Cum se formează fat32

Sistemul de fișiere EXFAT Microsoft a fost creat pentru a îmbunătăți FAT32. Ca Fat32, Exfat este perfect în ceea ce privește portabilitatea - deoarece este susținut de aproape fiecare sistem de operare, puteți utiliza exfat pe unități externe destinate partajării fișierelor între Windows, MacOS și Linux. Spre deosebire de FAT32, Exfat va funcționa pe orice unități mai mari de 32 GB și vă permite să lucrați cu fișiere de peste 4 GB. Totuși, uneori FAT32 este cerută de dispozitive de specialitate (cum ar fi unele mașini) și computere mai vechi. Thiste parere Cum să formați unitatea externă utilizând sistemul de fișiere EXFAT sau FAT32.

Pași

Metoda 1 din 4:
Formatarea unei unități mai mică de 32 GB în Windows
  1. Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 1
1. Faceți o copie de rezervă a ceva pe unitatea pe care doriți să o salvați. Dacă unitatea dvs. nu este mai mare de 32 GB, îl puteți forma la FAT32 sau EXFAT utilizând un utilitar Windows încorporat. Acest lucru va șterge conținutul unității, deci asigurați-vă că ați copia de date despre acestea pe care doriți să le păstrați.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 2
    2. presa ⊞ câștiga+E Pentru a deschide fișierul Explorer. De asemenea, puteți să-l deschideți imediat făcând clic pe butonul Start și selectați Explorator de fișiere.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 3
    3. Clic Acest PC sau computer. Una dintre aceste opțiuni va fi în panoul din stânga al Fișier Explorer. Făcând clic pe acesta afișează o listă de unități conectate la PC.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 4
    4. Faceți clic dreapta pe unitatea USB și selectați Format. Ar trebui să vedeți unitatea din panoul din dreapta. Aceasta deschide fereastra de format.
  • Dacă nu vedeți unitatea USB listată aici, apăsați pe Windows cheie + R ⊞ câștiga+R și fugi Diskmgmt.MSc Pentru a deschide instrumentul de gestionare a discurilor. Dacă unitatea sau portul USB nu este defectuos fizic, unitatea trebuie listată aici. Faceți clic dreapta pe acesta și selectați Format.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 5
    5. Selectați FAT32 sau exfat de la "Sistemul de fișiere" meniul. Doar dacă nu lucrați cu un dispozitiv de specialitate (sau un computer mai vechi) care necesită FAT32, Exfat este alegerea modernă. Totuși, FAT32 nu va face nici un rău - pur și simplu nu veți putea să lucrați cu fișierele 4 GB și mai mari.
  • Dacă aveți instrucțiuni specifice care spun că utilizați FAT32 (cum ar fi dacă utilizați o unitate într-o mașină sau un alt dispozitiv de specialitate), stick la FAT32. Dacă nu, utilizați EXFAT, astfel încât să puteți gestiona fișiere mai mari.
  • Paraseste "Efectuați format rapid" Opțiunea verificată pentru a asigura un format în timp util. Nu este necesar să faceți un format complet decât dacă există ceva în neregulă cu unitatea sau cu adevărat trebuie să vă acoperiți liniile.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 6
    6. Denumiți unitatea. "Etichetă de volum" Câmpul vă permite să introduceți un nume care să identifice unitatea oriunde îl conectați. Introduceți numele dorit aici.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 7
    7. Clic start Pentru a formata unitatea. Veți fi solicitat să confirmați că doriți să ștergeți totul pe unitate. Pentru majoritatea unităților, formatul ar trebui să dureze doar câteva momente. Efectuarea unui format complet va dura mai mult. Odată ce unitatea este formatată, puteți copia fișierele către și de la unitate pe orice sistem de operare.
  • Metoda 2 din 4:
    Formatarea unei unități mai mare de 32 GB în Windows
    1. Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 8
    1. Sprijiniți unitatea USB. Deoarece formatarea unității va șterge toate datele dvs., faceți o copie de rezervă a tot ceea ce doriți să păstrați înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 9
    2. Decideți între sistemele de fișiere FAT32 și EXFAT. Exfat, succesorul la FAT32, funcționează și pe Windows, MacOS și Linux. Principala diferență este că Exfat dispune de limitarea dimensiunii fișierului de 4 GB și lucrările pe unități mai mari de 32 GB.
  • Dacă unitatea dvs. este mai mare de 32 GB și doriți doar să o utilizați pentru a partaja fișiere între mai multe sisteme moderne de operare (Windows 8 și mai târziu, MacOS X 10.6.6 și mai târziu), utilizați această metodă și asigurați-vă că selectați Exfat Ca tip de sistem de fișiere.
  • Dacă aveți instrucțiuni specifice pentru a utiliza FAT32 și unitatea dvs. este mai mare de 32 GB, veți avea nevoie de un instrument terț pentru ao forma ca FAT32-Continuați cu această metodă.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 10
    3. Du-te la Ridgecrop.demon.Co.Marea Britanie / Index.HTM?guformat.HTM într-un browser web. Acesta este site-ul de descărcare pentru o aplicație gratuită numită Fat32Format care poate forma unități mai mari (până la 2 tb) ca FAT32. Acest instrument a fost în jur de mulți ani și este sigur de utilizat.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 11
    4. Faceți clic pe imagine pentru a descărca instrumentul. Dacă descărcarea nu pornește imediat, faceți clic pe Salvați să o pornească.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 12
    5. Faceți dublu clic pe fișierul descărcat pentru al deschide. Fișierul este numit guformat.exe și este salvat în dosarul dvs. de descărcări implicite. Instrumentul nu trebuie să fie instalat - de îndată ce faceți dublu clic (și confirmați că doriți să îl deschideți), va fi gata de utilizare.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 13
    6. Selectați unitatea USB de la "Conduce" meniul. Este meniul din partea de sus a ecranului.
  • Paraseste "Dimensiunea unității de alocare" Opțiunea ca setare implicită dacă nu aveți o nevoie specifică de ao schimba.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 14
    7. Introduceți un nume pentru unitatea flash. Acest lucru intră în "Etichetă de volum" camp. Acest nume este modul în care unitatea va fi identificată atunci când este conectată (în plus față de litera de unitate).
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 15
    8. Alegeți dacă doriți să faceți un format rapid. Formatul rapid este verificat în mod implicit și ar trebui să fie bine pentru majoritatea oamenilor și este cu siguranță opțiunea mai rapidă. Dacă aveți probleme cu unitatea sau o dați altcuiva, eliminați marcajul pentru a face un format extins.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 16
    9. Clic start Pentru a formata unitatea. Dacă faceți un format rapid, procesul trebuie să dureze doar câteva minute (în funcție de dimensiunea unității). Un format complet poate dura câteva ore. Odată ce formatul este complet, veți putea copia fișierele către și de la unitate ca normal.
  • Metoda 3 din 4:
    Formatarea pe un Mac
    1. Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 17
    1. Faceți copii de rezervă a datelor importante de pe unitate. Dacă doriți să fiți capabili să utilizați unitatea de disc externă cu un PC Windows în plus față de MacOS, puteți forma unitatea ca MS-DOS (grăsime) (32 GB și mai mică, la fel ca FAT32) sau exFat (orice dimensiune ). Deși aceste tipuri de sisteme de fișiere nu sunt numite FAT32, acestea vor lucra în continuare atât pe PC-uri, cât și la MACS. Formatarea șterge totul de la unitate, deci asigurați-vă că copiați orice fișiere pe care doriți să le păstrați pe hard disk.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 18
    2. Deschideți utilitatea discului. O veți găsi în Aplicații Folder într-un sub-folder numit Utilități.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 19
    3. Selectați unitatea USB. Va fi în panoul din stânga sub "Extern." Dacă nu îl vedeți listat, încercați să îl conectați într-un alt port USB.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 20
    4. Apasă pe Şterge tablo. Este aproape de partea de sus a ferestrei.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 21
    5. Selectați un sistem de fișiere de la "Format" meniul. Exfat Sistemul de fișiere este o versiune actualizată a FAT32 care funcționează aproape la fel, cu excepția cazului în care nu există o limită de dimensiune a fișierelor de 4 GB și o puteți utiliza pe unități mai mari de 32 GB (spre deosebire de FAT32, implicit). Aceasta este cea mai bună, cea mai recentă opțiune pentru a lucra între Windows și Macs (Windows 8 și mai nou, Mac Ox X 10.6.6 și în sus). Dacă aveți instrucțiuni specifice pentru a utiliza FAT32, cum ar fi dacă utilizați o mașină care o cere, mergeți cu MS-DOS (FAT).
  • Dacă unitatea este mai mare de 32 GB, dar aveți absolut nevoie de FAT32, puteți crea mai multe partiții pe unitatea USB și puteți forma fiecare ca o partiție separată FAT32. Apasă pe Partiție fila, apoi faceți clic pe + pentru a crea noi partiții. Setați dimensiunea fiecărei la 32 GB sau mai puțin și selectați MS-DOS (FAT) Din meniul Format pentru fiecare.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 22
    6. Dați unității un nume. Introduceți un nume pentru unitatea în "Nume" câmp (până la 11 caractere). Acest nume va apărea ori de câte ori este conectată unitatea.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 23
    7. Clic Şterge Pentru a începe formatul. Toate datele de pe unitate vor fi șterse și vor fi formatate cu sistemul de fișiere selectat. Acum puteți copia fișierele către și de la unitate ca normal.
  • Metoda 4 din 4:
    Formatarea pe Ubuntu Linux
    1. Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 24
    1. Faceți copii de rezervă pentru a salva datele pe care doriți să le salvați. Formatarea unității dvs. va șterge toate datele despre acesta. Copiați tot ce doriți să salvați de pe unitatea USB înainte de formatare.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 25
    2. Deschideți utilitarul discurilor. Acest utilitar vă permite să formați discurile conectate la sistemul dvs. Cea mai ușoară modalitate de a deschide acest lucru este să faceți clic pe butonul de bord și de tip discuri în bara de căutare. Utilitarul discurilor ar trebui să fie primul rezultat din listă.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 26
    3. Selectați unitatea USB. Veți găsi în lista de unități din partea stângă a ferestrei discurilor.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 27
    4. Faceți clic pe butonul STOP pentru a dezactiva unitatea. Făcând clic pe butonul pătrat solid din "Volume" secțiunea va dezactiva unitatea, astfel încât aceasta poate fi formatată.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 28
    5. Faceți clic pe butonul Gear și selectați Formatul partiției. Este în partea de sus a meniului.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 29
    6. Dați un drive USB un nume. Introduceți o etichetă pentru unitatea în "Numele volumului" câmp în partea de sus a ferestrei. Acesta este modul în care unitatea va fi identificată atunci când este conectată.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 30
    7. Selectați un sistem de fișiere. Exfat, succesorul la FAT32, funcționează și pe Windows și MacOS și este potrivit pentru acționarea tuturor dimensiunilor. Principala diferență este că Exfat dispune de limitarea dimensiunii fișierului de 4 GB a FAT32. Dacă nu lucrați cu un dispozitiv de specialitate care necesită FAT32, Exfat este alegerea modernă. Totuși, FAT32 nu va face nici un rău - pur și simplu nu veți putea să lucrați cu fișierele 4 GB și mai mari.
  • Pentru a selecta EXFAT, alegeți Alte Opțiunea la butonul, faceți clic pe Următorul, și selectați Exfat.
  • Pentru a selecta FAT32, selectați Pentru utilizare cu toate sistemele și dispozitivele (grăsime) și faceți clic pe Următorul.
  • Imagine intitulată Format Fat32 Pasul 31
    8. Clic Crea Pentru a formata unitatea. Acest lucru poate dura oriunde de la câteva minute până la câteva ore, în funcție de dimensiunea unității. Odată ce formatul este complet, puteți să remarcați unitatea și să copiați fișierele către și de la acesta ca fiind normal.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar