Cum se schimbă foile într-un pat ocupat

În mod ideal, ar trebui să schimbați foile de pat când un pat este gol. Cu toate acestea, dacă o persoană este în pat se odihnește și nu se presupune sau nu este în stare să iasă din pat, va trebui să schimbați foile în timp ce patul este ocupat. Acest proces poate fi obositor pentru persoana care ocupă patul, deci asigurați-vă că consumabilele dvs. sunt pregătite în prealabil pentru a eficientiza procesul cât mai mult posibil. Pentru pacienții care suferă de durere, dați un analgezic PRN prescris cu treizeci și șaizeci de minute înainte de a schimba lenjeria de pat. Un pat ocupat este de obicei schimbat după o baie de pat.

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea așternutului
  1. Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă de pat ocupată 1
1. Spuneți pacientului ce faceți. Bateți pe ușă înainte de a intra în cameră. Indiferent dacă credeți că pacientul vă poate auzi, explicați ce faceți și asigurați-vă că oferiți confidențialitate pentru pacient. Închideți blind-urile sau perdelele oricărei ferestre, precum și perdelele de confidențialitate ale pacientului. Introduceți-vă și salutați pacientul folosind numele lor.
  • Încercați să spuneți: "Bună ziua, [numele pacientului]! Numele meu este [numele dvs.] și eu sunt CNA care vă va schimba astăzi foile. Mai întâi îmi spăl mâinile și pregătesc consumabilele. Voi fi înapoi, bine?"
  • Dacă pacientul stă în poziție verticală, întreabă dacă este bine că le puneți jos.
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată de pat 2
    2. Verificați starea lenjeriei. Este posibil să nu trebuie să înlocuiți toate așternuturile în fiecare zi. Cu toate acestea, este posibil să fie necesar să schimbați în mod regulat foile de fund și de top și perna. Placa de saltea, cu pat și pătură pot rămâne dacă sunt uscați și nesănătoși.
  • Loading care este deloc murdar sau umed de la urină, scaun, sânge, emesis sau transpirație ar trebui schimbat.
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă de pat ocupată 3
    3. Verificați așternutul pentru articole. Asigurați-vă că nu există aparate auditive, proteze, bijuterii, ochelari, țesuturi sau alte elemente din pat înainte de a schimba lenjeria. În acest fel, veți putea elimina foile murdare fără a le scutura.
  • Asigurați-vă că fără tuburi sunt încurcate în foi de pat.
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată de pat 4
    4. Reglați patul. Puneți patul la o înălțime confortabilă și plat, dacă este posibil. Asigurați-vă că nu va trebui să vă întindeți sau să vă îndoiți peste pat pentru a înlocui așternutul. Puneți șinele laterale în sus, astfel încât ocupantul să nu se rostogolească și va avea ceva de înțeles pe.
  • Dacă patul nu are șine laterale, veți avea nevoie de doi oameni pentru acest proces: unul pentru a face patul și celălalt pentru a ține pacientul în siguranță pe pat.
  • Dacă există roți pe pat, asigurați-vă că sunt blocate.
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-un patul ocupat Pasul 5
    5. Creați o zonă pentru consumabile curate. Spălați-vă mâinile și puneți mănuși. Au o suprafață curată, cum ar fi o masă de rulare gata pentru menținerea elementelor curate.De asemenea, puteți utiliza tabelul suprapus ca zonă de lucru. Atingeți numai consumabilele cu mâinile curate.
  • Puneți elementele curate de care aveți nevoie în zona curată. De exemplu, o foaie plată, o foaie fixată și o carcasă de pernă. Include, de asemenea, o pătură de confidențialitate curată și o foaie de tragere dacă se dorește.
  • Partea 2 din 3:
    Schimbarea foilor
    1. Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată de pat 6
    1. Îndepărtați elementele murdare. Țineți lenjeria murdară departe de îmbrăcămintea dvs. atunci când le transferați la un hamper. Nu agitați lenjeria, deoarece acest lucru poate introduce microorganisme în aer. Dacă lenjeria curată atinge accidental podeaua, puneți-le în hamper murdar și obțineți noi foi curate.
    • Nu permiteți lenjeria murdară să atingă fața sau uniforma.
    • Dacă un hamper nu este disponibil imediat, plasați foi murdare într-o pungă de plastic sau coș de spălătorie. Nu le așezați niciodată pe nopți sau pe podea, chiar temporar.
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată de pat 7
    2. Schimbați foaia montată. Rotiți ușor pacientul pe partea lor. Scoateți foaia montată prin rularea spre pacient. Puneți un tampon în care se vor minți șoldurile pacientului. Apoi rotiți o lenjerie curată spre dvs. Rotiți cu atenție pacientul pe lenjeria curată.
  • Puneți colțurile și părțile laterale ale foii curate curată sub saltea. Trageți lenjeria curată pe pat, astfel încât să fie fără riduri.
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată 8
    3. Utilizați o foaie de tragere dacă lucrați cu un partener. Acest lucru vă va permite să mutați pacientul de la o parte la alta în timpul procesului. Fold o foaie în jumătate și întindeți-o peste mijlocul patului pentru a fi utilizat în acest scop. Așezați foaia de tragere deasupra foii inferioare, de la umerii pacientului la fese cu cel puțin șase centimetri de foaie rămasă pe fiecare parte.
  • Tragerea foii cu ajutorul unui helper vă permite să vă deplasați chiar și pe partea laterală sau mai sus pe saltea. Dacă aveți nevoie de o demonstrație, întrebați un OT sau PT.
  • Partea 3 din 3:
    Schimbarea lenjeriei rămase
    1. Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată de pat 9
    1. Scoateți lenjeria de sus. Plasați o pătură de confidențialitate asupra pacientului. Slăbiți așternutul de top la capătul patului. Îndoiți patul de pat la piciorul patului și luați-l departe, ținându-l în centru. Repetați cu pătură.
    • Puneți doar bedrailul în jos pe lateral pe care lucrați. Nu ieșiți niciodată departe de pat, când șina laterală este în jos.
    • Dacă pătură și pahare sunt murdare, înlocuiți-le cu cele curate. Altfel puneți-le pe un scaun în timp ce schimbați foile.
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată de pat 10
    2. Scoateți perna murdară. Susțineți capul și gâtul persoanei pe măsură ce scoateți perna. Odihniți ușor capul pacientului înapoi pe pat. Scoateți perna murdară prin derularea acestuia de la dvs. Puneți perna în Hamper Hamper. Schimbați mănușile la o pereche curată.
  • Încercați să spuneți: "Voi folosi mâinile pentru a vă sprijini ușor capul și gâtul, în timp ce eliminăm perna acum, astfel încât să pot pune pe o pernă proaspătă pentru tine."
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată de pat 11
    3. Puneți o pernă proaspătă. Puneți perna curată peste mâna și brațul, astfel încât să puteți înțelege centrul pernei cu mâna acoperită. Dezactivați perna curată pe pernă. Ridicați cu grijă capul și gâtul pacientului și puneți perna cu perna curată pe ea sub capul lor.
  • Imagine intitulată de schimbare a foilor într-o etapă ocupată de pat 12
    4. Acoperiți pacientul. Puneți o foaie plată curată și o pătură peste pacient. Asigurați colțurile inferioare ale foii cu colțuri Mitered. Deplasați ocupantul într-o poziție confortabilă de odihnă și ajustați așternutul după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Schimbarea foilor într-o etapă ocupată de pat 13
    5. Înlocuiți păturile superioare și terminați. Dacă patul de pat și pătură au fost murdare, înlocuiți-le cu noi, curate. Dacă nu, puteți pune cele originale. Aruncați mănușile și spălați-vă mâinile.
  • Încercați să spuneți pacientului: "Patul este curat și schimbat acum. Vă mulțumesc pentru răbdarea dvs!"
  • Scoateți elementele murdare, luându-le într-o zonă de spălare. Păstrați-le într-o pungă de plastic sau o pungă de spălătorie dacă nu pot fi spălați imediat.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că patul este liber de riduri. Ridurile în paturi sunt incomode și pot provoca leziuni de presiune să se dezvolte.
  • Luați în considerare purtarea unui sprijin înapoi în timpul acestui proces. Acest lucru vă va proteja mușchii abdominali și spate de la tulpină în timp ce vă ridicați și vă mișcați.
  • Dacă pacientul este capabil să se rostogolească singuri, le puteți cere să se rostogolească pe fiecare parte pe măsură ce schimbați foile. În caz contrar, puteți folosi acest lucru, sau cu ajutorul unei alte persoane și o foaie de tragere.
  • Avertizări

    Să adere la tehnici în mișcare și manipulare sigură, astfel încât să nu faceți rău pacientului sau dumneavoastră.
  • Asigurați-vă că verificați identificarea pacientului pentru a vă asigura că furnizați servicii pentru persoana corectă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar