Cum să ștergeți un dvd

Dacă doriți să faceți spațiu pe un DVD, astfel încât să puteți adăuga fișiere suplimentare sau doriți să scăpați permanent fișierele, este posibil să doriți să ștergeți un DVD. DVD-RW și DVD-R sunt cel mai comun format pentru DVD-uri. DVD-RW sunt discuri reambalabile pe care le puteți adăuga sau elimina fișierele, în timp ce discurile DVD-R nu pot fi șterse sau editate. Indiferent dacă utilizați un Mac sau Windows, ștergeți un DVD este ușor atâta timp cât urmăriți pașii potriviți.

Pași

Metoda 1 din 4:
Ștergerea unui DVD-RW pe un Mac
  1. Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 1
1. Faceți clic pe pictograma Launchpad din partea de jos a ecranului. Pictograma Launchpad ar trebui să fie localizată în partea de jos a ecranului și arată ca o pictogramă de navă de rachetă. Dacă faceți clic pe pictograma, veți deschide o listă de aplicații diferite de pe computer.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 2
    2. Faceți clic pe pictograma Utility Disk. Din ecranul lansat, căutați pictograma Utility Disk. Va arăta ca o unitate de disc. Dacă nu găsiți pictograma Utility Disk, puteți să o căutați în căutarea din partea dreaptă sus a ecranului, făcând clic pe lupă și tastând "Utilitarul de discuri."
  • Imagine intitulată Ardeți un DVD Pasul 15
    3. Introduceți DVD-ul în DVD-ul computerului. Pentru a deschide unitatea de disc, apăsați butonul care se află în partea din față a unității. Deschideți unitatea de disc pentru playerul DVD și introduceți discul și închideți unitatea. Aplicația dvs. de utilitate a discului trebuie să afișeze automat discul din partea stângă a ecranului.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 4
    4. Faceți clic pe pictograma DVD. Localizați pictograma DVD din partea stângă a ecranului și faceți clic pe stânga. Aceasta va deschide opțiuni pentru a șterge datele de pe disc.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 5
    5. Selectați opțiunile "rapid" sau "complet". Dacă nu ați reușit să citiți sau să rescrieți datele de pe disc, selectați opțiunea "Complet" făcând clic pe bubble de lângă text. Dacă ați reușit să citiți discul, dar doriți doar să ștergeți fișierele de pe acesta, selectați "rapid."A face o ștergere rapidă a datelor ar trebui să dureze doar câteva minute, în timp ce o ștergere completă a datelor ar putea dura până la o oră.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 6
    6. Faceți clic pe butonul "Ștergeți". Odată ce ați terminat de selecția dvs., apăsați butonul ERASE. Computerul dvs. va trece apoi prin procesul de ștergere a datelor de pe DVD. Urmăriți bara de stare până când ștergerea este completă.
  • Metoda 2 din 4:
    Eliminarea fișierelor DVD-RW pe Windows 10
    1. Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 7
    1. Aduceți Windows File Explorer. Apăsați pictograma Windows din partea stângă jos a ecranului, apoi navigați la pictograma Fișier Explorer. Pictograma se va asemăna cu un dosar. Alternativ, puteți ajunge la Explorer de fișiere prin apăsarea tastei Windows de pe tastatură, în timp ce atingeți simultan cheia E.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 8
    2. Faceți clic pe "Acest PC" din partea stângă a Fișier Explorer. În partea stângă a ecranului, veți avea opțiuni pentru a intra în mai multe foldere de pe computer. Făcând clic pe "Acest PC" din partea stângă vă va aduce într-o listă a unităților de disc.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 9
    3. Faceți dublu clic pe pictograma DVD. Ar trebui să vedeți acum DVD-ul afișat pe unitatea de disc. Faceți dublu clic pe DVD sau faceți clic dreapta pe pictograma și faceți clic pe "Deschis." Acest lucru vă va aduce într-un dosar cu toate fișierele de pe DVD.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 10
    4. Selectați fișierele pe care doriți să le ștergeți. Odată ce ajungeți la fișierele de pe DVD, selectați-le prin stânga Fișierele pe care doriți să le ștergeți. Puteți să faceți clic pe fișiere în timp ce apăsați tasta Ctrl pentru a selecta mai multe fișiere.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 11
    5. Loveste "Șterge" cheie. Odată ce fișierele sunt selectate, apăsând "Șterge" Tasta va trimite fișierele în coșul de gunoi. Dacă doriți să scăpați permanent fișierele, puteți goliți coșul de gunoi după aceea făcând clic dreapta pe pictograma și făcând clic pe stânga "GHIST GRASH BIN."
  • Metoda 3 din 4:
    Ștergerea fișierelor pe un DVD-RW pentru Windows 7 și Vista
    1. Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 12
    1. Apasă pe "Calculatorul meu" pictograma. Accesați desktop-ul dvs. și faceți clic pe "Calculatorul meu" pictograma. Dacă nu există nici o icoană, du-te la "start," apoi derulați până la "Calculatorul meu."
  • Imagine intitulată Burn PowerPoint la DVD Pasul 1
    2. Introduceți DVD-ul în unitate. Deschideți unitatea de disc apăsând butonul din partea din față a acesteia. Odată ce se deschide, lipiți DVD-ul în el și închideți unitatea. Când unitatea DVD se închide, ar trebui să apară pe "Calculatorul meu" ecran.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 14
    3. Faceți clic dreapta pe DVD-RW și faceți clic stânga "Ștergeți acest disc" text. Ar trebui să dureze doar câteva secunde pentru pictograma DVD-RW pentru a pop pe ecran odată ce închideți unitatea de disc. Clic pe "Ștergeți acest disc" va aduce un ecran separat.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 15
    4. Apasă pe "Următorul" buton. Acest ecran ar trebui să spună "Gata de ștergere a discului." Făcând clic pe "Următorul" Butonul va începe procesul de ștergere a discului. Așteptați până când bara de încărcare este completă înainte de închiderea ferestrei. Fișierele dvs. ar trebui acum șterse de pe disc.
  • Metoda 4 din 4:
    Ștergerea fișierelor pe un DVD-R
    1. Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 16
    1. Backup fișierele pe care doriți să le salvați pe hard disk. Deoarece nu puteți șterge fișierele de pe un DVD-R, va trebui să distrugeți fizic discul. Backup orice fișiere pe care doriți să le salvați pentru utilizare ulterioară înainte de a face altceva. Faceți clic și trageți fișierele pe desktop sau pe unitatea de hard disk pentru a le salva pe computer.
  • Imagine intitulată Deschiderea pachetelor rigide din plastic de ciocolată în condiții de siguranță Pasul 8
    2. Distrugeți vechiul disc DVD-R. Utilizați un tocător CD pentru a dispune de discurile vechi. Doar hrăniți discurile în tocător pentru a le distruge. Alternativ, puteți tăia discurile cu un tuns de staniu pentru a le distruge.
  • Arderea discurilor vă permite fumul dăunător care este rău pentru sănătatea dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui DVD Pasul 18
    3. Transferați fișierele pe care le doriți pe un nou disc. Acum puteți prelua fișierele susținute și le puteți rescrie pe un disc DVD-R sau DVD-RW. Trageți fișierele pe care le-ați salvat înainte de noul disc. Veți scăpa cu succes de fișiere vechi și ați reținut cele pe care le doriți.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar