Cum să verificați viteza de bandă largă

Cea mai exactă modalitate de a verifica viteza de internet în bandă largă este utilizarea unui site ca rapid.com sau SpeedTest.net de pe un computer cu o conexiune la internet prin cablu. Aflați cum să conectați computerul la un modem pentru a rula un test de viteză, utilizați telefonul smartphone pentru a verifica viteza datelor sau a conexiunii Wi-Fi și pentru a interpreta toate rezultatele. Este, de asemenea, posibil să obțineți rezultate exacte de viteză de viteză peste Wi-Fi (utilizând un computer sau un smartphone), dar interferențele wireless va bloca uneori rezultatele!

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind un smartphone
  1. Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 1
1. Instalați Speedtest.Aplicația Net de la App Store (iPhone sau iPad) sau Magazin de Play (Android). Speedtest.Aplicația NET poate fi utilizată pentru a testa viteza atât a datelor celulare, cât și a conexiunilor Wi-Fi. SpeedTest.NET este una dintre cele mai frecvent recomandate aplicații pentru testarea vitezei în bandă largă.
  • Imagine denumită verificarea vitezei de bandă largă Pasul 2
    2. Deconectați toate celelalte dispozitive din rețeaua Wi-Fi pe care o testați. Puteți sări peste acest pas dacă verificați doar viteza rețelei dvs. de date celulare. Telefonul dvs. smartphone ar trebui să fie singurul dispozitiv conectat la rețeaua fără fir în timp ce testul este executat.
  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 3
    3. Opriți Wi-Fi dacă doriți să vă testați viteza de date celulară. Puteți sări peste acest pas dacă testați viteza peste Wi-Fi.
  • Android: Trageți în jos meniul Setări rapide, atingeți "Wi-Fi", apoi întoarceți comutatorul în poziția OFF.
  • iPhone: În aplicația Setări, atingeți "Wi-Fi", apoi întoarceți comutatorul în poziția OFF.
  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 4
    4. Lansați Speedtest.Aplicația Net și apăsați "Începeți testul". Aplicația va efectua o serie de teste prin trimiterea și primirea de pe un server din apropiere.
  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 5
    5. Comparați rezultatele testului de viteză la ceea ce este promis de ISP (furnizor de servicii Internet) sau furnizor celular. Când testul a fost finalizat, Rezultatele vor apărea pe ecran. Dacă rezultatele nu se potrivesc cu ceea ce sunteți promis de furnizorul dvs. de date / rețea, oferiți-le un apel pentru a discuta despre rezultatele testului dvs.
  • Site-ul dvs. ISP ar trebui să arate vitezele pretinse pentru planul dvs. specific.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind un calculator
    1. Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 6
    1. Deconectați-vă de la VPN (dacă utilizați unul). Traseul VPNS toate traficul dvs. web printr-o locație de la distanță și sunt de obicei folosite de angajații tehnologici care lucrează de la distanță. Dacă utilizați un VPN pentru a accesa Web-ul, deconectați-vă de la acesta pentru a testa cu precizie viteza de bandă largă. Dacă nu utilizați un VPN, săriți acest pas.
    • Mac: Faceți clic pe pictograma de stare VPN din colțul din dreapta sus al ecranului (un dreptunghi cu mai multe linii verticale din interior), apoi faceți clic pe "Deconectați de la [rețeaua dvs.]."
    • Windows: Faceți clic pe conexiunea la rețea în colțul din dreapta jos al ecranului, apoi faceți clic pe "Setări de rețea" sau "Conexiuni de rețea."Faceți clic dreapta pe pictograma conexiunii VPN și selectați" Deconectați-vă."
  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 7
    2. Deconectați acest computer din rețeaua Wi-Fi. Cea mai exactă modalitate de a testa viteza de bandă largă este printr-o conexiune eternet prin cablu direct la modem. Opriți temporar caracteristica Wi-Fi a computerului pentru a vă asigura că nu se conectează automat la un punct de acces.
  • Mac: Țineți apăsată tasta Opțiune ⌥ pe măsură ce faceți clic pe simbolul Wi-Fi din colțul din dreapta sus al ecranului. În meniu, faceți clic pe "Rotiți Wi-Fi Off."
  • Windows: Faceți clic pe simbolul Wi-Fi din colțul din dreapta jos al ecranului, apoi faceți clic pe "Setări de rețea."Deplasați cursorul în partea de sus în poziția" OFF ".
  • Imagine denumită verificarea vitezei de bandă largă Pasul 8
    3. Deconectați toate celelalte dispozitive din rețeaua Wi-Fi. Dacă alte dispozitive utilizează caracteristica Wi-Fi a modemului dvs., cum ar fi un smartphone sau alt computer, deconectați-l de la Wi-Fi, de asemenea. Păstrarea altor dispozitive conectate la Wi-Fi ar putea afecta negativ rezultatele testului.
  • Imagine intitulată 1118976 9
    4. Conectați un capăt al unui cablu Ethernet într-unul din porturile Ethernet ale modemului dvs. Un cablu Ethernet este cablul de rețea care a venit cu modemul dvs. Se pare că un cablu telefonic mai gros este adesea albastru sau galben, și este uneori denumit "cablu de rețea" sau "CAT5 Cable."
  • Imagine intitulată 1118976 10
    5. Conectați celălalt capăt al cablului Ethernet în portul Ethernet al computerului.
  • Imagine intitulată 1118976 11
    6. Deconectați cablul de alimentare de la modemul dvs. de bandă largă. Lăsați modemul necuprins timp de cel puțin 60 de secunde.
  • Imagine intitulată 1118976 12
    7. Conectați modemul dvs. de bandă largă și întoarceți-l înapoi. Unele modemuri se vor porni automat. Dacă vedeți orice lumini pe modem, este pornit și alimentați.
  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 13
    8. Închideți orice programe deschise care accesează internetul. Având alte programe deschise în timp ce efectuați testul de viteză, puteți înclina rezultatele, în special aplicațiile și site-urile de streaming, cum ar fi Spotify și YouTube.
  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 14
    9. Vizitați un site de testare a vitezei într-un browser web. Două opțiuni populare sunt rapide.com și Speedtest.net.
  • Rapid.COM este un site nou de către netflix care are o singură funcție: pentru a raporta viteza de descărcare. Aceste viteze afectează capacitatea dvs. de a transmite medii și de a descărca conținutul web. Tot ce trebuie să faceți pentru a executa acest test este lansarea site-ului într-un browser web.
  • SpeedTest.net a fost site-ul pentru testarea vitezei în bandă largă pentru o lungă perioadă de timp. Raportează viteze de descărcare și de încărcare, precum și timpi de ping. Dacă difuzați mass-media live de pe computer (cum ar fi un podcast sau blog video) sau faceți o mulțime de jocuri online, veți dori aceste date suplimentare. Lansați site-ul și faceți clic pe "Începeți testul."
  • De asemenea, puteți utiliza site-ul de testare a vitezei ISP. Verizon, Xfinity și CenturyLink toate au teste de viteză proprii.
  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 15
    10. Comparați rezultatele cu promisiunile furnizorului dvs. de servicii de internet. Odată ce testul a fost finalizat, Rezultatele vor apărea pe ecran. Dacă nu primiți viteze de descărcare sau încărcare, plătiți, ar putea exista o problemă tehnică sau o greșeală onestă care poate fi corectată.
  • S-ar putea, de asemenea, să puteți utiliza eroarea pentru o reducere cu ISP-ul dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Interpretarea rezultatelor
    1. Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 16
    1. Verificați viteza de descărcare. Odată ce ați finalizat un test de viteză în bandă largă, veți dori să comparați rezultatele la promisiunile făcute de furnizorul dvs. ISP / de date. Deoarece vitezele de descărcare lente sunt cele mai vizibile, începeți acolo.
    • Vitezele de descărcare afectează lucrurile cum ar fi suportul de streaming (cum ar fi Spotify sau YouTube), descărcarea documentelor și navigarea pe web.
    • Pachetele de bandă largă mai ieftine pentru accesul la internet de bază includ, de obicei, 1.5-3Mbps. Acest lucru ar trebui să fie suficient de bun pentru utilizarea web de bază, dar veți dori cel puțin 5Mbps pentru a avansa video de înaltă calitate.
    • Cele mai multe pachete de utilizatori de la mijlocul de origine sunt mai aproape de 10-20 Mbps, care este mai bine echipat pentru a gestiona HD streaming pe mai mult de un computer. Verificați cu ISP-ul dvs. pentru a afla ce aveți.
    Sfat de experți
    Luigi Oppido

    Luigi Oppido

    Computer & Tech SpecialistLuigi Oppido este proprietarul și operatorul de computere punct de agrement din Santa Cruz, California. Luigi are peste 25 de ani de experiență în domeniul reparațiilor informatice, recuperarea datelor, îndepărtarea virușilor și actualizarea. El este, de asemenea, gazda spectacolului de om! difuzate pe KSQD care acoperă California Centrală de peste doi ani.
    Luigi Oppido
    Luigi Oppido
    Computer & Tech Specialist

    Expertul nostru este de acord: Pentru conexiunea la internet la domiciliu, trebuie să aveți o viteză de aproximativ 10 Mbps Descărcați și încărcați 2 MMBPS. Care vă va permite să faceți tot ce aveți nevoie pentru a face online, inclusiv streaming de pe site-uri precum Netflix. Cu toate acestea, dacă doriți o conexiune foarte rapidă, optați pentru cel puțin 15-20 Mbps Descărcați și încărcați 5 Mbps.

  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 17
    2. Verificați viteza de încărcare. Rezultatele vitezei de încărcare reflectă viteza datelor pe care le trimiteți, cum ar fi atunci când atașați fișiere într-un e-mail, încărcați fotografii sau videoclipuri pe web, utilizați videoconferințe sau partajați fișierele utilizând un serviciu ca BitTorrent.
  • Unele aplicații și site-uri, cum ar fi rapid.com, nu va raporta o viteză de încărcare. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea utilizatorilor tind să fie mai preocupați de viteze de descărcare, deoarece afectează streaming media și navigarea pe web.
  • 1-4Mbps ar trebui să fie bine pentru utilizatorii care nu au o mulțime de fișiere mari sau să utilizeze videoconferințe. Nu este obișnuit ca un utilizator de acasă să aibă o rată de 10 Mbps sau mai multe încărcări.
  • Imagine intitulată Verifică viteza de bandă largă Pasul 18
    3. Rețineți rezultatele ping: Acest număr (afișat în milisecunde) reprezintă timpul de răspuns la serverul de testare. Timpurile de ping mai mari (cum ar fi 100ms sau mai mult) indică probleme de rețea între modemul dvs. și server.
  • ISPS nu garantează anumite rezultate ping, deoarece astfel de rezultate pot fi afectate de rețelele externe.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Împărtășirea unei conexiuni la Internet cu alții poate afecta drastic vitezele dvs. de internet.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar