Cum să verificați viteza cpu

Viteza CPU determină cât de repede procesul dvs. poate efectua sarcini. Vitezele CPU contează mai puțin decât au făcut-o în trecut, datorită apariției procesoarelor multi-core. Totuși, poate fi util să vă verificați viteza CPU atunci când achiziționați un nou program pentru a vă asigura că computerul dvs. se poate descurca. Este, de asemenea, foarte util să știți cum să verificați viteza adevărată a CPU atunci când vă faceți overclocking pentru o performanță mai bună.

Pași

Metoda 1 din 4:
Windows
  1. Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 1
1. Deschideți fereastra sistemului. Există mai multe moduri pe care le puteți deschide rapid această fereastră.
  • Windows 7, Vista, XP - Faceți clic dreapta pe computer / computerul meu din meniul Start și selectați "Proprietăți". În Windows XP, poate fi necesar să faceți clic pe "General" după selectare "Proprietăți".
  • Windows 8 - Faceți clic dreapta pe butonul Start și selectați "Sistem".
  • Toate versiunile - Apăsați ⊞ câștiga+Pauză.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 2
    2. Găsi "Procesor" intrare. Acest lucru va fi localizat în "Sistem" Secțiunea, sub ediția Windows.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 3
    3. Rețineți viteza procesorului. Modelul și viteza procesorului dvs. vor fi afișate. Viteza este măsurată în Gigahertz (GHZ). Aceasta este viteza unui singur nucleu al procesorului dvs. Dacă procesorul dvs. are mai multe nuclee (cele mai moderne procesoare fac), fiecare miez va fi această viteză.
  • Dacă procesorul dvs. este overclockat, viteza reală nu poate fi afișată aici. Consultați următoarea secțiune pentru detalii despre găsirea vitezei dvs. reale de overclocked.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 4
    4. Verificați câte nuci pe care procesorul dvs. îl are. Dacă aveți un procesor multi-core, numărul de nuclee nu va fi afișat în această fereastră. Micilele multiple nu înseamnă neapărat că programele vor fi mai rapide, dar poate fi un impuls mare pentru programele concepute pentru aceasta.
  • Apăsați ⊞ câștiga+R Pentru a deschide caseta de dialog RUN.
  • Tip DXDIAG și apăsați ↵ Introduceți. Faceți clic pe Da, dacă vi se solicită să verificați driverele.
  • Găsi "Procesor" Intrare în fila System. Dacă computerul are mai multe nuclee, veți vedea numărul în paranteze după viteza (e.G. 4 CPU-uri). Acest lucru vă va informa cât de multe nuclee aveți. Fiecare miez rulează la aproximativ aceeași viteză (vor exista întotdeauna variații foarte minore).
  • Metoda 2 din 4:
    Mac
    1. Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 5
    1. Faceți clic pe meniul Apple și selectați "Despre acest Mac".
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 6
    2. Găsi "Procesor" Intrarea în "Prezentare generală" tablo. Aceasta va afișa viteza anunțată a procesorului dvs. Rețineți că acest lucru nu poate fi viteza dvs. CPU-ul dvs. de fapt funcționează la. Acest lucru se datorează faptului că procesorul dvs. se încetinește atunci când nu funcționează din greu pentru a economisi energie și pentru a crește durata de viață.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 7
    3. Descărcați Gadgetul Intel Power. Acest utilitar gratuit va monitoriza procesorul dvs. și va raporta viteza de funcționare reală. Îl puteți descărca gratuit de la Aici.
  • Dezarhivați fișierul și apoi faceți dublu clic pe fișierul DMG pentru a instala Gadget Intel Power.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 8
    4. Descărcați și instalați Prime95. Dacă doriți să vedeți viteza maximă a procesorului dvs., va trebui să puneți o sarcină grea pe CPU. Una dintre cele mai populare modalități de a face acest lucru este folosind un program numit Prime95. Îl puteți descărca gratuit de la Mersenne.org / descărcare /. Dezarhivați programul și apoi faceți dublu clic pe fișierul DMG pentru al instala. Selectați "Doar testarea stresului" Când porniți programul.
  • Prime95 este conceput pentru a calcula numerele primare și, în acest fel, va fi maximul dvs. CPU afară.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 9
    5. Găsiți viteza procesorului. Al doilea grafic din gadget va afișa vitezele procesorului. "Pachetul FRQ" este viteza dvs. actuală bazată pe ceea ce lucrează procesorul dvs. Acest lucru va fi probabil mai mic decât "Baza frq", care este viteza anunțată a procesorului.
  • Metoda 3 din 4:
    Linux
    1. Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 10
    1. Deschideți terminalul. Cele mai multe instrumente disponibile pe Linux nu prezintă viteza reală pe care procesorul rulează la. Intel a lansat un instrument numit TurboStat pe care îl puteți utiliza pentru a verifica. Va trebui să o instalați manual prin terminal.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 11
    2. Tip .UNAME -R și apăsați pe ↵ Introduceți. Rețineți numărul versiunii afișate (x.Xx.Xx-xx).
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 12
    3. Tip .apt-get instalare linux-tools-x.Xx.XX-XX Linux-Cloud-Tools-X.Xx.Xx-xx și apăsați pe ↵ Introduceți. A inlocui X.Xx.Xx-xx cu numărul versiunii din pasul anterior. Introduceți parola de administrator dacă vi se solicită.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 13
    4. Tip .MODPROBE MSR și apăsați pe ↵ Introduceți. Acest lucru va instala modulul MSR pe care va trebui să executați instrumentul.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 14
    5. Deschideți o altă fereastră și tastați .OpenSSL Viteză. Acest lucru va începe testul de viteză OpenSSL, care va împinge procesorul la maxim.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 15
    6. Reveniți la prima fereastră terminală și tip .Turbostat. Rularea Aceasta va afișa o varietate de citiri despre procesorul dvs.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 16
    7. Uită-te în .Ghz coloană. Fiecare intrare este viteza reală a fiecărui miez. TSC Coloana este viteza raportată în mod normal. Acest lucru vă permite să vedeți diferența pe care o face overclock. Vitezele vor arăta scăzute dacă nu vă împingi procesorul cu un proces.
  • Metoda 4 din 4:
    Windows (CPU overclockat)

    CPU-urile overclockate sunt procesoare care au fost modificate tensiunile lor pentru a produce mai multă putere. Overclockingul este popular printre entuziaștii de calculator, deoarece vă permite să obțineți mai mult bang pentru dolarul dvs., dar poate să vă deterioreze componentele. Pentru instrucțiuni detaliate despre Overclocking CPU-ul dvs., faceți clic aici.

    1. Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 17
    1. Descărcați și instalați CPU-Z. Acesta este un utilitar freeware care monitorizează componentele din computer. Acesta este conceput pentru overclockers și va raporta viteza exactă pe care procesoarele dvs. îl operează la. Puteți să o descărcați de la CPUID.COM / Software-uri / CPU-Z.HTML.
    • CPU-Z nu va instala adware sau bare de instrumente în timpul procesului de configurare.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 18
    2. Rulați CPU-Z. În mod implicit, va fi o comandă rapidă pe desktop pentru a începe CPU-Z. Va trebui să fiți logat ca administrator sau să aveți parola de administrator pentru ao rula.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 19
    3. Porniți o sarcină intensivă a CPU pe computerul dvs. Procesorul dvs. va încetini automat când nu este utilizat, astfel încât vitezele pe care le vedeți în CPU-Z nu vor arăta viteza completă dacă procesorul dvs. funcționează din greu.
  • O modalitate rapidă de a obține CPU-ul dvs. maxed-out este să ruleze programul Prime95. Acesta este un program conceput pentru a calcula numerele prime și este utilizat de mulți pentru a efectua teste de stres pe un computer. Descărcați Prime95 de la Mersenne.org / descărcare /, dezarhivați fișierele programului și selectați "Doar testarea stresului" Când executați programul.
  • Imagine intitulată Verificați viteza CPU Pasul 20
    4. Verificați viteza CPU. Viteza CPU curentă va fi afișată în "Viteza de bază" Câmpul fila CPU. Așteptați să vedeți fluctuații minore, deoarece computerul procesează programul PRIME95.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar