Cum să curățați pereții de tencuială

Tencuiala este un material de construcție comun și versatil. Curățarea unui perete de tencuială nu este radical diferită de curățarea altor tipuri de pereți. Preocuparea dvs. principală atunci când curățați peretele ar trebui să protejeze lucrarea de vopsea dacă nu încercați să eliminați vopseaua în sine. Când scoateți vopseaua, textura poroasă a pereților de tencuială necesită să fiți mai blând decât cu alte suprafețe.

Pași

Metoda 1 din 5:
Efectuarea unei curățări ușoare
  1. Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 1
1. Utilizați atașamentul periei de praf pe vidul dvs. Atașați peria de praf până la capătul vacuumului și executați vidul peste perete. Aceasta este cea mai puțin abrazivă de a curăța pereții și ar trebui să fie întotdeauna primul pas. Dacă descoperiți că pereții dvs. sunt suficient de curați după utilizarea vidului, ar trebui să vă opriți după efectuarea acestui pas.
  • Nu puneți presiune asupra peretelui pe măsură ce vidați-l. Frecați ușor vidul peste el și lăsați aspirația să ridice murdăria.
  • Alegeți o secțiune a peretelui. Începeți în partea de sus și mutați vidul de la o parte la alta, apoi în jos, până când ajungeți la podea. Când ajungeți la podea, treceți la următoarea secțiune. Utilizați o scară dacă nu puteți ajunge la tavan.
  • Goliți aspiratorul înainte de a începe acest proces.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 2
    2. Umpleți o găleată cu apă caldă. Păstrați găleata de apă lângă dvs. în timp ce vă curățați astfel încât să nu aveți nevoie să faceți excursii constante la chiuvetă. Pe măsură ce curățați, strângeți în mod regulat apa murdară din burete și umeziți-o din nou în găleata de apă curată.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 3
    3. Luați în considerare adăugarea de detergent la apă. O cantitate mică de detergent poate fi, de asemenea, aruncată în apă, suficient pentru a crea câteva bule. Cu toate acestea, acest lucru creează pericolul de deteriorare a postului dvs. de vopsea. Luați în considerare pornirea fără detergent. Adăugați detergenți dacă apa caldă nu pare a fi suficientă pentru curățarea peretelui.Ar trebui să începeți procesul de curățare cu cel mai puțin de curățare abraziv disponibil și apoi să lucrați până la mai mulți agenți de curățare abrazivă numai dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 4
    4. Umezi un burete de celuloză. Un burete este cel mai puțin de curățare abraziv pe care îl puteți utiliza. Dunk buretele în apă. Strângeți-l pentru a elimina excesul de umiditate. Un prosop moale poate, de asemenea, să funcționeze dacă nu aveți un burete disponibil.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 5
    5. Plasați un prosop pe pământ pentru a absorbi umiditatea. Pentru a preveni scurgerea apei pe podea, puneți ceva pe podea pentru a absorbi umiditatea. Acesta poate fi un prosop sau un ziar.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 6
    6. Utilizați buretele pentru a curăța secțiunile peretelui. După cum ați făcut cu vidul, alegeți o secțiune dreptunghiulară a peretelui pentru a curăța. Începeți la plafonul în mișcare spre stânga și spre dreapta, atunci când ajungeți la capătul secțiunii, mutați mai departe. Continuați să vă deplasați până ajungeți la podea. Utilizați o scară pentru a ajunge la plafon, dacă este necesar.
  • Luați în considerare purtarea mănușilor pentru a vă menține mâinile curate în timpul acestui proces.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 7
    7. Uscați peretele cu un prosop moale. Odată ce ați curățat o secțiune a peretelui, apucați un prosop uscat. Repetați aceeași mișcare ca înainte de a usca peretele de-a lungul secțiunii pe care ați ales-o. Alegeți un prosop care este moale față de piele pentru a evita deteriorarea vopselei.
  • Metoda 2 din 5:
    Curățarea petelor dure
    1. Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 8
    1. Faceți o soluție de curățare. Amestecați un detergent slab cu o găleată de apă, astfel încât să înceapă să bubble ușor. Pentru o soluție dură de curățare a familiei, încercați să amestecați 1 cană de amoniac, o jumătate de oțet de ceașcă și o sodă de coacere într-un galon de apă.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 9
    2. Testați soluția. Înainte de a expune părți mari ale peretelui la soluție, testați-l pe o parte mai puțin vizibilă a peretelui. Frecați-l și apoi uscați-l. Dacă nu există nicio marcă pe perete sau pe decolorare, atunci puteți utiliza soluția pe părți mai vizibile ale peretelui. Dacă soluția a deteriorat peretele, ia în considerare alte opțiuni pentru fixarea peretelui. Puteți, de exemplu, să-l repare sau să închirieze curățitorii profesioniști.
  • Vopselele de email lucioase tind să se mențină cel mai bine la curățătorii abrazivi. Vopselele latexului plat, satin și ouă sunt sensibile la spălare.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 10
    3. Umezi buretele în soluție. Dunk un burete blând în apă. Strângeți-l pentru a elimina excesul de umiditate. De asemenea, poate fi utilizat un prosop moale, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 11
    4. Clătiți locul cu o mișcare circulară. Frecați ușor fața, mutați buretele într-o mișcare circulară. Curățați zona cu o pată grea. Să vă abțineți de la utilizarea soluției pe părți necontestate ale peretelui.
  • Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a curăța cele mai multe pete de la băuturi, cum ar fi cafeaua sau vinul.
  • Dacă credeți că întregul dvs. perete are nevoie de o curățare grea, atunci ați putea folosi soluția în întreaga cameră. În general, totuși, o curățare ușoară fără soluții grele ar trebui să fie suficientă pentru orice altceva decât o pată grea. Riscul de deteriorare a lucrării dvs. de vopsea depășește beneficiile utilizării unei soluții de curățare pe întregul perete.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 12
    5. Repetați procesul, dacă este necesar. Dacă soluția dvs. nu a fost suficient de puternică pentru a curăța locul, încercați să utilizați o soluție mai abrazivă. Luați în considerare o pastă de sodă de copt sau o curățare comercială. Încă o dată, testați această soluție într-o parte mai puțin vizibilă a peretelui înainte de ao folosi.
  • Pentru o pastă de sodă de copt, amestecați ½ ceasca de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă. Amestecați bine și apoi aplicați-l la burete.
  • Un degresant poate fi deosebit de util atunci când curățați splatters de grăsime.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 13
    6. Uscați peretele. Utilizați o cârpă moale sau un burete uscat pentru a usca peretele și curățați soluția de pe perete. Frecați într-o mișcare circulară blândă până când peretele pare să fie curat.
  • Metoda 3 din 5:
    Curățați creioanele de pe perete
    1. Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 14
    1. Utilizați un cuțit plictisitor pentru a scoate creionul. Dacă există o bucată mare de exces de creion pe perete, trebuie mai întâi să eliminați bucata înainte de a ajunge la pata de bază. Utilizați cuțitul pentru a opri sub creioane și ridicați. Aveți grijă să nu zgâriați peretele în proces.
    • Nu utilizați un cuțit ascuțit.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 15
    2. Frecați peretele cu o radieră magică. Umezi o radieră magică și frecați peretele cu ea într-o mișcare ușoară și circulară. Acest lucru ar trebui să elimine orice bucăți rămase ale creionului.
    Sfat de experți
    Marcus Shields

    Marcus Shields

    Curățarea casei ProfessionalMarcus este proprietarul servitoare ușor, o companie locală de curățenie rezidențială în Phoenix, Arizona. Rădăcinile sale de curățenie se întorc înapoi la bunica sa, care a curățat casele pentru rezidenții din Valea din anii `70 prin anii `70. După ce a lucrat în Tech de peste un deceniu, el sa întors la industria de curățenie și a deschis mai ușor să-și transmită metodele încercate și adevărate ale familiei sale în zona de metrou Phoenix.
    Marcus Shields
    Marcus Shields
    Curățenie Curățenie profesională

    Aveți grijă atunci când utilizați o radieră magică pe pereți. Dacă mergeți prea greu sau prea mult cu o radieră magică, puteți face mai curățată la fața locului decât restul peretelui. Veți avea pete ciudate peste tot.

  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 16
    3. Spălați peretele cu un burete. Pentru a ridica ultimii biți de pete, umezi un burete în apă fierbinte. Strângeți excesul de apă din burete. Apoi frecați pata într-o mișcare circulară.
  • Luați în considerare plasarea unui prosop pe teren pentru a absorbi orice apă vărsată.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 17
    4. Uscați peretele. Utilizați un prosop moale sau un burete uscat. Frecați zona umedă cu o cursă circulară ușoară. Opriți când peretele nu mai este umed.
  • Metoda 4 din 5:
    Marker de curățare și pete de stilou
    1. Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 18
    1. Curățați locul cu un burete umed sau ștergeți copilul. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a curăța petele de la markerii lavabili. Frecați ușor într-o mișcare circulară. Luați în considerare plasarea unui prosop pe pământ pentru a preveni scurgerea apei pe sol.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 19
    2. Frecați pata cu hairpray. Dacă o ștergere a bebelușului nu ridică pata, spray-o cu hairpray. Apoi frecați pata cu un prosop de hârtie sau o cârpă moale. Ștergeți ușor într-o mișcare circulară. Uită-te pentru a vedea dacă oricare dintre pate a fost eliminată. Dacă da, repetați până când suprafața este curată.
  • Este posibil să fie necesar să repetați acest pas de mai multe ori pentru a elimina pata.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 20
    3. Acoperiți pata în pasta de dinți. Dacă niciunul dintre pașii anteriori nu a funcționat, încercați să utilizați pasta de dinți. Acoperiți pata în pasta de dinți și lăsați-o să stea timp de zece minute. După zece minute, ștergeți suprafața cu o cârpă moale.
  • Metoda 5 din 5:
    Îndepărtarea vopselei dintr-un zid de ipsos
    1. Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 21
    1. Plasați o cârpă de picătură pe pământ. Eliminarea vopselei va crea o mizerie uriașă pe podea. Ar trebui să plasați ceva ca o cârpă de picătură pe pământ. Apoi, când ați terminat, puteți plia cârpa de cădere, ridicați-o și aruncați excesul de vopsea în coșul de gunoi.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 22
    2. Răzuiți vopseaua departe cu un cuțit de chit. Dacă părțile vopselei sunt deja pierdute sau care cad, obțineți un cuțit de sub vopsea și pur și simplu începeți răzuirea vopselei departe. Utilizați marginea apoasă a scrapperului, astfel încât să nu deteriorați tencuiala.
  • Dacă deteriorați tencuiala, completați zona cu compusul îmbuit.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 23
    3. Frecați suprafața cu șmirghel fine. Pentru bucăți mici pe care nu le puteți ridica prin răzuire, utilizați șmirghel. Frecați șmirghelul deasupra suprafeței pentru a ridica vopseaua.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 24
    4. Utilizați o stripare chimică. Dispozitivele chimice pot decolora peretele dacă sunt lăsate prea mult timp. Cu toate acestea, dacă vopseaua de pe perete nu este suficient de liberă pentru a răsturna pe cont propriu, este posibil să aveți nevoie să utilizați o stripare. Îndepărtați o pensulă în stripper și apoi frecați pensule peste o secțiune a peretelui. Lăsați stripul să stea timp de cinci minute. Apoi, utilizați un cuțit de chit pentru a îndepărta cu vopsea.
  • Repetați acest proces până când ați curățat peretele. În mod ideal, odată ce ați dezmembrat o porțiune din vopsea, veți putea folosi cuțitul de chit pentru a elimina restul, fără a utiliza o stripare chimică.
  • Imagine intitulată Pereți cu tencuială curată Pasul 25
    5. Spălați peretele cu un prosop umed. După ce ați scos vopseaua, frecați întregul perete în jos cu burete înmuiat în apă rece și curată. Acest lucru este pasul este deosebit de important dacă ați folosit Stripper Chemical. Dacă rămâne pe perete, poate face deteriorarea suprafeței.
  • sfaturi

    Păstrați fereastra deschisă pentru a crea ventilație. Curățarea cu substanțe chimice abrazive poate face dificilă respirația.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar