Cum să vă periați părul

Periajul părului poate părea o sarcină simplă, dar există de fapt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți periajul și păstrarea părului sănătos și puternic! Înainte de a începe să lucrați pe acele încurcări, este important să alegeți o perie sau o pieptene din materiale de calitate care vor funcționa bine cu tipul de păr. Întotdeauna periați ușor pentru a rezolva tangles și a distribui uleiurile naturale ale părului. Periați o dată pe zi și curățați peria la fiecare 2 săptămâni pentru a vă menține părul neted, sănătos și curat!

Pași

Metoda 1 din 4:
În urma obiceiurilor de periere sănătoase
1. Periați când părul este uscat pentru a evita ruperea. Pentru majoritatea tipurilor de păr, cel mai bun moment pentru a detage este chiar înainte de a ajunge în duș. Folosiți mai întâi orice încurcături majore sau noduri, astfel încât să nu trebuie să vă spălați părul după aceea când este umed și mai vulnerabil la rupere. Dacă aveți nevoie să vă îndreptați părul după duș, utilizați un pieptene de dinți larg și o combinație ușoară.
  • Curățați părul este excepția de la această regulă! Dacă părul se încurcă cu ușurință, ar trebui să lucrați la încurcături în duș cu un balsam și un pieptene de dinți.
  • Dacă părul tău este foarte încurcat, lucrați un balsam adânc în părul tău. Lăsați-o să stea câteva minute, apoi să-ți pieptenești părul în duș cu un pieptene cu vârf.
  • Imagine intitulată Perie părul Pasul 12
    2. Evitați supraîncărcarea părului pentru ao menține sănătoasă. Deși multe femei obișnuiau să urmărească 100 de perieri pe zi, acest lucru poate accentua de fapt stratul exterior al părului tău, făcându-l să pară uscat și plictisitor. Limitați periajul la o dată pe zi. În loc să urmați un număr setat, doar periați până când ați rezolvat cu atenție toate tangurile și distribuite uleiuri naturale prin fire.
  • 3. Spritz unelepray de păr pe peria dvs. pentru a evita crearea statică. Părul uscat poate crea uneori electricitate statică, ceea ce înseamnă flyaways și frizz. Pentru a preveni acest lucru, aplicați 2-3 sprite de spray de păr peste suprafața periei înainte de a începe periajul.
  • 4. Terminați cu câteva perii de la rădăcini la sfaturi pentru strălucire suplimentară. Periajul de la rădăcini va distribui uleiurile naturale ale scalpului pe tot parcursul părului, oferindu-i un aspect sănătos și strălucitor. Aceste uleiuri vă vor întări părul și nu vor arăta gras sau cântăresc părul în jos.
  • Acest lucru este, de asemenea, răspândește uleiurile naturale, astfel încât acestea să nu rămână concentrate la rădăcini, făcându-ți părul să pară mai nefavorabil și mai puțin gras.
  • Metoda 2 din 4:
    Deznuplarea și eliminarea nodurilor
    1. Imagine intitulată Perie părul Pasul 7
    1. Lucrați într-un desengler, balsam sau ulei de păr pentru a slăbi tangurile. Dacă știți că părul dvs. tinde să se încurce cu ușurință, începeți prin a lucra un produs prin firele voastre. Spray produsul direct pe părul tău sau se toarnă o cantitate mică de produs în mâini și degetul-o pieptene prin părul tău.
    • Detalii este, de obicei, cel mai bine pentru părul fin texturat. Utilizați 3-4 sprinți-vă peste tot capul pentru a slăbi trupurile.
    • Climatizatoarele de răsturnare și climatizoarele de cremă funcționează bine cu părul grosier, grosolan sau curat. Utilizați undeva între o cantitate de dimensiuni de dime sau trimestru, în funcție de lungimea și grosimea părului.
    • Dacă alegeți un ulei de păr, cum ar fi uleiul de argan sau uleiul Macadamia, utilizați între 2-5 picături. Parul scurt, subțire va necesita doar 2 picături, în timp ce părul lung, grosier poate avea nevoie de 4-5.
  • 2. Polițați partea inferioară 2 până la 3 din (5.1 la 7.6 cm) din părul tău. Lucrul în secțiuni mici, începeți prin combinarea încurcării din capetele părului, apoi lucrați în sus. Utilizați un pieptene cu vârf la pieptene în mișcări descendente. Acest lucru vă permite să abordați noduri și încurcări fără să le trageți pe toți spre sfaturi, ceea ce poate deteriora foliculul de păr.
  • Dacă aveți părul curat, utilizați un pieptene cu vârf și degetele pentru a detașa părul curat, fie în timp ce părul dvs. este umed sau în timp ce sunteți în duș, după ce ați aplicat balsam. Acest lucru va lăsa curl să treacă fără a întrerupe modelul natural curl.
  • 3. Perie sau pieptene la încurcături cu lumină ușoară și ușoară. Nu încercați să trageți sau să forțați încurca, deoarece acest lucru va pune doar stres pe părul dvs. În schimb, izolați secțiunea încurcată și țineți-o în mână, apoi rulați ușor peria sau pieptenei peste el până când se rătăcește. Continuați să lucrați la ea până când încurcarea a dispărut și puteți rula cu ușurință peria prin păr.
  • Dacă încurcătura nu iese, încercați să pulverizați mai multe spritze de balsam sau desengler.
  • Metoda 3 din 4:
    Alegerea periei drepte
    1. Imagine intitulată Perie părul Pasul 1
    1. Alegeți o perie realizată cu materiale de calitate. Nu folosiți niciodată o perie ieftină! Plăci de plastic sau din metal de calitate inferioară pot să rămână părul deteriorat la punctele cele mai slabe. În schimb, căutați perii de calitate făcute cu fibre de mistreț sau fibre sintetice blânde. Dacă investiți într-o perie de înaltă calitate și aveți grijă de ea, va dura ani de zile.
    • Puteți găsi perii de calitate de vânzare în saloane, magazine de aprovizionare de frumusețe și online.
  • Imagine intitulată perie părul pasul 2
    2. Alegeți o perie de păr pentru majoritatea tipurilor de păr. Dacă nu sunteți sigur ce fel de perie pentru a cumpăra, Bar Bristle este, în general, o opțiune solidă. Părul sunt blânzi pe părul tău și pot lucra pe noduri fără a le rupe. Ele promovează, de asemenea, sănătatea părului dvs. prin distribuirea uleiurilor în arborele de păr, creând un aspect lustruit și îngrijit.
  • Imagine intitulată perie părul pasul 3
    3. Utilizați o perie mixtă pentru părul cu grosime medie. Combinația dintre părul de mistreț și părul sintetic pe aceste perii este suficient de rigid pentru a rezolva tangles, dar suficient de blând pentru a evita tragerea firelor. Pălile de mistrețe oferă, de asemenea, strălucirea strălucitoare prin distribuirea uleiurilor naturale ale părului.
  • Acest tip de perie este, de asemenea, mare pentru uscarea prin suflare și stilul.
  • Imagine intitulată perie părul tău Pasul 4
    4. Du-te pentru o pensulă cu părul de nailon rar, dacă aveți păr gros, grosier. Părul sintetic vor aluneca mai ușor părul gros decât cu părul de mistreț. Căutați o perie cu părul rar, larg distanțată, care pot lucra prin secțiuni dense de păr, fără a-și întrerupe forma naturală.
  • Dacă sunteți în căutarea în magazinele de frumusețe sau saloane, această opțiune poate fi etichetată ca o perie "Mason Pearson".
  • Perii înfundate cu nylon sunt, de asemenea, o alternativă mai ieftină la părul de bordă.
  • Imagine intitulată perie părul pasul 5
    5. Căutați părul flexibil și un corp curbat dacă părul este curbat. Având părul Kinky, Curly sau Frizzy, poate face experiența de cumpărături pe perie un pic mai complicată! Este posibil să aveți nevoie să faceți cumpărături înainte de a găsi o perie care funcționează cel mai bine cu părul dvs. unic. În general, căutați o perie fabricată cu păr blând și un design curbat care vă permite să abordați secțiuni groase și curbate de păr.
  • De exemplu, ați putea folosi o perie denman, care are dinți flexibili și captează părul în timp ce acesta acoperă.
  • Imagine intitulată Perie părul Pasul 6
    6. Utilizați o perie de evacuare din plastic pentru periajul și coaja părului scurt. Alegeți o perie de plastic de bună calitate, cu păr blond, cu păr blond. Această perie este perfectă pentru uscarea prin suflare și periajul părului scurt într-un stil îngrijit fără a face acest lucru. Spațiile sau "orificii", în peria permit aerului fierbinte să vă atingă mai ușor părul și să accelereze procesul de styling.
  • Această perie funcționează cel mai bine pe tunsoarele scurte ale bărbaților, tăieturi Pixie și ceva mai scurt decât un bob.
  • Pălile cu coadă sunt, de asemenea, perfecte pentru cei cu scalpuri sensibile.
  • Metoda 4 din 4:
    Curățarea periei
    1. Imagine intitulată Perie părul Pasul 14
    1. Curățați peria o dată la fiecare 2 săptămâni pentru a elimina acumularea produsului. Panurile de perie pot deveni înfundate cu părul rătăcitor și acumularea de produse, care se pot răspândi în părul curat dacă nu vă spălați periodic peria. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, peria să dureze mai mult!
  • 2. Amestecați un castron de șampon și apă pentru a crea o baie mică cu bule. Umpleți un castron cu apă călduță și se toarnă în aproximativ 1 linguriță (4.9 ml) de șampon clarificator. Se amestecă cu un deget sau cu o lingură de plastic până când apa este bubble și șamponul sa amestecat complet în apă.
  • Utilizați un șampon clarificator în loc de o formulă hidratantă pentru a elimina cât mai multă acumulare posibilă.
  • 3. Lăsați peria să se înmoaie în ea timp de 3-4 minute. Odihniți peria în castron, cu susul în jos, astfel încât întregul cap este scufundat. Lăsându-l să se înmoaie, mai degrabă decât să-l spălați curat, este mai blând pe păr.
  • Setați un cronometru, astfel încât să nu uitați de peria dvs. și lăsați-o înmuiere prea lungă! Perii din lemn nu ar trebui să fie lăsate înmuiere mai mult de 3-4 minute.
  • 4. Clătiți peria și îndepărtați firele de păr cu coada unui pieptene. Rulați apă călduță peste perie pentru a clăti soluția de șampon. Folosiți capătul coada unui pieptene de coadă de șobolan pentru a rake ușor prin peri și scoateți orice fire de păr.
  • Dacă nu aveți un pieptene de coadă de șobolan, puteți folosi, de asemenea, genele unei furci de plastic pentru a șterge părul de păr.
  • Imagine intitulată Perie părul Pasul 18
    5. Lăsați peria să se usuce cu susul în jos pe un prosop. Așezați un prosop pe tejghea și lăsați-vă peria să se usuce timp de o oră sau 2. Acest lucru va permite ca orice scurgere de apă prinsă și va lăsa peria să se simtă curată și nouă pentru data viitoare când o utilizați!
  • De asemenea, puteți lăsa peria în soare pentru a accelera în mod natural procesul de uscare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Nu periați prea agresiv. Utilizați lovituri blânde, atente pentru a preveni deteriorarea și ruperea.
  • Cu excepția cazului în care părul dvs. este curbat, evitați perierea părului în timp ce este umed. Părul este la cel mai slab atunci când este umed, deci este mai predispus la întindere și spargere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar