Cum să curățați tărâțele

Tărgări, datorită cochilii lor dure care durează pe o perioadă nedeterminată după ce au fost vindecați, sunt populare în produsele artizanale. Cu tărgări, puteți face produse frumoase, cum ar fi păsările, bolurile decorative, rafturile și multe altele. Odată ce tăvorul a devenit maro și uscat pe viță de vie, este gata să fie ales și curățat. Pentru a-ți curăța tărjele, scufundați tărtăcuța în apă, curățați mucegaiul, uscați tărtăcuța, apoi tăiați-o deschisă și răzuiți semințele și pulpa.

Pași

Partea 1 din 2:
Spălarea exteriorului
  1. Imagine intitulată tăieturi curate Pasul 1
1. Înmuiați tărâmul în apă timp de 30 de minute. Scufundați urcările în găleți de apă. Lăsați pielea să se înmoaie. Dacă nu aveți găleți, alte opțiuni includ acoperirea lor cu prosoape umede sau lăsându-le să stea sub un sprinkler. Permiteți-le să stea timp de 30 de minute, iar pielea tare a tărâmului va înmuia.
  • Evitați utilizarea apei calde, deoarece acest lucru poate provoca crăpătura.
  • Imagine intitulată Goud-uri curate Pasul 2
    2. Puneți mănuși și o mască de față. Înainte de a curăța tărtăcuța, luați măsuri de siguranță. Lucrați într-o zonă bine ventilată. Puneți mănuși de bucătărie din cauciuc și o mască de praf pentru a proteja împotriva mucegaiului care crește pe afara urcăi.
  • Imagine intitulată Goud-uri curate Pasul 3
    3. Curățați urandile pentru a îndepărta pielea. Utilizați un scruber de cupru, un tampon de spălare fără zgârieturi sau alte ustensile de curățare similare. Apăsați greu în timp ce curățați pentru a scoate pielea, dar încercați să țineți un pic pentru a evita zgârierea tărâței în sine. Acest lucru se poate face în timp ce tărtăcuța este umedă sau în apă. Expunerea la apă face ca pielea să iasă mai ușoară și, atâta timp cât tărtăcuța nu are găuri în el, nu va deteriora tărtăcuța.
  • Evitați utilizarea vată de oțel. Tind să părăsească particulele de metal pe tărtăcuță.
  • Imagine intitulată tărâțe curate Pasul 4
    4. Utilizați detergent sau înălbitor pentru a elimina mucegaiul. Când mucegaiul formează un film alb, care este greu de ieșit, încercați săparea săpunului lichid peste el. Tărtăcuța este dificilă, astfel încât orice săpun obișnuit de mâncare pe care îl utilizați va funcționa. Curățați din nou tărtăcuța. Când mucegaiul încă nu va dispărea, încercați să scufundați tărtăcuța într-o soluție de înălbire 10% (zece părți apă la o înălbitoare de păr) sau aproximativ două cești (473 ml) de înălbire a clorului la cinci galoane (18.9 l) apă și curățând tărtăcuța.
  • Imagine intitulată tăieturi curate Pasul 5
    5. Răzuiți mucegaiul încăpățânat. Când spălarea și spălarea nu pare să funcționeze, poate lucra un cuțit sau un șlefuitor ascuțit. Așezați cu atenție aceste obiecte împotriva pielii tărtăcuței. Răsturnați mucegaiul, având grijă să nu tăiați în tărtăcuță.
  • Imagine intitulată Curățenie Gourds Pasul 6
    6. Uscați tărîntul. Puteți clăti din nou tărtăcuța pentru a vă asigura că toată pielea este plecată. Odată ce acest lucru se termină, lăsați tărtăcuța într-o zonă umbroasă, ventilată. Ar trebui să se usuce repede.
  • Imagine intitulată tărâțe curate Pasul 7
    7. Nisip de pe orice piele rămasă. Acest lucru nu este necesar, dar poate fi făcut pentru a se asigura că tăvrul este fără piele sau chiar foarte bun. Utilizați un bloc de șlefuit, șlefuit sau un șlefuit. Începeți cu 80 de hârtie de gresie și treceți la un grad mai înalt de șmirghel pentru o tărtăcuță mai ușoară.
  • Partea 2 din 2:
    Curățarea interiorului
    1. Imagine intitulată Goud-uri curate Pasul 8
    1. Pus pe unelte de siguranță. Mănușile de cauciuc sunt utile din nou pentru manipularea tărărgilor care ar putea avea în continuare mucegai sau alte substanțe nocive asupra lor. Lucrați într-un mediu ventilat și purtați o mască de praf din cauza prafului din interiorul tărtăcuței. În cele din urmă, purtați protecția ochilor atunci când utilizați unelte electrice.
  • Imagine intitulată Goud-uri curate Pasul 9
    2. Taie tărtăcuța. Modul în care tăiați tărtăcuța și instrumentul pe care îl utilizați depinde de utilizarea dorită. De exemplu, un burghiu de alimentare poate fi folosit pentru a face o gaură pentru o pasăre sau puteți tăia o deschidere folosind ferăstraie de mână și cu tăietoare rotative pentru a face un recipient decorativ.
  • Imagine intitulată Curățenie Gourds Pasul 10
    3. Răzuiți în interiorul tărtăcuței. Păsările nu vă deranjează pulpele de hârtie și semințele din interiorul tărărgiului, dar va trebui să scăpați de ei atunci când faceți altceva decât o pasăre. Unelte cu mânere lungi, cum ar fi sculptoarele de lut, lingurile și șurubelnițele vă pot ajuta să ajungeți la semințe și să scarăm pulpul de pe pereții tărtăcuței.
  • Când deschiderea este prea mică sau semințele sunt într-o minge dură, puteți să înmuiați tărtăcuța în apă caldă timp de 30 de minute. Cu toate acestea, va dura câteva ore pentru ca tărtăcuța să se usuce.
  • Pulpa și semințele pot fi salvate pentru proiecte, cum ar fi replantarea sau sculpturile pulpă prin îndreptarea lor și lăsându-le să se usuce într-un singur strat.
  • Imagine intitulată Goud-uri curate Pasul 11
    4. Nisip în interiorul tărtăcuței. În funcție de produsul dvs., cum ar fi atunci când faceți un castron, ați putea dori să faceți din interiorul tăvorului. Utilizați instrumentul de șlefuit. După aceea, poate doriți să adăugați grund, vopsea sau vopsea pentru a decora tărtăcuța.
  • Gourd Ball Cleaner sau un instrument de ciuperci, care este folosit pentru a tăia capacele de ciuperci, poate fi, de asemenea, utilizat pentru a nisip în interiorul tăruitului.
  • sfaturi

    Gurdele verzi verzi sunt tinere și sunt greu de uscat. Ei se vor micșora foarte mult pe măsură ce se usucă.
  • Șaibe de presiune pot fi folosite pentru a curăța exteriorul tărărgilor, dar vor sparge tărâțe diluante.
  • Avertizări

    Gurdele conțin mucegai și praf care sunt dăunătoare de respirație. Purtați unelte de protecție, inclusiv mănuși de cauciuc și o mască de praf și lucrează într-o zonă bine ventilată.
  • Purtați protecția ochilor atunci când utilizați unelte electrice.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Apă
    • Găleată, sprinkler sau prosop
    • Perie de curățare a cuprului sau pad de spălare
    • Instrument de șlefuire
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar