Cum se curăță o unitate c pe pc sau mac

Thistetește cum să curățați unitatea C (hard disk-ul principal) pe un computer Windows, precum și cum să curățați hard disk-ul principal pe un computer Mac.Ambele Windows și MacOS au instrumente pentru a vă ajuta să curățați hard diskul, cum ar fi eliminarea fișierelor nereușite, transferați-le la o altă unitate sau stocarea cloudului și dezinstalarea aplicațiilor și a software-ului pe care nu îl mai utilizați.

Pași

Metoda 1 din 5:
Utilizarea curățării discului pe Windows
  1. Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 1
1. Faceți clic pe Windows Explorer
Imagine intitulată file_explorer_icon.jpg
.Este pictograma care seamănă cu un dosar cu un clip albastru.Windows Explorer este locul unde vă răsfoiți unitățile și fișierele de pe computer.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 2
    2. Clic Acest PC.Este în bara laterală din stânga Windows Explorer.Este lângă o pictogramă care seamănă cu ecranul unui computer.Aceasta afișează toate driverele și folderele de acces rapid de pe computer.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 3
    3. Faceți clic dreapta pe C: conduce.Aceasta afișează un meniu pop-up pentru unitate.C: Este principala unitate care are instalarea Windows pe ea.Se poate numi "Os" sau "Os_install" sau ceva similar.Litera de unitate din paranteză după numele unității.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 4
    4. Clic Proprietăți.Este ultima opțiune din meniul pop-up când faceți clic dreapta pe C: Drive.Aceasta deschide fereastra Proprietăți.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 5
    5. Clic Discul de curățare a discurilor.Este butonul care este mai jos și spre dreapta "Capacitate" Graficul în fereastra Proprietăți.Aceasta deschide instrumentul de curățare a discului după o scurtă scanare.Instrumentul de curățare a discurilor afișează tipurile de fișiere pe care le puteți șterge pentru a elibera spațiu.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 6
    6. Verifica
    Imagine intitulată Windows10regcheked.jpg
    tipurile de fișiere pe care doriți să le ștergeți.Cutia etichetă "Fișiere pentru ștergere" Listează tipurile de fișiere care pot fi șterse pentru a elibera spațiu.Verificați toate tipurile de fișiere pe care doriți să le ștergeți.Cantitatea de spațiu eliberată este listată la dreapta în cutie.Faceți clic pe fiecare tip de fișier pentru a vedea o descriere a tipului de fișier de mai jos "Fișiere pentru ștergere" cutie.Cantitatea totală de spațiu pe care o câștigați este listată sub casetă.
  • Dacă aveți nevoie să eliberați mai mult spațiu, faceți clic pe butonul care spune "Curățați fișierele de sistem" sub descrierea.Acest lucru scanează sistemul dvs. și adaugă mai multe fișiere de sistem pe care le puteți șterge.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 7
    7. Clic O.K.Este în partea de jos a instrumentului de curățare a discului.O pop-Up de confirmare apare dacă vă aflați sigur că doriți să ștergeți permanent aceste fișiere.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 8
    8. Clic Sterge fisierele.Este în partea de jos a pop-up-ului de confirmare.Acest lucru șterge fișierele și eliberează spațiu pe computer.
  • Metoda 2 din 5:
    Eliminarea fișierelor pe ferestre
    1. Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 9
    1. Faceți clic pe Windows Explorer
    Imagine intitulată file_explorer_icon.jpg
    .Este pictograma care seamănă cu un dosar cu un clip albastru.Windows Explorer este locul unde vă răsfoiți unitățile și fișierele de pe computer.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 10
    2. Faceți clic pe unul dintre folderele de acces rapid.Dosarele de acces rapid sunt enumerate în bara laterală din stânga Windows Explorer.Acestea sunt dosare care sunt stocate în mod obișnuit fișierele.Ei includ "Desktop", "Documente", "Descărcări", "Muzică", "Poze", "Videoclipuri", și posibil mai mult.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 11
    3. Hold Ctrl și faceți clic pe fișiere de care nu aveți nevoie.Treceți prin toate fișierele din dosar și selectați cele pe care nu mai aveți nevoie.Deținere Ctrl În timp ce faceți clic pe fișierele vă permite să selectați mai multe fișiere la un moment dat.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 12
    4. Faceți clic dreapta pe un fișier selectat.Fișierele selectate sunt evidențiate în albastru.Acest lucru deschide un meniu pop-up cu acțiuni pe care le puteți face pentru fișierul selectat.Dacă se selectează mai multe fișiere, acțiunea se va aplica tuturor fișierelor selectate.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 13
    5. Clic Șterge.Este spre partea de jos a meniului pop-up atunci când faceți clic dreapta pe un element selectat.Treceți prin toate folderele de acces rapid din bara laterală spre stânga și ștergeți toate elementele pe care nu doriți să le păstrați.
  • Dacă nu doriți să ștergeți elementele din folderele de acces rapid, îl puteți transfera pe o unitate flash USB sau unitate externă.Conectați unitatea flash sau unitatea externă într-un port USB disponibil, apoi faceți clic dreapta pe un element selectat și faceți clic pe A tăia.Faceți clic pe USB sau pe unitatea externă.Faceți clic dreapta pe un spațiu gol în interiorul unității și faceți clic pe Pastă.Acest lucru va transfera elementele la unitatea flash sau unitatea USB Thumb.Dacă aveți un serviciu bazat pe cloud, cum ar fi Google Drive, Icloud sau Dropbox, puteți tăia și lipi elementele în dosarul Google Drive, Icloud sau Dropbox din Windows Explorer.Citit "Cum să se întoarcă până la nor" Pentru a afla mai multe despre cum să salvați fișierele în diferite servicii cloud.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 14
    6. Faceți dublu clic pe coșul de reciclare.Aceasta afișează toate conținutul coșului de reciclare. Binul de reciclare se află pe desktop.Este pictograma care seamănă cu un coș de gunoi.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 15
    7. Revedeți conținutul coșului de reciclare.Pentru a elibera spațiu pe Drive C: Va trebui să goliți coșul de reciclare.Acest lucru va șterge definitiv toate elementele din coșul de reciclare.Înainte de a face acest lucru, revizuiți toate elementele din coșul de reciclare pentru a vă asigura că nu există nimic pe care doriți să îl păstrați.Dacă găsiți un element pe care doriți să îl păstrați, faceți clic dreapta pe el și faceți clic pe Restabili.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 16
    8. Clic Administra.Este fila din partea de sus a binului de reciclare de mai jos "Reciclarea instrumentelor de bin".
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 17
    9. Clic Reciclarea goală.Este butonul din colțul din stânga sus al coșului de reciclare.Este butonul cu pictograma coșului de gunoi.Aceasta afișează un pop-up care solicită dacă doriți să ștergeți definitiv toate elementele din coșul de reciclare.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 18
    10. Clic da.Acest lucru confirmă faptul că doriți să ștergeți toate elementele din coșul de reciclare și ștergeți toate elementele.Permiteți câteva minute pentru a șterge elementele.
  • Metoda 3 din 5:
    Dezinstalarea aplicațiilor pe ferestre
    1. Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 19
    1. Faceți clic pe Start Windows
    Imagine intitulată WindowsStart.jpg
    pictograma.Este pictograma care cu logo-ul Windows.În mod implicit, este în colțul din stânga jos al ecranului din bara de activități Windows.Aceasta afișează meniul Windows Start Menu.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 20
    2. Tip Panou de control.Aceasta afișează panoul de control din meniul Start Windows.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 21
    3. Faceți clic pe panoul de control.Panoul de control este aplicația care are o pictogramă care seamănă cu un ecran de computer cu grafice pe ea.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 22
    4. Clic Dezinstalați un program.Este mai jos "Programe" În panoul de control."Programe" se află lângă o pictogramă care seamănă cu o cutie de software și un CD.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 23
    5. Faceți clic pe un program mare pe care nu îl mai utilizați.Dimensiunea fiecărui program este listată în "mărimea" coloana din dreapta.Dacă nu vedeți coloana de dimensiune, faceți clic pe marginea din dreapta a ferestrei și trageți-o spre dreapta până la "mărimea" Apare coloana.Dimensiunile programelor sunt enumerate ca KB, MB sau GB.Există 100 kbs în 1 MB și 100 MBS în 1 GB.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 24
    6. Clic Dezinstalați / modificați.Este în partea de sus a coloanei cu numele programelor.Aceasta afișează un pop-up care solicită dacă doriți să dezinstalați programul.
  • Dacă vi se solicită dacă doriți să permiteți aplicația de dezinstalare să facă modificări în sistemul dvs., faceți clic pe da.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 25
    7. Clic Dezinstalați.Acest lucru dezinstalează programul de pe computer.Repetați pentru cât mai multe programe pe care trebuie să le eliberați spațiu pe unitatea dvs. C:.
  • Multe programe au Wizard propriu de dezinstalare.Butoanele pot să pară diferite sau să fie în locații diferite de la un program la altul.
  • Metoda 4 din 5:
    Curățarea hard disk-ului pe Mac
    1. Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 26
    1. Faceți clic pe pictograma Apple
    Imagine intitulată MacApple1.jpg
    .Este în colțul din stânga sus al ecranului din bara de meniu din partea de sus.Aceasta afișează meniul Apple.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 27
    2. Clic Despre acest Mac.Este prima opțiune din meniul Apple.Aceasta afișează informații despre Mac.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 28
    3. Clic Depozitare.Este a treia filă din partea de sus a "Despre acest Mac" fereastră.Aceasta afișează un grafic de linie care vă spune cât spațiu aveți la dispoziție pe Mac.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 29
    4. Clic Administra.Este butonul din partea dreaptă deasupra liniei-grafic.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 30
    5. Clic Magazin în iCloud (opțional).Această opțiune eliberează spațiu prin salvarea tuturor fișierelor dvs. cele mai recente la unitatea ICloud.
  • Este posibil să trebuiască să actualizați planul ICLoud pentru a avea suficient spațiu de depozitare.Aveți 5 GB de spațiu de depozitare gratuit.După aceea, este de $ 0.99 pe lună pentru 50 GB de spațiu de depozitare, $ 2.99 pe lună pentru 200 GB și $ 9.99 O lună pentru 2TB de spațiu de depozitare.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 31
    6. Clic Optimizați-vă chiar lângă "Optimizați stocarea."Este cea de-a doua opțiune în jos lângă logo-ul iTunes al unei notă muzicală multi-colorată. Acest lucru eliberează spațiu prin eliminarea tuturor filmelor iTunes și emisiunilor TV pe care le-ați urmărit deja. De asemenea, elimină toate cele mai recente atașamente de e-mail.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 32
    7. Clic Porniți chiar lângă "Gunoi goale automat".Este a treia opțiune în jos. Acest lucru șterge automat elementele care au fost în coșul de gunoi pentru mai mult de 30 de zile.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 33
    8. Clic Examinați fișierele chiar lângă "Reduceți aglomerația."Este ultima opțiune din "Recomandări" meniul.Aceasta afișează documentele care pot fi luate în cameră pe hard disk-ul Mac, dar nu au fost utilizate într-o vreme. Plasați mouse-ul pe un fișier și apoi faceți clic pe "X" Pentru a șterge un singur fișier.
  • Puteți să faceți dublu clic pe orice fișier pentru ao deschide dacă nu sunteți sigur ce fișier este.
  • Asigurați-vă că nu ștergeți fișiere importante deoarece acest proces șterge definitiv fișierele.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 34
    9. Hold ⌘ comandă și selectați elemente de care nu aveți nevoie.Deținere Comanda În timp ce faceți clic pe elemente vă permite să selectați mai multe elemente la un moment dat.Toate elementele selectate sunt evidențiate în albastru.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 35
    10. Clic Editați | ×.Este în bara de meniu din partea de sus a ecranului.Asigurați-vă că toate elementele pe care doriți să le ștergeți sunt încă evidențiate în albastru.Aceasta afișează "Editați | ×" meniu drop-down.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 36
    11. Clic Șterge.Este cea de-a patra opțiune din "Editați | ×" meniul.Aceasta afișează o pop-up de confirmare care solicită dacă doriți să eliminați aceste elemente de pe disc.De asemenea, pop-up-ul de confirmare vă spune cât de mult se va elibera acest spațiu.Aceste fișiere nu pot fi recuperate odată ce acestea sunt eliminate, deci asigurați-vă că selectați numai fișierele pe care nu mai aveți nevoie.
  • Dacă nu doriți să ștergeți fișierele, citiți "Cum să crească un Mac" sau Cum să creați un Mac fără o mașină de timp" Pentru a afla cum să creați copii de siguranță ale fișierelor de pe Mac.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 37
    12. Clic Elimina.Acest lucru șterge permanent fișierele selectate de pe unitatea dvs.Treceți prin toate folderele din bara laterală spre stânga și eliminați toate fișierele pe care nu le mai utilizați.
  • Metoda 5 din 5:
    Dezinstalarea aplicațiilor pe Mac
    1. Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 38
    1. Deschideți Finder
    Imagine intitulată Macfinder2.jpg
    .Este pictograma alb și albastru cu o față zâmbitoare.Finantul poate fi găsit în doc în partea de jos a ecranului.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 39
    2. Clic Aplicații.Este în bara laterală din stânga căutătorului.Aceasta afișează toate aplicațiile pe care le-ați instalat pe Mac.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 40
    3. Faceți clic pe butonul cu patru linii verticale.Este în partea de sus a căutătorului de mai sus "Vedere".Aceasta afișează toate aplicațiile dintr-un format de listă.Coloanele la afișarea corectă a datei au fost modificate ultima dată și dimensiunea aplicației.
  • Dacă nu vedeți "mărimea" Coloana, faceți clic și trageți marginea dreaptă a ferestrei Finder și trageți-o spre dreapta până la "mărimea" Apare coloana.
  • Imagine intitulată Curățați unitatea C pe PC sau MAC Pasul 41
    4. Hold ⌘ comandă și faceți clic pe aplicațiile pe care nu le mai utilizați.Deținere Comanda În timp ce faceți clic pe aplicații, vă permite să selectați mai multe aplicații la un moment dat.Toate aplicațiile selectate sunt evidențiate în albastru.Faceți clic pe aplicațiile pe care nu le mai utilizați și aveți o dimensiune mare.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 42
    5. Trageți o aplicație evidențiată la coșul de gunoi.Asigurați-vă că toate aplicațiile pe care le-ați selectat sunt încă evidențiate.Tragând o aplicație evidențiată la gunoi va muta toate aplicațiile evidențiate la gunoi.
  • Este posibil să vi se solicite să introduceți parola de utilizator pentru a șterge aplicațiile.Dacă da, introduceți parola și faceți clic pe O.K.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 43
    6. Faceți dublu clic pe gunoi.Aceasta afișează toate conținutul gunoiului în Finder.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 44
    7. Examinați conținutul coșului de gunoi.Pentru a elibera spațiu, va trebui să goliți coșul de gunoi.Înainte de a face acest lucru, este o idee bună să revizuiți conținutul coșului de gunoi și asigurați-vă că conține numai elemente pe care doriți să le ștergeți.Dacă vedeți toate elementele pe care nu doriți să le scapi, faceți clic pe element, apoi faceți clic pe Fişier În bara de meniu din partea de sus și faceți clic pe Pune inapoi În meniul Fișier.Acest lucru va restabili elementul în locația inițială.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 45
    8. Clic Căutare.Este în bara de meniu din partea de sus a ecranului.Aceasta afișează meniul derulant Finder.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 46
    9. Clic Gunoi gunoi.Este a treia opțiune din meniul derulant Finder.Aceasta afișează un pop-up care solicită dacă sunteți sigur că doriți să ștergeți permanent elementele din coșul de gunoi.
  • Imagine intitulată Curățați o unitate C pe PC sau MAC Pasul 47
    10. Clic Gunoi gunoi.Este în colțul din dreapta jos al pop-up-ului de confirmare.Acest lucru șterge permanent întregul conținut al gunoiului.Permiteți câteva minute pentru Mac dvs. să ștergă conținutul gunoiului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar