Cum să tăiați tesatura

Tăierea țesăturii este ușoară, dar știind cum să o faceți în modul corect poate face mai ușor proiectul de cusut. Dacă nu luați pașii pregătitori necesari, cum ar fi Pre-spălare, îmbrăcămintea dvs. finalizată ar putea ajunge să fie prea mică, mai ales după prima dată când o spălați. Odată ce știți elementele de bază ale pregătirii și tăiere a țesăturii, puteți modifica tehnica dvs. pentru a tăia anumite tipuri de țesături, cum ar fi blana Faux sau Chiffon.

Pași

Partea 1 din 4:
Seara marginile tăiate
  1. Imagine cu titlu tăiat Fabric Pasul 1
1. Tăiați selfagele. Edgele de însămânțare este banda de densă de-a lungul marginilor de sus și de jos ale țesăturii. În unele cazuri, poate avea o margine curată și finalizată. În alte cazuri, ar putea să arate fraie. Veți găsi de obicei pe marginile de sus și de jos ale țesăturii.
  • Pe multe cotoni tipăriți, marginile de selnage sunt lăsate alb și neimprimate.
  • Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 2
    2. Pătrați țesătura pentru a restabili forma originală. Trageți colțurile din stânga și din dreapta jos, apoi trageți în colțurile din stânga sus și din partea stângă. În funcție de dimensiunea țesăturii, este posibil să fie nevoie să obțineți pe cineva care să vă ajute.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă lucrați cu bumbac întins, țesut.
  • Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 3
    3. Trageți un fir din fiecare margine tăiată dacă lucrați cu țesături țesute. Găsiți un fir de-a lungul marginii tăi, aproximativ 1 inch (2.5 cm) de la marginea tăiată stânga și trageți-o afară. Repetați acest pas pentru marginea tăiată dreapta. Când ați terminat, veți avea o linie subțire pe fiecare parte a țesăturii dvs., de la selvage până la acesta.
  • Aceasta este cea mai bună pentru țesături, cum ar fi cottonii și lenjeria. Nu va funcționa pe țesături densă, tricotate sau întinse, inclusiv blănuri Faux și catifea.
  • Dacă țesătura a fost tăiată neuniformă, firul dvs. poate să nu atingă marginea opusă. Dacă se întâmplă acest lucru, trageți un alt fir mai departe de ultimul.
  • Nu vă faceți griji dacă firul se rupe. Găsiți doar capătul rupt și continuați să trageți.
  • Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 4
    4. Desenați o linie de-a lungul fiecărei margini tăiate dacă lucrați cu țesături tricotate. Aliniați capetele unui conducător lung cu marginile de vârf și de fund. Un pătrat ar fi chiar mai bun. Utilizați cretă sau stilou de rochie pentru a desena o linie de-a lungul riglă / pătrată.
  • Acest lucru este util pentru țesături tricotate și întinse, cum ar fi Jersey. Este, de asemenea, o tehnică bună de utilizat pe blănuri false și alte țesături densă, cum ar fi catifea.
  • Un pătrat este un tip de dispozitiv de măsurare. Este în formă de o jumătate de triunghi, cu un conducător orizontal, vertical și diagonal.
  • Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 5
    5. Tăiați de-a lungul liniei subțiri cu o pereche ascuțită de foarfece de țesături. Ar trebui să faceți acest lucru dacă ați tras un fir sau ați tras linia. O pereche de foarfece de țesături va funcționa cel mai bine dacă ați tras firul. Un tăietor rotativ va funcționa mai bine dacă ați tras linia.
  • Utilizați greutăți de țesături pentru a ține țesătura în timp ce o tăiați, mai ales dacă utilizați o țesătură subțire ca mătase.
  • Partea 2 din 4:
    Tăierea modelului și a țesăturii
    1. Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 6
    1. Taie model de ieșire folosind foarfece regulate. Nu folosiți foarfecele de țesături pentru a face acest lucru. Chiar dacă hârtia de model este foarte subțire și delicată, poate să vă distrugă foarfecele. Faceți efortul suplimentar, găsiți o altă pereche de foarfece și le folosiți pentru a tăia modelul.
    • Dacă modelul este prost îndoit, fier acoperit cu ajutorul unui fier uscat. În acest fel, nu veți distorsiona modelul când îl tăiați.
  • Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 7
    2. Pinați modelul la țesătură conform instrucțiunilor. Răspândiți țesătura pe o suprafață plană și neteziți toate ridurile. Fixați modelul la țesătură în conformitate cu aspectul imprimat în interiorul instrucțiunilor. Acordați atenție liniilor de cereale de pe model. Acestea apar ca săgeți lungi. Ei trebuie să fie paraleli cu marginea de cereale / căptușeală a țesăturii.
  • Dacă nu există un aspect de fixare, utilizați cea mai bună judecată pentru a aranja piesele.
  • Dacă modelul dvs. are o margine dreaptă și cuvântul "Fold" imprimate alături de ea, aliniați-o cu marginea pliată a țesăturii.
  • Imagine cu titlu tăiat Fabric Pasul 8
    3. Urmăriți în jurul hârtiei de model, apoi scoateți modelul. Utilizați creta de croitorie colorată dacă țesătura este lumină și creta de croitorie albă dacă țesătura este întunecată. De asemenea, puteți utiliza stiloul unui croitor dacă țesătura este ușoară. Odată ce ați urmărit toate piesele de model, le puneți în aplicare și le-ați pus deoparte.
  • Asigurați-vă că urmăriți toate darts și crestături.
  • Urmărirea modelului înseamnă că veți tăia chiar de-a lungul țesăturii și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la tăierea accidentală a hârtiei și să vă distrugeți foarfecele.
  • Imagine cu titlu tăiat Fabric Pasul 9
    4. Tăiate de-a lungul liniilor pe care le-ați urmărit folosind foarfece de țesături. Utilizați o mână pentru a ține țesătura constantă, iar cealaltă mână pentru a tăia țesătura. Asigurați-vă că foarfecele de țesături sunt ascuțite. Dacă nu au tăiat ușor țesătura sau dacă părăsesc o margine zdrențuită, ele sunt prea plictisitoare și trebuie să fie ascuțite.
  • Partea 3 din 4:
    Tăierea anumitor tipuri de țesături
    1. Imagine cu titlu Tit Fabric Pasul 10
    1. Tăiați blana faux din spate. Dacă tăiați blana Faux din față, riscați să tăiați în blana în sine și să o scurtați. Răsturnați-vă blana faux și urmăriți modelul pe partea din spate / greșită. Tăiați-vă de-a lungul liniilor pe care le-ați tras folosind un tăietor de cutie sau foarfece de țesături.
    • Dacă utilizați foarfece de țesături, asigurați-vă că glisați lama inferioară prin fibre. Vrei să taie prin susținerea blanăi, nu blana în sine.
  • Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 11
    2. Utilizați un tăietor rotativ pentru a tăia piele, pleacă și piele faux. Setați pielea pe o covoare de tăiere cu partea dreaptă orientată în sus. Setați modelul deasupra și urmăriți-l în jurul valorii - nu fixați modelul, sau veți lăsa în urma găurilor permanente. Tăiați de-a lungul liniilor pe care le-ați tras folosind un tăietor rotativ.
  • Puteți găsi tăietori rotative alături de foarfecele de țesături într-un magazin de țesături și un magazin de artizanat.
  • Dacă modelul păstrează alunecarea, utilizați cleme de hârtie sau cloturi pentru a le asigura marginile.
  • Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 12
    3. Umezi țesăturile alunecoase înainte de a le tăia. Țesătură alunecoasă, ca sifon, cu apa. Lăsați-l să se înmoaie, apoi setați modelul dvs. pe partea de sus și fixați-l în poziție. Tăiat în jurul modelului, având grijă să evite hârtia, apoi scoateți știfturile.
  • Nu utilizați stiloul unui matrier de îmbrăcăminte pe țesătura umedă sau va sângera.
  • Puteți încerca să utilizați cretă de rochie pe țesătura umedă, mai ales dacă poate fi utilizată umedă, ca un creion de acuarelă.
  • Imagine cu titlu tăiat Fabric Pasul 13
    4. Plasați țesutul în spatele țesăturii delicate, dar fiți conștienți de faptul că vă poate plictisi foarfecele. Plasarea hârtiei de țesut în spatele țesăturii va face tăierea mai ușoară. Faceți acest lucru dacă aveți probleme cu tăierea țesăturii. Ascuți-ți foarfecele după aceea.
  • Imagine cu titlu Tit Fabric Pasul 14
    5. Aveți grijă să aliniați amprentele, plăcile și dungile la tăierea modelelor. Când tăiați țesături solide, veți plia frecvent materialul în jumătate pentru a economisi timp. Când vine vorba de imprimări, totuși, doriți să tăiați mai întâi primul set de bucăți, apoi să le utilizați pentru a se potrivi cu amprentele pentru al doilea set.
  • Va trebui să fiți mai multă țesătură decât modelul apelând când lucrați cu imprimări, în special dungi.
  • Păstrați direcția imprimărilor în minte. Dacă țesătura dvs. are palmieri pe ea, asigurați-vă că acestea sunt în sus!
  • Partea 4 din 4:
    Spălarea, uscarea și călcarea țesăturii
    1. Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 15
    1. Copiați instrucțiunile de spălare, uscare și călcare la magazin. Când cumpărați țesătură de pe șurubul dintr-un magazin, aruncați o privire la una dintre marginile laterale ale șurubului. Dacă vedeți instrucțiuni despre cum să spălați, să se usuce și să fierbeți țesătura, scrieți-le în jos. Dacă nu aveți nimic de scris, faceți clic pe o fotografie cu telefonul sau camera.
    • Dacă ați uitat să înregistrați instrucțiunile de spălare, uscare și călcare, uitați tipul de țesătură (I.E.: bumbac, sifon, lână etc.) pe net.
  • Imagine cu titlu tăiat Fabric Pasul 16
    2. Cumpărați mai multă țesătură decât aveți nevoie dacă are un model pe el. Acestea includ amprente, dungi și placi. Este deosebit de important dacă veți coase o îmbrăcăminte. Când tu coaseți o îmbrăcăminte, va trebui să potriviți modelele de pe cusături. Aceasta înseamnă că veți ajunge să utilizați mai multă țesătură decât cererea de apel. Oriunde de la a /4 la /2 inch (0.64 la 1.27 cm) Extra ar fi un pariu sigur.
  • Puteți ignora acest pas dacă tăiați țesături pentru un element fără cusături, cum ar fi perdelele.
  • Imagine cu titlu Tit Fabric Pasul 17
    3. Spălați și uscați țesătura în conformitate cu instrucțiunile de pe șurub. Materialul tinde să se micșoreze după ce este spălat. Trebuie să faceți acest lucru înainte de a începe să tăiați sau să coaseți țesătura. Dacă nu, piesa dvs. terminată se va micșora considerabil prima dată când o spălați. Rețineți că unele țesături trebuie să fie curățate uscate. În acest caz, luați-o la un curățător uscat cu experiență.
  • Nu aveți nevoie să vă spălați Muslin dacă îl utilizați pentru montarea sau redactarea.
  • Nu aveți nevoie să pre-spălați țesătura care a fost deja preshrunk. Șurubul ar trebui să spună dacă țesătura a fost sau nu preșcolară.
  • Luați țesătura din mașină de spălat / uscător imediat după ce se face spălare / uscare. Acest lucru va reduce ridurile.
  • Imagine intitulată Fabric tăiat Pasul 18
    4. Apăsați țesătura cu un fier, dacă este necesar. Unele țesături nu se ridică deloc, astfel încât să puteți sări peste acest pas. Dacă ați curățat tesatura uscată, atunci ar trebui să fie deja apăsată pentru dvs. Dacă țesătura ta are riduri în ea, totuși, va trebui să le fierbeți. Amintiți-vă să utilizați setarea de fier recomandată pe șurub.
  • sfaturi

    Puteți obține foarfece de țesături ascuțite la un fierar. Unele magazine de țesături le pot ascuți, de asemenea, pentru dvs.
  • Dacă sunteți stângaci, foarfecele standard pot fi incomode de utilizat. În unele cazuri, ele nu pot fi tăiate curat. Încercați să găsiți o pereche de foarfece stângaci.
  • Pinii de cusut pot deveni plictisitori! Dacă știfturile de cusut nu glisați cu ușurință prin țesături, ele sunt plictisitoare și ar trebui să achiziționați noi.
  • Dacă nu puteți chiar să ieșiți marginile tăiate ale țesăturii trăgând firul și creând o îndrumare, utilizați un conducător lung și un stilou pentru a desena o îndrumare în schimb.
  • Nu vă rupeți țesătura. Vă poate economisi timp, dar nu vă va da o linie curată sau dreaptă. Poate de fapt distorsionarea țesăturii.
  • Magazinele de țesături nu au întotdeauna tăiat materialul uniform. Dacă știți că magazinul dvs. de țesături este vinovat de acest lucru, planificați să cumpărați un extra /4 inch (0.64 cm) pentru a compensa orice inegalitate.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Foarfece de țesături
    • Foarfece regulate (dacă se utilizează modele)
    • Pini de cusut (dacă se utilizează modele)
    • Fier
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar