Cum se șterge fișierele blocate pe un mac

Fișierele de blocare sunt utile pentru controlul cine poate accesa sau edita un fișier. Deși sunt minunate pentru securitate, ștergerea unui fișier blocat pe Mac poate fi supărătoare. Din fericire, există câteva schimbări posibile pentru a face față fișierelor care rezistă eliminării, toate accesibile complet din interiorul sistemului de operare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind gunoiul gol gol
  1. Imagine intitulată Ștergeți fișierele blocate pe un MAC Pasul 1
1. Cunoașteți diferența dintre coșul de gunoi și "sigură". Secure gunoi gunoi este o măsură de securitate proiectată de Apple pentru a se asigura că fișierele sensibile au indexarea lor eliminată de pe hard disk și spațiul ocupat suprascris. Datorită modului de stocare a hard disk-urilor solide, această metodă este mai puțin fiabilă pe unitățile solide de stare și, prin urmare, este treptat de Apple.
  • Opțiunea de gunoi goală securizată a fost eliminată în OSX 10.11+.
  • Imagine intitulată Șterge fișierele blocate pe un MAC Pasul 2
    2. Gunoi dosarul. Trageți fișierul blocat în coșul de gunoi.
  • Imagine intitulată Șterge fișierele blocate pe un MAC Pasul 3
    3. Goliți coșul de gunoi în siguranță. Deschideți coșul de gunoi din Finder și selectați "Fișier > Secure gunoi goale ". De asemenea, puteți accesa acest lucru cu "Ctrl + clic > Secure gunoi goale ". Fișierul trebuie șters fără eroare.
  • Metoda 2 din 3:
    Modificarea permisiunilor de fișiere
    1. Imagine intitulată Ștergeți fișierele blocate pe un MAC Pasul 4
    1. Verificați starea blocării fișierului. Selectați fișierul, mergeți la "Fișier > Obtine informatii". O casetă de selectare etichetată "blocată" vă va spune starea curentă a fișierului. Dacă caseta nu este gri, pur și simplu debifați caseta și încercați să ștergeți din nou fișierul. Dacă caseta este gri, înseamnă că nu aveți permisiunile corespunzătoare pentru fișier.
  • Imagine intitulată Șterge fișierele blocate pe un MAC Pasul 5
    2. Accesați inspectorul. Apăsați și țineți apăsată ⌥ și mergeți la "Fișier > Afișați inspectorul "(menținând cheia de opțiuni va schimba" Obțineți informații "în" SHOW INSPECTOR "din meniu). În acest meniu apăsați triunghiul de lângă "Proprietatea și permisiunile" pentru a vă extinde.
  • Imagine intitulată Șterge fișierele blocate pe un MAC Pasul 6
    3. Deblocați opțiunile. De aici puteți vizualiza permisiunile de fișier, dar pentru a le schimba, trebuie să apăsați pictograma Blocare. Acest lucru vă va solicita parola de administrator.
  • Imagine intitulată Șterge fișierele blocate pe un MAC Pasul 7
    4. Schimbați permisiunile pentru deblocare. Apăsați "Puteți" și selectați opțiunea "Citiți și scrieți". Cu această modificare, caseta de selectare de lângă "blocată" nu ar mai fi inaccesibile. Deselectați caseta de selectare și ștergeți fișierul ca normal.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind terminalul
    1. Imagine intitulată Ștergeți fișierele blocate pe un MAC Pasul 8
    1. Lansați terminalul. "Du-te la aplicații > Utilități > Terminalul "pentru a deschide. Terminalul vă permite să executați comenzi la sistemul de operare cu cod. Eticheta "sudo" este utilizată pentru a acorda accesul la rădăcini. După introducerea unei comenzi cu aceasta, este posibil să vi se solicite parola de administrator a contului dvs. pentru a continua cu comanda.
  • Imagine intitulată Ștergeți fișierele blocate pe un MAC Pasul 9
    2. Schimbați starea de blocare. Introduceți "sudo chflags nuchg [calea către fișier]". Acest lucru ar trebui să forțeze starea blocată a fișierelor.
  • De exemplu: "sudo chflags nuchg ~ / aplicații / Microsoft Word / Test.DOC ".
  • De asemenea, puteți să trageți și să cădeți fișierul țintă în fereastra terminalului pentru a intra automat la calea fișierului.
  • Imagine intitulată Șterge fișierele blocate pe un MAC Pasul 10
    3. Forța șterge fișierul. Dacă toate celelalte nu reușește, o altă comandă terminală poate forța ștergerea fișierelor. Introduceți "sudo rm -r [calea către fișier]". În majoritatea cazurilor, această comandă va șterge fișierul o dată acordată permisiunea de administrator cu parola.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar