Cum să pescuiți un jerkbait

Jerkbaitul este o momeală mică, greu folosită pentru a pescui pentru bas. Momeala a fost concepută pentru a se deplasa ca o minunată care se luptă, care va face ca basul de pradă să reacționeze și să lovească la momeală. Jerkbaits sunt lungi și înguste, de obicei între 3-6 inci (7.6-15.2 cm) și au 3 cârlige înalte care se încurcă de la partea inferioară și coadă. Aceste momeli au, de asemenea, un proiect de lege proeminent din partea din față a momeiului, ceea ce face ca peștele să se scufunde atunci când un pescar se rostogolește repede sau jerks greu pe linie. După cum indică numele, când un pescar se mișcă un jerkbait înapoi, ei pot face să se răsucească și să se scufunde în apă prin jerking pe linie.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea unui stil și a culorii lui JerkbaitObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată pește un jerkbait pas 1
1. Peștează un jerkbait plutitor dacă ești începător. După cum sugerează și numele, jerkbait-urile plutitoare nu se scufundă în apă până când nu sunt irosite. Deci, este foarte puțin probabil ca un jerkbait plutitor să se înrăutățească în buruieni, arbuști sau obstacole sub apă.
  • Jerkbaits plutitor sunt, de asemenea, minunate pentru capturarea basului în partea de sus 3 picioare (0.91 m) de apă.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 2
    2. Optați pentru suspendarea jerkbait-urilor pentru a pescui la o adâncime specifică. Suspendarea Jerkbaits cuprind cea mai comună categorie de jerkbaits. Acest stil de Jerkbait se va scufunda la o adâncime specifică în apă și apoi va rămâne suspendată la această adâncime. Chiar și atunci când treci momeala, se va întoarce la adâncimea de suspensie specificată. Acest lucru este util atunci când încercați să prindeți basul o anumită adâncime sub suprafața apei.
  • De exemplu, unele jerkbaite de suspendare sunt proiectate să se scufunde numai la aproximativ 4 picioare (1.2 m), în timp ce alții se scufundă la fel de adânc ca 10 picioare (3.0 m).
  • Încercați câteva adâncimi diferite de suspendare a momeli pentru a găsi care funcționează cel mai bine la lacul dvs. local.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 3
    3. Experimentați cu jerkbaits scufundat pentru a prinde basul adânc într-un lac. Odată ce ați câștigat o anumită experiență de pescuit cu jerkbait-uri plutitoare, utilizarea poate trece la momeli mai solicitante de scufundare. Aceste momeli sunt ponderate în jos, astfel încât să se scufunde la o anumită viteză și apoi se ridică când se ridică. Diferite momeli scufundate conțin cantități diferite de greutate, astfel încât acestea să se scufunde la rate diferite.Încercați câteva greutăți diferite pentru a afla care funcționează cel mai bine pentru condițiile dvs. actuale de pescuit.
  • De exemplu, dacă pescuitul în vară și basul se ascund adânc în lac, un jerkbait rapid scufundat vă va lua momeala la pește mai repede decât un momeală cu scufundare lentă.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 4
    4. Începeți cu un jerkbait colorat natural pentru a atrage în bas în apă limpede. Jerkbaits vin într-o varietate de culori, variind de la nuanțe minunate minunate (verdeață, blues și silvers) la mai multe culori artificiale (roșii, aur și portocale). În apă limpede, basul va vedea clar culorile și va fi înclinat să lovească momeli de culoare naturală care arată ca minnow-uri reale. Deci, începeți cu un momeală semi-translucidă, naturală.
  • Pescuitul Jerkbait de multe ori funcționează cel mai bine atunci când aveți o varietate de jerkbaits pentru a experimenta. Înainte de expediția dvs. de pescuit, vizitați magazinul local de pescuit sau magazinul de produse sportive și alegeți 5-7 diferite jerkbaits.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 5
    5. Încercați un jerkbait colorat artificial pentru a atrage basul în apă întunecată. În apă ușor înnorată, basul nu va putea vedea culorile momeală ca fiind în mod clar. De fapt, o momeală luminoasă a cartierelor poate atrage atenția basului în apa întunecată mai bine decât o momeală naturală. Deci, scoateți culorile luminoase atunci când pescuitul în apă întunecată.
  • În mod alternativ, dacă basul nu este doar izbitoare la momeli naturale de culoare în apă limpede, comutați lucrurile și utilizați un momeală colorată artificială. Peștele poate fi finic și ce culoare sau jerkbait ei lovesc pot varia de la o zi la zi.
  • De asemenea, pește cu jerkbaits colorat artificial în timpul verii. Culorile luminoase vor prinde ochiul peștelui. Deoarece basii sunt mai energici în timpul verii, vor veni să investigheze momeala.
  • Partea 2 din 3:
    Găsirea condițiilor ideale pentru a pescui un jerkbaitObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată pește un jerkbait pas 6
    1. Peștează jerkbaitul în apă rece, statică. Jerkbait sunt concepute pentru a imita mișcările răniților Baitfish (E.G., Minnows) în apă foarte rece. Bass sunt conștienți de modul în care aceste minciuni lente și uimitoare se mișcă și vor fi în mare parte probabil să lovească la jerkbaitul tău în apă rece. Așadar, utilizați un jerkbait pentru pescuitul de primăvară (sau de iarnă fără gheață).
    • Cu toate acestea, Jerkbaits este suficient de versatil că vor face o slujbă decentă în majoritatea sezoanelor. Dacă pescuiți un jerkbait în apă caldă de vară, scurtați lungimea pauzelor dvs. pentru a da bass cald și activ mai mult o urmărire.
    • Jerkbait nu ar fi un momeală eficientă într-un flux sau un râu în mișcare. Utilizați-le numai în apă statică, cum ar fi lacurile sau rezervoarele.
  • Imagine intitulată pește Un pas de jerkbait 7
    2. Utilizați jerkbaitul în apă dulce, neclintită. Din moment ce momeala va sta nemișcat pentru o bună parte din timpul său în apă, bass trebuie să poată vedea clar. Spre deosebire de alte tipuri de momeli de bas, Jerkbait nu clipește lumina soarelui în apa din jur. Deci, este mai bine să pescuiți în apă care este clar la o adâncime de cel puțin 2 picioare (0.61 m). Traul în jurul lacului local până când găsiți un patch clar și aruncați acolo.
  • În acest fel, un bas foame va fi capabil să vadă (și poate lovi!) jerkbaitul prin mai multe picioare verticale de apă.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 8
    3. Încercați jerkbaitul în apă deschisă, fără vegetație. Pescuitul de bas cu un jerkbait funcționează cel mai bine pe apa deschisă, unde nu există nici o șansă de momeală prinsă în vegetație subacvatică. Acest lucru se datorează faptului că Jerkbaitul este o momeală relativ delicată, cu cârlige relativ mici. Dacă vă luptați cu un bas mare prin vegetație densă, peștele va scădea cel mai probabil.
  • Deci, evitați turnarea jerkbaitului lângă țărmuri sau pervazuri, unde este posibil să găsiți iarbă subacvatică, arbuști și pumni.
  • Imagine intitulată pește un Jerkbait Pasul 9
    4. Aruncați peste bas în canale adânci subacvatice. În timpul căldurii zilei, Bass place să se adune în școli mari din canale subacvatice. Acestea pot apărea în lacuri și rezervoare naturale sau făcute de om. În apă limpede, ar trebui să puteți privi în jos și să vedeți unde apar canale. Dacă vedeți basul în apă, aruncați-vă jerkbaitul peste școală și reluați-l.
  • Cu un jerkbait, ești mai bine să rămâi la apă, de cel puțin 10 picioare (3.0 m) Deep. Stați departe de puțuri, cu excepția cazului în care doriți să riscați să vă pierdeți momeala printre vegetația subacvatică densă.
  • Partea 3 din 3:
    Reeling în jerkbaitObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată pește un jerkbait pas 10
    1
    Aruncă jerkbaitul De-a lungul zonei pe care doriți să le pescuiți. Odată ce ați găsit un patch de apă limpede, aruncați-vă linia. Țineți tija în partea dreaptă sau din stânga a corpului cu aproximativ 1 picior (0.30 m) de linie care se învârte din față. Păstrați degetul mare pe bobina bobinei. Apoi, într-o mișcare rapidă, fluidă, leagăn tija direct în fața ta. Când tija este direct în fața corpului, ia-ți degetul de pe bobina bobinei și lăsați linia să zboare afară.
    • Scopul de a arunca momeala la aproximativ 40 de picioare (12 m), asa ca se varsa peste zona clara cu apa pe care ai vrea sa pescuia. Atunci vei fi pregătit să-ți tambri jerkbaitul înapoi peste zona pe care basul îl poate locui.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 11
    2. Distribuiți cu jerkbaitul dvs. dacă urmăriți o școală de bas. Basul în școli tind să fie vânători mai agresivi. Dacă pescuiești în apă clară, școala va putea să vă vadă momeala de la mai multe picioare. Aceasta înseamnă că puteți avea o întreagă școală de bas să urmărească și să încerce să lovească la momeală. Dacă vă aruncați jerkbaitul (sau aproape) o școală de bas, ei ar trebui să prezinte interes și să lovească momeala.
  • Dacă vă traversați în jurul unui lac clar și veți vedea o școală de bas, începeți pescuitul cu jerkbaitul dvs.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 12
    3. Jerk linia în jos pentru a face să se scufunde jerkbait în apă. Odată ce ai aruncat, ține-ți tija direct din corpul tău. Pentru a trânti momeala, scufundați vârful tijei brusc în jos. Acest lucru va fi jerkbait înainte și în jos cu aproximativ 1 picior (0.30 m) în apă. Pentru a ajuta cu mișcarea, vizualizați mâinile unui ceas. Începeți cu tija la poziția de la ora 3 și i-ați răsturnat în jos la poziția de la ora 5.
  • Datorită designului facturii lui Jerkbait, se va scufunda în apă când se gătește. Acest lucru ar trebui să atragă basul care sunt adânc sub suprafața apei.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 13
    4. Lăsați Jerkbaitul să stea timp de 10-15 secunde. Odată ce ați răsturnat momeala, lăsați momeala să stea statică în apă. Această perioadă de odihnă va imita o minunată rece la odihnă și ar trebui să provoace greva basului.
  • Puteți lăsa momeala să stea în apă pentru o durată mai lungă dacă basul nu este mușcat în timpul pauzelor de 10-15 secunde. Jucați în jur cu calendarul pauzelor dvs. și vedeți ce este cel mai eficient pentru LINING în bas.
  • De exemplu, în vreme rece, peștele poate fi mai receptiv dacă lăsați momeala să stea în apă timp de 30 de secunde.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 14
    5. Dați liniei 2 mai greu. Ca mai înainte, scufundați vârful tijei dvs. brusc în jos pentru a răsuci momeala. Dați linia 2 jerks hard distanțați la aproximativ 5 secunde distanță. Jerking pe linie de două ori într-un rând va face ca Jerkbait să se scufunde mai adânc decât înainte și să-și facă mișcările să pară mai sporadic la basul de scufundări adânci.
  • Soarele rapide și odihna lungă a Jerkbaitului vor face ca basul să creadă că Minnow (Jerkbait) este uimită de apa rece și nu se poate mișca corect.
  • Pentru minnurile reale, acest lucru se întâmplă atunci când apa dintr-un lac ajunge la aproximativ 40 ° F (4 ° C).
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 15
    6. Lăsați momeala să stea încă 20-30 de secunde. Nu uitați să fiți răbdători în aceste momente când lăsați momeala să se odihnească în apă. Poate părea o pierdere de timp, dar, de fapt, este în timpul acestei odihnă că basul din lac este cel mai probabil să vă lovească momeala.
  • Dacă vă aflați nerăbdători și doriți să vă tambri în momeală înainte de 30 de secunde au trecut, utilizați mâna a doua pe ceasul dvs. pentru a vă restrânge restul.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 16
    7. Repetați procesul până când ați tras momeala în. Continuați să răsuciți linia, lăsându-l să se odihnească, să-l jefuiască de două ori mai mult, și să-l roagă între jerks. În cele din urmă, veți fi reluat jerkbaitul până la vârful tijei tale. În acest moment, începeți procesul din nou: aruncați jerkbaitul și alternează zgomotul de momeală și lăsați-o să se odihnească.
  • După ce ați pescuit peste un patch de apă de 4-5 ori, schimbați locația dvs. și încercați fața locului dintr-un alt unghi. Sau treceți la un loc diferit cu totul.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 17
    8. Cârligul un bas odată ce a lovit momeala de 2 sau 3 ori. Deoarece Jerkbaits au 3 cârlige înalte pe ele, veți lega cel mai eficient un bas dacă are cel puțin 2 cârlige din gură. Un bas, de obicei, nu va primi momeala adânc în gura sa pe prima grevă. De îndată ce simțiți o a doua lovitură fermă, glisați brusc tija de 45 ° spre dreapta sau la stânga pentru a prinde cârligele din maxilarul basului.
  • Odată ce ați cuplat basul, 2 sau toate cele 3 dintre cârligele înalte ar trebui să fie încorporate adânc în gura peștelui.
  • Imagine intitulată pește un jerkbait pas 18
    9. Tambri basul în timp ce se execută. Dacă începeți să vă răsuciți prea repede odată ce ați cuplat peștele, acesta poate aluneca din momeală sau puteți să vă fixați linia. Dacă basul se învârte în apă și sunteți îngrijorat că linia se poate rupe, lăsați încă o distanță de 1-2 picioare (0.30-0.61 m). Apoi, odată ce basul sa obosit și ia o pauză de la Thrashing, se taie la fel de multă linie cât poți. Luptați basul și păstrați-l să-l împingeți până când ați aterizat peștele.
  • Traging într-un bas mare poate fi o bătălie lungă, intensă, deci asigurați-vă că vă faceți griji.
  • sfaturi

    Majoritatea Jerkbaits sunt umplute cu rulmenți mici cu bile care au scos vibrații în apă pentru a atrage basul la grevă. Mulți sunt, de asemenea, vopsită cu culori care vor apărea bine sub apă și atrage în bas.
  • Pe cele mai multe aruncări, un jerkbait mediu se poate arunca la o adâncime de 14 picioare (4.3 m) sub suprafața unui lac.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar