Cum se adaugă ram

RAM (memorie de acces aleatoriu) este memoria pe care computerul dvs. o utilizează pentru a stoca date care sunt în prezent utilizată. În general, având mai multe RAM, poate permite computerului să îndeplinească o dată mai multe sarcini, deși acest lucru este, de asemenea, dependent de o varietate de alți factori. Actualizarea sau înlocuirea RAM este una dintre cele mai ușoare upgrade-uri pe care le puteți face pe un computer desktop sau laptop, odată ce știți ce RAM să obțină.

Pași

Partea 1 din 3:
Achiziționarea de noi RAM
  1. Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 1
1. Verificați cât de mult a instalat computerul RAM. Înainte de a determina cât de mult ar trebui să cumpărați RAM, va fi util să știți cât de mult ați instalat deja RAM în computer. Puteți verifica rapid berbecul instalat, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizați.
  • Windows - Apăsați ⊞ câștig+Pauză Pentru a deschide fereastra proprietăților de sistem. RAM-ul dvs. instalat va fi listat în secțiunea System.
  • Mac - Faceți clic pe meniul Apple și selectați "Despre acest Mac". RAM-ul dvs. instalat va fi afișat în intrarea memoriei.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 2
    2. Verificați cât de mult se poate suporta memoria RAM și sistemul de operare. Există mai mulți factori care vor dicta cât de mult se poate suporta RAM-ul dvs., inclusiv sistemul dvs. de operare și limitele plăcii de bază:
  • Dacă utilizați Windows, o versiune pe 32 de biți poate accepta până la 4 GB, în timp ce o versiune pe 64 de biți poate suporta până la 128 GB. Puteți verifica ce versiune de ferestre aveți apăsând ⊞ câștig+Pauză și căutând "Tip de sistem" intrare.
  • Chiar dacă computerul dvs. acceptă până la 128 GB, există o șansă bună ca placa de bază să nu sprijine atât de mult. Va trebui să verificați documentația pentru placa de bază sau să executați un scanner de sistem online pentru a vedea cât de multă memorie acceptă placa de bază.
  • Utilizatorii de Mac vor trebui să verifice documentația pentru a vedea cât de mult suportul lor de calculator, deoarece variază semnificativ de model la model. Dacă nu mai aveți documentația, puteți căuta specificațiile modelului dvs. pe site-ul de asistență Apple.
  • Consultați acest ghid pentru mai multe detalii despre determinarea cantității maxime de RAM suportă computerul.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 3
    3. Verificați ce format RAM suportă suportul plăcii de bază. RAM a trecut prin mai multe revizuiri de-a lungul anilor. Standardul în aceste zile este RAM DDR4, dar dacă actualizați un computer mai vechi, este posibil să aveți nevoie de DDR3, DDR2 sau chiar DDR. Dacă este cazul, probabil că doriți să luați în considerare modernizarea întregului computer, deoarece tipurile mai vechi de memorie RAM sunt din ce în ce mai scumpe.
  • Puteți determina ce tip computer utilizează prin referire la documentație sau care rulează un instrument ca CPU-Z, un utilitar freeware care analizează sistemul dvs.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 4
    4. Determinați viteza ceasului. RAM vine într-o varietate de viteze diferite. Dacă există mai multe viteze instalate, întregul sistem va dura până la cea mai mică viteză prezentă. Acest lucru vă poate afecta performanța, chiar dacă adăugați RAM.
  • Viteza ceasului RAM este măsurată în Megahertz (MHZ). Plăcile de bază suportă de obicei o serie de viteze de ceas.
  • Dacă utilizați CPU-Z pentru a verifica viteza ceasului de memorie, va trebui să multiplicați valoarea MHZ afișată cu două, deoarece CPU-Z nu afișează multiplicatorul de memorie.
  • Toate RAM instalate ar trebui să aibă aceeași viteză pentru cea mai bună performanță.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 5
    5. Achiziționați modulele RAM în perechi. Aproape toate berbecul trebuie instalat în perechi. Valoarea totală a fiecărui modul ar trebui să fie în limitele plăcii dvs. de bază. De exemplu, dacă instalați 16 GB de memorie RAM, va trebui să instalați două module de 8 GB, fie patru module de 4 GB. Dacă placa de bază are o limită de 16 GB, probabil că nu va suporta un singur modul de memorie de 16 GB.
  • RAM vine adesea ambalate în perechi pentru a face cumpărăturile mai ușoare.
  • Multe computere vor funcționa cu un singur modul RAM, dar aceasta este o practică proastă și veți avea o performanță mai slabă. Ar trebui să faceți acest lucru numai dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 6
    6. Înțelegeți diferența dintre memoria desktop și laptop. Cele mai multe computere desktop utilizează DIMM RAM, în timp ce majoritatea laptopurilor folosesc SO-DIMM, ceea ce este mai mic. Excepția notabilă este multe IMAC, care utilizează și SO-DIMM. Altele decât factorul de formă, majoritatea celorlalte specificații discutate în această secțiune se aplică atât pentru memoria desktop cât și la laptop.
  • Partea 2 din 3:
    Instalarea RAM-ului desktop
    1. Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 7
    1. Porniți computerul. Deconectați cablul de alimentare. Dacă trebuie să mutați computerul pentru a accesa mai ușor, eliminați toate cablurile din spate. Plasați desktopul pe partea sa undeva care vă oferă acces ușor. Așezați-l cu porturile de pe spate cel mai apropiat de masă.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 8
    2. Deschideți cazul. Unele cazuri au ThumbSWSWS pentru o deschidere ușoară, în timp ce cazurile mai vechi necesită în mod obișnuit o șurubelniță cu cap Phillips. Glisați panoul sau trageți-l deschis după scoaterea șuruburilor.
  • Asigurați-vă că scoateți panoul care permite accesul la placa de bază. Puteți determina ce panou să eliminați prin căutarea porturilor I / O de pe partea din spate a computerului. Aceste porturi includ monitorul, Ethernet, difuzor, USB și multe altele. Ele sunt conectate la placa de bază, astfel încât scoateți panoul de pe partea opusă.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 9
    3. Te sol. Ori de câte ori lucrați în interiorul unui computer, riscați să emiteți o descărcare electrostatică care să vă deterioreze componentele. Puteți reduce acest risc, purtând o mână anti-statică sau prin împământare înainte de a lucra în computer. Atingerea unui robinet de apă metalică vă va ajuta.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 10
    4. Eliminați RAM existente (dacă este necesar). Dacă înlocuiți RAM, afișați modulele vechi apăsând în jos dispozitivul de blocare pe fiecare capăt al modulului. Modulul RAM ar trebui să iasă din slot, permițându-vă să o ridicați direct.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 11
    5. Verificați modul în care sunt stabilite sloturile RAM. Multe plăci de bază au patru sloturi pentru RAM, dar perechile nu sunt de obicei instalate direct unul lângă celălalt. De exemplu, sloturile pot fi stabilite ca A1, B1, A2, B2 și ați instala prima pereche pe A1 și B1. Consultați documentația plăcii de bază pentru a vă asigura că știți care sloturi de utilizat.
  • Dacă nu aveți documentația dvs. la îndemână, puteți spune adesea ce sloturi sunt perechi, privindu-se la colorare. Acestea pot fi etichetate pe margine, fiecare etichetă gravată pe placa de bază. Aceste etichete pot fi mici, astfel încât să trebuiască să vă arătați îndeaproape.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 12
    6. Instalați RAM-ul dvs. Împingeți fiecare modul direct în slot, asigurându-vă că crestăturile de la linia de jos în sus. Aplicați chiar presiunea direct în partea superioară a modulului până când este introdusă și blocajele se fixează pe fiecare parte. Nu forțați modulele sau le puteți rupe.
  • Aproape toate berbecul este instalat în perechi. Unele computere vor avea dificultăți cu un singur baston RAM, iar utilizarea unui singur stick va reduce performanța.Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 12Bullet1
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 13
    7. Închideți computerul. Cu RAM instalat, închideți computerul și înșurubați panoul carcasei înapoi. Conectați toate cablurile înapoi.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 14
    8. Începeți sistemul dvs. de operare. Porniți computerul și lăsați-l să pornească în sistemul dvs. de operare. Este posibil să vi se solicite să continuați din cauza noului dvs. instalare RAM.
  • Dacă computerul dvs. se desfășoară într-o eroare gravă în acest moment, memoria RAM poate fi instalată necorespunzător sau pot exista erori cu unul dintre noile dvs. module. Vedea Acest ghid Pentru instrucțiuni privind testarea modulelor RAM.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 15
    Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 15
    9. Verificați dacă memoria RAM este recunoscută. Deschideți informațiile despre sistemul computerului pentru a verifica dacă memoria RAM a fost instalată corespunzător și este utilizată. Verificați dublu că suma este afișată corect.
  • Windows - Deschideți fereastra Proprietăți sistem apăsând ⊞ WIN+Pauză. Verificați RAM-ul instalat în secțiunea System.
  • Mac - Faceți clic pe meniul Apple și selectați "Despre acest Mac". Verificați RAM-ul instalat în intrarea memoriei.
  • Partea 3 din 3:
    Instalarea laptopului Ram
    1. Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 16
    1. Opriți laptopul. Pentru a vă asigura că nu faceți nicio deteriorare, scoateți bateria (dacă este posibil). Asigurați-vă că deconectați laptopul de la adaptorul de alimentare.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 17
    2. Răsturnați laptopul, astfel încât să puteți accesa partea de jos. Cele mai multe laptop-uri vă permit să schimbați RAM printr-un panou din partea de jos a laptopului. Veți avea nevoie de o șurubelniță mică Phillips pentru a accesa acest panou. Panoul este adesea marcat de o imagine mică a unui modul RAM.
  • Este posibil să fie necesar să eliminați mai multe panouri pentru a accesa memoria RAM.Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 17Bullet1
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 18
    3. Te sol. Ori de câte ori lucrați în interiorul unui computer, riscați să emiteți o descărcare electrostatică care să vă deterioreze componentele. Puteți reduce acest risc, purtând o mână anti-statică sau prin împământare înainte de a lucra în laptop. Atingerea unui robinet de apă metalică vă va ajuta.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 19
    4. Eliminați RAM existente (dacă este necesar). Cele mai multe laptop-uri au doar unul sau două sloturi pentru modulele de memorie. Este posibil să fie necesar să eliminați memoria RAM existentă dacă intenționați să faceți upgrade. Puteți scoate memoria RAM prin detașarea blocajelor de pe fiecare parte, care va afișa RAM-ul la un unghi de 45 de grade. Acest lucru vă permite să trageți direct modulul.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 20
    5. Instalați noul berbec. Introduceți la un unghi de 45 de grade și apoi împingeți în jos pentru a vă asigura. Asigurați-vă că crestăturile se aliniază. Dacă încercați să instalați berbecul cu susul în jos, acesta nu se va potrivi. Nu încercați să forțați berbecul în slot.
  • Nu toate laptopurile au nevoie de perechi de module RAM. Verificați documentația laptopului pentru detalii.Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 20Bullet1
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 21
    6. Închideți panoul RAM. Odată ce ați instalat noul RAM, închideți și asigurați panoul de acces RAM.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 22
    7. Începeți sistemul dvs. de operare. Porniți computerul și lăsați-l să pornească în sistemul dvs. de operare. Este posibil să vi se solicite să continuați din cauza noului dvs. instalare RAM.
  • Dacă computerul dvs. se desfășoară într-o eroare gravă în acest moment, memoria RAM poate fi instalată necorespunzător sau pot exista erori cu unul dintre noile dvs. module. Vedea Acest ghid Pentru instrucțiuni privind testarea modulelor RAM.
  • Imagine intitulată Adăugați RAM Pasul 23
    8. Verificați dacă memoria RAM este recunoscută. Deschideți informațiile despre sistemul computerului pentru a verifica dacă memoria RAM a fost instalată corespunzător și este utilizată. Verificați dublu că suma este afișată corect.
  • Windows - Deschideți fereastra Proprietăți sistem apăsând ⊞ WIN+Pauză. Verificați RAM-ul instalat în secțiunea System.
  • Mac - Faceți clic pe meniul Apple și selectați "Despre acest Mac". Verificați RAM-ul instalat în intrarea memoriei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar