Cum se configurează un router linksys wrt160n

Aveți probleme la obținerea routerului Linksys WRT160N pentru a vă conecta la Internet? Iată câteva pași pentru a vă ajuta să îl configurați.

Pași

  1. Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 1
1. Conectați-vă la router. Utilizați un cablu Ethernet și conectați computerul în router. Apoi porniți routerul și conectați-l la acesta utilizând un browser web, cum ar fi Internet Explorer sau Firefox. Acest lucru se face prin introducerea adresei IP a routerului. Linksys stabilește implicit la http: // 192.168.1.1 /
  • Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 2
    2. Introduceți informațiile dvs. Dacă aceasta este prima dată când o configurați, vi se va cere acreditările dvs. Lăsați numele de utilizator necompletat și introduceți "admin" pentru parola.
  • Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 3
    3. Configurare de bază. Acum veți fi în "Configurare de bază" secțiune a routerului. Puteți decide care vor fi transmise Routere IP. Dacă nu sunteți sigur, lăsați-l ca fiind implicit 192.168.1.1. De asemenea, puteți seta fusul orar pentru zona dvs.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să clonezi Adresa mac Dacă utilizați bandă largă prin cablu (bandă largă de la cablurile TV cu plată). Pentru a face acest lucru, du-te la "Clona de adrese MAC," atunci "Permite," atunci "clonează computerele mele Mac."
  • Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 4
    4. Continuați cu fila fără fir. Observați că configurația are două opțiuni: configurare manuală sau Wi-Fi protejată. Selectați butonul radio manual. Aici veți oferi rețeaua dvs. un nume sau SSID (Identificator de set de servicii). Acesta este numele pe care oamenii îl vor vedea când încearcă să se conecteze la routerul dvs. Fiți sigur că utilizați un nume care nu vă identifică pe dvs. sau pe familia dvs.
  • Setați numai lățimea canalului la 20 MHz și dezactivați difuzarea SSID (rețeaua fără fir), cu excepția cazului în care aveți nevoie să faceți publicitate rețelei wireless. Clic "Salvează setările."
  • Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 5
    5. Faceți clic pe link-ul de securitate wireless. Iată unde puteți seta securitatea pentru porțiunea wireless a rețelei dvs. Este recomandat să alegeți cea mai puternică metodă de criptare Dispozitivele dvs. pot utiliza. WPA2 personal este cel mai bun. Cu această criptare, veți alege o expresie de trecere care va fi utilizată de toate dispozitivele fără fir pe care le permiteți accesului rețelei wireless. Aceasta nu este informația pe care ar trebui să o partajați. O frază de trecere de 22 de caractere (inclusiv spații) este recomandată.
  • Legătura de securitate avansată poate fi ignorată dacă nu aveți probleme, semnal sau probleme de transmisie. Pe această pagină, există a "Ajutor" caracteristică în router. Este recomandat cu tărie să citiți și să înțelegeți toate informațiile înainte de a efectua modificări la valorile implicite enumerate.
  • Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 6
    6. Selectați "Restricții de acces." Acest lucru se va face dacă doriți să adăugați o securitate suplimentară pentru copii sau alți utilizatori din rețeaua dvs. În această pagină, veți găsi multe opțiuni care vă permit să restricționați accesul pe zi, oră și computer personal. Trebuie să adăugați computerele care vor fi restricționate făcând clic pe "Editați lista" și adăugarea computerelor prin adresă IP, apoi selectați care zi și oră făcând clic pe casetele de selectare. Pentru utilizatorul mai avansat, puteți bloca aplicații specifice, cum ar fi Telnet și POP3 (e-mail).
  • Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 7
    7. Utilizați fila Aplicații și jocuri. Acest lucru ar trebui făcut dacă veți utiliza Internetul pentru aplicații care necesită transmiterea porturilor, cum ar fi jocurile video sau software-ul de descărcare a torrent. Pentru a redirecționa un port specific, trebuie să introduceți-l în portul extern și la portul intern și apoi să puneți adresa IP a computerului specific care necesită porturile din slotul specificat. De asemenea, puteți transmite o serie de porturi utilizând sub-fila de redirecționare a intervalului de port. Amintiți-vă să salvați după fiecare schimbare.
  • Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 8
    8. Setați o parolă de router în fila Administrare. Această parolă va fi introdusă pentru a face schimbările de configurare. Introduceți parola dorită în ambele sloturi de parolă a routerului. Asigurați-vă că dezactivați accesul la utilitarul web prin intermediul "Funcția wireless" buton. Nu doriți să fiți configurați fără fir routerul.
  • Selectați "Dezactivați" Pentru gestionarea la distanță, deoarece nu doriți să configurați routerul dvs. de la Internet public. Dezactivați UPNP deoarece există vulnerabilități cu această caracteristică. Clic "Salvează setările."
  • Imagine intitulată Configurați un router Linksys WRT160N Pasul 9
    9. Faceți clic pe fila de stare pentru a verifica starea conectivității și a routerului. Această pagină conține informațiile furnizate de ISP (furnizorul de servicii Internet), cum ar fi adresa DNS și numele domeniului. De asemenea, puteți face clic pe fila Rețea Locală pentru a verifica tabelul Client DHCP, care conține toți utilizatorii conectați prin cablu sau wireless la routerul dvs. Acest lucru poate fi folosit pentru a verifica dacă cineva este conectat la routerul dvs. care nu ar trebui să fie.
  • sfaturi

    Este posibil să trebuiască să resetați routerul la setările din fabrică apăsând un PIN în gaura mică din partea din spate a routerului (în timp ce este alimentat în sus).
  • Amintiți-vă să salvați după fiecare schimbare.
  • La configurarea unui router pentru prima dată, consultați manualul și utilizați orice CD-uri de instalare care vin cu el.
  • Avertizări

    Nu faceți upgrade firmware-ul routerului dacă nu știți ce faceți. Acest lucru poate cauza ca routerul să nu mai funcționeze permanent.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Modem
    • Router
    • Computer cu Card NIC
    • Cablurile Ethernet
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar