Cum să momească un cârlig cu un vierme

Un vierme pe cârligul tău nu este bine pentru tine dacă se îndepărtează cu fiecare distribuție. Profitați la maximum de viermi cu acest joc de ghidare. Veți învăța cum să strângeți un vierme rapid și ușor, astfel încât să rămână pe cârlig până când veți obține acea mușcătură!

Pași

Metoda 1 din 2:
Momeală standard
  1. Imagine intitulată momeală un pas cu pas 1
1. Apucați un vierme și un cârlig. Înainte de a merge la pescuit, ar trebui să cumpărați un container de viermi sau să vă saprați din grădina dvs. Păstrați-le într-un recipient mic plin de murdărie rece - Tupperware funcționează bine. Adu-ți doar viermii când ești gata să le folosești. Asigurați-vă că cârligul este bine fixat pe linia dvs. de pescuit.
  • Pentru sfaturi și trucuri pe găsirea propriilor viermi, vedeți-ne Cum sa adune viermii de ferestre ghid. Pentru a vă ajuta să vă legați cârligul la o linie de pescuit, consultați Cum să legați un nod de pescuit.
  • Imagine intitulată momeală un pas de vierme 2
    2. Lipiți capătul ghimpat al cârligului în capătul viermei, astfel încât să treacă până la capăt. Alegeți un loc de aproximativ o jumătate de centimetru de la un capăt al viermei. Prea aproape de capul viermei și ar putea să-i piardă de cârlig. Aveți grijă să nu vă conectați mâna pe măsură ce cârligul trece prin corpul viermei - nu apăsați direct în jos pe punctul cârligului prin vierme.
  • Nu trebuie să fii squamish! Deși viermele poate să se rătăcească și să se învârte când o cârlige, oamenii de știință cred că viermii nu pot simți durerea.
  • Imagine intitulată momeală un pas cu pas 3
    3. Împingeți viermele în partea de sus a cârligului. Glisați viermele în sus în același mod în care veți glisa o brățară în sus. Poziționați viermele spectate astfel încât să fie chiar sub nodul cârligelui.
  • Pentru a asigura în continuare viermele, unii pescari legați capătul scurt al viermei speriat la linia de pescuit cu un nod simplu numit a Half Hitch . Pentru a efectua un nod de hitch, bucleți linia de pescuit în jurul viermei dvs., trecând linia prin buclă. Strângeți pentru a fixa viermele la linie.
  • Imagine intitulată momeală un vierme pas 4
    4. Apucați capătul lung al viermei speriat și împingeți din nou cârligul. Alegeți un loc puțin mai departe în jos lungimea viermei - cel mai bun pariu este să lăsați un pic cam slăbit astfel încât "buclă" din corpul viermei dintre cele două pete spectate este suficient de slăbită pentru a vă deplasa puțin. Repetați acest pas care merge în jos lungimea viermei. Atunci când este momit, viermele ar trebui să aibă un aspect asemănător.
  • Numărul exact de ori va trebui să suliță viermele variază pe baza lungimii sale. În general, de 3-5 ori este o mulțime.
  • Nu suliță chiar sfârșitul viermei. Lăsând puțin din lungimea viermei "moale," Îi permiteți să se rătăcească, ceea ce captează atenția peștilor mai bună decât un vierme strâns.
  • Imagine intitulată momeală un vierme pas 5
    5. Trageți viermele pe cârlig. Dacă viermele dvs. este bătut în apropierea nodului cârligului, mutați-l până la "curba" a cârligului. Vrei peștele să muște barbul cârligului - dacă viermele nu este de aproape de barb, un pește ar putea să obțină o masă liberă!
  • Imagine intitulată momeală un vierme pas 6
    6. Naufragiat! Repetați acest proces după cum este necesar când pierdeți un vierme sau prindeți un pește. Practica este perfectă - poate fi dificilă pentru a sparge viermii Squirmi, la început, dar în cel mai scurt timp vei bate viermi ca un propor. Pescuitul fericit!
  • Metoda 2 din 2:
    "Ciorap" Momeală
    1. Imagine intitulată momeală un pas de vierme 7
    1. Pierce un vierme cu cârligul chiar în spatele capului. Nu împingeți cârligul până la - cârligul ar trebui să fie în interiorul corpului viermei, dar nu vine cealaltă parte. Această metodă de momeală este puțin mai dificilă și crește șansa ca un pește să-ți ia viermele fără a mușca cârligul, dar este mult mai atractivă pentru a pescui. Veți trece mai multă viermi în acest fel, dar veți obține și mai multe mușcături.
  • Imagine intitulată momeală un pas de vierme 8
    2. Încet și împingeți cu atenție cârligul prin corpul viermei. Lucrați viermele din jurul curbei cârligului, cum ar fi împingeți o șosete până la picior. Acest pas este dificil - aveți grijă să nu împărțiți viermele în jumătate trăgând brațul cârligului prin corpul viermei din nou.
  • Imagine intitulată momeală un vierme Pasul 9
    3. Când capul viermei este tot drumul până la lungimea cârligului, opriți-vă. Străpunge punctul cârligului prin vierme, astfel încât să se prăbușească din partea lui. Permiteți restul corpului viermei să se încurce limpede sub cârlig. Deoarece atât de mult de vierme este lăsat să stea liber de cârlig, wigglingul viermei va fi mult mai vizibil pentru pescuitul în apă decât în ​​metoda standard. De asemenea, este mai ușor pentru pești să ia "gratuit" porțiunea viermei fără a mușca cârligul. Această metodă este cu risc ridicat, recompensă ridicată.
  • Imagine intitulată momeală un vierme Pasul 10
    4. Cast! Dacă utilizați această metodă, asigurați-vă că aveți o mulțime de viermi la îndemână - veți trece prin ele rapid. Dacă nu vă puteți părea să vă întoarceți și să vă împărțiți viermii în jumătate, puteți folosi în continuare segmentele sfâșiate de vierme ca momeală prin pur și simplu trăgându-le pe cârlig chiar sub barbură.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    În loc să-i sperie viermele de mai multe ori ca în metoda de mai sus, unii pescari suliță viermele o singură dată, apoi cu atenție "fir" cârligul în jos lungimea corpului viermei (cum ar fi punerea unei șosete pe picior.) Pescarul, apoi împinge bara de cârlig Out a viermei, lăsând o parte din lungimea viermei să se încurce. Această metodă funcționează la fel de bine, dar necesită o mai mică practică pentru ca un începător să devină competent.
  • Din moment ce cârligele sunt ghimpate, este aproape imposibil să eliminați un vierme de la un cârlig fără ao rupe odată ce a fost momeală. Dacă viermele voastre se sfâșie, nu vă faceți griji - deși un vierme viu, Wiregling este mai atractiv pentru pescuit, o bucată de vierme Limp încă funcționează ca momeală.
  • Lăsați murdăria pe mâini când vă conectați viermele. Gritul murdăriei ușurează aderența unui vierme subțire pe măsură ce glisați-o pe cârlig. În plus, poate masca mirosul tău uman, făcându-ți viermele să pară o masă mai naturală pe pește.
  • Refrigerați viermii. Răcitorul pe care îl sunt, cu atât mai puțin se vor mișca când le conectați. Păstrați-le într-un recipient plin de murdărie în frigider.
  • Avertizări

    Dacă vă tăiați accidental pe cârlig în timp ce momeați un vierme, păstrați rana curată și clătiți cu săpun și apă cât mai curând posibil.
    • Dacă cârligul este blocat în piele și nu puteți să-l scoateți, nu vă puteți panica - consultați modul nostru de ghidare pentru eliminarea cârligelor de pescuit.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar