Cum să se antreneze în beton

Forarea unei găuri în beton este o tehnică utilă și la îndemână. Puteți pune rafturi, închideți picturi, instalați lumini și faceți mult mai repede și în siguranță. Procesul în sine este simplu, dar selectând instrumentele potrivite și înțelegerea modului de utilizare a acestora vă va economisi o cantitate mare de timp.

Pași

Partea 1 din 2:
Configurare
  1. Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 1
1. Cumpăra sau închiria un burghiu bun ciocan. Dacă doar găuriți unul sau două găuri pentru un proiect mic, un burghiu obișnuit este bine. Cu toate acestea, betonul de foraj este mult mai ușor cu un burghiu ciocan sau un ciocan rotativ pentru lucrări mari. Aceste instrumente fracturează betonul prin ciocan rapid, apoi se scurge pentru a scoate materialul rupt. Un burghiu rotativ normal face ca lucrarea mult mai lentă și mai dificilă, deoarece betonul nu este ușor ras departe în straturi în același mod în care sunt lemnul și metalul. Plătiți suplimentar pentru o chirie de găurit cu ciocan pentru orice loc de muncă mai mare decât câteva găuri forate prin beton cosmetic (non-structural), cum ar fi amestecul mai moale găsit în blaturile moderne.
  • De obicei merită să plătiți mai mult pentru un burghiu mai puternic al ciocanului (cel puțin 7 până la 10 amperi) de la o marcă bine-cunoscută. Alte caracteristici benefice includ o setare de viteză, oprire de adâncime, prindere confortabilă și un al doilea mâner pentru cealaltă mână.
  • Imagine intitulată de foraj în pasul beton 2
    2. Continuați să cunoașteți instrumentul. Citiți manualul utilizatorului și aflați ce sunt toate butoanele și comenzile. Asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu instrumentul înainte de a trece la următorul pas.
  • Urmați toate instrucțiunile de siguranță. Aceasta include purtarea ochelarilor de protecție pentru a vă proteja ochii de chips-uri de beton, protecție auditivă și mănuși grele pentru a vă proteja mâinile de la bucăți de abraziune și de foraj fierbinte. Un aparat respirator este, de asemenea, recomandat pentru proiecte mai mari care creează o mulțime de praf.
  • Burghiele de ciocan pot fi comutate la un set de foraj non-ciocaning pur și simplu prin rotirea gulerului.
  • Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 3
    3. Introduceți un burghiu de zidărie de înaltă calitate. Bițe de zidărie cu carbură destinate burghielor de ciocan (sau etichetate "Rotary / Percuressive") sunt concepute pentru a rezista la forța de ciocnire și de foraj de beton dens. Fluturile de burtă trebuie să fie cel puțin atâta timp cât gaura pe care intenționați să o exerciți, deoarece acestea sunt importante pentru evacuarea prafului din gaură.
  • Ciocanul rotativ necesită biți de foraj de specialitate, numiți SDS sau SDS-MAX (pentru găurile în sus 5/8" în diametru) sau spline-coadă (pentru găurile 3/4" sau mai mare).
  • Betonul armat este mult mai dificil de a se scurge dacă trebuie să forați mai adânc decât rebarul de oțel. Treceți la un bit special de tăiere a rebarilor odată ce forajul atinge metalul. Încetiniți și întrerupe ocazional pentru a preveni supraîncălzirea.
  • Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 4
    4. Setați adâncimea. Unele exerciții au o setare de adâncime sau o bară de control al adâncimii. Citiți manualul de utilizare și aflați cum să îl utilizați. Dacă aparatul dvs. nu are controlul adâncimii, măsurați și marcați adâncimea necesară pe burghiul cu un creion sau o bandă de mascare. Dacă nu sunteți sigur cât de adânc este să urmați aceste linii directoare:
  • Deoarece betonul este un material dur, dens, șuruburi încorporate de 1 inch (2.5 cm) adânc sunt suficiente pentru agățarea obiectelor luminoase. Proiectele mai grele necesită șuruburi mai lungi sau ancore de beton, care ar trebui să prezinte îmbogățirea minimă a ambalajului.
  • Adăugați un supliment ½" (6 mm) la încorporarea pentru a permite locului prafului care se acumulează în timpul găurii. Puteți reduce această lungime dacă intenționați să îndepărtați praful după aceea (descris mai jos).
  • Pentru blocurile de beton goale sau suprafețele subțiri de beton, verificați specificațiile de fixare. Unele ancore de plastic necesită o susținere solidă și vor cădea dacă vă antrenați prin cealaltă parte.
  • Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 5
    5. Țineți-vă binele în mod corespunzător. Țineți burghiul cu o mână ca o armă, cu degetul arătător pe "Trigger". Dacă burghiul are mâner pentru cealaltă mână pentru a ține, utilizați-o. Altfel puneți cealaltă mână în partea din spate a burghiului.
    Sfat de experți
    Gerber Ortiz-Vega

    Gerber Ortiz-Vega

    Masoneria Specialistgerer Ortiz-Vega este un specialist în zidărie și fondatorul lui Go Masonry LLC, o companie de zidărie cu sediul în Virginia de Nord. Gerber este specializată în furnizarea de servicii de pe cărămidă și piatră, instalații de beton și reparații de zidărie. Gerber are peste patru ani de experiență care rulează Masonerie și peste zece ani de experiență generală de lucrări de zidărie. A câștigat un BA în marketing de la Universitatea din Maria Washington în 2017.
    Gerber Ortiz-Vega
    Gerber Ortiz-Vega
    Specialistul de zidărie

    Expert Avertisment: Puneți uneltele de siguranță corespunzătoare, inclusiv ochelarii, o mască de ventilator, ochelari de protecție, mănuși și pantaloni grei. De asemenea, acoperiți ușile sau ferestrele din apropiere cu placaj și mutați vehiculele din zonă.

  • Partea 2 din 2:
    Beton de foraj
    1. Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 6
    1. Marcați locul de găurire. Marcați punctul de pe peretele în care doriți să vă exercitați folosind un creion moale cu un punct mic sau o cruce.
  • Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 7
    2. Găuriți o gaură pilot. Plasați forajul pe marcă și găurați scurt, folosind o viteză redusă (dacă aparatul dvs. are controlul vitezei) sau în explozii scurte (dacă nu). Faceți o gaură superficială (⅛ până la ¼ inci / 3 până la 6 mm) pentru a vă ajuta să vă ghiciți burghiul pentru gaura reală.
  • Dacă proiectul necesită un burghiu cu diametru mare, luați în considerare utilizarea unui burghiu mai mic pentru gaura pilot. Acest lucru va crește stabilitatea burghiului.
  • Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 8
    3. Continuați să forați cu mai multă putere. Porniți funcția Hammer dacă forajul dvs. are unul. Așezați burghiul în gaura pilot, menținându-l exact perpendicular pe suprafața de beton. Începeți să forați cu presiune fermă, dar nu forțată, pentru a împinge forajul înainte. Creșteți treptat viteza de găurire și forța, dacă este necesar, dar asigurați-vă că burghiul este stabil și sub controlul dvs. în orice moment. Betonul nu este un material omogen, iar burghiul poate fi ușor de patinat dacă acesta lovește un buzunar de aer sau pebble.
  • Aplicați suficientă presiune pentru a ține exercițiul în poziție, dar nu forțați-l (acest lucru crește uzura bitului și poate chiar să o spargă). Veți învăța valoarea corectă a presiunii din practică.
  • Imagine intitulată de foraj în beton Pasul 9
    4. Trageți periodic forajul. Adu-l înapoi ușor și apăsați-l din nou în fiecare zece sau douăzeci de secunde. Acest lucru ajută la tragerea prafului din gaură.
  • Ocazional opriți burghiul și scoateți-l să-l lăsați să se răcească timp de câteva secunde. Acest lucru este deosebit de important pentru exercițiile obișnuite rotative, deoarece se pot supraîncălzi cu ușurință în timpul unui proces de găurire îndelungată.
  • S-ar putea să vă simțiți un pic de recul și să loviți de la burghiu.
  • Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 10
    5. Rupe prin obstacole cu un unghii de zidărie. Uneori, un burghiu nu merge așa cum era de așteptat. Dacă ați lovit o bucată de beton deosebit de greu, introduceți un unghie de zidărie în gaură și ciocanați-l pentru a rupe betonul. Aveți grijă să nu conduceți cuiul prea adânc pentru a elimina cu ușurință. Introduceți forajul înapoi și continuați să forați.
  • Dacă vedeți scântei sau vedeți metalul, ați lovit rebar. Opriți imediat găurirea și treceți la un burghiu de tăiere de rebar, până când veți trece prin obstrucție.
  • Imagine intitulată de foraj în pasul de beton 11
    6. Arunca praful. Îndepărtarea prafului îmbunătățește rezistența ancorelor de beton. Utilizați un bec de strângere sau o cutie de aer comprimat pentru a îndepărta praful de beton din gaură, apoi vidați-l. Lăsați ochelarii de protecție în timp ce faceți acest lucru pentru a vă proteja de praf și resturi.
  • Praful de beton poate fi periculos pentru a respira, așa că asigurați-vă că purtați o mască în timpul acestui proces.
  • De asemenea, puteți extrage praful folosind un tampon de bumbac umed pentru ao șterge.
  • sfaturi

    O a doua persoană care deține un furtun de aspirator (sau jumătate de placă de hârtie lipit la perete) chiar sub gaura pe care o faci poate economisi timp la curățarea după tine.
  • Înșurubați-vă în mortarul dintre blocuri, dacă este posibil, deoarece este mult mai ușor să se scurgă în mortar decât blocul de beton.Utilizați întotdeauna ancore de plumb pentru a ține șuruburile în poziție dacă vă antrenați în mortar, deoarece șuruburile setate în mortar se vor pierde în timp.Pentru unele aplicații ușoare de greutate (cutii electrice, curele de conducte), ancore de plastic (cu șuruburi regulate) sau "Tapcon" Șuruburile de beton (fără ancore) sunt adecvate. (Șuruburile Tapcon sunt ușor de identificat, deoarece sunt albastre.) Pentru orice aplicație în care șurubul va fi supus în greutate (cum ar fi o bancă, balustradă sau rafturi), ancorele de plumb grele trebuie să fie acționate cu un ciocan după ce găurile sunt forate și apoi șuruburile conduse în ancore.
  • Dacă ancora se rotește în timp ce vă înșuruiți, tăiați o ancoră de plastic în benzi. Atingeți benzile în gaură cu ancora pentru ao strânge, apoi rotiți șurubul încet manual.
  • Profesioniștii folosesc o platformă de bază de diamant pentru a găti găuri cu un diametru mai mare decât ciocanele rotative pot realiza. Alegerea bitului de diamante depinde de caracteristicile concretului, inclusiv de mărimea și duritatea agregatului său, cât timp a fost vindecat și dacă este întărită cu rebar.
  • Avertizări

    Nu suporți burghiul cu toată puterea voastră. Bitul ar putea rupe.
  • Cu cât betonul mai în vârstă, cu atât mai greu va fi să forați.
  • Unele biți de foraj cu vârful carbiei pot să se rătăcească când sunt în contact cu apa. Dacă doriți să utilizați apă pentru a ajuta la prevenirea supraîncălzirii și reducerii prafului, citiți instrucțiunile produsului sau contactați mai întâi producătorul de biți instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru în siguranță. Când utilizați apă, aveți grijă să nu obțineți motorul de pe burghiu umed.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar