Cum se creează linkuri de url mici

A vrut vreodată să trimită pe cineva un link doar pentru a găsi că a fost mai mult decât mesajul tău? Unele adrese URL pot fi excesiv de lungi și grele. Din fericire, există mai multe site-uri care vă permit să scurtați aceste adrese web în URL-uri abreviate, care pot fi mai ușor plasate în e-mail, mesaje sau alte conținut online. Url-urile mai scurte sunt deosebit de utile atunci când încercați să împărtășiți link-uri pe social media.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind bitly
  1. Imagine intitulată Creați linkuri de url mici Pasul 1
1. Vizitați site-ul Bitly. Veți găsi destul de ușor la Bitly.COM. Veți vedea imediat o casetă de text mare, urmată de informații suplimentare despre serviciile disponibile Bitly.
  • Imagine intitulată Creați linkuri URL mici Pasul 2
    2. Creați o adresă URL abreviată. Pur și simplu copiați și lipiți adresa URL lungă în caseta de text de lângă butonul de scurtare. La lipirea URL-ului, bitly va scurta automat link-ul și vă va prezenta rezultatul în aceeași cutie în care ați lipit legătura originală.
  • Imagine intitulată Creați linkuri de url mici Pasul 3
    3. Copiați noul dvs. link și lipiți-l oriunde aveți nevoie. Butonul de scurtare devine automat un buton de copiere care vă permite să copiați noua legătură cu unul pur și simplu faceți clic.
  • Imagine intitulată Creați linkuri de url mici Pasul 4
    4. Înscrieți-vă cu bitly (opțional) pentru o funcționalitate sporită. Un cont gratuit Bitly vă va permite să vă personalizați în mod unic link-urile, să le partajați între dispozitive și platforme și să urmăriți performanța lor cu Analytics.
  • Personalizarea adresei URL abreviate este ușoară. Creați noua dvs. legătură și apoi veți fi utilizați automat într-o filă de editare care vă permite să reglați jumătatea de spate a link-ului la o adresă URL personalizată și să adăugați un titlu dacă doriți. Dacă doriți să revizuiți funcția de editare, faceți clic pe fila cu pictograma creionului pe ea.
  • Bitly va afișa, de asemenea, utilizatori de cont gratuit Opțiunile de copiere sau de a partaja URL-uri abreviate. Aceste funcții sunt situate în partea de sus a panoului de editare și lângă orice legătură pe care o selectați pe pagina dvs. personală de utilizator.
  • Conturi actualizate (plătite) permit utilizatorilor să creeze linkuri cu funcționalitatea specifice dispozitivelor mobile, utilizează datele de analiză extinse, marca adresele URL sau creează și gestioneze campanii sofisticate de marketing.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind Tinyurl
    1. Imagine intitulată Creați linkuri de url mici Pasul 5
    1. Vizitați site-ul Tinyurl. Veți găsi acest lucru situat la Tinyurl.COM. Veți găsi un mesaj de întâmpinare și o pereche de casete de text în centrul paginii.
  • Imagine intitulată Crearea linkurilor URL mici Pasul 6
    2. Creați o adresă URL abreviată. Pur și simplu introduceți adresa web originală în caseta de text care spune "Introduceți o adresă URL lungă pentru a face mici." Odată ce ați copiat și ați lipit adresa menționată în caseta de text, faceți clic pe butonul "Face Tinyurl!" butonul spre dreapta. Veți fi trimis la un nou ecran cu o adresă URL abreviată și un alternativ "previzualizare" versiunea adresei URL.
  • Dacă există erori conținute în adresa URL originală (ca spații), Tinyurl vă va prezenta opțiuni fixe după ce ați lovit "Face Tinyurl!" buton.
  • Poate doriți să personalizați adresa URL abreviată cu formularea care reflectă mai bine legătura în cauză. Pentru a face acest lucru, introduceți formularea preferată în caseta de text etichetate "Alias ​​personalizat (opțional)" înainte de a face clic pe "Face Tinyurl!" buton.
  • Imagine intitulată Crearea linkurilor URL mici Pasul 7
    3. Creați un buton Tinyurl pe bara de instrumente pentru o confort suplimentar. Acest proces opțional va lăsa un buton din bara de instrumente a link-urilor Browserului, care accelerează crearea de adrese URL abreviate. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe "Faceți butonul Bara de instrumente" În meniul din stânga al paginii principale. Apoi urmați instrucțiunile prin glisarea legăturii specificate către bara de instrumente. După ce a făcut acest lucru, puteți crea o adresă URL abreviată pentru pagina pe care o faceți în prezent făcând clic pe butonul Bara de instrumente.
  • Bara de instrumente a link-urilor nu poate fi vizibilă în funcție de preferințele dvs. Pentru a activa, selectați Vizualizare din meniul browserului dvs. și apoi faceți clic pe meniul Bars Bars pentru ao face vizibil.
  • Dacă nu reușiți să plasați link-ul de pe bara de instrumente sau să preferați să se afle printre marcajele dvs., puteți de asemenea să trageți locul de legătură în folderul Favorite sau Bookmarks pentru acces ușor. Aceasta poate fi o investiție utilă pentru oricine utilizează bitly în scopuri de afaceri.
  • sfaturi

    Link-urile postate pe Twitter vor deveni automat URL abreviate datorită platformei T.co Service. Pur și simplu tastați sau lipiți link-ul original în caseta de text Twitter și va fi modificată automat la o lungime de 23 de caractere. Apoi tweet departe.

    Avertizări

    Unii oameni pot ezita să facă clic pe un link folosind un serviciu de scurtare a adreselor URL, deoarece o greșite ca spam sau chiar un virus. În consecință, este posibil să doriți să includeți un mesaj personalizat împreună cu linkul dvs. pentru a reduce orice preocupare potențială.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar