Cum să găsiți adresa mac a computerului dvs

O adresă Mac (Media Access Control) este un număr care identifică adaptorul (adaptorurile) de rețea instalat pe computer. Adresa este compusă din până la 6 perechi de caractere, separate de coloni. Este posibil să fie necesar să furnizați adresa dvs. MAC la un router pentru a vă conecta cu succes la o rețea. Pentru a găsi adresa dvs. MAC pe orice sistem cu conexiune la rețea, utilizați una dintre următoarele metode.

Pași

Metoda 1 din 12:
Folosind Windows 10
  1. Imagine intitulată Fixați conexiunea la internet Pasul 2
1. Faceți clic pe pictograma rețelei
Imagine cu denumirea ferestreiSwifi.jpg
. Este în bara de activități din apropierea ceasului, care este de obicei în colțul din dreapta jos al ecranului.

Dacă nu sunteți conectat la o rețea, conectați-vă la unul înainte de a face clic pe pictograma rețelei. Asigurați-vă că vă conectați cu interfața de care aveți nevoie de adresa MAC pentru (Wi-Fi dacă aveți nevoie de adresa MAC a cardului wireless, Ethernet dacă aveți nevoie de adresa MAC a cardului dvs. cu fir).

  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 3
    2. Clic Proprietăți pe conexiunea dvs. Aceasta deschide setările de rețea.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 4
    3. Derulați în jos în secțiunea "Proprietăți". Este secțiunea finală din fereastră.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 5
    4. Găsiți adresa MAC de lângă "Adresa fizică (Mac)."
  • Metoda 2 din 12:
    Folosind Windows Vista, 7 sau 8
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 6
    1. Conectați-vă la o rețea. Această metodă este aplicabilă numai dacă sunteți în prezent conectat. Asigurați-vă că vă conectați cu interfața de care aveți nevoie de adresa MAC pentru (Wi-Fi dacă aveți nevoie de adresa MAC a cardului wireless, Ethernet dacă aveți nevoie de adresa MAC a cardului dvs. cu fir).
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 7
    2. Faceți clic pe pictograma Connection din tava de sistem. Poate arata ca un grafic mic (vezi imaginea de mai sus) sau ca un mic monitor de calculator. După ce faceți clic pe acesta, selectați "Deschideți Centrul de rețea și partajare".
  • În Windows 8, Rulați aplicația desktop în ecranul dvs. de pornire. După ce vă aflați în modul Desktop, faceți clic dreapta pe pictograma conexiunii din tava de sistem. Selectați "Centrul de rețea și partajare".
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 8
    3. Găsiți numele conexiunii dvs. de rețea și faceți clic pe el. Acesta va fi localizat imediat după conexiunile cuvântului. Acest lucru va deschide o fereastră mică.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 9
    4. Faceți clic pe Detalii. Aceasta va deschide o listă de informații de configurare despre conexiune, similar cu ceea ce apare când utilizați instrumentul IPConfig din promptul de comandă.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 10
    5. Căutați adresa fizică. Aceasta adresa dvs. MAC.
  • Metoda 3 din 12:
    Utilizarea Windows 98 și XP
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 11
    1. Conectați-vă la o rețea. Această metodă este aplicabilă numai dacă sunteți în prezent conectat. Asigurați-vă că vă conectați cu interfața de care aveți nevoie de adresa MAC pentru (Wi-Fi dacă aveți nevoie de adresa MAC a cardului wireless, Ethernet dacă aveți nevoie de adresa MAC a cardului dvs. cu fir).
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 12
    2. Deschideți conexiuni de rețea. Dacă nu aveți o pictogramă desktop pentru aceasta, găsiți pictograma conexiune din bara de activități (colțul din dreapta jos al barei de instrumente Windows) și faceți clic pe acesta pentru a vă aduce conexiunea curentă sau a unei liste de rețele disponibile.
  • De asemenea, puteți accesa conexiunile de rețea din panoul de control, situat în meniul Start.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 13
    3. Faceți clic dreapta pe conexiune și selectați Stare.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 14
    4. Faceți clic pe Detalii. Rețineți că, în unele versiuni de Windows, acest lucru poate fi în fila Suport. Aceasta va deschide o listă de informații de configurare despre conexiune, similar cu ceea ce apare când utilizați instrumentul IPConfig din promptul de comandă.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 15
    5. Căutați adresa fizică. Aceasta adresa dvs. MAC.
  • Metoda 4 din 12:
    Utilizarea oricărei versiuni de Windows
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 16
    1. Deschide Prompt de comandă. Apăsați câștigul ⊞+R Cheile și tipul cmd în câmpul de alergare. Apăsați ↵ ENTER pentru a porni promptul de comandă.
    • În Windows 8, apăsați ⊞ câștig+X și selectați promptul de comandă din meniu.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 17
    2. Rulați getmac. La promptul de comandă, tastați GETMAC / V / FO Lista și apăsați ↵ Introduceți. Aceasta va afișa informații de configurare pentru toate conexiunile dvs. de rețea.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 18
    3. Căutați adresa fizică. Acesta este un alt mod de a descrie adresa dvs. MAC. Asigurați-vă că obțineți adresa fizică a adaptorului corect de rețea - de obicei, există mai multe enumerate. De exemplu, conexiunea wireless va avea o altă adresă MAC decât conexiunea dvs. Ethernet.
  • Metoda 5 din 12:
    Utilizarea Mac OS X 10.5 (leopard) și mai nou
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 19
    1. Deschideți preferințele sistemului. Puteți găsi acest lucru făcând clic pe pictograma Apple din colțul din stânga sus al ecranului. Asigurați-vă că sunteți conectat în prezent la o rețea utilizând conexiunea pe care doriți să o găsiți adresa MAC pentru.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 20
    2. Selectați conexiunea dvs. Selectați rețeaua și alegeți fie aeroport, fie Ethernet încorporat, în funcție de modul în care accesați rețeaua dvs. Conexiunile sunt enumerate în cadrul din stânga.
  • Pentru Ethernet, faceți clic pe Advanced și navigați la fila Ethernet.În partea de sus veți vedea ID-ul Ethernet, care este adresa dvs. MAC.
  • Pentru aeroport, faceți clic pe Advanced și navigați la fila Airport. Acolo veți vedea ID-ul Aeroportului, care este adresa dvs. MAC.
  • Metoda 6 din 12:
    Utilizarea Mac OS X 10.4 (tigru) și mai în vârstă
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 21
    1. Deschideți preferințele sistemului. Acest lucru poate fi găsit făcând clic pe meniul Apple. Asigurați-vă că sunteți conectat în prezent la o rețea utilizând conexiunea pe care doriți să o găsiți adresa MAC pentru.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului dvs. Pasul 22
    2. Selecteaza reteaua.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului dvs. Pasul 23
    3. Selectați conexiunea din meniul Show. Meniul Show Pull-Down va lista toate dispozitivele de rețea conectate. Selectați fie conexiunea Ethernet sau Airport.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 24
    4. Găsiți ID-ul Airport sau ID-ul Ethernet. Odată ce ați selectat conexiunea în meniul SHOW, faceți clic pe fila aplicabil (Ethernet sau aeroport). Această pagină va afișa adresa MAC ca ID Ethernet sau ID AIRPORT
  • Metoda 7 din 12:
    Folosind Linux
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 25
    1. Deschide Terminal. În funcție de sistemul dvs., acest lucru ar putea fi numit, xterm, shell, prompt comandă sau ceva similar. De obicei, se poate găsi în dosarul Accesorii din aplicațiile dvs. (sau echivalentul).
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 26
    2. Deschideți configurația interfeței. Tip ifconfig- și apăsați ↵ Introduceți. Dacă sunteți refuzat accesul, introduceți sudo ipconfig-a și introduceți parola când vi se solicită.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului dvs. Pasul 27
    3. Găsiți adresa dvs. MAC. Derulați până când găsiți conexiunea la rețea (portul Ethernet primar este etichetat eth0). Căutați Hwaddr intrare. Aceasta este adresa dvs. MAC.
  • Metoda 8 din 12:
    Folosind iOS
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului dvs. Pasul 28
    1. Deschideți setările. Puteți găsi aplicația Setări pe ecranul dvs. de pornire. Atingeți categoria generală.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 29
    2. Apăsați despre. Aceasta va lista informații despre dispozitivul dvs. specific. Derulați în jos până când vedeți adresa Wi-Fi. Aceasta este adresa MAC pentru idevice.
  • Acest lucru funcționează pentru toate dispozitivele iOS: iPhone, iPod și iPad.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului dvs. Pasul 30
    3. Găsiți adresa Bluetooth MAC. Dacă aveți nevoie de adresa Bluetooth, acesta este situat direct sub intrarea adresei Wi-Fi.
  • Metoda 9 din 12:
    Folosind Android Os
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 31
    1. Deschideți setările. Când vă uitați la ecranul de întâmpinare, apăsați butonul MENU și selectați Setări. De asemenea, puteți deschide setările atingând aplicația în sertarul aplicației.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului dvs. Pasul 32
    2. Derulați în jos la telefon. Acest lucru este de obicei localizat în partea de jos a meniului de setări. În meniul Despre Telefon, atingeți Stare.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 33
    3. Găsiți adresa dvs. MAC. Derulați în jos până când găsiți intrarea la adresa Wi-Fi MAC. Aceasta este adresa MAC a dispozitivului dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 34
    4. Găsiți adresa Bluetooth MAC. Adresa Bluetooth MAC este situată direct sub adresa Wi-Fi MAC. Bluetooth trebuie pornit pentru dispozitivul dvs. pentru a vedea adresa.
  • Metoda 10 din 12:
    Utilizând Windows Phone 7 sau mai nou
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 35
    1. Deschide setările. Puteți accesa setările navigând pe ecranul de pornire și apoi săriți la stânga. Derulați în jos până când vedeți opțiunea Setări.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 36
    2. Găsiți despre. În setări, derulați în jos și apăsați Despre. În ecranul Despre Atingeți butonul Mai multe informații. Adresa dvs. MAC va fi afișată în partea de jos a ecranului.
  • Metoda 11 din 12:
    Utilizarea cromului Os
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 37
    1. Faceți clic pe pictograma rețelei. Aceasta este situată în colțul din dreapta jos al desktopului și arată ca 4 bare radiante.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 38
    2. Deschideți starea rețelei. În acest meniu, faceți clic pe pictograma "I", amplasată în colțul din dreapta jos. Se va afișa un mesaj care listă adresa MAC a dispozitivului.
  • Metoda 12 din 12:
    Utilizarea consolelor de jocuri video
    1. Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului pasul 39
    1. Găsiți adresa MAC a unei PlayStation 3. În sistemul de meniu principal al PlayStation, derulați la stânga până când ajungeți la meniul Setări. Derulați în jos până când localizați setările sistemului.
    • Derulați în jos și selectați Informații despre sistem. Adresa MAC va fi listată sub adresa IP.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului dvs. Pasul 40
    2. Găsiți adresa MAC a unui Xbox 360. Deschideți setările sistemului din tabloul de bord. Deschideți setările de rețea și apoi selectați Configurare rețea.
  • Selectați fila Setări suplimentare și apoi selectați Setări avansate. Alegeți opțiunea de adresă alternativă MAC.
  • Adresa MAC va fi listată în acest ecran. Este posibil să nu fie separat de coloni.
  • Imagine intitulată Găsiți adresa MAC a computerului Pasul 41
    3. Găsiți adresa MAC a unui Wii. Faceți clic pe butonul Wii din colțul din stânga jos al meniului principal al canalelor. Defilați la pagina 2 din meniul Setări și selectați Internet. Faceți clic pe Informații despre consola și adresa MAC va fi afișată.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru Mac OS X, puteți încerca, de asemenea, metoda Linux în terminal.aplicație. Acest lucru funcționează deoarece MacOS X utilizează kernelul Darwin (bazat pe BSD).
  • Adresa dvs. MAC poate fi găsită, de asemenea, cu utilități de rețea terță parte sau prin verificarea proprietăților adaptorului de rețea din Managerul dispozitivului.
  • O adresă MAC este o serie de perechi de caractere de 6 grupuri separate de liniuțe.
  • Avertizări

    Este posibil să schimbați temporar adresa dvs. MAC cu software-ul adecvat, dacă hardware-ul dvs. permite (hardware mai vechi poate avea Mac ars permanent). Acest lucru este cunoscut ca "MAC adresează spoofing" și în general nu este recomandat dacă nu aveți nevoie de ea. Deoarece Mac este necesar pentru a găsi computerul la nivel local, schimbarea adresei dvs. MAC va avea tendința de a confunda routerul. Acest lucru este util numai pentru prefacerea unui router pe care îl utilizați un alt computer.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar