Cum se creează adidași vopsite decolorate

Dacă doriți să creați o estompare rece pe o pereche de adidași, îl puteți face cu ușurință la domiciliu cu vopsea de țesături lichide. Începeți cu adidași simpli, albă din panza și cumpărați o colorare a țesăturii lichide într-o culoare pe care vă place. Amestecați colorantul de țesături cu apă fierbinte pentru a crea o baie de colorant, apoi dați-vă pantofii la adâncimea pe care o doriți. După aceea, frecați pantofii de la linia de tranziție cu o cârpă umezită pentru a dispare manual culoarea. Noile tale lovituri vor fi una din natură!

Pași

Partea 1 din 3:
Amestecând o baie de colorantObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Creați adidași vopsite estompate Pasul 1
1. Acoperiți spațiul de lucru cu plastic sau ziar pentru a preveni colorarea. Vopselele de țesături va pata cele mai multe suprafețe. Pentru a preveni petele pe blaturile și podeaua dvs., acoperiți-le cu o cârpă de picătură, pungi de gunoi sau straturi groase de ziar. Dacă sunteți îngrijorat de straturile de protecție care se schimbă, bandă în jurul marginilor cu bandă de mascare pentru a le fixa în poziție.
  • Asigurați-vă că întreaga zonă de lucru este protejată.
  • De asemenea, puteți dori să păstrați o rolă de prosoape de hârtie în apropiere în cazul deversărilor.
  • Imagine intitulată Creați adidași vopsite estompate Pasul 2
    2. Puneți haine vechi și o pereche de mănuși din plastic. Pantofii de vopsire pot fi dezordonați! Vopselele de țesături vă va distruge cu siguranță hainele, astfel încât purtați obiecte vechi pe care nu vă deranjează colorarea. Apoi, puneți o pereche de mănuși de plastic pentru a vă proteja pielea de la colorant.
  • Dacă nu vă puteți schimba hainele chiar acum, încercați să purtați un șorț lung sau să le strângeți peste ele.
  • Imagine intitulată Creați adidași vopsite estompate Pasul 3
    3. Umpleți un recipient din plastic sau chiuveta cu 3 US Gal (11 L) de apă fierbinte. În mod ideal, apa trebuie să fie de aproximativ 140 ° F (60 ° C). Puteți utiliza un termometru citit instantaneu pentru a verifica temperatura. Dacă apa dvs. de la robinet nu ajunge la acel fierbinte, încălziți apa într-o oală mare sau un fierbător pe aragaz. Apoi, transferați apa caldă la recipientul din plastic de 5 US Gal (19 L) sau chiuveta din oțel inoxidabil.
  • Dacă nu aveți un termometru citit instantaneu, încălziți apa la doar sub fierbere.
  • Dacă nu aveți o chiuvetă din oțel inoxidabil, utilizați un recipient din plastic. Vopselele de țesături ar putea părea alte materiale de chiuvete.
  • 4. Adăugați 1 linguriță (4.9 ml) de săpun lichid la apa caldă. Utilizați o lingură de măsurare pentru a măsura săpunul de mâncare lichid și se toarnă în recipientul de plastic sau se scufundă cu apa. Utilizați o lingură de lemn pentru a amesteca apa caldă, astfel încât săpunul de mâncare distribuie uniform. Se amestecă ușor, astfel încât să nu creați SUDS!
  • Săpunul de mâncare ajută colorantul să se întindă în mod egal în apa caldă.
  • 5. Se amestecă /2 Cupa (120 ml) de vopsea de țesături lichide în apa caldă. Decideți ce culoare doriți să vă vopiți pantofii și cumpărați coloranți de țesături lichide potrivite. Scuturați colorantul lichid în recipientul original înainte de a măsura vopselele lichide afară. Apoi, aruncați vopseaua în apa caldă și amestecați cu o lingură de lemn pentru ao distribui. Fii blând pentru a evita stropirea băii de colorant.
  • Dacă doriți rezultate foarte vibrante, încercați să utilizați în schimb 1 cană (240 ml) de vopsea de țesături.
  • Dacă doriți să vă vopiați pantofii culori diferite sau dacă vopsiți mai multe perechi de pantofi în diferite culori, creați o baie separată de colorare pentru fiecare culoare.
  • Partea 2 din 3:
    Dip-vopsirea pantofilorObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Creați adidași vopsite estompate Pasul 6
    1. Cumpărați adidași albi de panza sau Curățați o pereche pe care o dețineți deja. Adidași albi fără logo-uri sau modele pe ele vă vor oferi rezultatele dorite. Este extrem de dificil să controlați efectul de estompare dacă pantofii dvs. nu sunt complet alb și din panza. Alte țesături, cum ar fi piele reală (sau faux), nu vor lua colorantul foarte bine.
    • Singura excepție sunt pantofii de mireasă de mătase pentru femei sau pantofi formali. Ei încă mai trebuie să fie albe sau alb, totuși,.
    • Dacă vopsiți o pereche de adidași pe care îl dețineți deja, asigurați-vă că sunt liberi! Petele și alte decolorări vor interfera cu absorbția coloranților.
  • 2. Scoateți șireturile și insolele de la adidași. Dezvăluiți șireturile și le-ați lăsat deoparte pentru moment. Dacă pantofii dvs. au insole detașabile, mergeți și luați-i pe cei afară, de asemenea. Asigurați-vă că ați așezat bine dărurile și insolele, astfel încât acestea nu vor fi colorate de stropi accidentale sau picături.
  • Imagine intitulată Creați adidași vopsite estompate Pasul 8
    3. Rulați părțile pantofilor sub un robinet pentru a le umezi. Panza va accepta mai bine colorantul dacă îl uziți mai întâi. Pur și simplu rulați părțile de panza ale pantofilor dvs. sub un robinet de apă pentru a le umezi bine. Nu contează ce temperatura apei folosiți pentru acest lucru.
  • 4. Froti un strat subțire de jeleu de petrol peste tălpile de cauciuc. Puteți folosi degetele sau o pensulă pentru a aplica jeleu petroliere la tălpi - asigurați-vă că acoperiți bine suprafața de cauciuc! Nu uitați părțile unice din cauciuc de-a lungul părților laterale ale pantofilor.
  • Gelul de petrol previne colorarea colorantului cauciucului.
  • Dacă vopsiți pantofii de mireasă de mătase, săriți acest pas. PETROLEUM JELLY va pata mătase.
  • Imagine intitulată Crearea adidaților vopsite estompate Pasul 10
    5. Țineți 1 pantof în fiecare mână și liniați-le alături. Apucați pantoful din stânga în mâna stângă și pantoful drept în mâna dreaptă. Line tocurile și degetele de la picioare, astfel încât pantofii să fie perfect paralele.
  • Vopsirea ambelor pantofi în același timp este mai ușoară și vă asigură că obțineți rezultate potrivite.
  • Imagine intitulată Creați adidași decolorați Pasul 11
    6. Poziționați ambele pantofi cu tocurile, fie cu degetele de la picioare. Cum poziționați pantofii depinde de locul în care doriți ca culoarea să apară - degetele de la picioare sau călcâiul. Oricare va funcționa. Dip-vopsirea cu degetele de la picioare este probabil puțin mai ușoară, dar este complet până la tine.
  • Nu uitați să păstrați pantofii paraleli odată ce ați decis orientarea.
  • Singura excepție este dacă vopsiți pantofii culori diferite. În acest caz, DIP 1 pantof la un moment dat în băi de colorare separate sau pur și simplu puneți băile de colorant unul lângă celălalt și faceți pantofii simultan.
  • 7. Coborâți pantofii încet în baia de vopsea până la adâncimea pe care o doriți. Cât de adânc vă dați pantofii depinde de dvs., dar țineți cont de faptul că culoarea se va răspândi puțin mai departe pe pantofi când creați efectul de decolorare. Dați-vă aproximativ 2 inci (5.1 cm) pentru a lucra cu Dacă doriți ca pantofii să se estompeze la alb.
  • De exemplu, dacă doriți ca culoarea dvs. să înceapă să se estompeze la mijlocul pantofilor, dați degetele de la picioare până la găurile de dantelă. Culoarea se va extinde la partea centrală a încălțămintei atunci când creați manual efectul de decolorare.
  • Cât de departe se extinde decolorarea este, de asemenea, personalizabilă deoarece veți crea gradul dvs.
  • Imagine intitulată Creați adidași vopsite estompate Pasul 13
    8. Țineți pantofii în baia de colorant timp de aproximativ 2 minute. Fi cât mai liniștit în timp ce țineți pantofii în baia de vopsea, astfel încât să obțineți rezultate! Păstrați-vă ochii în timp sau utilizați un cronometru pentru a păstra urmărirea. După 2 minute, trageți pantofii din baia de vopsire.
  • 9. Inspectați culoarea și faceți din nou pantofii dacă doriți mai întunecată. Verificați culoarea pe care ați realizat-o până acum. Țineți minte că culoarea va arăta mai întunecată când pantofii sunt umede - odată ce se usucă, umbra va fi puțin mai ușoară. Dacă doriți rezultate mai întunecate, faceți din nou pantofii în baia de vopsire. Verificați-le în intervale de 30-60 de secunde până când ajungeți la culoarea dorită.
  • Dacă vă dați pantofii mai mult decât o dată, nu uitați să le baieți la adâncimea originală de fiecare dată.
  • Partea 3 din 3:
    Crearea efectului de estompareObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Clătiți părțile vopsite ale pantofilor dvs. cu apă rece până când acesta rulează clar. Țineți porțiunea vopsită a pantofului dvs. sub robinet și clătiți pantofii, unul câte unul, cu apă rece. Concentrați apa numai pe părțile vopsite ale pânzei. Păstrați clătirea până când apa rulează clar.
  • Imagine intitulată Creați adidași vopsite estompate Pasul 16
    2. Frecați panza cu o cârpă umedă în care culoarea se întâlnește cu alb. Umeziți o cârpă curată și moale cu apă. Apoi, frecați ușor de-a lungul liniei de tranziție, unde culoarea întâlnește partea albă a pânzei până când linia dură se estompează. Continuați să frecați până când nu există linii dure vizibile pe panza.
  • Dacă culoarea este încăpățânată, umeziți din nou cârpa și păstrați frecarea.
  • 3. Trageți cârpa umedă prin culoarea spre zona albă. De exemplu, dacă dați dipul degetelor de la picioare ale pantofilor dvs. și doriți ca culoarea să se estompeze încet la alb în jurul semnului de la jumătatea drumului, trageți cârpa umedă prin vopsea de la picioare la zona de tranziție. Apoi, mutați puțin mai departe în jos și trageți din nou. Continuați acest proces până când ajungeți la gradul dorit.
  • Culoarea ar trebui să treacă fără probleme de la întuneric la lumină.
  • Lucrați cât mai repede posibil, deoarece panza trebuie să fie umedă pentru a crea acest efect.
  • Imagine intitulată Crearea adidaților vopsite estompate Pasul 18
    4. Spălați pantofii în apă caldă, cu detergent blând. Odată ce ați realizat aspectul estompat, doriți, puneți pantofii în mașina dvs. de spălat. Utilizați o setare caldă a apei și un ciclu blând. Adăugați o cantitate mică de detergent de rufe delicat înainte de a începe ciclul.
  • Imagine intitulată Creați adidași vopsite decolorate Pasul 19
    5. Lăsați pantofii să se usuce complet complet. Luați pantofii din mașina de spălat și așezați-le pe un prosop pentru a se usca. Odată ce pantofii dvs. sunt complet uscați, puneți în spate șireturile și insolele și încercați-le! Sunt gata să poarte atâta timp cât sunt uscați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lăsați pantofii să se usuce într-un loc răcoros pentru o perioadă mai rapidă uscată. Evitați zonele umede.
  • Dispuneți de baia de coloranți rămași în conformitate cu instrucțiunile de ambalaj.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pantofi de panza albă
    • Haine vechi
    • Mănuși din plastic
    • vaselina
    • Dropcloth, plastic sau ziar
    • Găleată de 5 galoane sau acces la o chiuvetă din oțel inoxidabil
    • Vopsea de țesături lichide
    • Lingura de lemn
    • Servețele de hârtie
    • Mai multe haine curate
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar