Cum să extindeți o partiție în ubuntu

Thiste parere cum să extindeți o partiție în Ubuntu folosind gparted. Gparted este un partiționar gratuit pe care îl puteți descărca de la https: // gparted.Org / LiveCd.php.

Pași

  1. Imagine intitulată Extindeți o partiție în Ubuntu Pasul 1
1. Deschis gparted. Dacă nu ați descărcat gparted, puteți obține de la https: // gparted.Org / LiveCd.php. În caz contrar, gparted va fi localizat în bordul în mediile live Ubuntu.
  • Imagine intitulată Extindeți o partiție în Ubuntu Pasul 2
    2. Faceți clic pe partiția pe care doriți să o redimensionați din meniul din colțul din dreapta sus. Nu puteți edita partiții care sunt în mod activ în uz. Dacă o partiție este montată, o demontați făcând clic pe Eject În managerul de fișiere.
  • Imaginea intitulată Extindeți o partiție în Ubuntu Pasul 3
    3. Faceți clic dreapta pe o partiție și faceți clic pe Redimensionați. Când faceți clic dreapta, un meniu va apărea lângă cursorul dvs. și butonul de redimensionare este de obicei cea de-a doua opțiune din listă.
  • Imaginea intitulată Extindeți o partiție în Ubuntu Pasul 4
    4. Faceți clic și trageți mânerele de pe ambele părți ale barei pentru a extinde spațiul. Dacă nu puteți face spațiul mai mare, este posibil să fie necesar să repetați acești pași pentru a micșora mai întâi o altă partiție.
  • Imaginea intitulată Extindeți o partiție în Ubuntu Pasul 5
    5. Clic Redimensionați / mutați și se aplică. Aceste modificări vor fi adăugate la o coadă pe care o puteți viziona printr-o bară de progres. Acest proces poate dura câteva secunde sau câteva minute, în funcție de numărul de schimbări pe care le-ați înzestrat.
  • Nu închideți ferestrele sau închideți computerul în timp ce aceste modificări au loc. Păstrați-vă ochii pe bara de progres pentru a vedea când este sigur să dezactivați computerul.
  • Imaginea intitulată Extindeți o partiție în Ubuntu Pasul 6
    6. Reporniți computerul. Ar trebui să observați noile modificări odată ce computerul repornește și se aprind.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar