Cum să clasificați animalele

De la cel mai umil de meduze până la primatele cele mai avansate, Regatul Animal găzduiește o selecție extrem de diversă de organisme. Se estimează că există între 9 și 10 milioane de specii unice de animale pe Pământ. Pentru a organiza un astfel de spectru enorm de diversitate, biologii utilizează un sistem de clasificare care implică stratificarea "Ranguri" acele animale de grup în conformitate cu similitudinea lor. Cu practică, navigarea acestui sistem nu este o problemă!

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea unei tabele de taxonomie
Rangurile taxonomice ale vieții
RangDescriereExemple
ÎmpărățieCea mai mare dintre rangurile taxonomice tradiționale. Împarte viața în categorii largi, incluzive.Animalia, Plantae, Bacterii
PhylumGrupări mari împărțind membrii unui regat în categorii pe baza anumitor asemănări structurale și genetice generale.Chordata, Magnoliophyta, Proteobacteria
ClasăGruparea la nivel mediu, împărțind în continuare membrii unui phylum în categorii mai specifice bazate pe planul corpului, strămoșii obișnuiți etc.Mamifere, Magnoliopida, Gamma proteobacterii
OrdinGruparea membrilor împărțirii unei clase în subgrupuri, membri ai cărora au caracteristici specifice, caracteristici definitive și strămoșii comune. Numele general pentru un grup de animale provine adesea din ordinul său rang - e.G., Membrii primatelor de ordine sunt deseori numite colectiv "maimuțe".Primate, Rosales, Enterobacteriales
FamilieGruparea destul de specifică - împarte membrii unei comenzi în grupuri logice și recunoscute de organisme conexe. Numele de familie se termină adesea "AE".Hominuidae, Rosacee, Enterobacteriaceae
GenGruparea specifică care împarte membrii unei familii în grupuri compacte de organisme strâns legate. Aproape toți membrii Generai sunt descendenți direcți ai unui singur strămoș comun. Numele genului formează prima parte a numelui științific al unui organism, întotdeauna pus în caractere cursive.Homo, Rubus, Escherichia
SpeciiClasificarea cea mai specifică. Clasamentele speciilor se referă la un grup exact, specific de organisme care sunt, în esență identice în ceea ce privește morfologia. Doar membrii aceleiași specii pot rasa pentru a produce descendenți viabili. Numele speciilor formează a doua parte a numelui științific al unui organism și este întotdeauna în italică.Sapiens, Rosifolius, coli
  1. Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 1
1. Aflați despre sistemele de clasificare taxonomice utilizate pentru identificarea animalelor. Acest sistem de clasificare a animalelor bazate pe caracteristicile lor a fost inițial derivat din activitatea secolului al XVIII-lea a Botanist Carl Lennaeus. Cu toate acestea, în general, atunci când biologii vorbesc despre rangurile taxonomice, se referă la cele șapte "principal" Ranks, enumerate în tabelul de mai jos de mai jos de la cele mai incluzive la cele mai exclusive. Rețineți că intrările din "Exemple" Coloana sunt codate de culoare pentru a arăta taxonomic "cale" de clasificare a trei organisme de exemplu.
  • Intrările în roșu urmează calea lui Homo sapiens, sau oameni (un animal).
  • Intrările din albastru oferă exemplul lui Rubus Rosifolius, sau zmeura indiană de vest (o plantă).
  • Intrările în verde sunt un exemplu de Escherichia coli, cunoscută în mod obișnuit ca e. coli (o bacterie).
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 2
    2. Memorați mnemonica "Regele Phillip a venit pentru GIMLETS Sâmbătă" să-și amintească rangurile taxonomice. O varietate de mnemonici, inclusiv aceasta, sunt utile pentru a-și aminti cele șapte rânduri taxonomice principale - împărăție, phylum, clasă, ordine, familie, gen și specii - și ordinea lor. Prima literă a fiecărui cuvânt din mnemonică corespunde primei litere a fiecărui rangonism taxonomic în ordine. Cu alte cuvinte, "rege" corespunde cu "Împărăție", "Phillip" corespunde cu "phylum", și așa mai departe.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 3
    3. Treceți de la incluziune la exclusiv atunci când clasifică. De exemplu, fiecare animal poate fi clasificat sub împărăția Animalia, dar numai un animal foarte specific se potrivește în specie "Homo sapiens". Pe măsură ce treceți prin fiecare clasament din Regatul până la calea spre specie, orice animal pe care îl clasificați va trebui să îndeplinească tot mai multe cerințe pentru a fi clasificate într-o anumită categorie.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 4
    4. Clasificați un animal bazat pe morfologia sa. O mare parte a clasificării unui animal identifică morfologia sa. Morfologia se referă la caracteristicile interne și externe ale unui animal. De exemplu, are blană sau scale? Ce fel de stomac are? Știind despre caracteristicile animalului pe care doriți ca clasificarea să vă ajute să faceți acest lucru corect.
  • Partea 2 din 3:
    Atribuirea unei clasificări taxonomice
    1. Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 5
    1. Începeți în Împărăția Animalia. Toate animalele sunt, prin definiție, membrii regatului Animalia (uneori, de asemenea, numiți "Metazoa"). Toate organismele din regat sunt animale și toate organismele din afara împărăției nu sunt animale. Astfel, atunci când clasificați animalele, veți mereu lucrezi în acest mare "umbrelă" categorie.
    • Pe lângă Animalia, celelalte regate taxonomice includ Plantae (Plante), Fungi (ciuperci), Protesta (cu un singur celulă eucariote) și Monera (Prokaryotes).
    • Ca exemplu de funcționare, să încercăm să clasificăm oamenii anatomici moderni în conformitate cu regulile clasificării taxonomice. Oamenii trăiesc, respirând animale, așa că vom începe în Împărăție Animalia, așa cum este indicat mai sus.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 6
    2. Atribuiți-vă animalul phylum. Phylum (plural: Phyla) este rang direct sub categoria umbrelă a regatului Animalia. Există 35 de filderi diferite în Regatul Animalia. Foarte cum vorbește foarte mult, fiecare phylum își grupează membrii conform morfologiei generale. De exemplu, membrii phylum chordata au toate o structură rigidă de tijă care rulează de-a lungul lungimii corpului său (e.G. o coloană vertebrală), cu un cordon nerv al nervului dorostal deasupra și un intestin de mai jos, în timp ce membrii eco-emaodermata de la Focylum au o simetrie radială cu cinci puncte și o marcă comercială "Spiny" piele.
  • Fiți conștienți de faptul că rangurile taxonomice au fost create înainte de apariția tehnologiei genetice moderne. Prin urmare, pot exista incongruități între organisme grupate împreună într-o phylum și asemănări genetice reale. Aceasta înseamnă că anumite phyla au dat naștere altora. De exemplu, platyhelminthes (platoși) care dau naștere la fyla de animale cu o intestin.
  • În exemplul nostru, am clasifica oamenii în chordata de la Phylum, pentru că avem un cordon nervos dursal gol deasupra unei coloane coloanei vertebrale.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 7
    3. Atribuiți-vă animalul o clasă. După clasamentul de la Phylum vine clasa unui animal. În toată animalul Phyla, există 111 clase diferite în total. În general, membrii unei clase sunt grupate împreună pe baza asemănărilor lor genetice și / sau morfologice. Mai jos sunt câteva exemple de clase în cadrul Phylum Chordatei:
  • Mamifere (mamifere) - cu sânge cald, cu păr, o inimă cu patru camere și glande mamare pentru secretarea laptelui. De obicei (dar nu întotdeauna) dă naștere vii.
  • Aves (păsări) - sânge cald, ouă de ou, cu o inimă cu patru camere, pene și aripi.
  • Reptilia (reptile) - cu sânge rece, ouă de ouă, cu scale sau scutece și (de obicei) inimi cu trei camere.
  • Amphibia (amfibieni) - cu sânge rece cu inimi cu trei camere și (de obicei) un ciclu de viață legal legat de apă, ouă permeabile în apă și o piele care funcționează ca un organ respirator.
  • În plus, în cadrul Phylum Chordate, un număr relativ mare de clase pentru pești și organisme asemănătoare peștelui există. Peștele sunt:
  • Osteichthyes - Pește bony (fisneri cu fină de raze și carne))
  • Chondrichthyes - pește cartilaginos (rechini, patine, dogfish și raze)
  • Agnatha - peșteless (Lampreys și Hagfish)
  • În exemplul nostru, am grup de oameni în mamiferul de clasă deoarece expunem caracteristicile enumerate mai sus.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 8
    4. Atribuiți animalul dvs. o comandă. După clasamentul de clasă vine ordinea unui animal. Comenzile sunt folosite pentru a grupa animalele în grupuri gestionate cu ușurință, care sunt mai specifice decât termenii de phylum și clasă, dar mai puțin specifice decât genul, speciile și așa mai departe. De exemplu, cele două comenzi din clasa Reptilia sunt:
  • Testudine - broaște țestoase, broaște țestoase etc.
  • Squamata - șerpi și șopârle
  • În exemplul nostru, am clasifica oamenii în ordinea primatelor, împreună cu maimuțele, maimuțele și predecesorii noștri dispăruți proto-umani.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 9
    5. Alocați-vă animalul o familie. După gruparea comenzii, clasificarea taxonomică a animalului începe să devină destul de specifică. De exemplu, o anumită varietate de nume comună a animalului poate fi derivată din rădăcina latină a numelui său de familie - Geckos (membrii familiei Gekkonidae) sunt numite în acest fel. Alte exemple de familiile din cadrul ordinului Squamata sunt:
  • ChaMaeleonidae - Chameleoni
  • Iguanidae - Iguanas
  • SCINCIDAE - Skinks
  • În exemplul nostru, am clasifica oamenii în hominuida familiei, împreună cu marile maimuțe și proto-omul timpuriu.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 10
    6. Atribuiți-vă animalul un gen. Genul animalului (plural: generă) este folosit pentru al diferenția de alte tipuri de animale care pot fi superficiali similare sau chiar împărtășesc același nume comun. De exemplu, membrii familiei Gekkonidae sunt toate geckos, dar membrii genului Dixonius (gecko-urile din frunze) sunt diferite de genul Lepidodacylus (Gecko-uri din scalabile), și așa mai departe pentru toate cele 51 de generații din familia Gekkonidae.
  • În exemplul nostru, am clasifica oamenii în genul Homo, care include oameni moderni și tipurile de strămoșii umani timpurii care sunt familiarizați de cultura populară - Neanderthals, Cro-Magnons și așa mai departe.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 11
    7. Atribuiți animalului dvs. o specie. Specia unui animal este, de obicei, cea mai specifică rangonomic pe care îl poate avea. Specii sunt deseori definite ca, indivizii care sunt similare în aparență, pot rasa printre ei înșiși, dar nu sunt în măsură să se reproducă cu membri ai altor specii. Cu alte cuvinte, numai animalele care se află în aceeași specie se pot împerechea unul cu celălalt și pot produce descendenți viabili. Animalele care nu sunt în aceeași specie pot produce uneori descendenți, dar acești descendenți sunt aproape întotdeauna sterili și nu pot produce descendenți ai lor (un exemplu comun este catâr, care nu este în măsură să reproducă și este produsă prin reproducerea unui cal și a măgar).
  • Fiți conștienți de faptul că animalele din aceeași specie pot părea a fi diferite, în ciuda faptului că este strâns legată. De exemplu, un Chihuahua și un mare daneu arată destul de diferit, dar sunt aceleași specii.
  • În exemplul nostru, am clasifica în cele din urmă oamenii în specie Homo sapiens. Această categorie exclude toate celelalte forme de viață, cu excepția oamenilor. Rețineți că oamenii moderni pot avea o mare varietate de diferențe morfologice - dimensiuni diferite, aspect facial, culoarea pielii, culoarea părului și așa mai departe. Totuși, orice pereche de sex masculin-feminin de oameni sănătoși poate produce descendenți viabili, astfel încât toți oamenii moderni sunt Homo sapiens.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 12
    8. Atribuiți animalului dvs. un subspecii, atunci când este necesar. Ca regulă generală, specia unui animal este cea mai specifică clasificare pe care o poate primi. Cu toate acestea, există multe excepții de la această regulă, în care oamenii de știință subdivizează în continuare o specie de animale în două sau mai multe subspecii. O anumită specie va avea întotdeauna două sau mai multe subspecii sau nici unul deloc - niciodată doar unul. O situație comună în care se alocă clasificările subspecii este că, în cadrul unei specii, anumite grupuri de organisme sunt capabile să producă un urmaș viabil, dar nu fac acest lucru în natură la separarea geografică, modelele de comportament sau alte motive.
  • În exemplul nostru, dacă vrem să ne referim la oamenii moderni anatomici (i.E., tipul de oameni care locuiesc astăzi lumea), putem folosi subspecii Homo sapiens sapiens pentru a ne diferenția mai departe de noi Homo Sapiens Idaltu, un alt tip de proto-uman în Homo sapiens specii.
  • Partea 3 din 3:
    Clasificând un animal bazat pe numele său științific
    1. Imagine intitulată Clasificați animalele Pasul 13
    1. Începeți cu numele științific al unui animal. Ultimele două rânduri taxonomice, genul și speciile, care sunt cele mai specifice dintre toate rândurile, sunt folosite pentru numele științific al unui animal. Cu alte cuvinte, numele oficial al unui animal prin care este recunoscut de oamenii de știință din întreaga lume este al său Gen (capitalizată) urmată de acesta specii (nu este capitalizată). De exemplu, numele științific al oamenilor moderni este Homo sapiens Pentru că aparțin genului Homo și specia Sapiens. Rețineți că numele științific al animalului este italicizat.
    • Deoarece genul și speciile unui animal sunt cele mai specifice clasificări taxonomice, adesea vor fi suficiente informații de clasificare în majoritatea scopurilor.
    • Dacă nu cunoașteți numele științific al animalului, sunteți interesat să clasificați, încercați să căutați Internetul. Căutați numele comun al animalului (e.G. "câine") împreună cu "nume stiintific". Veți putea găsi rapid numele științific în acest fel.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 14
    2. Utilizați numele științific al animalului ca punct de plecare pentru cercetare. Deoarece numele științific al unui animal este Genul și speciile sale, dacă cunoașteți numele științific al animalului, aveți de obicei suficiente informații pentru a găsi restul rândurilor sale taxonomice utilizând aceste două ca punct de plecare.
  • Imagine intitulată clasifică animalele Pasul 15
    3. Lucrați înapoi prin fiecare grup folosind inferență. Odată ce știți numele științific al unui animal, este de asemenea posibil să se determine clasificările taxonomice ale unui animal prin inferență, folosind morfologia animalului, istoricul evolutiv și relațiile genetice față de alte animale pentru a-și alege familia, ordinea și așa mai departe. Utilizați informațiile despre care știți despre specie pentru a vă ajuta să căutați. Dacă este posibil, verificați dublu-inferențele într-o resursă biologică adecvată sau un manual.
  • De exemplu, în noi Homo sapiens Exemplu, știm că oamenii împărtășesc un strămoș evolutiv recent cu alte maimuțe mari (cimpanzeii, gorile și orangutanii), ceea ce înseamnă că ambele aparțin acelorași famili (în acest caz, hominidele sau hominuidae). Deoarece maimuțele mari sunt primate, putem plasa Homo sapiens În primatele de ordine. De aici, clasa și phylum sunt ușor. Evident, toate primatele sunt mamifere, astfel încât să putem spune că oamenii sunt și în mamiferul de clasă, iar de când mamiferele au coloane coloane, ele aparțin și în Phylum Chordate.
  • După cum sa menționat la începutul articolului, toate animalele vor fi în Regatul Animalia indiferent de celelalte clasificări taxonomice.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar