Cum se schimbă un disc de hard disk de computer

Thiste parere cum să înlocuiți unitatea hard disk primară de pe Windows 10 PC cu una nouă. De asemenea, veți afla cum să alegeți unitatea corectă pentru sistemul dvs. și cum să păstrați computerul în siguranță în timpul tranziției.

Pași

  1. Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 1
1. Faceți copii de rezervă a datelor de pe unitatea hard disk existentă. Dacă unitatea pe care doriți să o înlocuiți încă și doriți să păstrați oricare dintre datele sale, va trebui să efectuați o copie de rezervă înainte de ao scoate. Dacă nu aveți o unitate USB externă pentru a vă întoarce, verificați Acest Pentru a afla cum să crească fișierele dvs. online utilizând Oneedrive.
  • Dacă înlocuiți o unitate existentă cu o unitate SSD, noua unitate poate veni cu propriul software de clonare. Puteți utiliza acest software pentru a clona conținutul actual al unității hard disk (inclusiv sistemul de operare) la noua unitate. Dacă software-ul nu este inclus în pachet, verificați site-ul producătorului de unități pentru a vedea dacă oferă software de clonare pentru descărcare. Alte opțiuni populare de clonare fiabile sunt Symantec Ghost, Clonezilla (una dintre puținele opțiuni gratuite), Acronis și Macrium.
  • Vedea Cum de a crea copii de rezervă a unui computer Windows Pentru a afla cum să vă copiați datele la o altă unitate.
  • Dacă ați achiziționat orice software cu chei de licență, asigurați-vă că le sprijiniți și / sau aveți copii ale cheilor, astfel încât să le puteți reinstala cu ușurință.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 2
    2. Obțineți o copie completă, bootabilă a sistemului de operare. Dacă înlocuiți hard disk-ul dvs. principal și nu utilizați un instrument de clonare, va trebui să reinstalați sistemul de operare pe noua unitate după instalarea acesteia. Puteți cumpăra software-ul pe DVD, descărcați-l la unitatea flash sau să creați propriile mijloace de recuperare.
  • Dacă utilizați Windows 10, consultați Cum se creează o unitate de recuperare pe Windows Pentru a afla cum să creați propriile suporturi de instalare Windows 10 pe o unitate USB goală.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc de hard disk de computer Pasul 3
    3. Decideți între un HDD (unitate HDD) sau o unitate SSD (unitate de stare solidă). SSD-urile sunt semnificativ mai rapide decât HDD-urile și au o capacitate de viață mult mai lungă din cauza unor părți în mișcare mai puține. Din cauza acestor beneficii, unitățile SSD sunt mai scumpe și vin în dimensiuni mai mici. Dacă banii și depozitarea sunt o problemă, rămâneți la HDD. Cu toate acestea, odată ce utilizați un computer cu o unitate SSD, o veți găsi foarte greu să te întorci.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 4
    4. Obțineți unitatea corectă pentru computerul dvs. Calculatoarele de laptop durează de obicei 2.5 inch (6.4 cm) hard disk-uri, în timp ce desktop-urile suportă cele 3.5 inch (8.9 cm) dimensiune. Adaptoarele sunt disponibile pentru 2.5 inch (6.4 cm) acționează astfel încât să se potrivească în computerele desktop. Cele mai multe unități SSD sunt 2.5 inch (6.4 cm) numai, atât de mulți producători moderni includ acum cuști de laptop în modelele lor mai noi. Dacă puneți o unitate mai mică într-un desktop care nu are 2.5 inch (6.4 cm) cușcă, veți avea nevoie de un adaptor. Unitățile HDD sunt disponibile pe scară largă în ambele dimensiuni.
  • Atât SSD, cât și HDD se conectează în general la placa de bază cu conectori SATA. Dispozitivele HDD mai vechi pot folosi IDE, dar asta e din ce în ce mai rar. Sata vine de obicei în 3 versiuni diferite (SATA, SATA II și SATA III), deci va trebui să aflați ce suportă placa de bază.
  • Asigurați-vă că obțineți o unitate suficient de mare pentru a gestiona toate datele dvs.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 5
    5. Închideți computerul în jos și deconectați-l. Chiar dacă utilizați un laptop, veți dori ca computerul să fie dezactivat și nu este conectat la o priză de alimentare.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 6
    6. Terminați-vă înainte de a deschide computerul. Manipularea necorespunzătoare a componentelor electronice poate provoca deteriorarea sistemului. Puteți realiza acest lucru, purtând o curea de mână anti-statică în timp ce stați pe un covor anti-static.
  • Dacă nu sunteți familiarizați cu tehnici de împământare adecvate, consultați Cum să vă împământați pentru a evita distrugerea unui computer cu descărcare electrostatică.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 7
    7. Deschideți cazul calculatorului. Pașii pentru a face acest lucru variază în funcție de faptul dacă înlocuiți unitatea într-un computer desktop sau laptop. Dacă utilizați un computer desktop, de obicei trebuie să răsuciți șuruburile de pe partea din spate a turnului și apoi să glisați panourile laterale departe de unitate.
  • Unele laptopuri au uși speciale în cazul în care vă permit să introduceți cu ușurință și să eliminați hard disk-urile. Alte modele necesită eliminarea bateriei și deșurubați diferitele componente pentru a accesa unitatea hard disk. Verificați cu producătorul dvs. pentru a găsi metoda corectă pentru computerul dvs.
  • Unele cazuri desktop nu folosesc șuruburi. Dacă cazul dvs. este un caz cu șurub, va trebui să găsiți zăvorul sau butonul care eliberează ușile sau panourile. Scoateți ușile sau panourile după cum este necesar
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 8
    8. Localizați unitatea hard disk existentă. Cele mai multe computere desktop vor avea un hard disk înșurubat într-o cușcă în interiorul carcasei computerului. Identificați datele și conectorii de alimentare și deconectați-le.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 9
    9. Scoateți orice șuruburi și deconectați unitatea. Cel mai probabil, unitatea va fi ținută în poziție de șuruburi de pe ambele părți ale unității hard disk. Scoateți șuruburile. Utilizați mâna pentru a susține hard diskul dacă cazul sau cuștii nu acceptă unitatea. Odată ce șuruburile sunt îndepărtate, puteți glisa unitatea de hard disk din cușcă sau carcasă.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 10
    10. Setați jumperii pe o unitate IDE. Dacă utilizați o unitate SATA, puteți sări peste acest pas. Odată ce ați scos hard disk-ul original, uitați-vă la poziția jumperii de pe unitatea în sine. Dacă nu le puteți vedea, majoritatea unităților vor avea o diagramă pe eticheta hard diskului care ilustrează locația jumperiilor. Setarea jumperului va seta unitatea ca Master, Slave sau Cablu Selectați. Ar trebui să potriviți setările unității de înlocuire la cea a originalului.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de calculator Pasul 11
    11. Introduceți noua unitate în poziție. Aceasta ar trebui să fie aceeași poziție ca și vechea unitate.Înșurubați cu atenție unitatea și reconectați datele și cablurile de alimentare.
  • Așezați vechea unitate undeva în siguranță în cazul în care aveți nevoie de el în viitor.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de computer Pasul 12
    12. Botiți PC-ul cu suportul de recuperare introdus. Puteți sări peste acest pas dacă ați clonat unitatea folosind software-ul de clonare. Dacă suportul de recuperare se află pe un DVD, este posibil să fie necesar să porniți mai întâi PC-ul astfel încât să puteți scoate Tava DVD. Dacă este o unitate USB, introduceți doar unitatea înainte de a porni PC-ul. Atâta timp cât PC-ul dvs. este setat să pornească de pe o unitate USB sau DVD unitate, ar trebui să pornească automat în instalatorul Windows.
  • Dacă PC-ul nu va porni de la suportul de recuperare, va trebui să faceți unele modificări ale BIOS-ului. Cheia pentru a intra în BIOS variază, dar de obicei trebuie să reporniți PC-ul și să apăsați imediat F12, F10, sau Del Pentru a intra în meniul de pornire. Cheia reală ar trebui să apară sub sigla producătorului. Dacă nu atingeți suficient de repede, va trebui să reporniți și să începeți din nou.
  • Odată ce sunteți în BIOS, găsiți secțiunea numită Meniu de boot sau Comanda de boot, Apoi setați primul dispozitiv de încărcare ca unitate USB sau unitate DVD, după cum este necesar. Ieșiți și salvați modificările, apoi reporniți PC-ul.
  • Imagine intitulată Schimbați un disc hard disk de calculator Pasul 13
    13. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a reinstala Windows. Odată ce Windows este reinstalat și reconectat la Internet, PC-ul va reînregistra automat sistemul de operare (deși poate fi necesar să confirmați câteva lucruri aici și acolo). Odată ce vă întoarceți și rulați pe noua unitate, puteți restabili datele de la backupul pe care l-ați creat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar