Cum să prindeți molii

Moles sunt mamifere carnivore care trăiesc în principal subteran. Ele pot crește la 7 inci (18 cm) în lungime și pot cântări până la 4 kilograme (1.8 kg). Deoarece molii mănâncă dăunători de sol ca grubs și biliard, o activitate molară crescută indică un număr mare de dăunători în sol. Datorită obiceiului unui mol de săpare în peluze pentru a crea dealuri și a perturba viața plantelor în căutarea de alimente, ele sunt adesea considerate dăunători. Din fericire, există mai multe moduri de a prinde și / sau a scăpa de ele.

Pași

Metoda 1 din 5:
Stabilind o capcană
  1. Imagine intitulată Catch Moles Pasul 6
1. Găsiți tuneluri de molii. Căutați un Molehill. O MOLEHILL va fi indicată de grămezi proaspeți de murdărie în jurul proprietății. Tunelurile vor duce departe de Molhill, așa că se simt ca zonele de iarbă care se extind departe de Molhill care sunt mai moi la atingere sau pas. Moles le place să-și săpeze tunelurile de-a lungul structurilor, cum ar fi garduri sau alte bariere, aspect în jurul unor astfel de structuri din curte pentru a-și găsi tunelurile.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 7
    2. Determinați dacă tunelul este activ. Pas pe partea de sus a tunelului pentru ao prăbuși într-o singură secțiune pe ambele părți. Murdăria ar trebui să acopere modul tunelului. Lăsați tunelul prăbușit pentru o zi și apoi verificați dacă murdăria prăbușită a fost săpată din nou. Dacă are, știi că tunelul este activ.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 8
    3. Expune o secțiune a unui tunel. Utilizați un instrument de grădinărit pentru a scula o secțiune a tunelului. Înainte de a plasa capcana în secțiunea expusă, împachetați murdăria din partea de jos a tunelului, astfel încât molii să nu se săpa sub capcana. De asemenea, ar trebui să acoperiți în mod liber tunelul înapoi cu murdărie, astfel încât molia va continua să se săpare prin murdăria liberă și să fie capturată de capcana.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 9
    4. Pune o capcana. Există multe tipuri de capcane de cap de prindere acolo. Majoritatea capcanelor variază în modul în care captează molul, dar aproape toți sunt letale. Există capcane de faliment, capcane de harpon și capcane de buclă de choker doar pentru a numi câteva. Citiți foarte atent instrucțiunile capcanelor pentru a afla cea mai bună modalitate de a seta dispozitivul. Modificați setările de pe capcana aleasă pentru a face aparatul de declanșare foarte sensibil. Odată ce știți cum să deschideți și să setați capcana, plasați capcana în secțiunea tăiată din tunel.
  • Pentru o capcana foarfeca, plasați fălcile în jurul murdăriei împachetate în mijlocul tunelului. Lăsați zona între fălcile deschise și clare. Fălcile ar trebui să se întindă pe pista tunelului și să fie împinse în sol aproximativ 1 inch (2.5 cm) în jos. Cocoșul capcana conform instrucțiunilor incluse.
  • Pentru o Harpon capcana, setați și îndepărtați capcana peste pista tunelului molar cu ambele picioare ale capcanei împinse în jos în pământ pe fiecare parte a tunelului. Împingeți ușor picioarele capcanei în pământ, poziționând tigaia de declanșare (pătratul, bucata de metal plat) chiar deasupra solului. Trageți în sus tee de setare pentru a seta capcana.
  • Pentru o Capcana bucla de choker, Utilizați un instrument de grădină pentru a săpăm o gaură în tunelul din partea de sus. Săpați gaura un tad mai adânc decât adâncimea reală a tunelului, dar aceeași lățime ca tunelul. Așezați bucla în tunel, astfel încât urmează direcția exactă și unghiul tunelului. Împachetați ferm zona deschisă a capcanei (în fața bucla) ferm cu solul, astfel încât molia va continua să sapă prin tunel și să fie prinsă în capcană.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 10
    5. Acoperiți capcana. Acoperiți capcana cu un fel de găleată mare pentru a proteja copiii și animalele de companie de la apropierea zonei. Găleata va ajuta, de asemenea, să blocheze orice lumină care va lăsa molul să continue săparea.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 11
    6. Scoateți capcana. Verificați capcana în fiecare zi pentru a vedea dacă ați prins un mol. Când capcana a fost oprită în cele din urmă și a prins molul, scoateți capcana și molul. Dacă nu ați prins un mol după două zile, încercați să vă deplasați capcana într-o zonă nouă.
  • Există multe motive pentru care o capcană poate eșua (obiceiurile înfundate, prea multă perturbare a tunelului, capcana necorespunzătoare), dar va trebui să aflați prin încercare și eroare și luați în considerare setarea capcanei dvs. într-o locație nouă.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 12
    7. Aruncați molii. Apuca molul cu o punga de plastic din jurul tau. Întoarceți sacul înăuntru în timp ce continuați să țineți pe moară și lăsați malul să cadă în interiorul sacului. Legați sacul pentru ao sigila și puneți molul cu gunoiul.
  • Metoda 2 din 5:
    Săpând molul
    1. Imagine intitulată Catch Moles Pasul 13
    1. Găsiți un nou tunel sau o movilă. Un nou tunel sau o movilă va avea cel mai probabil o săpat o săpat printr-o dată frecvent. Puteți observa movile mai noi prin găsirea de grămezi proaspete, de murdărie pe proprietatea dvs. În consecință, tunelurile vor duce departe de movilă, astfel încât să se simtă pentru zonele de iarbă mai moale care se extind de la movilă. Verificați frecvent tunelul sau movila în dimineața devreme sau seara pentru a vedea dacă observați orice mișcare chiar sub suprafața solului.
    • Moles tind să facă cea mai mare parte a săpat-urilor în dimineața devreme și seara, deci acesta este cel mai bun moment pentru a le privi.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 14
    2. Abordați tunelul sau movila. Așteptați și urmăriți tunelul sau movila pentru a vedea mișcarea ca mole. Când vedeți mișcări, apropiați-vă foarte încet tunelul sau moundul, pentru a nu alerta.
  • Asigurați-vă că purtați mănuși de protecție înainte de a încerca această metodă. Va trebui să vă ocupați de molii cu mâinile și nu doriți ca malul să vă muște.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 15
    3. Lăsați moliul din pământ. Loviți o lovitură sau o lopată adânc în pământ (aproximativ 6 până la 8 inci sau 15 până la 20 de centimetri adânci) în spatele molei. Lovind lopata sau lopata în spatele molei o va împiedica să scape în timp ce încercați să le eliminați de la sol. Când ați scos cu succes moliul din pământ, apucați rapid molii cu mâinile și plasați-o într-o găleată pentru eliminare mai târziu. Nu lăsați moliul să se rătăcească înapoi în pământ după ce v-ați scos din murdărie.
  • Acest lucru poate fi un mod uman de a îndepărta moli din curtea ta, dar poate lăsa găuri mari și divoți în iarbă.
  • Cu toate acestea, există și șansa ca să pierdeți în mod accidental murdăria din jurul molii și să vă răniți animalul.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 16
    4. Contactați serviciile de animale. Contactați agenția locală de servicii de animale pentru sfaturi și instruire pe unde și cum să eliberați moliile capturate. După cum sa menționat anterior, pot exista restricții de proprietate împreună cu restricții umane și etice care pot juca un factor în modul de eliminare a moliilor.
  • Metoda 3 din 5:
    Inundarea tunelurilor molei
    1. Imagine intitulată Catch Moles Pasul 17
    1. Găsiți Molhill activ. Pilele proaspete de murdărie de pe partea laterală a movilului vor indica o MOLEHILL activă. Deschiderea din movilă va fi gura la tunelurile pe care le inundați cu apă. Când inundați tunelurile, murdăria se va spăla prin tuneluri și va scoate molii.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 18
    2. Apă de inundații în Molehill. Așezați vârful furtunului în gura Molehill și porniți apa. Nu vrei ca apa să fugă prea repede, pentru că nu vrei tunelurile să se umple cu apă prea repede. Vrei să-l înșelați pe moli în gândirea că va fi inundată din tunelurile sale și o să scape într-un alt mod.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 19
    3. Au o găleată gata să prindă orice moli de scăpare. Va trebui să fiți pregătiți la alte Molihills din apropiere pentru a apuca moalele pe măsură ce încearcă să scape și să le așeze într-o găleată pentru eliminarea ulterioară. O găleată oferă o zonă sigură pentru a conține molul și asigură că nu scapă și se va sapa înapoi în gazon.
  • Asigurați-vă că purtați mănuși de protecție atunci când manipulați molii - dinții lor ascuțiți pot străpunge prin piele.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 20
    4. Contactați serviciile de animale. Contactați agenția locală de servicii de animale pentru sfaturi despre unde să eliberați molii pe care îl prindeți. S-ar putea să fiți restricționați în locul în care puteți dispune de molii, iar starea în care eliminați molul, deci este cel mai bine să primiți instrucțiuni specifice din partea serviciilor de animale din apropiere.
  • Metoda 4 din 5:
    Captivind moles în viață
    1. Imagine intitulată Catch Moles Pasul 1
    1. Setați o găleată sub un tunel. Puteți observa un molhill prin găsirea de grămezi proaspete de murdărie în jurul proprietății dvs. Tunelurile se vor extinde de la Molhill, astfel încât să se simtă în jurul zonei ierboase din jurul Molhill pentru pete care sunt mai moi la atingere sau la pas. Când găsiți o cale a unui tunel, săpăți o gaură adâncă trecerea și sub tunel. Săpați destul de adânc sub tunelul pentru a plasa un galon de 2 până la 5 (7.6 la 19 litri) găleată sub pista de tunel.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 2
    2. Peșteră în părțile laterale ale direcției tunelului. Împachetați solul în jurul găleții și blocați pista de molii pe fiecare parte a găleții. Acest lucru va face ca molii să continue săparea și să cadă în găleată în timp ce se rupe prin murdăria ambalată.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 3
    3. Acoperiți gaura săpată. Acoperiți partea superioară a porțiunii de săpare a tunelului cu SOD sau o placă mare pentru a preveni strălucirea luminii solare în tunel. Acest lucru va da molului simțul că el încă mai săpat subteran, chiar dacă partea de sus a tunelului a fost deranjată și săpată în sus.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 4
    4. Prinde molea în găleată. Scoateți placajul sau sodul și verificați gaura în fiecare zi pentru a vedea dacă molia a căzut în găleată. Dacă molia a căzut în găleată, ați prins cu succes molul.
  • Imagine intitulată Catch Moles Pasul 5
    5. Contactați serviciile de animale. Contactați agenția locală de servicii de animale pentru sfaturi despre unde să eliberați molii pe care îl prindeți. Este posibil să puteți elibera moliile într-o zonă împădurită departe de proprietatea dvs., dar pot exista restricții legale privind relocarea unui dăunător la proprietatea altcuiva fără permisiune. Poate fi, de asemenea, inumane pentru a elibera un mol care a experimentat stresul sever de la a fi capturat în viață, mai ales dacă molii are o șansă scăzută de supraviețuire asupra eliberării.
  • Când aveți îndoieli, contactați serviciile locale de animale și vor avea probabil cea mai bună alternativă alternativă.
  • Metoda 5 din 5:
    Fumigare tuneluri de molii
    1. Plasați gheața uscată în mai multe locuri de-a lungul rețelei de tunel. Puneți bucăți mici sau pelete de gheață uscată în diferite locații ale rețelei de tunel. Ar trebui să plasați o bucată de gheață uscată în fiecare deschizătură de molehill sau tunel pentru a vă asigura că întregul tunel va fi fumigat când adăugați apa.
    • Purtați întotdeauna mănuși când manipulați gheața uscată.
  • 2. Adăugați o cantitate mică de apă la fiecare bucată de gheață uscată. Lipiți furtunul în rețeaua Molehill sau Tunel și pulverizați o cantitate mică de apă pe fiecare bucată de gheață uscată. Acest lucru creează gaz de dioxid de carbon care va ucide în mod eficient molii.
  • 3. Acoperă fiecare deschidere la tunel. După adăugarea gheții și a apei uscate, trebuie să sigileați deschiderile. Împachetați murdăria în fiecare deschidere a rețelei de tunel pentru a se asigura că moliile nu vor putea scăpa din tunel.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu setați capcanele lângă Molihills, numai în mijlocul tunelurilor. Moles adesea nu părăsesc același mod în care au intrat, dar vor elimina obstacolele dintr-un tunel activ.
  • Primăvara de primăvară și căderea timpurie sunt vremuri bune pentru a prinde un mol, când sunt cel mai activi. Zile calde după ploaie sunt, de asemenea, ideale, deoarece molii vor căuta în mod activ viermi și tuneluri pe scară largă.
  • O serie de molicile într-o linie dreaptă este un semn bun al unui tunel principal, mai ales dacă aceste Molihills apar într-o serie de zile. Moles tind să profite de construcția umană, astfel încât tunelul principal rulează adesea pe drumuri, fundații de construcție sau garduri.
  • De asemenea, puteți achiziționa un sistem care injectează propanul în tuneluri și îl aprinde, provocând o explozie care ucide molii și se prăbușește tunelurile.
  • Harpoon capcanele sunt cele mai bune pentru uciderea moliilor în tuneluri superficiale. Capcanele de foarfece sunt folosite pentru uciderea moliilor în tuneluri mai profunde. Capcanele umane (cele care vor prinde un mol fără ucidere) pot fi de asemenea achiziționate sau ușor construite cu o placă și o găleată mare.
  • Nu capcanezi în timpul vrăjilor reci sau uscate, deoarece molii vor fi adesea înfundați mai adânc.
  • Câinii fermi sau pisicile pot fi, de asemenea, eficiente pentru a vă ajuta să scăpați de moli pe proprietate.
  • Pentru mai multe sfaturi despre a scăpa de moles, verificați almanahul vechi al fermierului https: // almanah.COM /.
  • Avertizări

    Citiți întotdeauna și urmați îndeaproape instrucțiunile care vin cu capcane. Ambele capcane de harpoon și foarfece pot provoca vătămări grave dacă sunt utilizate incorect.
  • Utilizați întotdeauna mănuși atunci când manipulați un mol live sau mort.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar