Cum să cumpărați o mașină folosită pe piața facebook

Această procedură combină procesul de constatare și cumpărare a unei mașini uzate cu mecanica pieței Facebook, un instrument util pentru cumpărarea unei varietăți de articole când este utilizată cu atenție.

Pași

Partea 1 din 5:
Decide specificațiile
1. Definiți parametrii pentru căutarea dvs. înainte de a începe să căutați. Fie că este vorba de preț, să facă, de ani, kilometraj sau economie de combustibil, săvârșirea la parametri în prealabil va economisi o mulțime de timp mai târziu.
  • 2. Determinați unde ați prefera să achiziționați vehiculul. Piața Facebook nu este doar compusă din vânzătorii privați - dealeri dealeri, de asemenea, post-listă pentru produsele proprii, deși acestea apar foarte asemănătoare cu înregistrările vânzătorului privat până când se uită la numele și descrierea după click. Dacă intenționați să nu cumpărați de la un dealer, filtrarea acestora la căutare poate salva și mai mult timp asociat cu Dând clic pe Opțiuni.
  • Partea 2 din 5:
    Căutarea pe piață
    1. Imagine intitulată Shot 2021 03 19 la 9.16.20 pm.jpg
    1. Căutați vehiculul. După decizia de specificații pentru opțiunile dvs. preferate de vehicule, acum este timpul să începeți căutarea. Mergeți la secțiunea MarketPlace a Facebook făcând clic pe pictograma corectă. După încărcările ecranului, faceți clic pe "Vehicule" secțiunea și introduceți locația dvs. și raza din jurul acelei locații pe care Marketplace va trage listele de la.
  • Imagine intitulată ecranul 2021 03 19 la 9.19.29 pm.jpg
    Imagine intitulată ecranul 2021 03 19 la 9.19.29 pm.jpg
    2. Adăugați restul filtrelor specificate. Asigurați-vă că selectați mașini și camioane sub vehicule înainte de a adăuga restul. Dacă pe desktop, zona de filtrare va fi pe bara laterală din stânga, în timp ce pe aplicație acest lucru va fi în partea de sus găsită prin selectarea "Filtre" buton
  • Imagine intitulată Shot 2021 03 19 la 9.28.29 pm.jpg
    Imagine intitulată Shot 2021 03 19 la 9.28.29 pm.jpg
    3. Selectați o opțiune de sortare. Deși Facebook utilizează o valoare implicită "Recomandat" Sortați, vă puteți organiza opțiunile în mod semnificativ prin sortarea bazată pe un alt tip selectat. De exemplu, dacă doriți să vedeți mai întâi opțiunile de la cel mai mic preț, puteți seta sortul pe baza prețului de la cel puțin la cel mai mare și puteți face o configurație similară utilizând o serie de alte metrici (distanță, kilometraj etc.).
  • Imagine intitulată imagine de la iOS (1)
    Imagine intitulată imagine de la iOS (1)
    4. Respectați listarea și asigurarea valabilității acestuia. Dacă cumpărați de la un vânzător privat, verificați pagina de listare și asigurați-vă că opțiunea nu este disingentă.
  • Verificați dacă utilizatorul sau distribuitorul a vândut elemente pe piață înainte - ratingul lor ar trebui să apară lângă numele lor. Un rating de 4-5 stele indică faptul că vânzătorul ar trebui să fie demn de încredere, acordat că au vândut suficiente elemente pentru a asigura o notă adecvată.
  • Citiți descrierea și căutați steaguri și inconsecvențe roșii, precum și verificarea faptului că nu există defecte cu vehiculul. Dacă o listă pare a fi prea bună pentru a fi adevărată, de cele mai multe ori este, din păcate.
  • Asigurați-vă că ați privit fotografiile și încercați să găsiți zgârieturi sau zgârieturi. Dacă un vânzător este în față despre problemele cosmetice, acest lucru poate fi un bun indicator al incredibilității.
  • Partea 3 din 5:
    Contacteaza vanzatorul
    1. Imagine intitulată Shot 2021 03 19 la 9.32.15 PM.jpg
    1. Trimiteți un mesaj inițial. Încercați să evitați să trimiteți o variație a unui mesaj ca "este disponibil." Dacă lista este încă în sus, este foarte probabilă disponibilă. În schimb, spuneți-i că sunteți interesat și cereți o informație sau mai multe fotografii.
  • 2. Cereți VIN și dacă a fost efectuată un raport de istorie a vehiculelor. Un VIN este una dintre cele mai ușor accesibile informații afișate pe orice mașină, astfel încât acestea oferind acest lucru nu ar trebui să fie prea mult de întrebat. Dacă nu au făcut un fel de raport, continuați și faceți unul singur - este foarte important să cunoașteți istoria vehiculului și defectele potențiale înainte de a cumpăra, deoarece aceste probleme ar putea duce la reparații viitoare și devenind din punct de vedere financiar din punct de vedere financiar. În plus, discerneri dacă a fost dus la un mecanic pentru o diagnosticare înainte de vânzare, ca vânzător fiabil ar fi făcut deja acest lucru în prealabil.
  • Partea 4 din 5:
    Înregistrare și asigurare
    1. Imagine intitulată Shot 2021 03 19 la 9.36.24 pm.jpg
    1. Obțineți citate de asigurare pentru vehiculul ales și decideți asupra unui asigurător. Asigurați-vă că ați căutat mai multe opțiuni și comparați ratele. Asigurarea joacă o parte enormă a obligațiilor financiare asociate cu proprietatea automată, căutând astfel cât de mult va costa înainte de a face decizia de cumpărare este foarte importantă și găsirea ce fel de rate pe care le puteți primi poate schimba reglementarea.
    • Utilizați un site, cum ar fi TheZebra.com pentru a compara cu ușurință companiile de asigurări și pentru a observa o gamă de prețuri, iar dacă luați în considerare mai multe opțiuni de vehicule, asigurați-vă că modificați selecțiile în funcție de mai multe căutări
    • Căutați alte companii care nu au fost listate și să obțină citate, comparându-le la tarifele date de un site precum Zebra.
    • În cele din urmă, să se angajeze într-un asigurător și să primească dovada asigurării. Acest lucru va fi necesar mai târziu la achiziționarea mașinii și a conduce-o.
  • 2. Aflați cum să înregistrați un vehicul în statul dvs. Dacă cumpărați de la un dealer, acest lucru va fi făcut pentru dvs. la dealer, dar dacă cumpărați de la un vânzător privat, aceste informații ar trebui să fie disponibile imediat pe orice secretar de stat. De obicei, înregistrarea și obținerea unei plăci se pot face zile (în unele cazuri chiar până la două săptămâni) după cumpărare, dar găsirea de informații și stabilirea unei întâlniri înainte de timp este întotdeauna o idee bună.
  • 3. Obțineți o factură de vânzare. Deși nu este necesar, utilizarea unui proiect de vânzare poate fi o idee bună atunci când cumpărați de la un vânzător privat și conducerea mașinii fără o farfurie. Doar în cazul în care sunteți tras, având acest lucru în caseta dvs. de mănuși se poate dovedi util în a arăta ofițerului că este mașina dvs. în locul înregistrării, deși ar trebui să aveți și dovada dvs. de asigurare cu dvs. Acest document este disponibil online, iar asigurătorul dvs. poate, de asemenea, să vă ofere acest lucru.
  • Partea 5 din 5:
    Achiziționarea vehiculului
    Imagine intitulată Shot 2021 03 19 la 9.39.22 PM.jpg
    Imagine intitulată Shot 2021 03 19 la 9.39.22 PM.jpg
    1. Negocia un preț. Scopul mai mic decât ceea ce doriți să plătiți (în rațiune), în timp ce vânzătorul va încerca în mod evident să vizeze mai mult și să voce orice preocupare cu privire la problemele potențiale cu vehiculul și să se asigure că prețul este setat în consecință. Sperăm că, prin negociere, prețul se încheie fiind rezonabil și în cadrul bugetului.
  • Imagine intitulată imagine de la iOS (2)
    Imagine intitulată imagine de la iOS (2)
    2. Să decidă metoda de plată. Deși procesul de cumpărare de la un vânzător privat poate părea informal, există câteva moduri securizate de cumpărare.
  • Una dintre cele mai ușor accesibile și mai sigure moduri este printr-un serviciu de plată mobil, cum ar fi Cashapp sau Venmo. Utilizarea acestei metode, puteți completa întreaga plată în câteva secunde, iar vânzătorul poate viziona banii să ajungă în contul lor instantaneu, atenuând orice preocupări ale escrochării pe ambele capete.
  • În ceea ce privește metodele neelectronice, probabil cea de-a doua cale de plată cea mai sigură este prin cecul de casier, care poate fi produs la banca dvs. Deși acestea sunt mult mai sigure decât controalele regulate datorate desenului din contul băncii, mai degrabă decât pe cont propriu, pot fi în continuare scammed, iar vânzătorii pot prefera plata electronică asupra verificării unui casier.
  • Următoarea opțiune cea mai bună ar fi plata în numerar, deși acest lucru se poate dovedi a fi closky și ineficient. Dacă nu vă simțiți confortabil cu oricare dintre ceilalți, plătiți în numerar, dar fiți atenți la problemele sale potențiale.
  • 3. Găsiți o locație publică pentru a vă întâlni și pentru a decide despre un moment dat.
  • Asigurați-vă că vânzătorul are titlul și îl va aduce cu ei. Nu veți putea înregistra mașina fără ea, deci este important să vă asigurați că primiți acest lucru cu mașina.
  • Încercați să găsiți undeva echidistant de ambele părți și la o locație cu alte persoane prezente.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar