuitul de noapte sau pescuitul în apă murdară.
  • Unii pescari au succes cu lame vopsite pentru a oferi un flash suplimentar.
  • Metoda 4 din 6:
    Pescuit cu Topwaters
    1. Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 17
    1. Utilizați Topwaters la pescuitul în apă foarte puțin adâncă sau în zone care sunt acoperite în vegetația de suprafață, cum ar fi tampoanele de crin. Aceste momente sunt destinate să se prăbușească suprafața de apă cu popping și stropire pe măsură ce îl recuperați.
    • În primăvară, culorile luminoase funcționează cel mai bine. În toamnă și iarnă, negru, alb sau gri funcționează bine.
    • Alegeți Topwaters care produc o mulțime de zgomot și splash pentru a obține atenția basului.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 18
    2. Alegeți LORE-ul Topwater dreapta pentru condițiile dvs. de apă. Topwater Lures vin în Walkers, Poppers, Wakbaits, Minnows / Băituri de Twitch, momeli de propulsie, buzzbate și broaște. Fiecare tip diferit de Topwater Lure este cel mai eficient în diferite condiții.
  • Palkerele sunt cele mai eficiente atunci când acoperind o mulțime de apă de top, deoarece păstrează momeala în distanța izbitoare pentru bas.
  • Poppers ar trebui să fie implementate la pescuitul în jurul pumnilor, docurilor, tufișurilor, rocilor și zonelor mici care sunt acoperite, deoarece aceste momeli vor agrava basul în mușcături.
  • Wakbaits funcționează cel mai bine în apă limpede când peștele sunt atrase de trezirea în formă de V.
  • Minnows / Twitch Baits Excel în lacuri clare sau în zone mici unde basul poate spui la atrage agresive. Ele sunt minunate în timpul reproducerii când basii își păzesc cuiburile.
  • Momeli de propulsie ar trebui folosite în locuri cu o mulțime de iarbă, în special în timpul sezonului de reproducere. Ele creează o mulțime de mișcări chiar și fără a se deplasa o mare distanță, ceea ce le ține într-o gamă de izbitoare de bas mai lungă.
  • Buzzbați ar trebui să fie folosite în iarba rar și în locuri unde simțiți că atragerea dvs. ar putea fi înghițită, dar totuși doriți o prezentare Topwater. Acestea sunt cele mai eficiente după reproducerea în timpul verii târziu.
  • Broaștele sunt menite să imite broaște adevărate astfel încât să le folosiți în mod eficient în jurul ierbii grele. Ele pot fi, de asemenea, folosite în jurul valorii de acoperire, deoarece acestea sunt una dintre cele mai dure momente la Snag.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bass Pasul 19
    3. Utilizați tehnica potrivită. Topwater Lures sunt menite să activeze simultan răspunsul de hrănire și agitație din bas, dar vă cere să imită pradă fugă sau neajutorată cu mișcări neregulate.
  • Creați un model din spate sau zig zag pe suprafața apei atunci când angajați un Lure Walker. Strângeți încheietura mâinii și vârful rooziului în jos într-un unghi ascuțit și apoi îndreptați vârful tijei înapoi la Lure rapid, astfel încât acesta alunecă. Dați o serie de fixări rapide pentru a face momeală de la stânga la dreapta.
  • Fixați vârful tijei în jos pentru a activa o gura concavă a popperilor și coada îngustă.
  • Să-ți recupereze în mod constant trezirea pentru a-ți folosi buza ascuțită, ca să-l provoace pe Shimmy înainte și înapoi.
  • Twitch și float Minnows / Twitch Bays înapoi la suprafață pentru a atrage basul păzind cuiburile lor în timpul reproducerii.
  • Utilizați o serie de scurgeri scurte pe tijă pentru a pulveriza apă cu momeli de propulsie.
  • Să recupereze în mod constant buzzbait pentru a-și folosi lama pentru a curge apa, scuipătoare și pulverizare în timpul jalks-ului rapid.
  • Broaștele de-a lungul vârfului de iarbă și apă pentru a obține basul să explodeze pe atracția dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 20
    4. Păstrați culorile simple. În timp ce există o varietate de culori pentru fiecare dintre aceste momeli, este mai bine să mergeți cu negru, alb, verde și galben.
  • Metoda 5 din 6:
    Pescuit cu jigs
    1. Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 21
    1. Angajați o tehnică de flipping și pitching de scurtă durată în loc să se retragă în depărtare atunci când se utilizează Jigs. Aceste momente vă oferă o senzație foarte precisă pe linie și sunt una dintre cele mai eficiente momente. Plasamentul comun de plastic atrage basul pe tot parcursul anului.
    • Bass va lovi de obicei o momeală în timp ce se încadrează, așa că după ce sa așezat pe partea de jos pentru un pic, dă-i tijei o mică twitch pentru a vedea dacă ceva ți-a luat momeala.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 22
    2. Angajați o tehnică adecvată. Pentru a pescui un jig turnat și dați liniei o mulțime de timp pentru a lovi partea de jos. Jigs și materialele plastice sunt pescuite diferit decât alte tipuri de momeli. În loc să se rătăcească pentru a produce "acțiune", momeala este preluată prin deplasarea vârfului tijei.
  • După ce momeala a lovit partea de jos și ați dat-o o răsucire, ridicați lent vârful tijei până când acesta indică drept în poziția 12. Lăsați-o să stea acolo pentru o clipă și apoi să-l ducă la poziția de la ora 9 - 10 și să se taie în slăbiciune. Repetați acești pași până când linia dvs. este în.
  • Va trebui să aveți un sentiment bun pentru ca linia dvs. să vă spuneți când un pește este mușcat, astfel încât majoritatea oamenilor țin degetul pe linie în timp ce ridicați vârful tijei.
  • Căutați rezistență bruscă sau bumping pe linie, o linie care merge brusc sau vers lateral. Pentru a seta cârligul, aruncați vârful tijei foarte repede la poziția de la ora 3 și trageți înapoi la ora 12.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 23
    3. Examinați condițiile de apă. Jigs sunt cele mai eficiente atunci când sunt angajate în acoperire sau închise pentru a acoperi astfel încât să fie conștienți de riscul de a fi înghițit. Jigs sunt menite să imite camifianul astfel încât să încerce să-i facă să scot de-a lungul fundului.
  • Atât jig-urile, cât și viermii de plastic sunt cel mai bine utilizați încet.
  • Utilizați jigs în jurul copacilor căzuți, unde se ascunde bass.
  • Pietrele de perie pe fundul stâncos, lemn în picioare, iarba groasă și apartamentele sunt toate locațiile primare pentru a angaja un jig.
  • Pitch sau flip un jig în jurul unghiurilor în care membrele se conectează la trunchiurile copacilor căzuți. Lăsați jigul să cadă în jos cu o linie semi-strâmtă.
  • Glisați sau hopați jig-urile pe margini sau picături pentru a imita mișcările unui crawfish.
  • Utilizați un jig de ¾ uncie atunci când pescuiți prin iarba groasă.
  • Jigs sunt, de asemenea, eficiente atunci când pescuiesc docurile și piere, deoarece oferă protecție împotriva prădătorilor.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 24
    4. Păstrați culorile simple. Jigs sunt menite să imiteze crawfish, astfel încât acestea să fie lumină în apă limpede și întuneric în apă tulbure.
  • Metoda 6 din 6:
    Piese de pescuit din plastic și cauciuc
    1. Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 25
    1. Imită viermi sau șopârle cu locuință din plastic / cauciuc. Aceste momente sunt cele mai versatile și cele mai eficiente, deoarece sunt atât de realiste. Ele pot fi, de asemenea, pescuite ponderate sau fără greutate.
    • Materialele plastice plutitoare pot fi folosite la fel ca un Topwater, iar orice tip de plastic poate fi pescuit fără îndoială pentru a permite pescuitul în vegetație extrem de grea.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 26
    2. Angajați o tehnică adecvată. Nu vă rotiți aderarea, ci mai degrabă să o preluați cu scopul prin ridicarea și lăsarea tijei pe măsură ce luați slăbiciunea liniei. Pentru a pescui o aderare din plastic / cauciuc, utilizați aceeași tehnică ca și când utilizați un jig. Aruncați și dați liniei mult timp pentru a lovi partea de jos.
  • După ce momeala a lovit partea de jos și ați dat-o o răsucire, ridicați lent vârful tijei până când acesta indică drept în poziția 12. Lăsați-o să stea acolo pentru o clipă și apoi să-l ducă la poziția de la ora 9 - 10 și să se taie în slăbiciune. Repetați acești pași până când linia dvs. este în.
  • Va trebui să aveți un sentiment bun pentru ca linia dvs. să vă spuneți când un pește este mușcat, astfel încât majoritatea oamenilor țin degetul pe linie în timp ce ridicați vârful tijei.
  • Căutați rezistență bruscă sau bumping pe linie, o linie care merge brusc sau vers lateral. Pentru a seta cârligul, aruncați vârful tijei foarte repede la poziția de la ora 3 și trageți înapoi la ora 12.
  • Utilizați un material plastic / cauciuc plutitor, în jurul valorii de 7 inci, cu un cârlig de sârmă de lumină utilizând o platformă split-shot sau o platformă Carolina.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 27
    3. Pește bazat pe modelele de bas în timpul celor 4 sezoane. Pește cu plastic / cauciuc Lures în timpul iernii atunci când basii nu sunt foarte activi. Aceste momente pot fi în continuare eficiente în vreme mai caldă dacă folosiți o mișcare ușoară, dar singura dată când aceste momeli sunt ineficiente atunci când basii sunt foarte activi.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 28
    4. Examinați condițiile de apă. Plastic / Lures din cauciuc funcționează cel mai bine când apa este de peste 55 de grade. Utilizați momeli mari care sunt de 7-10 centimetri când apa este tulbure, dar mai scurte, care sunt de 4-5 cm atunci când apa este clară și basul este letargic.
  • Atât platformele, cât și momeală din plastic / cauciuc sunt cele mai utilizate încet.
  • Imagine intitulată Alegeți Lures pentru pescuitul de bas Pasul 29
    5. Păstrați culorile simple. Alegeți din negru, albastru sau purpuriu atunci când utilizați viermi din plastic / cauciuc atunci când pescuitul în apă tulbure. Nuanțele roșii pot funcționa bine atunci când se utilizează viermi de plastic.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Când utilizați momeli de manevră, aruncați-vă linia și începeți să o recuperați la o viteză medie. Fiecare 3 se întoarce, se oprește și se numără la zece, apoi se târăsc bine și continuă să o tragă. Alternează între jerking-l dreapta și stânga.
  • Încercați să potriviți momele de manevră în culorile peștelui de momeală din apa pe care o pescuiți.
  • Bass sunt alimentatoare de vedere astfel încât folosiți viermi de plastic cu o anumită acțiune în coada lor pentru a le atrage în apă limpede.
  • Dacă nu prindeți pește, încercați să schimbați viteze și modele de recuperare înainte de a comuta Lures sau culori.
  • Amintiți-vă că basul are fălci foarte greu și necesită un efort pentru a seta cârligul eficient.
  • Tânărul sau micul bas poate fi surprins prin aruncarea unui ademenitor chiar lângă ei, așa că încercați să-l aruncați puțin, dacă este posibil.
  • Când pescuim cu materiale plastice, în special viermi și șopârle, ar trebui să recuperați linia la orice viteză pe care o doriți și apoi să o lăsați să se scufunde timp de 30 de secunde și să ridice tija la poziția 12.
  • Adăugați o rolă medie de filare cu 10 lb.-20 lb. linie, și o bobină de turnare de momeală pe o tijă rigidă cu 14-20 lb. linie pentru orice corp de apă cu bas smallmouth sau maremouth.
  • Shinerii live sunt o alternativă bună la momeală dacă le găsiți prea greu de utilizat.
  • Avertizări

    Stocarea unei casete de bordură cu toate combinațiile posibile ale lui Lures menționate aici este o propunere costisitoare, poate doriți să cumpărați câteva momeli și experimentați la început.
  • Nu vă descurajați când utilizați Jigs așa cum adesea sunt închise pe copertă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar