Cum să facem brodarea

Arta de a cusui cusături fantezie în țesături pentru a crea desene și imagini este la fel de variată și distractivă astăzi așa cum a fost de secole. Și tu poți începe în călătoria ta în lumea firului și acului. Strângeți niște instrumente și materiale speciale broda. Apoi, aflați câteva cusături de broderie de bază și decideți ce doriți să faceți brodarea pe țesături. Încercați să vă îmbogățiți ceva pentru dvs., să vindeți online, sau ca un cadou pentru cineva special!

Pași

Metoda 1 din 3:
Colectarea unor instrumente și materiale de broderie
  1. Imagine intitulată Embroiderul 1
1. Optați pentru bumbacul alb sau lenjeria ca țesătura dvs. de broderie. O țesătură de țesături liberă este o alegere bună pentru primele dvs. proiecte. Țineți țesătura în fața unei surse de lumină pentru a vedea dacă liniile de rețea sunt vizibile pe țesătură și dacă puteți vedea lumina care vine prin ea. Dacă da, țesătura va funcționa bine pentru broderie.
  • Vă puteți brodezi pe orice culoare de țesătură, dar nuanțele mai ușoare pot face ca cusăturile să stabilească mai mult.
  • Fabricul de broderie este disponibil în secțiunea de broderie a magazinului local de aprovizionare sau online.
  • Puteți alege, de asemenea, ceva din jurul casei dvs. pentru a brotroizați pentru practică, cum ar fi o batistă, a șervețel de pânză, sau a Prosoape subțire.
  • Imagine cu titlu de brodere 2
    2. Achiziționați un model și transferați modelul în țesături. Puteți achiziționa modele de broderie în magazinele de aprovizionare cu craft. Alegeți un model începător dacă sunteți nou la broderie. Utilizați hârtia de transfer inclusă pentru a imprima conturul designului pe țesătura dvs.
  • Urmați instrucțiunile modelului pentru a transfera schița de design în țesătura dvs.
  • Puteți găsi modele gratuite de broderie online dacă nu doriți să cumpărați unul.
  • Imagine cu titlu de brodere 3
    3. Selectați firul de broderie multi-strad pentru a regla grosimea cusăturilor. Filetul de broderie multiplă (cunoscut și ca Floss) vine în pachete de fire multiple. Acest lucru vă va permite să trageți firele în afară și să alegeți grosimea firului înainte de a începe cusătura. Acest lucru poate veni la îndemână pentru diferite părți ale designului dvs.
  • De exemplu, pentru a crea o cusătură groasă de frontieră în 1 parte a designului dvs., atunci nu îndepărtați nici o fire. Cu toate acestea, pentru a schița subtil o parte din designul dvs., utilizați un singur fir.
  • Asigurați-vă că ați verificat modelul dvs. pentru tipul de fir și recomandările de culoare.
  • De asemenea, puteți utiliza fire dacă veți fi brodorați pe un articol tricotat sau croșetat, cum ar fi un pulover sau eșarfă.
  • Imagine cu titlu de brodere 4
    4. Obțineți o cerc de broderie pentru a păstra țesătura taut. Fabricul de neîntresionat se va ridica și va deveni dificil de a lucra cu faptul că creați cusăturile, deci veți avea nevoie de un hoop de broderie. O ploaie de broderie are o piuliță și un șurub care strânge 2 cercuri în jurul țesăturii. Aceasta este ceea ce ține țesătura taut în timp ce vă faceți brodați.
  • Hoopurile de broderie vin în mai multe dimensiuni diferite. Alegeți dimensiunea de care aveți nevoie pentru proiectul dvs. În majoritatea cazurilor, un cerc mai mic, cum ar fi un hoop de la 6 la 8 în (15 până la 20 cm), va funcționa cel mai bine. Acest hoop de dimensiuni va fi mai ușor de ținut decât un cerc mai mare.
  • Imagine cu titlu de brodere 5
    5. Utilizați un ac de broderie pentru a vă asigura că firul se va potrivi prin el. Acele de broderie au ochi mai mari decât alte tipuri de ace, astfel încât este mai ușor să se potrivească fire mai groase de fir prin ochiul acului. Uită-te în secțiunea de aprovizionare cu ambarcațiuni a magazinului local de alimentare pentru a găsi ace de broderie.
  • Asigurați-vă că aveți și o pereche de foarfece ascuțite la îndemână. Veți avea nevoie de ele pentru a tăia o lungime de fir de fiecare dată când schimbați culorile sau trebuie să vă bazați pe acul.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea cusăturilor de broderie
    1. Imagine cu titlu de brodere 6
    1. Face un backstitcit pentru linii drepte. Introduceți un ac filetat prin spatele broderiei până când nodul este în sus pe spatele țesăturii. Trageți până când firul este întins. Apoi, introduceți acul prin partea din față a țesăturii aproximativ 0.25 în (0.64 cm) de unde a ieșit. Aduceți acul în sus prin partea din spate a țesăturii din nou aproximativ 0.25 în (0.64 cm) de unde a ieșit pe partea din spate. Apoi, introduceți acul în jos prin țesătura în care prima cusătură se termină pe partea din față a țesăturii.
    • Pentru a continua cusătura, înjunghiați prin țesătură o lungime de cusatura departe de capătul ultimului cusatura pe care ați terminat-o și apoi întoarceți-vă la sfârșitul ultimei cusatura.
    • Asigurați-vă că ați tras acul până când firul este întins după fiecare cusătură.
    • Backstittitul este o cusătură de capse pentru a face linii drepte în broderie, așa că asigurați-vă că ați practicat-o.
  • Imagine intitulată Embroiderul 7
    2. Încercați o cusătură divizată pentru a crea linii îndrăznețe. Introduceți acul prin partea din spate a țesăturii și trageți-o. Apoi, adu-l în jos prin partea din față a țesăturii 0.25 în (0.64 cm) de unde a ieșit. Aduceți-o din nou 0.12 în (0.30 cm) de unde a ieșit și înapoi în mijlocul ultimei cusatura pe care ați făcut-o pe partea din față a țesăturii.
  • Pentru a continua această cusătură, înjunghiați-vă prin jumătatea de țesătură a unei lungimi de cusături de la capătul ultimului cusatura pe care ați făcut-o și apoi introduceți acul înapoi prin țesătură la mijlocul ultimului cusătură.
  • Această cusătură este similară cu spatele. Va dura ceva mai mult pentru a crea o linie dreaptă cu cusatura divizată, dar linia va fi mai groasă decât ar fi cu un backstitcit.
  • Imagine cu titlu de brodere 8
    3. Creați o cusătură de alergare pentru o linie întreruptă. Pentru a face o cusătură de alergare, introduceți acul filetat în țesătură de pe partea din spate până când nodul este în sus pe partea din spate a țesăturii. Apoi, introduceți acul în jos prin țesătura de pe partea frontală 0.10 la 0.25 în (0.25 până la 0.64 cm) (în funcție de cât de larg doriți să fie cusăturile) de unde a ieșit. Aduceți acul înapoi prin țesătura din partea din spate pentru a repeta cusatura.
  • Asigurați-vă că păstrați cusăturile chiar.
  • Veți merge întotdeauna înainte cu o cusătură de alergare și cusăturile ar trebui să arate ca niște linii mici.
  • Imagine intitulată Embroiderul 9
    4. Alegeți cusatura de stem pentru a schița elemente. Introduceți acul filetat prin partea din spate a țesăturii și apoi aduceți-o până când nodul este în sus pe spate. Aduceți acul în jos și prin țesătură din nou 0.25 în (0.64 cm) de unde a ieșit să completeze prima cusătură. Introduceți acul înapoi în sus și prin țesătură chiar lângă punctul de la jumătatea primei cusături. Nu introduceți acul prin fir.
  • Pentru a continua cusătura, introduceți acul înapoi prin țesătură o lungime de cusătură departe de locul în care l-ați adus. Apoi, aduceți acul înapoi prin țesătura de lângă mijlocul acestei cusături noi.
  • Repetați pentru a crea mai multe cusături.
  • Imagine intitulată Embroiderul 10
    5. Încercați cusătura lanțului pentru o schiță îndrăzneață sau pentru umplutură. Aduceți acul filetat prin țesătură până când nodul este împotriva spatelui. Apoi, introduceți acul în jos prin partea din față a țesăturii chiar lângă locul în care a ieșit și aduc imediat capătul ascuțit al acului înapoi pe partea frontală a broderii din nou de la 0.25 în (0.64 cm) departe de locul unde l-ați introdus. Asigurați-vă că coada firului rămâne pe partea din față a țesăturii și apoi trageți acul pentru a strânge acest fir în jurul cusăturii de pornire.
  • Aceasta va forma o formă de lanț în jurul bazei firului.
  • Repetați pentru a face mai multe cusături de lanț într-un rând sau ca umplutură pentru o formă.
  • Metoda 3 din 3:
    Selectarea unui design de broderie
    1. Imagine intitulată Embroiderul 11
    1. Creați un eșantionator dacă doriți să practicați diferite cusături. Înainte de a intra în crearea de modele complexe cu text, frontiere și alte caracteristici avansate, încercați să prezentați o formă simplă și să o completați cu diferite tipuri de cusături. Acest tip de proiect este, de asemenea, cunoscut ca un eșantionator și este o modalitate excelentă de a practica diferite tipuri de cusături. Alegeți orice formă simplă pe care o doriți și o completați cu cusăturile la alegere!
    • De exemplu, creați o inimă și completați frontierele cu rânduri de cusături diferite. Utilizați o culoare diferită pentru fiecare tip de fir pentru a le diferenția.
  • Imagine cu titlu de brodere 12
    2. Concentrați-vă pe un obiect mic, complicat dacă doriți să practicați detalii fine. Dacă doriți să creați o imagine complicată ca parte a designului dvs., mergeți cu ceva mic. Acest lucru vă va permite să vă concentrați asupra designului fără a deveni copleșit.
  • De exemplu, ați putea încerca să faceți o mică ursuleț de pluș, purtând o cravată de arc, un copac cu o mulțime de frunze mici sau un complicat panza de paianjen.
  • Utilizați designul ca punct focal pentru broderia dvs. și faceți ceva simplu de înfrumusețat, cum ar fi prin brodarea unei albine și apoi adăugând o singură linie întreruptă în spatele ei pentru a arăta calea zborului albinelor.
  • Imagine cu titlu de brodere 13
    3. Embroiderea unui design floral mare dacă doriți să încercați să faceți flori. Florile sunt elemente populare pentru broderie pe țesătură, și făcând o singură floare mare este o opțiune excelentă dacă sunteți un începător. Utilizați un model pentru a transfera imaginea unei flori pe țesătura dvs. sau pentru a desena floarea pe țesătură liberă folosind un stilou sau un creion. Apoi, completați designul cu cusăturile la alegere.
  • Utilizați o varietate de cusături pentru a completa florile.
  • Schimbați culoarea firului pentru diferite părți ale florii, cum ar fi verde pentru tulpină și purpuriu pentru petale.
  • Imagine cu titlu de brodere 14
    4
    Cusatura simple litere pe articole dacă doriți să le personalizați. Literele brodate pot fi simple sau complexe. Dacă primiți doar cu broderie, optați pentru o literă care sunt alcătuiți din cusături drepte, cum ar fi backstitches sau cusături divizate. Încercați să adăugați inițiale sau un nume unui element pentru ao personaliza sau a scrie un mesaj scurt lângă un design.
  • De exemplu, embroiderea inițialelor pe o cămașă sau eșarfă pentru ao personaliza.
  • Dacă ați brodat imaginea unei inimi pe o bucată de țesătură, apoi explorați cuvântul "dragoste" deasupra lui.
  • sfaturi

    Există multe tipuri diferite de cusături de broderie. După ce stăpâniți câteva dintre cusăturile de bază, încercați cusături mai avansate.
  • Achiziționarea unui mic kit de broderie poate fi o introducere bună.Vă economisește necazul de a proiecta, alegerea culorilor și alegerea firului.
  • Începeți cu ceva mic care poate fi completat rapid pentru primul dvs. proiect.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Țesătură
    • Fire de broderie
    • Broderie hoop
    • Acul de broderie
    • Foarfece
    • Model
    • Hartie de transfer
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar