Cum de a desena o persoană

Desenarea unei persoane poate fi provocatoare, chiar și pentru artiști experimentați. Obținerea proporțiilor corpului uman poate fi dificilă și, uneori, este greu de știut de unde să înceapă. Din fericire, indiferent dacă doriți să desenezi o persoană realistă sau un desen animat, există câteva trucuri simple pe care le puteți utiliza pentru a schița conturul de bază al unei persoane. Apoi, puteți face ajustări minore în funcție de ce fel de persoană doriți să desenați.

Pași

Metoda 1 din 2:
Desenarea unei persoane realiste
  1. Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 1
1. Desenați o linie verticală și împărțiți-o în 8 secțiuni egale. Fiecare secțiune va fi egală cu o lungime a capului, care este lungimea capului persoanei dvs. de sus în jos. În general, cifrele adulte sunt înalte de 8 capze, astfel încât marcarea acestora pe hârtie la început vă va ajuta să păstrați proporțiile dreptului dvs. de desen.
  • Trageți linii orizontale pentru a împărți linia verticală și rețineți că linia orizontală superioară va fi partea de sus a capului persoanei dvs. și linia de jos va fi partea de jos a picioarelor persoanei.
  • Dacă doriți să desenezi un copil, împărțiți linia verticală în mai puține lungimi ale capului, deoarece copiii sunt, în general, mai scurți decât adulții. De exemplu, utilizați 3 lungimi ale capului pentru un copil mic sau utilizați 6 pentru o vârstă de 10 ani.
  • Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 2
    2
    Schiță contururi dură a diferitelor părți ale corpului. Utilizați lungimile capului pe care le-ați marcat pe hârtie pentru a vă ajuta cu proporțiile. Asigurați-vă că includeți contururi aspre pentru cap, brațe, corp și picioare. Nu vă faceți griji cu privire la formele precise încă, deoarece aceasta este doar o schiță brută.
  • Schița capului ar trebui să cadă în secțiunea de lungime a capului superior.
  • Schițele corpului și brațelor persoanei ar trebui să înceapă în secțiunea a doua a lungimii capului și se extind până la cea de-a patra secțiune.
  • Schițele picioarelor trebuie să preia cele mai mici secțiuni de lungime a capului.
  • Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 3
    3. Conectați și perfecționați contururile diferitelor părți ale corpului. Urmăriți în jurul marginilor exterioare ale corpului pentru a conecta diferitele contururi, astfel încât acestea să curgă împreună fără probleme. În acest moment, puteți începe ajustarea proporțiilor corpului pentru ao arăta mai masculin sau feminin, în funcție de ceea ce mergeți.
  • Dacă dorești Desenați o persoană cu caracteristici masculine, lărgiți umerii, pieptul și talia și, de asemenea, luați șoldurile, astfel încât acestea sunt mai înguste. În general, utilizați mai multe linii unghiulare pe măsură ce definiți conturul desenului dvs.
  • La Desenați o persoană cu caracteristici feminine, îngustă umerii și zona toracică și lărgiți șoldurile și coapsele. Încercați să utilizați linii mai rounde, pentru a vă evidenția cifra.
  • Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 4
    4. Adăugați în detalii mai mici, cum ar fi mâinile și trasaturile faciale. De asemenea, ar trebui să schițezi contururile picioarelor, părului și genunchilor. Dacă trageți o persoană cu caracteristici feminine, adăugați sânii și rotiți șoldurile și coapsele. Pentru o persoană cu caracteristici masculine, definiți mușchii de pe stomac, piept și brațe.
  • În acest moment, corpul persoanei ar trebui să fie terminat.
  • Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 5
    5
    Trage haine peste corpul persoanei. Puteți obține creativ cu această parte. Încercați să trageți diferite stiluri și tăieturi de cămăși, pantaloni, pantofi și accesorii. Pentru un aspect mai feminin, puteți trageți o rochie sau o fustă peste figura dvs. Pentru a desena haine, pur și simplu le schițează unde ar cădea în mod natural pe corpul persoanei dacă le purtau. Apoi, ștergeți toate părțile corpului în interiorul contururilor hainelor, deoarece aceste zone ar fi acoperite.
  • Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 6
    6. Ștergeți orice linii inutile și umbra în desenul tău. Intrați și ștergeți liniile verticale și orizontale pe care le-ați tras la început pentru a marca secțiunile de lungime a capului. De asemenea, trebuie să ștergeți orice schițe de contur de la mai devreme care nu aparțin desenului final. Când ați terminat, umbrați hainele, pielea și părul pentru a face ca persoana să pară mai realistă și tridimensională.
  • Când vă umblați desenul, prefaceți că există o sursă de lumină imaginară strălucind pe o parte a persoanei voastre. Apoi, faceți părțile corpului persoanei pe partea opusă, mai întunecată, prin umbrirea lor mai mult de când ar fi umbrele.
  • Metoda 2 din 2:
    Desenarea unei persoane de desene animate
    1. Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 7
    1. Desenați o ovală și împărțiți-o în 4 secțiuni egale. Acesta va fi șeful persoanei de desene animate. Faceți capul mai mare decât ați fi pentru o persoană realistă, deoarece desene animate au de obicei proporții exagerate. Utilizați o linie orizontală și verticală pentru a împărți ovale în 4 părți egale.
    • Liniile orizontale și verticale din Oval vă vor ajuta să trageți fața de pe persoana dvs. de desene animate mai târziu.
  • Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 8
    2. Desenați un cilindru pentru gât și un dreptunghi pentru torsiune. Desenați gâtul, așa că iese din centrul de jos al ovalului. Apoi, trageți un dreptunghi care vine de pe fundul gâtului pentru a face trunchiul persoanei de desene animate.
  • Dacă vrei să desenezi o persoană de desene animate cu caracteristici feminine, Faceți partea de sus a dreptunghiului mai îngust și partea inferioară a dreptunghiului mai larg.
  • Pentru a desena o persoană de desene animate cu caracteristici masculine, lărgiți partea superioară a dreptunghiului și faceți mai îngustătoare.
  • Imagine intitulată Desenează o persoană Pasul 9
    3. Desenați cilindri pentru brațe și picioare și cercuri pentru genunchi și coate. Ar trebui să trageți 2 cilindri pentru fiecare braț și picior și aveți 1 cerc între fiecare pereche. Cercurile vor fi contururile articulațiilor din desenul dvs. Puteți poziționa brațele și picioarele în funcție de ceea ce face personajul dvs. de desene animate, dar, în general, brațele ar trebui să se extindă din colțurile superioare ale trunchiului și picioarele ar trebui să se extindă în jos de jos.
  • Utilizați linii drepte, unghiulare dacă desenați o persoană de desene animate masculine și linii moi, dacă trageți o persoană de desene animate feminine.
  • Imagine intitulată Desenați o persoană Pasul 10
    4. Schițați mâinile și picioarele. Desenați o schiță a unei mâini la sfârșitul fiecărui braț. Apoi, trageți conturul unui picior la sfârșitul fiecărui picior. Nu vă faceți griji că le faceți exact. Puteți să vă întoarceți mai târziu și să le reglați bine.
  • Imagine intitulată trage o persoană Pasul 11
    5
    Trageți fața și părul. Pentru față, trageți ochii pe linia orizontală și gura și nasul pe linia verticală. Deoarece trageți un desen animat și nu o persoană realistă, exagerați ochii, făcându-i mai mari decât restul caracteristicilor faciale. Cand tu trageți părul, Lăsați linia de păr să pornească puțin mai mică decât partea superioară a capului.
  • Creați creativ cu coafura pe care o alegeți. Puteți oferi persoanei dvs. o coafură simplă de păr scurt sau puteți încerca să desenați lung sau par cret.
  • Imagine intitulată trage o persoană pasul 12
    6
    Trage haine pe corpul persoanei de desene animate. La fel ca cu părul, depinde de tine ce fel de haine pe care vrei să le desenezi. Puteți încerca să desenați o cămașă cu maneci scurți sau lungi, pantaloni scurți sau pantaloni, o rochie, o fustă, sau orice alt costum pe care doriți. De asemenea, nu uitați să trageți pantofii și să includă orice accesorii pe care doriți să le purtați persoana de desene animate.
  • După ce trageți hainele, ștergeți tot ce este în interiorul pieselor de îmbrăcăminte, deoarece acele părți ale corpului personajului dvs. de desene animate ar fi acoperite.
  • Imagine intitulată trage o persoană Pasul 13
    7. Netezi liniile din desen și ștergeți toate liniile inutile. Urmăriți în afara exterioară a desenului dvs. pentru a conecta toate contururile pe care le-ați traversat mai devreme. Apoi, intrați și ștergeți orice linii care se încadrează în acel contur, inclusiv liniile orizontale și verticale de pe față.
  • După ce ștergeți toate liniile de fundal din desenul dvs., ați terminat!
  • Imaginea intitulată trage o persoană finală
    8. Terminat.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar