Cum se atașează o partiție swap la linux

Linux este cunoscut sub numele de aspectul său curat și ascuțit, pentru puterea sa neobișnuită și, uneori, pentru viteza sa. Adăugarea unei partiții swap la sistemul dvs. Linux vă poate ajuta să vă măriți performanța sistemului, mai ales dacă efectuați adesea mai multe procese simultan. Acest articol vă va ghida pas-cu-pas în crearea unei partiții de swap și atașați-o la sistemul dvs.

Pași

  1. Imagine intitulată Atașați o partiție swap la Linux Pasul 1
1. Alegeți o partiție care poate fi formatată într-o partiție swap. Puteți fie să vă împărțiți partiția de sistem, fie o altă partiție. Vă rugăm să vă informați că astfel de acțiuni Mai provoca daune sistem sau corupție de fișiere.
  • Dacă doriți să împărțiți o partiție non-sistem, utilizați gparted, un utilitar puternic pentru a construi pentru editarea hard disk-urilor. Acest articol oferă un tutorial detaliat despre cum să împărțiți o partiție.
  • Dacă aveți nevoie să vă împărțiți partiția de sistem, va trebui să trăiți un alt sistem de la un USB. Ubuntu OS conține gparted preinstalat, deci mergeți și descărcați fișierul ISO de la Aici. Apoi, după ce ați completat descărcarea ISO, urmați Acest articol Pentru a face bootabile USB utilizând un fișier ISO. Apoi reporniți computerul și porniți de pe unitatea USB. Lansați gparted de la USB live și continuați până la pasul 2.
  • Imagine intitulată Atașați o partiție swap la Linux Pasul 2
    2. Creați o partiție swap. Deschideți gparted, apoi selectați partiția pe care doriți să o partiționați și să o eliberați. Faceți clic dreapta pe partiție și faceți clic pe Redimensionare / Mutare. Apoi redimensionați partiția pentru a fi mai mică de cel puțin 1 GB. Apoi selectați spațiul nealocat, faceți clic dreapta pe el și formați-l ca Linux-swap. După ce ați terminat, faceți clic pe Aplicați în bara de instrumente de top. În funcție de dimensiunea partițiilor dvs. și de viteza computerului, acest proces ar putea dura destul de mult. Acest articol vă va oferi un ghid mai detaliat în modul de redimensionare a unei partiții în Linux.
  • Imagine intitulată Atașați o partiție swap la Linux Pasul 3
    3. Obțineți codul UUID. Acest lucru se poate face prin utilizarea terminalului, lansați terminalul. Comanda rapidă de la tastatură este Ctrl+Alt+T. Apoi introduceți următoarea comandă: SUDO BLKID / DEV / SDA3, Presupunând că partiția swap pe care ați creat-o este SDA3. Pentru a verifica calea partițională, deschideți gparted și verificați partiția swap. Ar trebui să fie localizat sub Partiție coloană. După ce a oferit comanda de mai sus, apăsați ↵ Introduceți. Vi se va cere să furnizați o parolă de administrator. Codul UUID va fi afișat - copiați codul la un notepad sau ceva.
  • Imagine intitulată Atașați o partiție swap la Linux Pasul 4
    4. Atașați noua partiție swap la sistemul dvs. Introduceți următoarea comandă în terminal: GKSU GEDIT / etc / fstab. Trebuie să furnizați o parolă administrativă. Apoi, lipiți codul UUID pe care l-ați obținut în pas înainte după începerea liniei ca Uuid = [lipiți codul aici]. După editare, documentul ar trebui să arate ceva de genul imaginii de mai sus. Înainte de a ieși, vă rugăm să vă amintiți să salvați documentul.
  • Imagine intitulată Atașați o partiție swap la Linux Pasul 5
    5. Faceți partiția swap activă. Din nou, deschideți gparted. Apoi faceți clic dreapta pe partiția swap și faceți clic pe Swapon. Apoi reporniți computerul, iar partiția swap va fi atașată acum.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar