Cum să vă schimbați parola wi fi

Wi-Fi este minunat pentru păstrarea conectării, dar un Wi-Fi slab securizat poate pune informațiile dvs. personale la risc. Păstrarea parolei dvs. Router protejată și modificarea parolei în mod regulat sunt taste esențiale pentru a vă proteja rețeaua și datele dvs. Schimbarea parolei păstrează, de asemenea, vecinii ieftini să vă fure lățimea de bandă! Pentru a vă schimba parola Wi-Fi, va trebui să deschideți pagina de configurare a routerului, conectați-vă utilizând detaliile curente și schimbați parola în meniul Setări fără fir.

Pași

  1. Imagine intitulată Schimbați parola WI Fi Pasul 1
1. Deschideți pagina de configurare a routerului. Puteți accesa pagina de configurare a routerului printr-un browser web de pe un computer conectat la rețeaua dvs. Dacă nu vă puteți conecta prin Wi-Fi, deoarece nu cunoașteți parola, utilizați un cablu Ethernet pentru a conecta computerul direct la router. Acest lucru va ocoli necesitatea parolei Wi-Fi.
  • Adresele standard ale routerului sunt 192.168.1.1, 192.168.0.1, 192.168.2.1, sau 10.0.1.1 (Apple) sau 10.0.0.1 (Xfinity). Introduceți adresa în bara de adrese a browserului dvs.
  • Dacă niciunul dintre adresele de mai sus nu vă acordă accesul la pagina de configurare, deschideți promptul de comandă apăsând tasta Windows + R și introducerea cmd. Odată ce se deschide promptul de comandă, tastați ipconfig și apăsați Enter. Căutați conexiunea dvs. activă în listă și găsiți Gateway implicit abordare. Aceasta este de obicei adresa dvs. de router.
  • Dacă toate celelalte nu reușesc, apăsați și mențineți apăsat butonul de resetare de pe router timp de aproximativ 30 de secunde pentru ao reda la setările implicite din fabrică. Apoi, căutați adresa implicită pentru modelul respectivului și introduceți-l în browserul dvs.
  • Unele routere vin cu software de configurare. Dacă ați instalat anterior software-ul dvs. de configurare, puteți utiliza acest lucru în loc de interfața de browser web.
  • Imagine intitulată Schimbați parola Wi Fi Pasul 2
    2. Introduceți numele de utilizator și parola routerului. Fiecare router va necesita un nume de utilizator și o parolă înainte de a putea accesa în incardă. Dacă nu ați schimbat niciodată acest lucru când ați configurat pentru prima dată routerul, șansele sunt numele de utilizator "admin" sau "Useradmin" și parola este "admin", "parola" sau parola actuală Wi-Fi. Desigur, acest lucru variază de la model la model, deci ar trebui să căutați modelul dvs. online pentru a vedea informațiile dvs. exacte de conectare.
  • Dacă ați schimbat autentificarea în trecut și ați uitat-o, sau ați primit routerul ca pe o mână-jos și proprietarul anterior nu la resetat, va trebui să apăsați și să țineți apăsat butonul de resetare de pe router pentru aproximativ 30 de secunde. Acest lucru va reseta setările la implicit, permițându-vă să vă conectați cu numele de utilizator și parola implicită.
  • Imagine intitulată Schimbați parola WI Fi Pasul 3
    3. Deschideți secțiunea fără fir. Odată ce vi se conectează la router, va trebui să găsiți secțiunea wireless a paginii de configurare. Numele exact se schimbă de la producător la producător, dar, în general, căutați un "Fără fir" sau "Setări wireless / Setup" Tab sau buton.
  • Dacă ale tale "Fără fir" Secțiunea are mai multe subsecțiuni, deschideți pagina de securitate wireless.
  • Imagine intitulată Schimbați parola Wi Fi Pasul 4
    4. Schimbați parola. Căutați caseta etichetă "Parola", "Frază de acces" sau "Cheie partajată". Puteți introduce noua parolă în această cutie. Unele routere vă vor cere să introduceți din nou parola pentru a vă asigura că ați introdus corect.
  • Încercați să creați o parolă puternică care ar fi dificilă dacă nu este imposibil de ghicit. Nu ar trebui să fie legată de nimic personal și ar trebui să includă o cantitate liberală de numere, cazuri aleatorii și caractere speciale, cum ar fi "!", "$" și "#".
  • O parolă puternică este de obicei de cel puțin 8 caractere.
  • Imagine intitulată Schimbați parola Wi Fi Pasul 5
    5. Verificați tipul de securitate. Există trei tipuri principale de criptare fără fir: WEP, WPA și WPA2. Pentru cea mai sigură rețea, ar trebui să utilizați WPA2. Puteți rula în problemele care leagă dispozitive mai vechi, caz în care puteți trece la WPA sau WPA / WPA2. Selectarea WEP nu este recomandată, deoarece criptarea WEP este foarte ușor de rupt (poate dura mai puțin de 30 de minute pentru a sparge o parolă WEP).
  • Imagine intitulată Schimbați parola Wi Fi Pasul 6
    6. Modificați numele rețelei. În timp ce sunteți aici, faceți o clipă pentru a vă schimba numele rețelei dacă nu ați deja. Numele nu trebuie să includă informații de identificare personală, deoarece numele va fi difuzat public. Schimbarea numelui va ajuta la descurajarea oamenilor să încerce să intre în ea. Routerele cu nume implicite sunt văzute ca obiective mai ușoare de hacking.
  • Imagine intitulată Schimbați parola Wi Fi Pasul 7
    7. Salvați setările. Odată ce ați terminat intrarea în noua parolă, faceți clic pe butonul Aplicați sau Salvare. Locația butonului este diferită pentru fiecare router, dar este de obicei localizată în partea de sus sau de jos a paginii. Router-ul va dura câteva momente pentru a procesa schimbarea, moment în care orice dispozitive conectate în prezent ar fi deconectate.
  • După modificarea setărilor dvs., vă puteți conecta la rețeaua fără fir utilizând noua dvs. parolă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Schimbați numele de rețea la orice altceva decât numele dvs. real. Oamenii din gama wireless pot vedea numele rețelei dvs.
  • Dacă sunteți îngrijorat să vă uitați parola, să o scrieți într-un notebook. Asigurați-vă că păstrați notebook-ul undeva în siguranță și sigur.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că parola dvs. este sigură. Nu utilizați niciodată parole, cum ar fi "parola," "12345," Date sau nume ușor găsite, etc., și nu lăsați niciodată routerul fără fir fără parolă!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar