Cum se conectează un computer la un televizor

Conectarea computerului la un televizor vă permite să transmiteți emisiunile TV online și clipurile YouTube. De asemenea, puteți utiliza televizorul ca un monitor mare pentru a naviga pe Internet sau pentru a afișa videoclipuri și fotografii. Thiste parere cum să conectați computerul la un televizor.

Pași

Metoda 1 din 5:
Folosind o conexiune prin cablu
  1. Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 1
1. Verificați computerul pentru următoarele porturi video. Tipul portului de conectare de pe computer va determina cea mai bună modalitate de a vă conecta la un televizor.Verificați următoarele porturi de conexiune:
  • HDMI:Porturile HDMI sunt de aproximativ 3/4 de la o lățime de centimetru, cu partea superioară a portului fiind puțin mai mare decât partea de jos.Cablurile HDMI sunt acceptate de cele mai noi FlatsCreen și HDTV-uri, precum și de multe laptop-uri mai noi și computere desktop.
  • MiniDisplay:MiniDisplays sunt utilizate în cea mai mare parte pe Mac și MacBooks.Au un mic port dreptunghiular tăiat colțurile de jos.Aceste porturi au o formă identică ca porturile Thunderbolt, dar nu sunt la fel.Verificați etichetarea din porturi pentru a vă asigura că utilizați portul din dreapta.
  • VGA: Cablurile VGA sunt un port dreptunghiular cu 15 pini.Acestea sunt utilizate în mod obișnuit pe computerele mai vechi.Ele sunt susținute de unele televizoare și computere.
  • DVI:Un port DVI are o conexiune albă cu 24 de găuri pătrate în ea.Acestea sunt utilizate și în cele mai vechi modele de calculatoare.
  • USB:Dacă computerul dvs. nu are porturi de ieșire video, puteți achiziționa un adaptor care poate converti un port USB într-un port HDMI OUT de pe computer.Acest lucru vă poate solicita să instalați software suplimentar pe computer.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 2
    2. Verificați televizorul pentru intrările de conectare acceptate.După ce determinați ce conexiuni video acceptă computerul, va trebui să vedeți ce tip de conexiuni de intrare video Suporturile TV.Verificați partea din spate a televizorului dvs. pentru a vedea dacă puteți găsi aceleași porturi de conectare video pe care computerul îl acceptă.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor pas 3
    3. Conectați cablul de pe computer la televizor.Odată ce ați determinat ce tip de conectare video a computerului și suportul TV, utilizați cablul corespunzător pentru a vă conecta la portul Video Out de pe computer și apoi conectați la un port identic pe televizor.
  • Dacă utilizați un cablu VGA sau DVI și doriți să auziți audio prin televizor, va trebui să conectați un cablu audio la televizor.Puteți face acest lucru prin conectarea unui 3.Cablu auxiliar de 5 mm la mufa căștilor de pe computer și la 3.5mm auxiliar în televizor.
  • De asemenea, puteți achiziționa un adaptor pentru a converti un HDMI, VGA sau DVI la un alt tip de cablu care este acceptat de televizor.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 4
    4. Porniți computerul și televizorul.După ce ați conectat televizorul și computerul, apăsați butonul de alimentare pentru a porni computerul.Apoi utilizați telecomanda pentru televizor pentru a porni televizorul.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 5
    5. Selectați sursa de intrare corespunzătoare pe televizor.Utilizați telecomanda pentru televizor și apăsați butonul care spune Sursă, Intrare, sau ceva similar.Apoi selectați intrarea pe care ați conectat-o ​​computerul.Adesea, computerul dvs. este capabil să detecteze automat noul afișaj.Dacă nu detectează noul afișaj, utilizați pașii din metoda 2 pentru a detecta un afișaj pe Windows.
  • Dacă nu primiți audio pe computer, asigurați-vă că ați conectat cablul audio la intrarea audio în intrare care corespunde cu sursa că cablul video al computerului este conectat la.
  • Metoda 2 din 5:
    Detectarea unui afișaj pe Windows 10
    1. Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 6
    1. Faceți clic pe Start Windows
    Imagine intitulată WindowsStart.jpg
    meniul.Este butonul care are un logo Windows.În mod implicit, este în colțul din stânga jos al barei de activități Windows.Aceasta afișează meniul Start.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 7
    2. Faceți clic pe pictograma Setări
    Imagine intitulată ferestrele.jpg
    .Este pictograma care seamănă cu o unelte.Este în partea stângă a meniului Start Windows.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 8
    3. Clic Sistem.Este prima opțiune din meniul Setări Windows.Este lângă o pictogramă care seamănă cu un computer laptop.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un pas TV 9
    4. Clic Afişa.Este prima opțiune din meniul barei laterale spre stânga.Aceasta afișează setările de afișare.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 10
    5. Derulați în jos și faceți clic pe Detecta.Este butonul gri din partea de jos a meniului Setări afișaj.Windows va scana pentru afișaje conectate.
  • Metoda 3 din 5:
    Detectarea unui afișaj pe Mac
    1. Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 11
    1. Faceți clic pe pictograma Apple
    Imagine intitulată MacApple1.jpg
    .Este în bara de meniu din colțul din stânga sus al ecranului Desktop Mac.Aceasta afișează meniul Apple.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un pas TV 12
    2. Clic Preferințe de sistem.Este în meniul Apple care apare când faceți clic pe pictograma Apple.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 13
    3. Apasă pe Afișaje pictograma.Este pictograma care seamănă cu un afișaj al computerului.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 14
    4. Apasă pe Afişa fila - este prima filă din partea de sus a ferestrei Afișaje.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 15
    5. Apăsați și țineți apăsat Opțiuni buton.Acesta afișează un buton care spune "Detectați afișajele" În colțul din dreapta jos.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 16
    6. Clic Detectați afișajele.Este în colțul din dreapta jos al ferestrei Afișaje când apăsați butonul Opțiuni.Mac-ul dvs. va scana și detecta toate afișările conectate la Mac.
  • Metoda 4 din 5:
    Utilizarea unei conexiuni fără fir pe Windows
    1. Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 17
    1. Conectați atât televizorul, cât și computerul la aceeași rețea Wi-Fi.Înainte de a vă conecta la televizor și computerul utilizând o conexiune fără fir, trebuie să vă conectați atât la aceeași rețea Wi-Fi.Puteți face acest lucru în meniul Setări rețea de pe computer și TV.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 18
    2. Faceți televizorul dvs. descoperit prin Bluetooth.Modul în care faceți acest lucru este diferit de un model TV la altul.Este posibil să fie necesar să selectați "Oglindirea ecranului" ca intrare sursă.Este posibil să existe o setare pe care trebuie să o selectați în meniul Bluetooth de pe televizor.Este posibil să nu aveți nevoie să faceți nimic deloc.Consultați manualul utilizatorului sau site-ul producătorului pentru a afla cum să conectați dispozitivele Bluetooth la televizor.
  • Nu toate televizoarele acceptă oglindirea ecranului fără fir de pe un computer.Dacă nu vă puteți conecta la televizor utilizând Bluetooth, puteți achiziționa un dispozitiv de streaming media, cum ar fi ROKU sau Google Chromecast pentru a vă conecta fără fir la televizor prin acest dispozitiv.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 19
    3. Faceți clic pe Start Windows
    Imagine intitulată WindowsStart.jpg
    pictograma de pe computer.Este în colțul din stânga jos al ecranului desktop din bara de activități.Aceasta afișează meniul Windows Start Menu.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 20
    4. Faceți clic pe pictograma Setări
    Imagine intitulată ferestrele.jpg
    .Este pictograma care seamănă cu o unelte.Este pe partea stângă a meniului Start Windows.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 21
    5. Clic Dispozitive.Este a doua opțiune din meniul Setări.Este lângă o pictogramă care seamănă cu o tastatură și un iPod.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un pas TV 22
    6. Clic Bluetooth & alte dispozitive.Este prima opțiune din partea de sus a meniului barei laterale din stânga.Aceasta afișează opțiunile Bluetooth.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un pas TV 23
    7. Clic + Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv.Este prima opțiune din partea de sus a "Bluetooth & alte dispozitive" meniul.Aceasta afișează o fereastră pop-up utilizată pentru a adăuga un dispozitiv prin Bluetooth.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 24
    8. Clic Afișaj fără fir sau dock.Este a doua opțiune din "Adaugă un dispozitiv" Meniul pop-up.Acest lucru caută afișaje sau dispozitive fără fir.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 25
    9. Faceți clic pe televizorul sau dispozitivul de streaming.De îndată ce televizorul sau dispozitivul de streaming (ROKU, Chromecast) apare în lista de dispozitive din "Adaugă un dispozitiv" meniu, faceți clic pe acesta pentru a iniția o conexiune.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 26
    10. Urmați instrucțiunile de pe televizor.Este posibil să vi se solicite să introduceți un cod PIN pe televizor.Odată ce conexiunea are succes, trebuie să vedeți conținutul monitorului computerului pe televizor.
  • Este posibil să existe o ușoară întârziere între computerul dvs. un afișaj TV.
  • Metoda 5 din 5:
    Conectați la un afișaj utilizând Airplay pe Mac
    1. Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 27
    1. Conectați atât Mac cât și TV la aceeași rețea Wi-Fi.Atât Mac, cât și televizorul dvs. trebuie să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi pentru a utiliza Airplay.Consultați manualul utilizatorului sau site-ul producătorului pentru televizor pentru a afla cum să îl conectați la o rețea Wi-Fi.Citiți metoda 4 din "Cum se conectează la o conexiune la internet wireless" Pentru a afla cum să conectați Mac la o rețea Wi-Fi.
    • Nu toate televizoarele suportă Airplay.Dacă televizorul dvs. nu acceptă Airplay, puteți achiziționa o casetă de streaming Apple TV și utilizați-o pentru a vă conecta la televizor.Asigurați-vă că este conectat la aceeași rețea Wi-Fi ca Mac.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 28
    2. Faceți clic pe pictograma Apple
    Imagine intitulată MacApple1.jpg
    .Este în bara de meniu din colțul din stânga sus al desktopului.Aceasta afișează meniul Apple ca o drop-down.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor Pasul 29
    3. Clic Preferințe de sistem.Este în meniul Apple de pe Mac.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un pas TV 30
    4. Clic Afişa.Este sub o pictogramă care seamănă cu un monitor în meniul Preferințe de sistem.
  • Imaginea intitulată Conectați un computer la un televizor 31
    5. Faceți clic pe caseta de selectare
    Imagine intitulată Windows10checked.jpg
    În partea de jos a ferestrei de afișare.Este caseta de selectare de lângă "Afișați opțiunile de oglindire din bara de meniu atunci când este disponibilă".Aceasta afișează pictograma AirPlay din meniul din partea de sus a ecranului.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un pas TV 32
    6. Faceți clic pe pictograma AirPlay din bara de meniu.Este pictograma care seamănă cu un monitor cu un triunghi în partea de jos.Aceasta prezintă dispozitive disponibile pe care le puteți conecta la Airplay.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor 33
    7. Faceți clic pe monitorul pe care doriți să-l conectați la.Aceasta afișează două opțiuni de afișare într-o fereastră pop-up.
  • Imagine intitulată Conectați un computer la un televizor 34
    8. Clic Oglindă încorporată sau utilizați ca afișaj separat.Dacă doriți ca monitorul să afișeze ceea ce se află pe afișajul MacBook, selectați "Oglindă încorporată".Dacă doriți să o utilizați ca al doilea afișaj, selectați "Utilizați ca afișaj separat".Aceasta se conectează la monitor utilizând Airplay.
  • Pentru a vă deconecta de la monitor, faceți clic pe pictograma AirPlay din bara de meniu, apoi faceți clic pe Opriți Airplay.
  • sfaturi

    Dacă nu puteți obține o conexiune video pe televizor, încercați să utilizați un port diferit pe televizor.Dacă acest lucru nu funcționează, sau nici un alt port nu există, încercați să utilizați un alt televizor sau un monitor.Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să utilizați un alt cablu.Dacă acest lucru nu funcționează, poate exista o problemă cu portul Video Out de pe computer.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cablu S-Video / VGA / HDMI
    • Adaptor USB / DVI / Firewire / Thunderbolt
    • Cablu audio
    • Corzi extra-lungi
    • Telecomanda TV
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar