Cum se conectează un macbook la un televizor

Toți te-ai cum să conectezi un laptop MacBook la un televizor. Macbook-urile moderne diferă de la MacBook Pro calculatoarele prin faptul că au doar un port de ieșire video, în timp ce MacBooks din 2009 până în 2015 utilizează un slot Mini DisplayPort. De asemenea, puteți utiliza caracteristica Airplay-ului MacBook pentru a vă conecta la un televizor Apple, dacă este necesar.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind un cablu
  1. Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 1
1. Determinați ce ieșire video are MacBook-ul dvs. În funcție de anul dvs. Macbook-ul dvs. a fost produs și marca și modelul său, MacBook-ul dvs. poate folosi fie un Thunderbolt 3, USB-C, Thunderbolt, Thunderbolt 2, portul MiniDisplay, portul HDMI sau portul USB-A.
  • Dacă aveți un MacBook Pro sau MacBook Air Produs în 2016 sau mai târziu, MacBook-ul dvs. acceptă ambele Thunderbolt 3 și USB-C Porturi de ieșire.Atât porturile Thunderbolt 3 cât și porturile USB-C au un port mic în formă de pilule.MacBooks care suportă Thunderbolt 3 au mai multe porturi de ieșire pe ele.Puteți utiliza un cablu Thunderbolt 3 sau USB-C în oricare dintre porturile de ieșire.
  • Dacă aveți un MacBook produs după 2015 și are un singur port în formă de pilule pe lateral, MacBook-ul dvs. acceptă a USB-C conexiune, dar nu thunderbolt 3 conexiune.Asigurați-vă că achiziționați un cablu USB-C și nu un thunderbolt 3.
  • Dacă aveți un MacBook Pro produs între 2011 și 2015 sau un MacBook Air Produs între 2011 și 2017, MacBook-ul dvs. poate avea a Fulger sau Thunderbolt 2 Port de ieșire.Aceste porturi sunt în formă de dreptunghi cu colțurile tăiate din partea de jos.Ei au, de asemenea, o etichetă care seamănă cu un fulger de lângă ele.Thunderbolt și porturile de ieșire Thunderbolt 2 sunt aceeași formă și dimensiune ca un minișplayport, dar nu sunt aceleași ca un minidisplayport.Acordați atenție etichetei de lângă port pentru a ști ce cablu trebuie să cumpărați.
  • Dacă aveți un MacBook Pro sau MacBook Air Produs între 2008 și 2010, MacBookul utilizează un MiniDisplayport.Are un port cu dreptunghi cu colțurile de jos tăiate.De asemenea, are o etichetă care seamănă cu un ecran TV cu două linii pe ambele părți.MiniDisplayports are aceeași dimensiune și formă ca porturile Thunderbolt și Thunderbolt 2, dar nu sunt la fel.Verificați eticheta de lângă port pentru a ști ce cablu trebuie să utilizați.
  • Unele modele MacBook au un port HDMI pe lateral.Acest lucru poate fi utilizat pentru a vă conecta la un televizor fără un adaptor.Porturile HDMI seamănă cu un port de 3/4 inch în formă de penogonală, cu colțurile de jos rotunjite spre interior.
  • Unele televizoare vă permit să conectați un laptop la ele utilizând o conexiune USB.Pentru ca acest lucru să funcționeze, televizorul trebuie să aibă un port de intrare USB și să suporte un afișaj pe USB.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 2
    2. Cumpărați un cablu adaptor. Veți avea nevoie de un adaptor USB-C-HDMI pentru MacBooks realizat în 2015 sau mai târziu.Dacă MacBook utilizează o conexiune Thunderbolt sau Thunderbolt 2, veți avea nevoie de un adaptor Thunderbolt-to-HDMI.Dacă MacBook-ul dvs. utilizează un MiniDisplayport, veți avea nevoie de un adaptor minișplayport-to-HDMI.
  • Puteți găsi cablurile și adaptoarele necesare în magazine, cum ar fi cele mai bune cumpărate sau le puteți găsi online în locuri precum Amazon și Ebay.
  • Când cumpărați un adaptor, nu vă faceți griji cu privire la cheltuieli mai mult de aproximativ 15 USD. Cablurile cu prețuri mai mari nu sunt neapărat echivalente cu o calitate superioară.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 3
    3. Opriți televizorul. Acest lucru va împiedica deteriorarea accidentală la televizor.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 4
    4. Atașați cablurile la adaptor.Adaptorul ar trebui să aibă cel puțin o intrare HDMI.Se potrivesc forma introdusului HDMI de pe adaptor la fiecare capăt al unui cablu HDMI și conectați cablul HDMI în adaptor.În funcție de modelul adaptorului, acesta poate avea fie un cablu atașat care se conectează la MacBook sau poate avea un port de intrare separat pentru a conecta un cablu USB-C, Thunderbolt sau MiniDisplay la adaptor.Dacă da, asigurați-vă că ați achiziționat cablul corect și conectați-l la portul de intrare de pe adaptor.
  • Dacă MacBook are o ieșire HDMI, nu este nevoie de adaptor.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 4
    5. Conectați cablul HDMI la televizor.După conectarea cablului HDMI la adaptor, conectați celălalt capăt al portului HDMI la televizor.Televizorul dvs. ar trebui să aibă cel puțin un port HDMI.Un port HDMI seamănă cu un slot pentagonal de 3/4 inch.De obicei, acestea sunt pe spate sau pe partea laterală a televizorului.Se potrivește forma conectorului cablului cu portul HDMI și introduceți cablul în port.
  • Dacă televizorul dvs. are mai mult de un port HDMI, notați care portul HDMI vă conectați la.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 5
    6. Atașați cablul de la adaptor la MacBook. Pentru un MacBook realizat în 2015 sau mai târziu, veți conecta capătul USB-C al cablului în portul oval din partea stângă a MacBook.
  • Pentru 2011 până în 2015 Modele MacBook, cablul Thunderbolt se va conecta la portul în formă de dreptunghi care are o etichetă care seamănă cu un șurub fulger.
  • Pentru anul 2009 prin modelele MacBook, MINI DisplayPort capătul cablului va fi conectat la portul care are o etichetă care seamănă cu un ecran TV.
  • Dacă utilizați un adaptor USB-C pentru a vă conecta la un televizor, asigurați-vă că MacBook este încărcat înainte de a începe.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 6
    7. presa
    Imagine denumită ferestrelespower.jpg
    Pentru a porni televizorul.Apăsați butonul de alimentare de pe televizor sau la distanță pentru a alimenta televizorul.De obicei are o pictogramă care seamănă cu un cerc cu o linie prin partea de sus.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 7
    8. Schimbați televizorul la sursa HDMI la care este conectat MacBook.apasă pe Intrare, Video, sau Sursă butonul de pe televizor sau la distanță pentru a selecta portul HDMI pe care l-ați conectat Macbook-ul.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 8
    9. Deschideți meniul Apple
    Imagine intitulată MacApple1.jpg
    Pe Macbook. Faceți clic pe sigla Apple din colțul din stânga sus al ecranului. Va apărea un meniu derulant.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 9
    10. Clic Preferințe de sistem ... Este aproape de partea de sus a meniului derulant. A face acest lucru deschide fereastra preferințelor sistemului.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 10
    11. Clic Afișaje. Are o pictogramă care seamănă cu un monitor de calculator.Este în mijlocul ferestrei preferințelor sistemului.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 11
    12. Apasă pe Afișaje tablo. Este în colțul din stânga sus al ferestrei.
  • Imaginea intitulată Conectați un macbook la un televizor Pasul 12
    13. apasa si tine apasat Opțiuni și faceți clic pe Detect Display.Dacă MacBook nu vă detectează automat televizorul, acest lucru vă forțează Mac pentru a detecta afișajul.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 13
    14. Verifică "Scalate" cutie. Acest lucru vă va permite să selectați rezoluția pe care doriți să o afișați pe televizor.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 14
    15. Schimbați scalarea ecranului. Faceți clic și trageți "Underscan" Slider care este în partea de jos a paginii din stânga pentru a afișa mai multe din ecranul Mac pe televizor sau spre dreapta pentru a mări ecranul. Acest lucru vă va ajuta să vă potriviți ecranului Mac la televizor dacă imaginea de pe televizor este prea mare sau prea mică.
  • Alternativ, puteți face clic pe rezoluția pe care doriți să o afișați.Un afișaj standard HDTV este de obicei 1920 x 1080.Un 4K Ultra HDTV este de obicei de 3840 x 2160.
  • Nu puteți utiliza o rezoluție mai mare decât rezoluția încorporată a televizorului (e.G., 4k).
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 15
    16. Faceți clic pe butonul (⋮⋮⋮⋮).Este în colțul din stânga sus al ferestrei preferințelor sistemului.Acest lucru vă duce înapoi la meniul principal al meniului Preferințe de sistem.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un pas TV 16
    17. Clic Sunet În fereastra principală.Are o pictogramă care seamănă cu un vorbitor.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 17
    18. Clic Ieșire. Este în partea de sus a ferestrei de sunet. Acest lucru aduce o listă de difuzoare la care Mac dvs. are în prezent acces la.Unul dintre acestea ar trebui să fie numele televizorului dvs.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 18
    19. Faceți clic pe numele televizorului.Acest lucru vă asigură că MacBook-ul dvs. va utiliza difuzoarele televizorului în loc de propria sa.
  • Dacă numele televizorului este evidențiat, MacBook-ul dvs. utilizează deja difuzoarele TV.
  • Modelele MacBook PRE 2009 pot furniza numai video (fără audio) printr-un Mini Displayport.Vă puteți conecta la difuzoarele externe utilizând mufa căștilor de pe MacBook.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind Airplay
    1. Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 20
    1. Asigurați-vă că aveți un televizor compatibil cu Airplay sau un dispozitiv de streaming.Cele mai multe televizoare inteligente fabricate de Sony, Samsung, LG și Vizio sunt compatibile cu Airplay.Dacă televizorul dvs. nu acceptă Airplay, puteți achiziționa o cutie de streaming compatibil cu Airplay, cum ar fi Apple TV, ROKU, Focul Amazon sau Google Chromecast.PlayStation 5 și Xbox Series S / X suportă, de asemenea, Airplay.
    • Pe unele televizoare și dispozitive inteligente, este posibil să fie nevoie să descărcați aplicația de televiziune Apple de la magazinul digital.
  • Imagine intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 21
    2. POWER pe dispozitivul inteligent TV și / sau dispozitivul de streaming.Utilizați televizorul la putere pe televizor.Dacă utilizați un dispozitiv de streaming pentru a vă conecta la televizor, asigurați-vă că dispozitivul este alimentat și alimentat sau se trezește.Dacă nu este, utilizați telecomanda pentru a porni sau a-l trezi.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 22
    3. Asigurați-vă că MacBook și dispozitivul Smart TV sau Streaming sunt conectate la aceeași rețea.Pentru a reflecta ecranul MacBook pe televizorul dvs. utilizând Airplay, MacBook și Smart TV sau dispozitivul de streaming trebuie conectate la aceeași rețea fără fir sau conectată la același router utilizând o conexiune prin cablu.Consultați manualul utilizatorului pentru televizorul dvs. inteligent sau dispozitivul de streaming pentru a afla cum să modificați setările de rețea.Utilizați următorii pași pentru Verificați conexiunea wireless a MacBook:
  • Faceți clic pe pictograma Wi-Fi, care seamănă cu linii de arcuri peste un punct.Este în bara de meniu din partea de sus.
  • Faceți clic pe rețeaua wireless la care doriți să vă conectați.
  • Introduceți parola fără fir pentru acea rețea.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un pas TV 23
    4. Asigurați-vă că opțiunile AirPlay sunt activate pe MacBook.Verificați bara de meniu din partea de sus.Ar trebui să vedeți o pictogramă care seamănă cu un televizor pe partea de sus a unui stand în formă de triunghi.Dacă nu vedeți această pictogramă, utilizați următorii pași pentru a activa opțiunile de avion pe MacBook:
  • Faceți clic pe pictograma Apple din colțul din stânga sus.
  • Clic Preferințe de sistem.
  • Clic Afișaje.
  • Faceți clic pe caseta de selectare de lângă "Afișați opțiunile de oglindire din bara de meniu atunci când este disponibilă."
  • Imagine intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 24
    5. Faceți clic pe pictograma Airplay.Este pictograma care seamănă cu un televizor pe un stand în formă de triunghi.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 25
    6. Clic Oglindă încorporată sau oglindă [Nume dispozitiv].Ambele opțiuni sunt enumerate sub numele dispozitivului din meniul AirPlay. "Oglindă încorporată" se potrivește cu dimensiunea monitorului."Oglindă încorporată [Nume dispozitiv]" se potrivește cu dimensiunea televizorului.
  • Dacă aveți mai multe dispozitive conectate la aceeași rețea, este posibil să vedeți aceste opțiuni enumerate sub fiecare dispozitiv.
  • Imaginea intitulată Conectați un MacBook la un televizor Pasul 26
    7. Introduceți codul de acces Airplay.Dacă vi se cere să faceți acest lucru, introduceți codul de acces AirPlay pe ecranul TV.
  • Pentru a opri oglindirea ecranului, faceți clic pe pictograma AirPlay din bara de meniu din partea de sus a desktop-ului MacBook.Apoi apasa Opriți Airplay.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unele aplicații terțe, cum ar fi Arkmc, pot fi folosite pentru a reflecta afișajul Mac la televizoare inteligente non-Apple.

    Avertizări

    Din păcate, nu există nici o versiune a MacBook-ului standard care include un port HDMI.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar